Header


Tillsammans med tusentals andra svenskar gjorde jag högskoleprovet i lördags, något jag har börjat fatta tycke för på något sätt. Tanken av högskoleprovet är inte lika läskigt som det var i början och att skriva fem stycken prov på en dag är nästan mer av en rolig grej nu. Vet inte om det här är ett tecken på mognad eller att jag helt enkelt är tragisk.
Kan ju säga att morgonen på högskoleprovet kunde inte börjat på ett mer tragiskt sätt; jag satte igång plattången för att fixa mitt hår, och när jag blev klar skulle jag trycka på knappen för att stänga av den. Vad gör jag inte då? Inte nog med att jag petade på den stekheta delen, jag tryckte ner för jag trodde att det var en knapp, sen insåg jag att nej det var inte en knapp, det var fucking eld. Det bästa var ju att delen av fingret jag brände mig på var precis den delen av pekfingret en penna trycks emot när man skriver, så det slutade med att jag skrev som ett tard hela dagen med pekfingret uppe i luften. Kändes fantastiskt bra att skriva fem prov sådär.

Men nu är jag i alla fall klar med högskoleprovet, och allt annat plugg jag har haft dom senaste månaderna, så nu sitter jag här och undrar lite ... vad gör jag nu? Jag har glömt bort hur livet är utan den konstanta pluggstressen. Jag antar att allt som finns att göra nu är att vänta och se ifall allt plugg har lönat sig, och tills dess får man luta sig tillbaka med en kall öl i handen, ta på sig sina livsnjutar-glasögon och bara leva i nuet. Hmm... I think I can live with that.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ni vet sådana låtar som får en att hamna i en trans av total livsnjutning? Den här låten har precis den effekten på mig.

Don't do drugs, kids. Just do this song.

Likes

Comments

Det var på tiden jag fick en mardröm. Har gått runt och tänkt på hur länge sen det faktiskt var jag drömde något groteskt, speciellt med tanke på hur besatt jag har varit av obehagliga/läskiga filmer samt att läsa obehagliga texter. Men igår natt slog det mig efter att jag läste om filmen "Begotten", men på möjligtvis det mest förvirrande sättet. Jag drömde en grotesk, mörk, obehaglig och blodig dröm om... Micheal Jackson.
What?
Jag drömde att Micheal Jackson var ungefär som en annan version av Bloody Mary- fast man behövde inte stå framför spegeln och säga hans namn tre gånger för att han skulle dyka upp. Istället räckte det med att man pratade om honom. Så han dök upp. Först hittade vi stora blodpölar på golvet, sedan var taket plötsligt täckt av blod vilket droppade ner och det var då vi insåg att Micheal var i närheten. Jag sprang fram till ytterdörren för att fly men märkte att ingen annan följde med mig. Jag gick tillbaka för att kolla vart de tog vägen, och när jag kom vardagsrummet såg jag plötsligt honom. Där stod han, täckt av blod i ett tomt vardagsrum och kollapsade sedan på golvet precis framför mina fötter som ett lik. Sedan vaknade jag och kände en otrolig förvirring kring vad jag precis hade drömt.

Damn Micheal, you scary!

Likes

Comments

Mina damer och herrar, pojkar och flickor, fans och haters ...
Idag lämnade Deutschland oss. Idag lämnade hans själ hans lilla orangea kropp och åkte upp till fisk-himlen för att återförenas med sina vänner. Däremot har han inte lämnat jorden utan att sätta sina spår- jag kommer alltid minnas dagen jag valde just honom framför alla hans fiskkompisar och där vi sedan hade en trevlig tur hem. Jag kommer alltid minnas gångerna han simmade upp till ytan för att hälsa på mig när jag gick förbi hans skål. Och kvällen vi skapade vår djupa vänskap och jag retade honom för hans Hitler mustasch. Ja, Deutschland satte verkligen sina spår här på jorden, och därför kommer han alltid vara saknad och alltid vara kvar i våra minnen.

Du var speciell Deutschland, och ingen fisk i världen kommer kunna ersätta dig.

Jag kommer sakna dig.

In loving memory of Deutschland
2014-2015

Likes

Comments


Som dom flesta vet har jag haft mycket krångel med min kära fisk Deutschland som jag skaffade för nästan exakt ett år sedan. Så sedan dag ett har jag försökt att göra Deutschlands skål så bekväm som möjligt för honom, bland annat flyttade vi över honom till en mycket större skål med en filter (skålen på bilden är den gamla skålen)

Sedan dag ett har vi misstänkt att Deutschland kommer dö när som helst, men ändå lever han än idag. Däremot sedan igår har saker och ting inte sett så bra ut- han har legat på botten på hans sida vilket inte är ett normalt beteende hos slöjstjärtar. Jag googlade lite vad det kunde vara, och det var precis vad jag misstänkte; Deutsch är förstoppad. Jag hittade då lite tips på vad man kan göra och det är att mata honom mosade ärtor. Japp, tydligen ska det få igång tarmarna på något sätt så mitt mål för dagen är att mata Deutsch ärtor i hopp om att han ska må bättre. Vi får se om jag lyckas.

#pray4deutschland

Likes

Comments

Flashback Summer 2014
Tror dom flesta utav er har redan hört den här och jag är helt säker på att den här låten kommer bli min sommar anthem 2015.
Varma sommarnätter, kalla drinkar, gräs mellan tårna, härliga vänner, bruna ben, en dopp i havet, korta kjolar, en svalkande glass, det är precis det den här låten får mig att längta efter.
Att skapa minnen med dom bästa helt enkelt.

Likes

Comments

- Hair & Sun On Fleek -

För tredje gången i år kan jag officiellt säga att jag återigen har blivit förkyld. Nästan fyra månader in på året och jag har redan blivit överfallen av viruset tre gånger. Jag vet inte alls vad det är som händer, jag har aldrig blivit sjuk såhär ofta. Dock tror jag att jag har lyckats bromsa förkylningen innan slem från alla möjliga håll började rinna som vattenfall.
Jag gjorde min gamla vanliga förkylningskur; att dränka mig själv i ingefärate, apelsinjuice, nässprej och kycklingsoppa. Men vad jag tror verkligen stoppade viruset den här gången var ett nytt recept som Caroline rekommenderade, det är att ta en ordentlig shot av vinäger, citron, vitlök och honung. Låter vidrigt, men egentligen är det typ ett recept till en god salladsdressing. Hur som helst varnade Caroline mig att det skulle vara vidrigt, men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte fullkomligt njöt av att slurpa i mig denna fantastiska blandning av ingredienser. Jag är liksom en person som alltid häller lite extra vinäger/dressing i min sallad så att jag kan dricka upp det sen. Am I weird? Hur som helst, bästa förkylningskuren ever!

För övrigt verkar jag ha rätt mycket planerat den kommande veckan; bland annat består en utav planerna av nya möjligheter som plötsligt knackade på min dörr igår. Ifall allt går som jag vill innebär det att planerna jag hade inför sommaren kommer ändras helt- but for the better. Vi får se om det blir av, I'll keep you updated.

Getting real excited.

Likes

Comments

Break The Internet - Part 2


Märks det att jag hade tråkigt?

Jag vill be om ursäkt för alla hemska mardrömmar ni kommer ha nu när ni har sett denna groteska bild.

But who needs sleep anyways?

Likes

Comments


Klockan slog 23:45 och plötsligt var det år 1394 i Iran. Känns rätt skumt att säga så.


Mamma gjorde i ordning vår Haft Seen vilket är något man förbereder innan nyår och som traditionellt består av sju tillbehör/föremål som börjar på S.

- Sabzeh: en växt, oftast en talrik av linser som har börjat blomma - symboliserar återfödelse.
- Samanu: en form utav pudding - symboliserar välstånd.
- Senjed: torkad frukt - symboliserar kärlek.
- Seer: vitlök - symboliserar medicin.
- Seeb: äpple - symboliserar skönhet och hälsa.
- Somaq: sumak krydda - symboliserar soluppgången.
- Serkeh: vinäger - symboliserar ålderdom och tålmodighet.

På bordet kan man även lägga till andra föremål. På vårt bord hade vi:

- Målade ägg vilket symboliserar fertilitet.
- Några mynt i en skål vilket symboliserar rikedom.
- En spegel vilket symboliserar självreflektion.
- Tända stearinljus vilket symboliserar glädje.
- En guldfisk (vår Deutschland) vilket symboliserar livet.


Jag älskar alltid den här tiden på året då jag tycker det är jättemysigt att fira persiska högtider; det är alltid mycket mat, musik och allmänt glada människor. Precis som vanliga nyår, förutom att ingen ligger däckad i sin egna spya. Det är lite andra traditioner helt enkelt. Att jag tycker om denna högtid kan också delvis bero på att jag får pengar från släktingar, win!

Måste dock säga att största lyckan är att Deutchland otroligt nog har lyckats överleva tillräckligt länge för att fira nyår med oss igen. Jag fattar verkligen inte hur han fortfarande lever. Lite ironiskt att han symboliserar livet när han flyter på rygg typ femtio procent av tiden och ser halvdöd ut.
Aah Deutchland. Du är speciell du.

Men gott nytt år (igen) kära läsare, och hoppas ni har en fortsatt trevlig lördag!

Likes

Comments

Även om mitt jobb sliter ner mig så jag får blodsprängda ögon
Även om jag kommer hem med halsont för att jag har behövt prata så mycket
Även om jag knappt kan gå efter jag har stått på benen hela dagen
Och även om jag ibland får bära paket som är större än mig i ösregn
Har jag insett att jag verkligen älskar mitt jobb.

Jag älskar alla otroligt underliga människor jag får träffa.
Jag älskar att jag faktiskt får socialisera med mina kunder och lära känna dom.
Jag älskar att jag får chansen att inspirera folk.
Och framförallt älskar jag när en kund visar uppskattning när man bjuder dom på gott.

Ja, mitt jobb är ganska underbart.

Förutom när någon jävel kommer fram och bestämmer sig för att prata om alla "giftiga" ämnen som finns i produkterna framför alla andra kunder som provsmakar och försöker läxa upp mig kring det.

Men annars är mitt jobb ändå ganska bra.

Likes

Comments