Header


Omg. Where in life do I see myself right now? I'm so confused. Jag har inte bloggat på länge nu, det har varit så mycket annat på gång som gjort att jag helt enkelt inte orkat, det vill säga att jag har haft fullt upp med att sköta mig själv, haha. Anyway.


Här kommer tio snabba!

1. Mående den senaste tiden? - Upp och ner, men under de senaste dagarna har jag mått finfint!

2. Vad har hänt i livet? - Under den senaste tiden har det varit lite rörigt och jobbigt rent allmänt, främst på grund av att jag och sambon funderar på att flytta isär. Känslorna finns där, men räcker det? Fy fan. Allt är så snurrigt. Vill jag något annat i livet än det jag har idag? Vågar/vill jag ta steget ifrån det? Jag vet inte. Fan.

3. Favoritprylen? - På senaste tiden har jag varit fullständigt besatt av Isadoras matta top-coat! Helvete vilken pryl! Jag älskar matta naglar och var för en tid sedan ute efter att köpa ett gäng matta nagellack att variera emellan.. men så fick jag tips om att köpa ett matt top-coat istället! Bästa på länge. Topp-lacket gör ALLA mina redan köpta nagellack matta. Hur underbart?

4. En önskan - Jag önskar att jag kunde make up my mind, bli klarsynt, kontrollera känslostormarna, stanna i nuet och vara öppen för möjligheter i livet utan att för den sakens skull ge upp det/dem jag älskar.

5. Studieupdate, please - Ett ord: SKIT. Så sjukt studietrött.

6. Skrivupdate, please - Omg. Jag är snart klar med råmanuset. Helt bananas!!! So close to the ending!<3

7. En rolig sak som hänt det senaste - Jag hade en väldigt rolig utekväll på Gretas i Göteborg tillsammans med vännerna i fredags! Nya favoritklubben!!

8. Hur jag gör för att slappna av - Jag dricker en kopp te och gör mig ordning för dagen (smink) medan jag lyssnar på ljudbok! Tittar på serier (min nya besatthet är "Black Mirror") eller skriver på boken.

9. Mitt decembermys - Inför första december köpte jag mig en adventskalender.. men inte vilken adventskalender som helst - en teadventskalender!! Så sjukt mysigt!! Ett nytt te varje dag. Ekologiskt. So amazing. Till kalendern får man med ett litet häfte med information om teerna där man också kan betygsätta teerna ett efter ett. Bästa adventskalendern ever. Den sätter en extra guldkant på tillvaron! (http://www.teadventskalendern.se/)

10. Min strävan - Jag strävar efter att må bra både psykiskt och fysiskt - och ta en dag i taget! Komma ihåg att andas och inte överanalysera varenda liten inch av livet hela.. jäkla.. tiden! Tillåta mig själv att insupa energi från andra människor och vara givmild med min egna :)


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Som många andra studenter jobbar jag under somrarna. Förra året var jag kvar på jobbet där jag jobbat som timanställd sedan tidigare - i Mölndal som stödassistent på ett korttidsboende för barn och ungdomar med flerfunktionshinder. Väldigt roligt och väldigt givande! Tyvärr tar det cirkus två timmar från Vänersborg där jag bor till Mölndal - pendling som till en början går bra, men som i längden blir allt mer tärande. Speciellt i och med att jag till och från var tvungen att sova över på jobbet - det funkade helt enkelt inte att pendla hem när jag jobbade kväll till 21:30 och morgon klockan 07:00 dagen efter, speciellt inte under helgerna då tågen inte går just då.

Jag trivdes jäkligt bra där på jobbet. Tre år jobbade jag där till och från - både som timanställd och deltidsanställd. Nu sitter jag och funderar på vad jag vill göra under sommaren som kommer - alltså sommaren 2017. För även om jag trivdes bra på korttids vill jag prova något nytt, helst i min kommun eller i grannkommunen. Men vad!? Jag har jobbat inom vården sen jag var 17 år. Mitt första "riktiga" jobb var som feriearbetare på förlossningen - fyttifan vilken upplevelse! Både vaginal förlossning och kejsarsnitt! Livet på nära håll! Haha, så najs.

Så vad vill jag göra nu då? Är villig att prova i princip vad som helst för att skaffa mig erfarenhet utanför vården. Vad återstår att se. Jag ska se till att söka tidigt! Det blir kul!


Likes

Comments

VEM ÄLSKAR INTE ATT NÖRDA SERIER!?
Här har ni min topp fem för tillfället! ✌


1. Modern Family
Hur mysig är den inte!? Mitchell och Phil är lätt mina favoriter, haha <3

2. The Walking Dead
Alltid varit ett fan av den här serien. ALLTID. Och jag älskar zombies, haha, mums!

3. Sex and the City
En riktig gammal goding!! Spelar ingen roll hur många gånger jag ser den, jag finner det alltid lika underhållande!! Även om jag långt ifrån alla gånger håller med tjejerna gällande män och relationer är de bara för sköna!

4. Orphan Black
Så spännande. Komplex. Urballad. Jepp, bra skit!!

5. Orange is the new Black
So much swag. Lite hardcore och bara BAM!


Likes

Comments


Snygga naglar är alltid trevligt! På senaste tiden har jag fått en grej för matta texturer - både på naglar och läppar! Hallå.. jag måste vara sist på jorden med att hajja besattheten, haha. Det blir att införskaffa några av dessa nagellack! Älskar verkligen Isadoras nagellack, har nästan bara nagellack från det märket. Breda borstar och högpigmenterade färger.

(Bild lånad från Isadora.com)

Likes

Comments


Ångest är skit - det är vi nog alla överens om, och jag talar nog för många när jag säger att ångestproblematik gör att man känner sig otillräcklig och många gånger också misstrodd. Hur många gånger har jag inte fått höra att jag bara är lat och bekväm när jag inte kan åka till jobbet eller skolan på grund av att jag ligger sängbunden efter en mindre trevlig panikattack? Hade jag fått hundra kronor för varje gång någon sa saker som "äh, tänk positivt", "jag har också ångest ibland, typ när jag ska ha tenta i skolan, det är normalt", "ta en promenad, tänk på något annat", "var inte orolig, det finns inget att oroa sig över" - då hade jag bannemig varit rik idag!

Människor som aldrig haft upplevt psykisk ohälsa har ofta svårt att förstå vad det kan innebära att ha en problematik - att känna sig obotligt trött, vara så djupt i en depression att livet i sig känns som en börda, att lamslås av panikattacker som ger nära-dödenupplevelser och att inte kunna ha en fungerande vardag eftersom mänskliga möten och offentliga platser gör att personen ifråga vill försvinna från jordens yta och aldrig återses igen.

Jag var en sådan där oförstående person och kunde för allt i världen inte förstå hur svårt det kunde vara att "ta sig i kragen" och göra vad man skulle - i detta fall min dåvarande pojkvän. Jag avskydde att han tog medicin för att klara sina dagar. Jag ville att han skulle vara som andra människor - vad det nu innebar för mig. Jag var elak utan att riktigt förstå det själv. Jag ifrågasatte hans problematik utan att egentligen finnas där för honom, något som är så basic och så enormt viktigt för en person med psykisk ohälsa.

Idag är det annorlunda. Jag har haft ångestproblematik och panikattacker sedan tre år tillbaka - nu även med en släng av social fobi. Kul, eller hur? Karma kanske, vad vet jag. Jag har iallafall tagit kontakt med exet nu i efterhand och sagt förlåt - för det jag sa och för det jag lät bli att säga.5 saker min ångest har lärt mig

1. Min ångestproblematik är INTE den jag ÄR.

2. Välj att se människors fina sidor och inte rynka på näsan åt deras själsliga skrubbsår.

3. Se och uppskatta det fina i allt det lilla - när jag mår dåligt är det något enormt viktigt för mig!

4. Ta till vara på mina bättre perioder. Tala om för människorna i min närhet att jag älskar dem och göra allt det där roliga som är så jävla svårt att göra när jag mår kasst.

5. Prata om saker som känns jobbigt! Prata om ångest och om det som anses fult! Våga vara modig!


Likes

Comments

Omg. Jag är SÅ sugen! Hur snyggt är det inte!? *-*

(Foton lånade från Pinterest-användare)


Likes

Comments


Mamma önskar bara att du kunde sitta still,

men du gör ju som du vill.

Apar dig och stör,

leker runt som så få gör,

men det är inte lätt

att ha ett helt alfabet,

nej tack, jag vet!


Lärarna vill kasta ut dig,

för du spelar Allan,

vill inte lyssna,

har i själva verket gett upp

för att nästa morgon förväntas stoltsera som en tupp,

medan du egentligen vill slippa gå i trupp

och granskas under lupp.


Det gör ont i mig att veta

att du gör ditt bästa,

men aldrig får veta

vad du gör bra,

för allt lärarna tror att allt du gör

är att streta och reta skolans regler

utan att själv fela.

Att du mår bra

av att höra föräldrarnas sveda,

medan allt du gör är att skrika efter hjälp

innan du blir stjälpt

av en bok

som vill leda dig till självhjälp.


Skolböckerna simmar i tårar

och blottar det

som inte får blottas

mellan hånande siffror

och sarkastiska bokstäver.

Om någon ändå ville se dig

som den du var,

skulle det vara annorlunda?

Men inte skulle någon förbarma sig

över ett skrubbsår,

det läker ju med dina år,

eller hur?


Eller växer du i själva verket upp

till en stridstupp

som med näbbar och klor

var den som slog

och den som tillslut dog?


Om någon kunde öppna ögonen,

se individen istället för massan,

se den lilla människan i den stora världen,

och se svårigheter som en del av utvecklingen.

Då skulle du kanske inte bli den

som dog och tidigare slog,

den som världen helt enkelt

missförstod.


Likes

Comments


Ni får ursäkta den värdelösa mobilkamerakvalitén, men mobilen är ju alltid sååå nära till hands - och tyvärr suger verkligen min mobilkamera, haha. Anyway! I WOKE UP LIKE THIS!

Hunden är fått sin morgonkiss och bajj, sambon har gått iväg till sin praktik och jag har krypt ner i sängen med en kopp kaffe. Morgonar är inte min grej, det vill jag medge. Fy fasen, jag är ingen morgonperson. Har oftast svårt att sova och i natt var inget undantag - skillnaden var att jag startat en prenumeration på Storytel. Jag har varit inne på att fixa ett konto sedan länge, eller ja, jag har ett konto sedan innan, men jag har bara provat de där två gratisveckorna man får som ny medlem. Då hade jag inte blivit hooked eftersom jag alltid föredragit att läsa istället för att lyssna - är det något som kanske håller på att förändras?

Jag har hört och läst bra saker om Ninni Schulmans böcker - och jag lyssnar dessutom på hennes och Caroline Erikssons podcast "Skriv en bestseller (eller en annan bok)". Därför blev hennes första bok "Flickan med snö i håret" ett val som i havet av inläst skönlitteratur kändes tryggt och förväntansfullt. Förutom den lade jag självfallet in Therese Lindgrens "Ibland mår jag inte så bra" i den digitala bokhyllan på Storytel.

Den sitter jag och lyssnar på just nu. Det är faktiskt väldigt mysigt att sitta och blogga samtidigt som en ljudboken fyller tystnaden i lägenheten. Ah, jag sitter med hörlurar. Vovven sover vid fotänden. Jag börjar få kaffeillamående. Jag borde kanske äta något?


Things to do today:

1. Skriva minst 2000 ord på boken och fylla på min NaNoWriMo-kvot - jag måste verkligen sätta på ett kol!

2. Plugga. Herregud, jag är den sämsta studenten.

3. Förbereda blogginlägg inför helgen, jag ska nämligen till Norrland tillsammans med pappa och lillebrorsan. Farfar fyller 80 år!


Likes

Comments


1. Dagens gilla - Min lilla vovve som för det mesta är go, haha!<3

2. Dagens ogilla - Huvudvärk och prokrastinering, bläh!

3. Dagens godaste - Handgjorda praliner från Bräutigams med nötnougat doppade i ljus mjölkchoklad.. omg *drool*

4. Dagens tanke - "Trots att det är lite regnigt och ruskigt är det ändå rätt skönt utan all snö!"

5. Dagens lycka - Nyskodd häst och en voffsing som är så fin, så fin! :D


Likes

Comments