Header
View tracker

Som jag skrivit om tidigare är det väldigt mycket som förändras i mitt liv just nu. Dels flyttar jag i början av juli och det är ett relativt stort projekt som kommer ta upp mycket av min tid. I slutet av maj/början av juni så skriver jag mina sista prov och tar därmed examen som ekonomiassistent. Även det kommer såklart ta mycket tid, då jag ska studera till slutproven. Utöver det har jag även fått ett nytt jobb! Igår fick jag reda på att arbetsintervju och liknande hade gått bra och att jag i och med det hade fått jobbet. Så i början av maj börjar jag min anställning som administrativ assistent på en patentbyrå. När man är ny på jobbet är det ju väldigt mycket att ta in och lära sig. Alltså kommer jag lägga mitt största fokus på mitt nya jobb. Dessutom har jag en uppsägningstid på en månad som jag ska arbeta kvar på mitt gamla jobb. Förstår ni att det är lite mycket just nu? Dessutom kommer Martin som jag nämnt förut tillträda en ny tjänst på jobbet. Ungefär samtidigt som jag påbörjar min nya anställning. Mitt i allt det här ska vi även hinna med att vaccinera Alfons, anpassa oss till våra nya liv och njuta av det. Därmed har jag bestämt mig för att sluta blogga. I alla fall för ett tag, tills allt har lagt sig och blivit lite lugnare. Ha det bra så länge!

Likes

Comments

View tracker

Jag tror inte att Alfons har förstått att han är en katt och att katter inte brukar bete sig som han gör. Vilket inte är så konstigt eftersom han bara umgås med människor. Ibland vill han vara mig extra nära och att jag ska bära honom. Då får jag bara bära honom på höften som en "vanligt bebis i form av en liten människa". Alltså att han sitter med bakbenen vilande runt min höft och ryggen lutad mot min arm. När han sover vill han helst göra det i sängen och under täcket. När han vilar i soffan gör han gärna det halvt sittande upp med soffan som ryggstöd.

Min älskade lilla håriga son, som nog tror att han är min biologiska-människo-son, oj vad jag älskar honom!

Likes

Comments

View tracker

När livet känns grått får man på egen hand tillsätta färg. Då kanske i form av en t-shirt med glittriga fåglar, ett neonrosa linne och ett par färgglada leggings? Att börja dagen med yoga och promenad iklädd färg gör morgonen så mycket roligare. Jag blir i alla fall glad av färg. Eller speciellt av rosa och glitter. 

Likes

Comments

Det enda jag vet med säkerhet är att mitt liv kommer att förändras. Däremot vet jag inte hur det kommer förändras. Hur det än blir så kommer inte min vardag se ut som den gör i dagsläget. För att förbereda mig har jag ordnat en fyra veckors meny. Som tanken är att jag ska varva mellan. Detta för att det ska vara enkelt att skriva inköpslistor till storhandlingarna. Det kanske låter tråkigt att "bara" ha tjugoåtta olika maträtter att varva mellan. Men vilken familj varierar mellan mer än tjugoåtta rätter?

När jag har skrivit menyerna har jag räknat med att vi ska äta fisk en gång i veckan och dessutom kött tre gånger i månaden. Jag har ju varit vego fram och tillbaka i två år. För mig är den en självklarhet att äta minst 80 procent vegetariskt. Så är tanken att min kost ska se ut från och med nu (i dagsläget är min kost 100% vegetarisk). Anledningen till att jag ska gå tillbaka och äta lite kött och fisk är för att jag har fått ett sug efter det, då främst efter fisk och skaldjur. Jag har en inre konflikt gällande detta ämne och kan inte alls argumentera för varför jag ska börja äta lite fisk och kött ibland. Att äta djur är ju egentligen dåligt på alla plan. Det kan hända att jag byter ut månadens tre kötträtter till vegetariska alternativ. Martin har börjat vilja äta ännu mer vegetariskt än vad han gör idag. Om det är så att han blir vego på heltid kommer jag också fortsätta att vara det. Att vara det tillsammans gör allt tusen gånger lättare!

Likes

Comments

För två år sedan gick jag ut gymnasiet med höga betyg i engelska. Sedan dess har jag underhållit min engelska genom att konsumera engelskspråkigt material. Såsom att följa youtube-kanaler, lyssna på podcaster och läsa bloggar. Även fast jag redan konsumerar mycket material på engelska vill jag bli ännu mer aktiv på den fronten. För trots att min engelska är bra kan den alltid bli bättre. Mitt nya mål är att börja läsa böcker på engelska. Jag är ju en riktigt bokmal som älskar att läsa. Igår lånade jag hem en bok på engelska från biblioteket som förhoppningsvis är bra. Förresten, varför är man (jag) så dåligt på att utnyttja biblioteken? Det är ju väldigt onödigt att köpa böcker som sedan ska stå och skräpa i hemmet. När man istället kan låna böcker. Jag ska bli mycket bättre på att låna böcker! 

Likes

Comments

View tracker

​Såhär såg jag ut sist när jag gjorde en stor förändring i mitt liv. Då var jag nitton år, hade precis tagit studenten och även blivit befordrad från kassörska (som jag hade jobbat extra som under gymnasie-tiden) till avdelningsansvarig för brödavdelningen. I samma veva flyttade jag även hemifrån till en fristående villa på mina föräldrars tomt. 

Nu två år senare står jag inför ännu en stor förändring i mitt liv. Om några månader flyttar jag hemifrån "på riktigt". I samband med flytten tar jag även examen som ekonomiassistent. Utöver det står jag förmodligen inför en annan stor förändring, om allt går vägen. Som om inte det vore nog har Martin även förändringar som komma skall i hans liv. Då han har blivit befordrad och ska börja arbeta på en ny avdelning. Allt som händer både i mitt liv, Martins liv och vårt gemensamma liv är egentligen bara roliga händelser som vi vill ska hända. Det är bara att det det händer lite mycket på samma gång. För tillfället jobbar vi om varandra och det kommer bli mer av den varan den närmsta tiden. Idag var vi alla fall lediga båda två och passade då på att uträtta lite ärenden och kollat på vår lägenhet. Från utsidan då vi ska flytta in i ett nybygge som inte är helt klart än. Första gången vi kommer se lägenheten inuti är den dagen vi flyttar in!

Likes

Comments

HAR DU?
Folköl i kylen: Nej. 
Något husdjur: Ja, en kattunge på snart ett år.
Någon favoriträtt: Tacos. 
Puder på dig: Nej.
Några framtidsplaner: Absolut, om inte vore väl sorgligt?
Någon sjukdom: Inte som jag är medveten om.
Gymkort: Nej, sa nyligen upp mitt som jag haft på SATS i fler år.
Några MVG:n: Jajamen. 
Något beroende: Yoga och jordgubbar.
Fikat idag: Nej.
Nagellack: Ja, just nu ett rosa från OPI.
Någon vän som bor i ett annat land: Nej.

VEM?
Avskyr du: Ingen. 
Delar du mest minnen med: Mina syskon och Martin. 
Längtar du mest efter: Jag längtar alltid efter Martin och Alfons när jag är ifrån dom. 
Stör du dig på: Ingen för tillfället.
Gosar du med: Alfons.
Lagar mat: Både jag och Martin.
Diskar: Både Martin och jag. 

VILKEN?
Tidning läser du: Ingen, om inte aftonbladet.se räknas?
Buss åker du oftast: linje 144. 
Dag fyller du år: 26:e februari. 
Årstid föredrar du: Hösten. 
Stad är du uppväxt i: Stockholm.

VAD?
Gör du nu: Bloggar? 
Gör dig till en bra människa: Att jag är omtänksam och vänligt inställd. 
Gör dig till en dålig människa: Att jag är lite för snäll mot andra. 
Vill du arbeta med: Administration/ekonomi. 
Är roligast just nu: Att jag snart ska flytta!
Har du på dig nu: Träningskläder.
Har du för storlek i skor: 35/36.

Likes

Comments

För mig är det viktigt att vara strukturerad, organiserad och ha en noga planering. Detta när det gäller livets i princip alla moment. Okej, kanske inte sådana moment som att välja snacks till fredagsmystet. Men ni förstår väl vad jag menar? Som uppmärksamma läsare vet om ska jag flytta i sommar, för i princip första gången i mitt liv. För att göra moment 'flytta-för-första-gången-i-livet" lite mer hanterbart har jag nu upprättat en struktur och planering som faller mig i smaken. Dels har jag skrivit en lista på allt som måste göras innan flytten såsom att teckna elavtal och liknande. Utöver det har jag även anordnat en kalender som är lätt att överskåda som jag har satt upp på en vägg. Den har jag främst för att kunna räkna ned och se dagarna gå, då jag längtar mycket till flytten. Men även för att planera min vardag och allt eftersom skriva in dagens planer. Jag gillar när jag kan se en lång period framför mig. Är det någon av er som är likadan?

Likes

Comments

​Denna veckan har inletts på ett mycket produktivt sätt. Under denna dag har jag fått mycket gjort. Närmare bestämt har jag hunnit med att tvätta tre maskiner tvätt, storhandla, besöka djuraffären, hämta min yngsta lillasyster på skolan, påbörja samt färdigställa en inlämningsuppgift och även måla naglarna. I nuläget sitter jag med en ansiktsmask och ska ta hand om mina fötter genom att fila dom och måla dess naglar. Därefter väntar en dusch med diverse skrubbar och masker. Sedan middag som idag kommer bestå av stekt halloumi med honung och chili med en sallad på spenat, avokado och jordgubbar. Mumma! 

Likes

Comments

Halloj! Den här helgen har jag haft fullt upp med jobb. Utöver det har jag även varit hundvakt och gått ut med mina föräldrars hund, då dom varit bortresta. Så jag har inte ägnat mig åt något nöje utan jag har mest bara gjort "nytta". Det var i alla fall roligt att arbeta i helgen, även fast det var riktigt hektiskt. I och med att jag i nuläget enbart jobbar varannan helg har det blivit ett lite (för långt) uppehåll på grund av provskrivningar och sjukdom. Nu är jag hemkommen från dagens arbetspass. Sedan jag kom hem har jag hunnit med att äta en sen middag och ta en dusch. Planen för resterande delen av kvällen är att kolla på en film och bara ta det lugnt. Så himla mysigt och skönt avslut på veckan.

Innan jag åkte till jobbet idag var min moster förbi på förmiddagen. Hon överraskade mig med en, något sen, födelsedagspresent. En väldigt fin sådan i form av ett halsband från Efva Attling med motivet av en hästsko. I höstskon är det ingraverat 'Take No Shit'. Ett så himla peppande och välbehövligt citat för mig, som kan vara lite för snäll mot andra och därmed ta lite skit. Om det är någon som är sugen på ett likadant halsband som mig kan ni köpa det här. Något tråkigt som hände i samband med min mosters besök var att hennes hund, som hon hade med sig, skrämde Alfons rejält. När jag öppnade dörren höll jag Alfons i famnen och när han fick syn på hunden blev han livrädd. På grund av sin rädsla klöste han sig loss ur min famn innan jag hann släppa ner honom. Vilket resulterade i att min magre fick stora klösmärken vilket gjorde förbannat ont. Stackars mig och stackars Alfons som blev så rädd.

Varning för fluffig och otränad mage! Här kan ni se priset som jag fick betala för presenten, hehe. Ser ni det orangea på min tröja? Det är blod som trängde igenom tröjan... 

Likes

Comments