Då hade snart denna måndag passerat. I morse missade vi totalt tiden till barnmorskan, tider brukar jag normalt komma ihåg men just nu är det svårt att hålla saker i huvudet. En morgon låg t ex osthyveln i soporna. Hormoner sa barnmorskan när jag ringde henne idag. Tack och lov får vi en ny tid på onsdag :)

Annars verkar allt bra med bebben som sprattlar och sparkar för fullt. Vi är nu i v.35 så förlossningen närmar sig vecka för vecka. Vi har börjat titta på någon amerikansk realityserie "Ops I didnt know I was pregnant" det är galna avsnitt där kvinnor plötsligt får "ont i magen" och ut kommer en bebis. Jag sa till älsklingen idag att om dessa kvinnor i de flesta avsnitten menar att de har lite "magont" och därför inte behöver uppsöka läkarvård så kan den största delen av förlossningen inte vara så plågsam som de flesta kvinnor vill ge sken av. Fast nog tror jag att själva skedet då barnet kommer ut är det smärtsammaste men å andra sidan lär man ju överleva det med tanke på att så många andra har gjort det. Det gäller att hålla sig lugn och andas som min mamma säger och hon har fött fyra :)

Bilden är från en solig dag för inte så länge sedan. Nu känns det som att våren är påväg trots att vi bara är kvar i januari.

Likes

Comments

Trots prövningar av kroppslig smärta och sjukskrivning så är vi ändå i ett slags flöde. Det onda uppvägs av något gott. Idag fick jag meddelande av min goda vän A som ska skicka oss barnkläder åt bebben. Dessutom har vi redan fått börja flytta in saker i huset som vi egentligen får tillträde till den 1 februari. Nuvarande ägaren är så himla rar. Hon har lämnat en massa saker åt oss som vi får, sådant som en nästan ny gräsklippare, hyllor, trädgårdsmöbler med dynor, blomkrukor och massa annat som jag nu har tappat räkningen på.

Det känns underbart att vi kan börja köra saker till huset redan nu, det underlättar så mycket för oss och vi känner oss otroligt tacksamma. Nu är det ju älsklingen som får göra det stora jobbet men min mor har sagt att hon ska komma och hjälpa oss packa vilket är jättegulligt av henne. I februari får vi även hjälp av familj och vänner när vi ska köra det stora flyttlasset. Lägenheten har dock redan börjat att eka tomt här och var.
Idag packade vi även förlossningsväskan så att det ska vara klart när det är dags, vi är nu i vecka 33 så det går undan. Man känner sig enormt förväntansfull men samtidigt lite pirrig, hur kommer det att kännas? Första barnet och man har verkligen inte en susning 😊

Likes

Comments

Efter sovmorgon har vi haft en riktigt fin och solig dag här vid kusten. Blev en halvtimmes promenad i nedgående sol 😊 hade en lugn nyårsafton med bingo ( jag var en siffra från miljonen, attans!) och god mat i form av vegetarisk lasagne, vitlöksbröd och tilltugg av inlagda kronärtskockshjärtan. Kan rekommenderas ☺️

Recept från Arla 😊

Likes

Comments

Gott Nytt År!! Nu välkomnar vi 2017 med positiva utmaningar och möjligheter. Tack för det här året ❤️

Likes

Comments

Juldagarna går alltid så fort tycker jag. Detta året spenderades som sagt med familjer, förväntansfulla och energiska syskonbarn samt norsk och svensk julmat och desserter. Jag har nu provat på norska ribber, julebrus och gelé :) Det blev inget långvarigt firande för min del då kroppen sa ifrån. Resultatet blev två efterföljande dagars vila, mestadels sängläge.

Läkarbesök igår och jag blir nu fortsatt hemma fram till förlossningen. Min kropp behöver all kraft den kan få. Jösses vilken tur att jag har en så omtänksam och stöttande sambo vid min sida ❤️

Nu närmar vi oss nyår och inte många dagar kvar av detta 2016. Hur firar ni? Här kommer det att bli lugnt, soffläge och Bingolotto ;)

Likes

Comments