Nu måste jag bara få skryta om min fina ponny. Idag var han en riktig dröm han gjorde verkligen allt. Asså nu skämtar jag inte han gjorde verkligen ALLT. Vi tränade på byten , massa konstiga vägar som det är i ett program vi ska rida. Asså jag har inte ridit dom vägarna någon gång innan och han sätter det på första försöket super. Min tränare sa bara ett ord då är hon väldigt sträng och vill ha allt perfekt precis som jag. Hon bara detta är perfekt du får sluta. Detta har aldrig hänt och då har jag ridit för henne över 2 år. För står ni vilken lycka jag hade i kroppen. Jag var så glad. Den enda missen jag och ante gjorde under hela passet var att jag gjorde en väg svårare än vad den var.

Nu vet jag att detta är värdens ointressantaste text för alla. Men det är inte alla för jag är så jävla glad att jag måste få della med mig detta. Hoppas att min lycka kam sprida sig vidare.

Ha de bra 💗


(Gammal bild)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag tycker att det är externt viktigt med förebilder. Jag tycker att man pratar alldeles för lite om förebilder. När man tänker på det tänker man ju oftast på någon som har presterat superbra någon som ha många följare. Men min förebild det är en av mina underbar vänner. Det är en helt fantastik tjej som alltid får mig på bra humör och en som jag kan dela mina åsikter med och prata av mig med.

Jag tycker att vi måste börja berömma varandra mer för hur vi är och vad man betyder för en. Inte bra massa "jag älskar dig " "du är min bae" "min syster mitt allt " utan att man förklara du är en sån underbar Persson för du våga stå upp för andra och ha fina och kloka värderingar och jag ser upp till dig. Det jag ofta få höra och som jag är väldigt stolt över. Det är också en ska att man ska få vara stolt över något och inte skämmas över att man är nöje med sig själv över det. Tillbaka till saken ja det ja är stolt över är att jag ofta få höra om hur omtänksam jag är mot andra o h att jag ha fina värderingar.

För det är dom fina orden som jag att jag orkat stå ut med alla elaka fördomar om mig att jag set dryg ut mm. Och förresten hur kan man se dryg ut. Jag ha alldrig förstått det men det är många som säger att jag gör det och jag fattar inte vad jag ha gjort. Så kommentera gärna om hur du tänker om den kommentaren.

Nu kommer ja börja blogga på allvar ingen <3

Ha de så bra 💗

Likes

Comments


Visste du om att hästar som används i tjurfäktning är gamla uttjänta hästar, som på ålderns höst blivit sålda, billigt?

Deras stämband är stympade för att de inte skall kunna skrika av rädsla när tjurarna närmar sig, eller när de lider av smärta.

Allmänheten inser inte hur mycket de stackars djuren lider.

När tjurfäktningen börjar, har hästarna försatts med ögonbindel, och de har även vaselin doppade bomullstussar i öronen, näsborrar, som berövar dem deras medfödda instinkter att fly.

Hur sjukt är inte detta ?

Varför ska vi plåga våra älskade djur. Är det bara jag som är rädd för vad som håller på och hända med mänskligheten. Dessa sjuka saker som händer på våran jord. Om vi inte ta tag i detta nu när ska vi då göra det? När det blivit ännu sämre eller ? Om du inte känner att din röst gör någon skillnad den gör det jag lovar! Tillsammans kan vi klara allt. Vi måste kämpa för att få stopp på djurplågerit. Vad är det för nöje och se djur plågas tills dom dör. Att man lägger tid på detta. Att man betalar pengar för att se djur plågas. Är det bara jag som tycker att man kan lägga pengarna på något annat då. Om man inte vet var man ska lägga sina pengar kan man ju skänka dom till hjälporganisationer istället. Jag är bered att kämpa för en bättre värld men är du de ?

Likes

Comments

Idag var jag med på en P&J. Det gick superbra. Jag hade lite dålig tagg innan jag skulle tävla. Men så hade jag mitt älskade team som hjälpte mig att fokusera och tänka rätt och det är jag evigt tacksam över.

Jag tävlade en LC bara efter som jag hade lite spöken i huvudet men han gjorde det super och hoppade som en Gud. Jag är så stolt över min prins👑

Ha de bra ❤️

Likes

Comments

Som ni kanske vet så håller jag på att göra om mitt rum. Och nu på måndag så säljs min säg och jag har inte köpt en ny och vet inte vilken säg jag vill ha.

Det ända jag ha bestämt är att den ska vara
•mjuk
•grå gavel
•140-160 cm

Så om någon har något tips på en snygg bra säg så tipsa mig gärna för jag måste ha en säg nu. Så om du vet någon bra säg skriv det i kommentarerna.

Vet att det inte ha blivit några inlägg på det sistone det är för jag ha mycket med politiken , skolan , fritidsgården , häst , träning. Sen har jag tappar lite ved jag vill blogga om ja ha inga riktiga rutiner som jag vill men det ska jag lösa.

Likes

Comments

(Igår kväll )

Ikväll så har jag varigt och skrivit motioner med moderaternas ungdomsförbund asså MUF som jag är med i. Vill ni att jag ska ta in mer politik i bloggen ?
Vi satt och skrev motioner till när vi ska debatera. Någon gång i februari. Vi tog upp att vi vill ha kommun poliser och mer utbildade lärare i skolan. Visste ni att det är flera som söker till paradis hotel än som söker till lärarutbildningen. Visst är det sjuk. Asså det är flera som söker till ett dokusåpa program en som söker till en lärare utbildning.

Sen så pratade vi lite om hur man blir bemöt och hur 2k17 fortfarande är mansdominerat. Sen pratade vi lite anmält om skola , kompisar , alkohol mm.

Vi har Elin Nilsson som hjälper oss att skiva och prata mm. Jag tycker hon är en helt underbar person som hjälpt en hur man ska tänka och få sin vilja igenom.

Ha de bra ❤️

Likes

Comments

Idag red min kompis ante dom är så söta tillsammans. Ante är ju till salu och jag vill att hon ska köpa han.

Hon är en försiktig men bestämd tjej och så rider hon jättebra. För att bara vara 9 år.

Jag gick och hon red. Jag höll på att få värme slag. Efter som jag hade underställ och flis och sen hade jag en overall. Sen i början när hon skulle trava så sprang jag framför och jag kände hon luften tog helt slut. Det var så jobbigt men bra träning. Så jag vill bra tips er alla spring aldrig i overall.

Men vi hade det super mysigt. Imorgon kommer det en provridning och jag är så nervös för jag vill inte sälja han.

Men det blir ett kort inlägg då jag inte är hemma och vill inte sitta och skriva då.

Ha de bra 💗

Likes

Comments

Ha varigt lite berg och dal banan i mitt liv så därför bloggen va fått vilat ❤️

Likes

Comments

Jag är så sjukt trött på att få kommentarer på hur jag är. Att jag är för tränad , pratar för mycket , tar för mycket plats, se ful ut , är tjock , jag inte vann , osmart , smart , pluggis mm. Det kan verkligen vara allt fån att jag är efterbliven till att jag inte ha knutigt skona. Mest är det på hur jag är var jag hur jag stavar och läser så jag ha svårigheter.

Jag mår psykiskt dåligt utav det. Men det värkar dom bra tycka är roligare. För då tar det hårdare och man bryts ner sakta men säkert. Eller det är inte så säker för det ska man inte behöva känna. Hur ens personlighet ändarnas hur hela jag ändras.

Jag har alltid varigt den som pratat med alla om allt. Svarat på frågor i klassrummet. Varigt med på allt och tyckt allt varigt roligt och intressant. Jag har fått beröm av lärare för jag har hjälp andra elever att våga prata inför klassen. För det är de bästa jag vet..... eller snarare visste...

För nu vet jag att jag kommer få kommentarer efter hur dåligt det var och att jag var helt värdelös. Hur är man så om man säger så till dom flesta. Det är inte bara ord utom blickar också. Jag svarar knappt på frågor k klassrummet lägger för jag klarar inte av något mer. Bägaren rinner över för alla.... Jag är inte med på allt och försöker lägre. För jag orkar inte höra något av hur jag gör något. Jag vågar inte gissa eller testa. Om jag inte vet att jag kan sitter jag tyst. Detta har mina lärare märkt och framför allt mina vänner. Än hur mycket stöttning jag får så blir det inte bättre.

Som en gång när någon kallade mig tjock och jag har lite dålig relation med min kropp och tycker saker som inte är så bra. Men då var min underbar kompis där och backade upp mig. Det gjorde så att jag fick en lite gnista till att över vinna kommentarerna att övervinna dom som säger det. För en vaket dag ska jag fråga hur långt dom kom på att säga det... den dagen lägrar jag till...

Jag vill hjärna veta hur det är i fin ungdoms krets. För jag är oftast med äldre och då händer aldrig något sånt här. Det är bra med dom i 13-14 års åldern. Hur är det hos dig. Jag får oftast höra att jag ska vara märkvärdig när jag pratar och om vad jag pratar med det är som att jag är lite före dom andra i vissa frågor och hur man ska vara mot varandra. Har du känt så någon gång ?

Detta är ett svårt och känsligt ämne för mig man jag vill hjärna prata mer om det. Men efter som det är så brett ämne så vill ja hjärna att du kommentera vilka delar jag ska prata om. Om jag ska vara mer om socialamedier eller respekt , i skolorna. Jag vill hjärna prata djupare i en fråga. Inte bra skrapa på ytan utom nå hela vägen till kärna. Vart det startade och så vidare

Ha en bra dag 💗

Likes

Comments

Jag tror vi alla har känt oss stressade någon gång. Med det jag vet är att många ungdomar är stressad över skolan och känner sig pressade utav vuxna och sig själv.jag tycker de är skolans ansvar att inte lägga för stor press och stress på eleverna. För om man vill ha motiverade elever som ser fram mot arbetet. Tror jag att man måste ha en plan hur lektionen ska funka och att man inte ska lägga alla prov, tester , läxförhör på samma vecka. För att i början utav veckan kommer man att kunna prestera. Men dagarna går flera nätter pluggar på desto tröttare blir man. Resultaten sjunker betyget blir sämre. Det är då på grund utav lärarnas planering tycker nu det är ok ? Det kan jag med handen på hjärtat säga att jag inte tycker.

Jag har extremt lätt att pressa mig för hårt och där med bli extremt stressad.

Press leder till stress

Jag vill att vi alla ska på minna lärarna hur mycket dom pressar oss och hur dom pratar om betyg för vissa klarar inte av det och då kan man ju få gå ut och inte sitta och stressa upp sig när lärarna pratar om att man måste plugga och tänka på e-A nivåerna på proven. Att man måste lägga fokus på den dekan man vill satsa på.

Om man bra vill klara skolan ok så blir det ju lätt då gör man bra E nivån. Men om man vill utveckla sig så tar det mera energi när man skriver proven. Jag dom har läs och skriv svårigheter blir det ännu jobbigare för. För jag har inte fått hjälp än fast nu har min utredning börjat. Så ibland tar det 20 min för mig att för stå en fråga och då blir jag stressad och det blir sämre kvalité på svaren. Då sängs betygen och man får stress över det.

Detta var bra ett kort sluddrigt inlägg jag ska göra ett mer detaljerat där jag förklarar men nu är jag så frustrerad och arg över skolan styrs så jag inte får ur mig något vettigt och så man förstår vad jag säger.

Ha en bra dag 💗

Likes

Comments