Vilken jävla ponny och vilket hjärta. Jag kommer mig överlycklig att jag har dig i mitt liv. Från allt som hänt gör du mig hel. Du får mig att känna mig duktig och att jag kan. Du lyssnar och gör allt för mig och det har ändrat gått några vekor så hur blir det när vi känner varandra... fantastiskt.

Idag så hade jag min andra hoppträning och det gick helt fantastiskt. Vi forsätter att träna på att han ska vänta och lyssna tillbaka och att hitta varandra. Det går väldigt bra. Då han har viljan och vill inget annat än att hoppa. Så hinderna är ingen problem utan man få lägga mer tärning mellan hinderna.

Framridning

Vi jobbade på en volt och att jag skulle hitta min position och att han skulle lyssna tillbaka. Så vi började att arbeta med traven så att han går i en lugn trav och att han inte ska träna ut eller in. Utan att han ska vara mittemellan mig och på en rund volt med 4 vändnings punkter.

Sen arbetade vi galopp och att han skulle lyssna fram och tillbaka. Att jag skulle kunna få ihop han att han är uppmärksam och märker minsta lilla rörelse och svarar upp på den.

Det var lite kort om framridningen. Vi bytte volt ofta och ställde han inåt och utåt han skulle ta en gämn kontakt på båda tyglarna.

Övning

Det stod två hinder på lång sidan. Som vi jobbade med.

Vi började med att det lång trav bommar och att vi skulle komma på som ledde till ett hinder. Att han skulle trava hela vägen han vill gärna ge sig av när han såg hindret. Så efter ett tag så lade vi in att jag skulle sakta av till skritt för att han skulle vänta. Det var lite svårt i början för att han vill bara dra på men sen när jag fått bättre koll på han så saktade han av fint och snällt. Så gjorde vi det några gånger i varje varav och så. Sedan så vara det två hinder och så skulle jag komma in i galopp och sakta va till trav i mitten och sen trav hoppa det andra hindret. Det var han mycket bättre på i vänster varav. För där är han mer uppmärksam. Medans i höger blir det lätt att vill köra sitt eget race för mycket. Men till sist fick vi till det i höger med då var jag tvungen att vara ännu mer bestämd.

Sammanfattning

Väldigt fin och lyhörd i vänstervarv. Hade det lite svårare i höger. Men fin på slutet. Inge problem på hindren men i mellan finns det lite att jobba på. Var lugn i psyket även fast han var på ett helt nytt ställe.

Ha de bra 🌹

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Asså shit vilken ponny jag har. Asså idag fick jag verkligen tillbaka han jag kunde reglera alla gångarter. Vi löste alla problem tillsammans.

Idag så tränade vi på att hitta kontroll på tempot vilket vi hittade. Han svarade upp jättebra på mina hjälper. Samt var väldigt arbetsvillig och positiv hela passet. Även fast han typ alltid är det är det nytt för mig. Då min förra ponny inte var det.

Sen tränade vi också på skänkelvikning vilket gick bättre i höger varv för i vänster tappade jag yttersidan lite och inte får en lika bra följsamhet i tvärgiren. Men när vi tränat på det ett tag så fick jag till det mycket bättre och han var mellan min hand och skänkel.

Sen så började vi jobba lite galopp och jag fick han mycket rundare och mer uppåt i galoppen idag. Jag kom till en ridning jag inte riktigt hittat förut och jag fick ihop han på ett helt annat sätt. Men sen så klart tappar vi det men jag får tillbaka han mycket fortare och bättre.

Sen blir det lätt att jag hamnar i handen och tappar skänken men det gjorde jag inte lika mycket idag. Så vi tar små framsteg framemot och just nu är dom i rätt riktning. Men jag vet att om några månader så kan man behöva ta ett steg tillbaka sen två fram och så. Men det är ju helt naturligt och det är på den vägen man lär sig. Men lär sig utav motgångar. Eller jag ska inte säga att man lär sig utav dom utom man lär sig att kämpa sig ut dom och hitta lösningen på det. För det tror jag man bli en bra ryttare av. Detta är vad vad jag tror och hur jag känner så det finns ju ingen fakta på detta. Men jag lär mig att rida riktigt när man kämpar. När man kämpar till man inte orkar mer. När man har ett mål när man vet vad man vill. Man när man stå i "skiten" och ställer sig frågan varför funkar det inte? Vad är det som händer ? Varför händer detta ? Jo för att du ska gå ut denna "strid" mycket starkare och klokare. För att hästar stärker än dom lär en hur man tar fram och motgångar. Hur man ska se världen positivt. Dom lär en hur man kämpar. För den dagen så man löst det som varigt kämpigt den dagen glömmer man aldrig. Den stunden ska man tänka tillbaka på vad man lärt sig och se sig själv en klapp på axen och säga FAN VA DUKTIG DU ÄR. För då har man lärt sig massor. Med det utvecklas sin ridning ännu mer och allt annat höjs också ett steg.

Det är vad jag tror och känner. Men della gärna med dig hur du tror det är eller hur det varigt för dig.

Ha de bra 💪🏼

Likes

Comments

Idag så var det första hoppträningen för mig och Mille och man kan inte vara mer än nöjd. Asså vilken ponny jag har helt magisk. Den bästa att vinna självförtroende på och att lära sig allt på. Samt att våga lita på sin häst då han är väldigt kunnig och löser problemet om inte jag kan.

Framridning

Då började vi med att han skulle lyssna på mina hjälper och att komma in med bakbenen och upp med rygg och nacke. Så då red vi på en volt och så ändrade vi gångarterna mycket och många halvhalter för att få han uppmärksam och lydig. Det lyssande han väldigt bra på. Samt att använda voltens fyra vändnings punkter. Så han inte flyter ut och "klättrar" upp på vägen. Sen gjorde vi samma sak i galopp. Och i båda varven. ( såklart lade vi in skritt pauser också)

Hur stod hinderna?
Vi hade tre reken på långsidan med 3 galoppsprång i mellan ( 13 m ) det var bara små hinder. Sen hade vi ett block på andra sidan i mittan av långsidan. Parallellt med det mitten krysset på andra sidan.

Övningar

Sen så började jag med att jag hoppade ett kryss mot väggen och skulle sakta av till trav innan väggen. Han blir ju först och främst väldigt glad när han få skutta lite men han lyssande ändå väldigt bra tillbaka. Så gjorde jag det några gånger i båda varven. Sen så kom jag i galopp på två hinderna så jag vände över ridbanan så det blev som en halv volt och sen två reken. Det var lite klurig då jag enkelt tappade yttersidan så han gled ut. Men det fick vi till bra på slutet. Sen gjorde vi samma sak i andra varvet men då hoppade jag alla tre och gick in på en volt vi C och galopperade sen förberedd i avbrott. Sen när jag tagit dom i båda varven så blev han väldigt taggad så jag fick inte tillbaka han i mellan så jag fick bra in 2 galoppsprång. Så då lade vi in att jag skulle hoppa dom två första rekerna sen lägga en volt och få tillbaka han sen ta två rekerna då fick jag tillbaka han så det blev 3 galoppsprång från det andra reket till tredje.

Så det var det vi gjorde och det kom upp små "problem" som vi fick lära oss att lösa med hjälp av vår underbara tränare. Så jag lärde mig mycket och hittade mycket knappar och lärde hitta hanns galopp bättre. Lärde mig hur jag skulle göra när hanns olater kommer fram. Som när han gräver ner sig och galopperar på och tycker att han äger hela värden och känner sig svin cool. Fick jag lära mig hur jag skulle sätta tillbaka han.

Detta kändes verkligen som en superbra start på våra tid tillsammans.

Ha de bra 💥

Likes

Comments

Idag så testade jag att longera Mille för första gången. Jag är inte den som brukar longera och är inte så vann. Då min förra ponny inte gillade det så mycket kan man säga. Men Mille var extremt duktigt.

När jag longerar använder jag mig utav inspännings tyglar för jag tycker att man får bättre kontroll och hästen arbetar bättre. Min idag då det var första gången jag logerade han så spände inte jag in han någonting typ. Det var mer så han får ett stöd. Sen så gillar jag inte att spänna in hästarna heller. Så jag brukar inte göra det.

Nu måste jag bara få skryta lite över min ponny för det tycker jag man kan göra ibland. För han var så duktig. Han gick ut på volten helt själv och så lysande han extremt bra han hade alltid ett öra i rörelse och lyssnade på min röst. Sen så är han inte rädd för spöt så om jag råkade trassla till det lite så stannade han bara och kollade på mig. Gav mig blicken
- va håller du på med ?

Det var bra tycker jag att man mer får driva han än att han bara springer för det är inte lika roligt. När jag longerar så vill jag häller att han ska behöva driva på dom mer än att bromsa.

Sen i galoppen så drev jag han lite mycket och så galopperade och hoppade en annan ponny i paddocken så då bussade han lite men sen så galopperade han vanligt igen.

Om ni vill se en film från dagen kan ni gå in på min Instagram - Sagasahlm

Imorgon ska vi ha lite markarbete vilket ska bli superroligt

Ha de bra 🏳️‍🌈

Likes

Comments

Asså idag är dagen då jag ännu en gång blev ännu mer säker på att jag valt rätt.

Asså idag så hittade jag så värdefulla knappar. Idag tränade jag alltså för min dressyrtränare och det gick så sjukt bra. Jag kände mig säker hela tiden och då jag inte hade toppen tipp kontroll så löste jag det. Jag fick verkligen till traven och galoppen idag. Allt kändes toppen.

Sen så fick min tränare testa han och hon tyckte han var Superfin. Sen så är han väldigt lika i båda varven vilket är väldigt skönt. Så idag fick han 50 minuters superbra jobb.

Så imorgon tror jag att jag bara ska skritta en sväng och jogga lite. Sen på torsdag ska jag ha markarbete med en annan tränare. Vi ska träna mycket på att han ska vänta på mig och att vi ska hitta varandra. Så det ser jag framemot väldigt mycket.

Sen har jag börjat ha huva på han då jag känner att han blir ännu mer koncentrerad. Jag vet inte om det är en grej jag fått för mig men det känns som det funkar. Sen går han bra och koncentrerat även om jag inte ha huva men det känns som jag får det här lilla extra.

Ha de bra 🌼

Likes

Comments

Asså bergochdalbana är bara förnamnet på min dag men den. Men kan säga att den inte startade på bästa sätt. Då jag blir väckt att dom j*vla byggarbetarna som spränger utanför mitt hus. Sen så kom min bästa vän och vi bakade en kaka sen så åkte hon och tittade på fotboll. Sen så börjar loparna och skrivarna i bergochdalbanan. För då hamnar jag i en liten negativ cirkel. Sen så slutar hela bergochdalbana perfekt och det ska förklara för er nu.

Det började med att jag åkte till stallet med en negativ känsla. Träffar Mille och bli super glad. Sen så fixar jag han och testar min extremt snygga huva/luva från eqrestiunstockholm (vet inte hur det stavas). Den passar prefekt.

Sen går jag ut i padocken och han svarar på allt som och var hur fin som helst. Jag hade som huvudfokus skänkelvikning och galoppfatningar samt att byta varv och få han i en stadig form när jag byter varv. Det gjorde han perfekt. Sen så tycker jag han håller fokus bättre med huva och han bli inte störd av flugor och andra saker.

Sen när jag sitter i padocken och rider kommer den en transport in rullade på gårdsplanen och jag försåt direkt att det är min. Jag bli helt överlycklig och sen så kan jag inte hålla mig från att gå fram och känna och titta. Så jag rider ut från padocken och ger hästen till pappa och kände på allt på hela transporten.

Sen red jag ut en sväng och det var så mysigt!

Ha de bra 💐

Likes

Comments

Idag fick Mille en riktig mys dag för hanns huvud måste få smälta alla intryck. Det har känts dom senaste dagarna som att han är lite fult i hjärnan med alla intryck. Detta var en väll förtjänt vila kan man lugnt såga.

Så ikväll så myste vi med massor utav gos. Jag masserade han för att han är lite trött i musklerna och sen så stog jag och kliade jag han och så lägger han alltid sitt huvud på min axel. Lägger han hela sin tyngd på min axel.

Sen fick han även en lite tårta. Den tyckte han var supergod. Sen stod han och gjorde sina tix. Jag brukar stå ihop sina läppar eller skaka på dom. För att han vill har mer uppmärksamhet och mer godis. Gör din häst några tix ?

Sen så satt jag och planerade hur dom närmaste veckornas träning ska vara och så. Så det känns skönt att ha det klart så man inte behöver fundera på hur man ska lägga upp det dag för dag. Om man vill ha en positiv och hållbar häst behövs det mycket planering och konsekvent tänk.

Det vill man ju ha för en bästa vän vill man ju inte slita på.

Ha de bra 🌼

Likes

Comments

Idag så tränade jag för min dressyr tränare. Det gick bra men han har kommit in den fantastiska testar perioden. Men igår testade han mig till Max men idag hade han fått mera respekt så idag var han som vanligt och lika duktig och fin som bara han kan vara. Så idag så tränade vi på trav och få den lugn och att han villar på steget och få till galoppen. Det fick vi på slutet. Så imorgon bli det en liten tur i skogen.

Det är mycket som har hänt idag. Hela förmiddagen så har jag åkt vattenskoter och åkt madrass bakom det var superroligt. Sen så har jag testat lincer och det gick super så nu behöver jag inte glassögon läger för jag tyckte inte jag passade i det.

Nu ska jag till en kompis och sova där!

Ha de bra ❤️

Likes

Comments

Idag så hittade jag lite nya knappar på mille. Jag kände att han svarade upp bättre på mina signaler och var mer lyhörd. För nu känner han sig mer hemma och vet vart han är och vem jag är.

Idag så testade jag rida i min kompis dressyr sadel så jag fick en bättre sista. För jag tycker det är väldigt svårt att trimma i hoppsadlar. Då jag är van att rida i dressyrsadel.

Men jag jobbade mycket trav och sidvartsrörelser. Han är jätteduktig på det. Han lyssnar och är väldigt positiv till ALLT. Det är något nytt för mig att rida en positivt häst för min förra ponny var inte det.

Men jag känner verkligen att vi hittar varandra bättre nu. Men jag har inte jobbat så mycket galopp då jag inte haft så svårt för den. Men på söndag blir det mycket galopp då jag ska hoppa han då. Så det är både jag och Mille jättetaggad för. Han älskar att hopp då blir han superglad och pigg.

Sen så red jag min kompis häst lite i paddocken då hon är bortrest. Så det var nyttigt att rida två helt olika hästar på samma dag för att verkligen känna hur stor skillnad det kan vara på ponnyerna.

Förresten hur tycker ni att Mille passar i rött ?

Ha de bra ❤️

Likes

Comments

Nu tänkte jag dela med mig över hur en vecka med Mille kan se ut. Visst kan vissa saker ändras men detta är min grund. Jag tycker det är väldigt viktigt att man har en plan för veckan och se långsiktigt och dokumentera hur varje dag har gått.

Varje vecka ser inte exakt likadant ut. Men dom liknar varandra mycket. Då dom varierar är det om man har tävlingar eller om någon tränare kommer.

Så hör kan min vecka se ut

Måndag En powerwalk på 1h
På varierat underlag, alltså skog inte bara på en lång grusväg utom det ska vara en stor variation för att få hästen uppmärksamma på vart dom sättet fötterna.
Tisdag Ett trimpass i paddocken då brukar jag lägga upp en plan när jag skrittar för då känner man ganska bra hur hästen är.
Onsdag Villa eller promenad
Torsdag En uteritt i alla gångarter och jobba hästen. Samt flytta den mycket för skänkarna så den trimmas för ute i skogen.
Fredag Konditions träning
Lördag Ute ritt i alla gångarter
Söndag klättring

Ungefär så här kan en vecka se ut men den dagen jag jag hoppträning hoppar jag då istället för att göra det som var tänkt den dagen. Så blir det ju också med dressyr passen.

Men det jag tycker man ska tänka på är att man kan lika gärna trimma dom ute i skogen än i den tråkiga paddocken. Samt att rida ut mycket med kompisar för dels är det extremt tråkigt att inte ha någon att prata med när man är ute. Så är det inte säker om något händer.

Dela göra av dig med hur du brukar lägga upp träningen för dig och din häst i kommentarerna:)

Likes

Comments