(Igår kväll )

Ikväll så har jag varigt och skrivit motioner med moderaternas ungdomsförbund asså MUF som jag är med i. Vill ni att jag ska ta in mer politik i bloggen ?
Vi satt och skrev motioner till när vi ska debatera. Någon gång i februari. Vi tog upp att vi vill ha kommun poliser och mer utbildade lärare i skolan. Visste ni att det är flera som söker till paradis hotel än som söker till lärarutbildningen. Visst är det sjuk. Asså det är flera som söker till ett dokusåpa program en som söker till en lärare utbildning.

Sen så pratade vi lite om hur man blir bemöt och hur 2k17 fortfarande är mansdominerat. Sen pratade vi lite anmält om skola , kompisar , alkohol mm.

Vi har Elin Nilsson som hjälper oss att skiva och prata mm. Jag tycker hon är en helt underbar person som hjälpt en hur man ska tänka och få sin vilja igenom.

Ha de bra ❤️

Likes

Comments

Idag red min kompis ante dom är så söta tillsammans. Ante är ju till salu och jag vill att hon ska köpa han.

Hon är en försiktig men bestämd tjej och så rider hon jättebra. För att bara vara 9 år.

Jag gick och hon red. Jag höll på att få värme slag. Efter som jag hade underställ och flis och sen hade jag en overall. Sen i början när hon skulle trava så sprang jag framför och jag kände hon luften tog helt slut. Det var så jobbigt men bra träning. Så jag vill bra tips er alla spring aldrig i overall.

Men vi hade det super mysigt. Imorgon kommer det en provridning och jag är så nervös för jag vill inte sälja han.

Men det blir ett kort inlägg då jag inte är hemma och vill inte sitta och skriva då.

Ha de bra 💗

Likes

Comments

Ha varigt lite berg och dal banan i mitt liv så därför bloggen va fått vilat ❤️

Likes

Comments

Jag är så sjukt trött på att få kommentarer på hur jag är. Att jag är för tränad , pratar för mycket , tar för mycket plats, se ful ut , är tjock , jag inte vann , osmart , smart , pluggis mm. Det kan verkligen vara allt fån att jag är efterbliven till att jag inte ha knutigt skona. Mest är det på hur jag är var jag hur jag stavar och läser så jag ha svårigheter.

Jag mår psykiskt dåligt utav det. Men det värkar dom bra tycka är roligare. För då tar det hårdare och man bryts ner sakta men säkert. Eller det är inte så säker för det ska man inte behöva känna. Hur ens personlighet ändarnas hur hela jag ändras.

Jag har alltid varigt den som pratat med alla om allt. Svarat på frågor i klassrummet. Varigt med på allt och tyckt allt varigt roligt och intressant. Jag har fått beröm av lärare för jag har hjälp andra elever att våga prata inför klassen. För det är de bästa jag vet..... eller snarare visste...

För nu vet jag att jag kommer få kommentarer efter hur dåligt det var och att jag var helt värdelös. Hur är man så om man säger så till dom flesta. Det är inte bara ord utom blickar också. Jag svarar knappt på frågor k klassrummet lägger för jag klarar inte av något mer. Bägaren rinner över för alla.... Jag är inte med på allt och försöker lägre. För jag orkar inte höra något av hur jag gör något. Jag vågar inte gissa eller testa. Om jag inte vet att jag kan sitter jag tyst. Detta har mina lärare märkt och framför allt mina vänner. Än hur mycket stöttning jag får så blir det inte bättre.

Som en gång när någon kallade mig tjock och jag har lite dålig relation med min kropp och tycker saker som inte är så bra. Men då var min underbar kompis där och backade upp mig. Det gjorde så att jag fick en lite gnista till att över vinna kommentarerna att övervinna dom som säger det. För en vaket dag ska jag fråga hur långt dom kom på att säga det... den dagen lägrar jag till...

Jag vill hjärna veta hur det är i fin ungdoms krets. För jag är oftast med äldre och då händer aldrig något sånt här. Det är bra med dom i 13-14 års åldern. Hur är det hos dig. Jag får oftast höra att jag ska vara märkvärdig när jag pratar och om vad jag pratar med det är som att jag är lite före dom andra i vissa frågor och hur man ska vara mot varandra. Har du känt så någon gång ?

Detta är ett svårt och känsligt ämne för mig man jag vill hjärna prata mer om det. Men efter som det är så brett ämne så vill ja hjärna att du kommentera vilka delar jag ska prata om. Om jag ska vara mer om socialamedier eller respekt , i skolorna. Jag vill hjärna prata djupare i en fråga. Inte bra skrapa på ytan utom nå hela vägen till kärna. Vart det startade och så vidare

Ha en bra dag 💗

Likes

Comments

Jag tror vi alla har känt oss stressade någon gång. Med det jag vet är att många ungdomar är stressad över skolan och känner sig pressade utav vuxna och sig själv.jag tycker de är skolans ansvar att inte lägga för stor press och stress på eleverna. För om man vill ha motiverade elever som ser fram mot arbetet. Tror jag att man måste ha en plan hur lektionen ska funka och att man inte ska lägga alla prov, tester , läxförhör på samma vecka. För att i början utav veckan kommer man att kunna prestera. Men dagarna går flera nätter pluggar på desto tröttare blir man. Resultaten sjunker betyget blir sämre. Det är då på grund utav lärarnas planering tycker nu det är ok ? Det kan jag med handen på hjärtat säga att jag inte tycker.

Jag har extremt lätt att pressa mig för hårt och där med bli extremt stressad.

Press leder till stress

Jag vill att vi alla ska på minna lärarna hur mycket dom pressar oss och hur dom pratar om betyg för vissa klarar inte av det och då kan man ju få gå ut och inte sitta och stressa upp sig när lärarna pratar om att man måste plugga och tänka på e-A nivåerna på proven. Att man måste lägga fokus på den dekan man vill satsa på.

Om man bra vill klara skolan ok så blir det ju lätt då gör man bra E nivån. Men om man vill utveckla sig så tar det mera energi när man skriver proven. Jag dom har läs och skriv svårigheter blir det ännu jobbigare för. För jag har inte fått hjälp än fast nu har min utredning börjat. Så ibland tar det 20 min för mig att för stå en fråga och då blir jag stressad och det blir sämre kvalité på svaren. Då sängs betygen och man får stress över det.

Detta var bra ett kort sluddrigt inlägg jag ska göra ett mer detaljerat där jag förklarar men nu är jag så frustrerad och arg över skolan styrs så jag inte får ur mig något vettigt och så man förstår vad jag säger.

Ha en bra dag 💗

Likes

Comments

Idag har jag varigt i stallet och med min familj.
Min dag började 06:20 då jag klev upp för att släppa ut hästarna. Det gick superbra alla var snälla. Sen så fixade jag allt i stallet för ante och så skrittade jag ut på en mysig vinter barbacka tur.

Sedan så åket jag hem och då hände det ingen speciellt jag kollade lite på you Tube och så stressade jag upp mig för att skolan börjar imorgon. Sedan gjorde jag pannkakor till min familj och så åkte vi till stallet och gav dom lunch.

Sen runt 12 så var jag hos mormor och morfar. Där började jag med att leka i snön med min hund vi tränade lite lydnad och sök. Och att han ska lyssna på små kommandon. Så om jag säger S ska han lyssna upp och ha koncentration på mig. Sen om jag säger L ska han lägga sig ner. Han är super duktig och läser av mig så bra och snabbt. Sen så grävde jag ner korv i snön och så letade han efter dom. Det tipsar jag er med hundar att göra för dom blir på ett enkelt sätt väldigt fokuserad på att hitta det man har sagt att dom ska söka. Det har funkat på alla mina hundar.

Sen så gjorde jag ro rakel. Det är när man tar riven potatis och sedan kryddar med salt och peppar och gör små plättar i en moriska. Det är väldigt onyttig men gott.

Sen körde vi skoter i några timmar det var hur mysigt som helst. Min bror har fått en ny skottet så vi kollade lite när han körde sen åkte jag och morfar och körde i terrängen. Det var svin halt och låg stenar typ över allt.

Sen när vi kom tillbaka så lastade vi min brors skoter för vi ska byta stötdämpare på den.

Sen åkte vi hem och sen dess har jag stressat upp mig ännu mera för skolan:(

Jag vill bra tacka alla som har gjort mitt lov till det bästa och att du också har haft ett fantastiskt lov. Jag har lärt känna många nya vänner det är jag extremt tacksam över.

Ha de bra 💗

Likes

Comments

Idag fyller min underbara storebror 16 år och han är bäst och med respekt för han vill jag inte sitta och blogga på hanns dag. Så imorgon kommer det en min dag i bilder! Jag är då tagga är du de ??

Ha de bra ❤️

Likes

Comments

Idag var det tävling det var en klubb tävling dressyr. Det var första tävlingen i år så jag tävlade bra en lätt:1. Det speciella med denna dressyr är att man tävlar i par och är utklädd. Så alla ser helt galan ut. Jag och den jag tävlade med kom på att vi skulle tävla tillsammans 2 dagar innan #braplanering . Så vi var utklädd till dressyr ryttare. Vi hade frack osv. Det är ju kallare än kalast nu så det var runt -30 så det tog ju på krafterna och så var hästarna stel och svåra att få mjuka och följsamma.

Men inne på banan var han helt ok. Det var ingen vi mot världen känsla. Utom det var bra genom hela programmet det var inget dåligt och vissa delar var bättre.

Jag är aldrig nöjd så jag var super besviken och tänkte gå hem . Men alla hade tippat att jag skulle vinna. Alla bra sa såklart du vinner. Ingen rider så bra som du gjorde. Så jag stannade.

Det var kalt och jag tröttnade på att vänta sen så vann jag. Då kändes det ju ännu bättre att jag väntat. Jag fick tunt 70 % kommer inte ihåg exakt och har protokollet i stallet.

Så efter det gick jag hem med han och så fixade jag han och sen åkte jag tillbaka till tävlingen. Efter som dom delar ut lagen i slutet utav dagen och då ser man också vem som hade vunnit maskeraden. Det visste jag att jag inte skulle göra. Men laget trodde jag att vi kunde ta efter som vi var tippad att vinna där också. Så jag satt där och raknade på om vi skulle vinna. Enligt mina beräkningar skulle vi vinna och det gjorde vi också. Trots våra stela kalla hästar som försökte jobba men var super stela och inte fick något riktigt steg.

Så då när vi står på pris utdelningen hade vi bestämt att vi skulle göra en sak som ingen trodde. Så då bar vi hade fått våra rosetter och så. När dom ropar att vi skulle springa ett ärevar så dabade vi. Att se minen på alla när vi gjorde det var super roligt.

Jag är jättenöjd med dagen och jag vann nästan allt det jag kunnat. Det var bra maskeraden jag inte vann. Vilket är super roligt då jag ha lagt mer väldigt mycket träning för att då detta att funka för det är ingen dans på rosor. Många timmar träning och slitsamt arbete i mer än 2 år med denna fina ponny visar nu resultat.

Jag vill tacka alla som har hjälpt mig på denna väg till att få resultat och vara tippad vinnare! Vi är värsta Dreamtemet!

Tack Rebecka Ljunglöf för jag fick rida med dig:)

Jag jag vet att jag är för stor på han och att jag inte trampar ner hälen och ha för långa tyglar händerna för brett men som har bilderna är tagen innan jag startade och jag har inte så när jag började rida programmet.

Ha de bra 💗

Likes

Comments

Har varigt lite mycket i livet nu så bloggen hat fått ståt åt sidan. Imorgon är det tävling och kommer ett inlägg om det då


Ha de bra 💗

Likes

Comments

Jag tycker det är viktigt att hitta små bloggar som är intressanta. Så min tanke med det är att ni kommenterar jag är med. I kommentarsfältet och sen slutet utav veckan väljer jag 3 st jag kommer skriva om och tipsa din blogg.

Regler

Kommentera jag är med

Gilla min blogg

Vara aktiv på din blogg

Lycka till!!!

Ha de bra 💗

Likes

Comments