Header

En simpel övning som inte kräver för mycket material samtidigt som den tränar både takt, lydnad samt att rida på böjt spår.

2,5 meter mellan bommarna och bocken.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Fick denna fina bilden från helgen tävling.

Fotot är taget av Fredrik Jonsving

Jag uppdaterar inte om hästarna och dagens ridpass varje dag då många dagar ser likadana ut. Istället väljer jag att presentera de lite roligare och intressantare passen tillexempel markarbete, hoppning eller specifika övningar. Kan även vara så att jag uppdaterar om det skulle vara så att jag får med någon som filmar/tar kort. Men annars blir det inte så att jag kommer uppdatera varje dag om enskilda pass med "idag red jag Kubus, det gick bra". Allt för att hålla bloggen så intressant som möjligt. Finns det önskemål om tips på övningar osv så kan jag självklart tipsa om det oavsett om jag ridit just den övningen just idag eller inte.

Men just nu känns Kubus väldigt bra och ordentligt på hugget. Älskar när mina hästar är alerta och gillar att arbeta så hoppas att det håller i sig. Planen för fortsatt utveckling är mer rutin och låta honom tänka lite själv. Ska lägga upp en mer noggrann plan med mål osv snart så vet vi mer vad vi jobbar mot.

Likes

Comments

Blir alltid lika glad av att ha färska blommor runt mig. Hela tillvaron lyser upp för varje knopp som utsöndrar en fräsch doft av liv och blom. Varje gång humöret doppar lite kan jag alltid vila ögonen på dessa fina och så blir stunden lite mer livfull.

Likes

Comments

Nu när snön återigen kom som en sen klapp på posten men återigen lämnade lika snabbt för att låta våren ta över kommer massvis av härliga känslor. Det är som att få uppleva återfödelsen av våren två gånger på ett år och känna all den inspiration och motivation som kommer med den. Vi här uppe i norr lever utan solljus i nästan ett halvårs tid därför är våren som att vakna upp ur dvala, kliva ur idet och andas in frisk luft igen. En känsla av att "kan jag klara hela detta tuffa mörka halvår blir resten enkelt".

Det är nästan komiskt hur mycket vi styrs av väder och klimat. Att våra kroppar så tydligt känner sig matta i januari, februari för att sedan få ny kraft i april. Likadant kan vi dra paralleller till måndagar, den där sega dagen där vi vet att vi har en lång och plågsam vecka framför oss. Men om vi istället försöker se varje dag som en ny möjlighet att ta del av livet kanske det blir lite lättare att gå upp när klockan slår larm imorgon. Kanske blir det lättare att springa den där kilometern eller skriva den där uppsatsen eller varför inte jobba över den där halvtimmen om vi kommer ihåg alla våra bra dagar som inte vart en helgdag.

För att motivera mig själv kan jag ibland se tillbaka på gamla bilder och tänka tillbaka på gamla förgyllda minnen. Hur många utav de dagarna ägde rum under en fredag eller lördag? Tänk tillbaka så har du säker ett fantastiskt minne från en vanlig måndag eller onsdag. Dessa bilder är alla härliga minnen att kolla tillbaka på för när du sitter i gungstolen på ålderdomshemmet eller kastar bollen under en senior-boule-turnering är jag ganska säker på att det inte är sovmorgonen den där lördagen i maj som du kommer ihåg. Utan det är den tisdagen då du och din vän fick hålla en spontan presentation och fick stående ovationer eller den torsdagen då du åt en fantastiskt god macka med solen brännande på dina kinder.

Här är mina bilder från hela vanliga veckodagar som värmer mitt hjärta

Likes

Comments

Idag var det tävling igen för mig och Kubus. Vi startade en 1.25 klass idag och han levererade som vanligt. Tyvärr fick vi ett pet på hinder nummer två men vad gör det när känslan och resten av rundan känns så bra. Nu ska vi bara fortsätta lyfta på hovarna ha bra rundor så vi får fler nollor och mer erfarenhet det behövs till dessa unghästar.

Just denna tävling var lite extra rolig då den ingick i en större meeting. Så det var många duktiga ryttare och hög kvalité på arrangemanget. Det medförde även en väl utsmyckad bana med blommor och växter vid varje hinder. Extra bra att han fick massor med grejer att titta på, kändes med andra ord som en bra tävlingsdag.

Här ser ni filmen från dagens tävling

Likes

Comments

8:onde mars är faktiskt vår dag, vår sport som fylls av starka självständiga kvinnors dag, vi som rör oss runt i bloggvärlden och vågar ta plats- det är vår dag kvinnornas dag.

Vi ska inte skämmas för ta vara på denna dagen och se det som en extra push i ryggen när allt känns lite jobbigt. För även om vi i Sverige lever under hyfsat (hyfsat inte tillräckligt) jämlika omständigheter måste vi komma ihåg de kvinnor som kämpat för att nå den framgång vi nått och fortsätta heja på dem som fortfarande kämpar.

Vi måste komma ihåg de kvinnor som inte får fly från tsunamis för de inte får lämna sitt hem utan sin make, dessa kvinnor dör i flodvågen under sitt förtryck.

Vi måste heja på varandra även i inom vår sport. Se inte ner på någon som inte har råd med den finaste utrustningen och lägg ingen spydig kommentar till de som vill ha fina saker. Låt alla vara sig själva och göra det dem vill för att driva vår underbara sport framåt.

You go girl!

Likes

Comments

Jag måste tipsa om ett super gott och enkelt recept. För att ge en liten berättelse bakom rätten börjar vi vid idéns födelse.

Som för så många andra börjar även min mage att kurra några timmar efter frukost. Men ofta ligger iallafall min hunger på lur en stund innan ett överraskningsmoment slår en hårt. Konsekvenserna efter manövern leder till både blodsockerfall och kurrande mage vilket vi alla vet bidrar till hängande mungipor och aggressiva toner. I detta kritiska läge måste vi handla snabbt och effektivt för att undvika totalt hungerkaos.

Känn ironin i texten ovan så ska jag nu dela med mig av matreceptet. Mitt i lunch-hungern ville vi göra något enkelt och snabbt därför blev det en kryddigkorv-matvete-blandning.

Det du behöver är:
- korv (valfri sort)
- matvete
- ajvar
- cream fresh
- gurka
- granatäpple

Koka upp matvetet, stek korven och blanda samman med cream fresh i stekpannan. Lägg sen ner gurkan och granatäpplet (och om du vill ha någon mer frukt/grönsak i)

Klaaaar!

Tyvärr var jag för hungrig för att fota denna mycket aptitliga rätt men mätt och belåtet blev jag tillsist.
Istället får ni en bild på teet jag drack efter samt mina sjukt mysiga strumpor.

Likes

Comments

Idag var jag inne i stan för att fixa och fräscha till håret lite. Att kalla det makeover kanske är lite utav en överdrift för det blev ingen smärre förändring även om det var planen från början. Jag tycker det är väldigt fint att vara blond men eftersom jag själv tycker att jag har en mörk utväxt och det lätt ser lite roligt ut. Det är den skarpa linjen mellan färgat hår och mitt egna som jag vill ska bli lite mer transparent. Tydligen var jag lite för dramatiskt i mitt tänk för när jag berätta min idé om att göra mitt hår mörkare vid utväxten fick jag till svar: "vilken utväxt?"

Istället blev det att bara fräscha upp nuvarande färg och ta bort de gula toner som alltid uppstår.

Likes

Comments

Ja här har ni filmen från helgens tävling. Eventuellt är det på gång att börja ha med lite bilder från hemmaträning också men eftersom jag oftast är i stallet själv blir det svårt att både rida och filma/fota. Men hade vart jätte kul att fylla bloggen med fina färgstarka bilder överlag.

I övrigt är jag nöjd med den lilla vita studsbollen i filmen. Han presterar så bra nu och jag känner att vi börjar få flyt under våra tävlingar. Är sjukt taggad inför denna säsong!

Likes

Comments

Idag var jag och Kubus och hoppade en till runda inför kommande säsong. Han gick jätte bra och det var skönt med en till felfri runda så man startar med gott självförtroende. Ska försöka ladda upp filmer från igår och fredags.

Idag kom snön åter till västkusten, Mars vad hände med våren? Får hålla oss till det positiva med att det blir lite ljusare.

Kubus sätter fokus mot nästa hinder.

Likes

Comments