Asså jag skäms hur dålig uppdatering det är. Men skolan tar över mitt liv. Men jag svär nu blir det bättre. Men ingen mer tid på att skiva massor av förlåtelser att jag inte har uppdaterat för det hjälper ju inget.

För nu tänkte jag berätta om min och Milles debut. Vi debuterade på vår hemma klubb som är Sundsvalls RidKlubb. Vi står väldigt nära ridskolan då vi behövde inte ta transporten utan vi kunde rida ner. Så det blev en väldigt chill dag. Vi red ner med några kompisar sen gick jag banan och pappa skrittade runt med han. Han är så lugn och snäll. Höjde inte ens huvudet. Gick bara och chillade. Sen efter jag gick banan så började jag och jogga han och bara lösgöra han. Känna att han är tillbaka och framme. Jag gjorde många avbrott och flyttade han mycket. Se så han är mellan mina skänklar.

Sen så var det min tur att gå till framhoppningen. Där stod min kompis, min tränare och min lagledare . Så dom hjälpte mig. Så jag hoppade lilla 3 gånger han kom perfekt. Sen tog jag reket. Sen så fick han skritta lite tog oxen en gång han kom ganska stort så jag inte fick det språnget jag vill så då tog jag den igen. Sen gick jag in på banan.

Gick runt hinderna lite sen var det min tur. Jag kommer perfekt på 1:an han är kvar hos mig till 2 , 3 får gömma galoppsprång. 4 är på diagonalen kommer lite stort där. Men 5 och 6 som var på andra långsidan får jag ta tag lite i han. Sen hinder jag knappt vända till 7:an så det blev en lite snäv väg men det gick bra sen var det en dogleg från 7 till 8 sen var den rundan klar. Det gick superbra och jag är jättenöjd. Så nu taggar jag om till klubbmästerskap och en lokal tävling i november.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu sitter jag på en buss på väg till Vässarö. För jag ska på komf- läger. Det ska bli superkul.

Jag har haft sååå sjukt mycket att göra den senaste veckan med skolan. Så det är därför det har varigt lite tomt på inlägg.

Men nu täckte jag berätta om dom senaste hoppträningarna för dom har varigt så bra. Vi har blivit mycket mer samman svetsade och känner vandra mycket bättre. Att det kan gå så här bra efter 2,5 månad kunde jag aldrig tro.

Men i måndags så hade jag en superbra hoppträning. Vi hoppade banan man lite "läskiga" saker i hinderna men Mille lade inte märke ens till dom. Han är så cool och självsäker när han hoppar. Han vet vad jag kräver av honom och han gör allt för mig. Jag brukar tänka på hur det kommer bli när vi känner varandra.

Men jag hoppade en banan på ungefär 90 cm. Det är inte hindra som är svårt utom det runt om. Att jag ska få tillbaka han och han ska vara hos mig så han inte ta egna beslut på hur tex. Galoppen ska vara.

Man jag kände varningen att jag har fått till galoppen nu den senaste vekan. För jag har kommit till ridning nu förut så satt jag mest och bromsade. Så det känns så bra att gamla saga är tillbaka. För jag är inte den som låter hästen springa runt och slänga med huvudet och bakbenen 1 km bakom. Utom jag vill rida och utvecklas.

Jag har börjat rida han på ett anat bett nu det är ett sötmalmad bett med lösa ringar och koppar snurror på. Han går jättebra på det för han lägger inte sig i handen. Utom han har ett jämt stöd och "suger" på bettet. Han har lite tendenser att ta bettet men det gör han inte alls på detta bettet. Det blir som att det är roligt att ha i munnen.

Men sen i tisdags hade vi markarbete mot hopp. Så då skulle vi jobba bommar. Det tycker mille var lite jobbigt och tråkigt. Men de låg en linje med bommar 2 meter innanför spåret. Då skulle vi rida en svag skänkle vikingen. Men det tycker inte Mille utom han tycker att vi skulle studsa mellan bommarna och byta lite galopp lite överallt så fort man hade skansen. Så det blir en hemläxa på den övningen. Men jag tycker att han bra är gullig när han studsar lite jobbigt han det vara för att det är svårt att hålla fokuset på själva träningen. Men allt kan man ju inte vara världsbäst på en gång. Men jag tycker det kan vara lite "kul" när inte allt funkar som man vill utom att man får en tydlig bild på vad det är man behöver träna på.

Så detta ska vi träna mycket på att han ska kunna följa mig och vara hos mig även fast det är tråkig och jobbigt. Han inte ska få hitta på egna idéer då.

Så detta ska jag träna på när jag kommer hem. För nu måste jag vara utan min älskade Mille i 4 dager jag har aldrig vara borta från han så läge. Det känns så jobbigt. Att jag inte då träffa han varje dag. Men jag hoppad att jag ska klara mig från att dö utav saknad.

Ha de bra 🌹

Likes

Comments

Asså shit vilken ponny idag var han så jävla grym. Han var hos mig hela passet. Även fast han var pigg och studsig vid framridning så sköte han sig när lektionen började.

Vi hoppade en stuts på medellinjen sen fyra galoppsprång till en oxer . Sedan skulle man rida rakt fram vända till höger/vänster sen så rider man en degonal där stod det en räcke. Sen så kunde man variera vilket håll och avstånd och så vidare.

Så jag är så nöjd över min lilla ponny. Som har värdens största hjärta.

Ha de bra 🦄

Likes

Comments

Asså idag var han så jävla fin. Han har aldrig varigt så har fin. Han var hos mig hela passet och ville arbeta och förstod vad jag menade.

Vi arbetade med att jag skulle hitta en stadig och hög form. Kunna hålla den på rakt står. Det gick super. När jag kunde läsa av han och förstod vad jag kräver av han. Sen så red vi serpentiner och men skrit i mitten. Då blir det ibland att jag råkar gå på lite mycket med skänken så han flyger in i traven. Så jag måste lära mig att bara tänka trav så blir det en kort fin trav.

Sen jobbade vi lite galopp. Då blir det lätt att han ger sig av och inte lyssnar tillbaka. Utan han blir lång och bakbenen är 100 km bakom. Men när jag sätter mig ordentlig och sätter ihop han så lyssande han bra och jag fick han rund som en gummiboll.

Men en gång blev det kortslutning i huvudet och då sa min tränare gör som du hade gjort på Ante ( asså min gamla ponny ) då gjorde jag det. Det var inte mille riktigt beredd på att jag kunde sitta tillbaka så mycket och jobba ihop han så då stället han sig och på stället och jag lägger på lite lite ben och jävlar vilken fin galopp jag fick. Han satt ihop och var i en hög form. Kunde hålla den.

Så det var det vi avslutade med. Sen travade jag av han. Gick hem till stallet och han fick en lång skön massage.

Ha de bra 🌟

Likes

Comments

Asså nu är han verkligen MIN. På dagens hoppträning kände man verkligen det. Det är så skönt att känna att men känner varandra. Vi jobbade lite kombinationer. Det jag får svårt med det är att få platt då han är väldigt stor och jag har lite svårt att få tillbaka han. Men vi fick till några riktigt bra språng idag.

Denna helg har varigt en riktig bra helg för jag har gått förbi kosor som vi har nära vårt stall det gick superbra. Dom var inte lika läskiga denna gång som föra gången vi gick förbi. Detta var i söndags. Sen så red vi ut på en 2 h skritt tur det var väldigt mysigt.

Sen i lördags så testade vi att lasta det gick så bra han bra sprang in i min nya fina transport.

Sen igår var han extremt fin också. Han var framme men inte pigg. Sen så jobbar jag lite lösgjord het. Så han var extra mjuk idag.

Vi har anmält till en tävling den 8 oktober. Men jag ska bra hoppa en LD för att känna hur han regerar och hur det går. Det är ju inte inne på bana som jag tror är svårt mer hur han ska regera när det är rörigt och mycket hästar. Men då han är tävlings van så tror jag att det kommer gå superbra

Ha de bra 💗

Likes

Comments

Tisdag

Idag så hade jag hoppträning. Vi jobbade att få en bra kvalité i galoppen. Så vi tränade på att få ihop dom och att orka sitta tillbaka. Vi skulle rida som på en romb och vända i varje hörn. Det gick extremt bra i början. Sen så när Mille blev trött så började han att jobba i mot mig. Han hoppade runt och byte galopp och trasslade bra.

Sen så kom vi tillbaka efter en stund diskussion så var vi ett igen och fick till några fina vändningar.

Sen gick vi över till övningen klockan. Som jag tror dom flesta har gjort. Det är när man hoppar på en volt och har hinder på kl 12 , 3 , 6 , 9.

Det gick asbra för när han ser hinder så blir han mycket enklare och arbeta villig.

Det blev ett kort inlägg om träningen då jag vill lägga mer fokus på det jag ska berätta nu.

Då Johanna lassnack kom till min klubb och föreläste om vad som händer under hjälmen. Det var extremt intressant och lärorikt.

Vi pratade om "motgångar" som man ska se som lärdomar. Men misslyckas aldrig man lär sig. Det var så intressant. Hon berättade vad som händer i hjärnan. Att man enkelt kan lura hjärna så man klarar av saker som är jobbigt.

Sen så pratar hon om hur man ska tänka när någon trycker ner dina idéer och inte tror på dina drömmar och hur mycket än annan människa kan påverka den. Även fast den inte ha någon erfarenhet av den saken. Så lyssnar man på den personen. Varför gör man det ?

Det var sånna här frågor som ställdes och som vi fick svar på. Även hur man håller fokus. Det var väldigt intressant. Jag tycker absolut nu ska kolla in ryttarinspration så du får en massa inspiration och peppning.

Sorry för dåligt inlägg men skolan har börjar och stressen ökar :(

Ha de bra 🌹

Likes

Comments

Vilken jävla ponny jag har. Satan i gatan va bra han är. Idag så tog jag en privat lektion för min hopptränare. Vi tränade på att hoppa stutts. För att han ska hoppa rundare och galoppera rundare och det fick vi verkligen till. Han hoppade som en Gud. Jag fick tillbaka han superbra och hittade verkligen många knappar.

Vi jobbade med block , bommar , block så en bra block. Så vi ändrade lite hela tiden. Sen så tog vi bort bommen i mitten så det bara stod 3 reken det hoppade han verkligen 10/10. Sånt flyt han väntade allt satt. Både före och efter hinderna.

Sen så tränade vi på att byta galopp och satan va han ta i. Det bra dundrar när han byter. Han gör väldigt stora byten och blir väldigt taggad. Men när jag fick upp huvudet och satt i mot blev det mycket bättre.

Idag var han verkligen hos mig och jobbade.

Sen så fick han en hel kropps massage och massa mys för en sannare återhämtning. För imorgon så ska vi kanske också hoppa. Sen så ska vi på en föreläsning. Men det skriver jag mer om imorgon. Men jag kan säga en ska att jag vet att dom flesta vet vem hon är.

Sen igår red jag dressyr det gick bra men jag var väldigt trött så prestationen blev efter det därför jag inte skrev något inlägg om det för jag somnade direkt när jag kom hem.

Ha de bra 😎

Likes

Comments

Asså vilken jävla häst jag har. Idag fick jag ännu ett kvitto på att jag valt rätt ponny. Att ja har en känsla för att hitta riktigt bra ponnysar.

Idag så stod bann hoppning på schemat så det var det vi lade fokusen på idag. Att vi skulle rida bra vägar och ha koll på tempot. Vilket jag kan behöva träna på. Men idag så lyckades jag bra med det. Det var första gången jag hoppade banan på han. Men det gick superduperbra. Det var mycket enklare än att jobba små hinder. Visst att detta var ganska små hinder (90 cm hoppade jag banan på). Vi började hoppa korta slingor först. Det var mycket rakt fram det kan bli lite svårt för mig för jag får inte riktigt tillbaka han. Men det lyckades jag med bra idag. Tyckte jag och min tränare.

Jag har ju tappt min sits lite men det blev mycket bättre idag. Allt var mycket bättre idag. Känslan, tempot , sitsen, sprången, fokusen. Allt gick som bättre idag. Det är så skönt att få ha sånna här dagar. Som man kan tänka på när det inte gå riktigt som man vill.

Men vi hoppade en bana på 8 hinder. Vi alla fick komma på denna bana tillsammans så något skulle passa alla hästar. Jag fick en lite där man vände mer inte så långa galoppstrekor. Men som dom andra ville ha så banan inne höll lite av allt. Så den passade oss alla i gruppen bra.

På första hinder kommer jag ganska stort men jag hinner få tillbaka han till nästa hinder. Då det var en linje med fem språng till nästa hinder. Där får jag inte tillbaka han så jag behöver rida på 4 språng. Men till nästa hinder får jag tillbaka han för det var en kortare väg så han hinner inte bege sig av. Sen är det en lång galoppsträka som det går lite fort på sen en linje med orelaterade avstånd men där får jag tillbaka han sen är det ett höger sväng till ett reka på typ mitten av banan sen en vänster sväng till vänstra långsidan. Där får jag ihop han så mycket så jag måste "driva" fram till hindret. Det kändes verkligen att jag fick ihop han.

Kort inlägg idag då jag inte har så mycket tid:(

Ha de bra 🌹

Likes

Comments

Idag så red jag igen för min dressyr tränare då det inte gick så bra igår. Då vi fick ta en del diskussioner. Då han blev väldigt introvert ( läs gårdagens inlägg och få en bättre bild om passet). Idag var han underbar han bra lyssnade och var uppmärksam samt att vi litade mer på varandra.

Så i början så hittar jag traven och vi tränar lite galoppfattningar. Då det var främst där vi fick problem. Han var inte trött från gårdagen. Men musklerna var lite trötta. Men jag masserar han före och efter varje pass och jag känner att det hjälper.

Vi jobbar mycket med min sits då jag tappat den lite. Det blir lätt att jag blir stel och spänd och bli i framåt vikt. Inte sitter på rumpan. Men när jag kommer ner och fram med bröstkorgen så får jag tillbaka min sits. Det gick sååå mycket bättre när jag fann tillbaka min gammal sits.

Men sen så jobbade vi lite skänkelvikning och det gick mycket enkelt då jag hade fått ihop han och framme för skänken.

Sen så red jag Lätt:B1 det kan man ju säga att vi har en del att träna på där. Då han svajar runt jag hittar inte linjerna då han är större och jag måste vända tidigare. Men han var duktig i halten att han stod korrekt. Sen så kommer det att man ska galoppera från långsidan sen en 15 m vid B och sen i andra varvet E. Sen kommer det en diagonal då man ska rida mellan galopp. Det tyckte Mille var superroligt han trodde jag skulle byta galopp. Jag väder upp gör en halvhalt ökar galoppen och han studsar och i det så byter han galopp. Så man han säga att vi har en del att träna på Hahah. Då han inte är vann vid att gå dressyrprogram.

Men imorgon blir det hoppträning så det blir en tuff start på vekan för Mille man det kan vara nyttigt ibland.

Ha de bra 🦄

Likes

Comments

Idag var hela passet än enda bergochdalbana. Asså från så fin till att bra protestera. Asså jag vill bra säga idag satt vi hårt mot hårdare.

Jag hade som sagt dressyr träning idag för min tränare Gunilla. Det började med att han var helt jävla underbar. Vi jobbade med öppna och skänkelvikning. Han lyssnar superbra. Han svarar på alla mina hjälper och min sits blir superbra. Jag kommer ner i sadeln då jag rider utan stigbyglar. Han jobbar mellan min hand och skänkel. Jag känner mig som värsta stjärnan. Känslan var som att rida på Ante igen då man hade koll på precis allt. Då man visste pressis var man hade hästen och man hade kontroll på allt.

Med det det medföljer det också att det blir väldigt mycket jobbigare. Det gillade inte Mille riktigt när varenda liten muskel "värkte" när mjölksyran börjar skapas och musklerna töjer sig. Det vet man ju själv bara när man tränar. Men slutar ju gärna långt innan det ens blivit jobbigt. Det Mille ville göra idag.

Så efter ett tag skrek han NEJ. Så då börjar "fajten" att få tillbaka han till mig. Det börjar med att jag har han så där kort och i en hög form. Han är rund som en boll. Jag driver på han med spöt i takt med hur han går. Det blir en början på en pasarse. Men det ville inte Mille för det tycker han är alldeles för jobbigt så han ställer sig och små hoppar på stället. Sen så körde han hela sitt test program och testade mig till "döden" men det han inte visste var att jag inte tillåter sånt. Så han sätt trodde han satt hårt mot hårt. Men det han inte hade räknat med var att jag satt in min ponny jävlaranamna och han kunde bra säga hejdå till sin tanke om att få bestämma.

Så nu står ställningen 1-0 till mig. Men han gav sig så fort han fattade att han inte hade en skans. Vilket var väldigt sköt. Då ponnys jag ridit tidigare gett sig men då hittat på något annat så man få "fajta" igen. Jag vet inte riktgt vad jag ska använda för ord. Men jag hoppas ni försåt att jag inte menar att man ska dra och sparka och såga söder hästen tills det sliter söder munnen och tappar allt. Utan att man lugnt och metodiskt varje bit som dom testar och vinner den. Då Mille har tendenser när han testar att han hoppar runt så funkar set bra om man snurrar han runt och runt för då han han inte hoppa runt och han ger sig. Efter man gjort det några gånger.

Sedna när jag vunnit över han så blev han så där sjukt fin igen och allt kändes så bra. Så då slutade vi och sen imorgon ska jag trimma för Gunilla igen. För han inte ska ha en ända skans att ta övertaget. Men det här är själva tjusningen med att ha häst att man ställs på svåra prov och man blir så mycket bättre och det är detta som utvecklar än att känna att man klarar det. För just efter jag vann över han kändes jag mig som att jag kunde göra av som helst. Att jag klarar allt. Det är just jag älskar med hästar att dom lär en så mycket.

Samt att man kan tänk tillbaka på detta om några år och ge sig själv en klapp på axeln för det grymma jobbet man gjort 🌟

Ha de bra 💪🏼

Likes

Comments