Hej på er! Idag fick det bli sallad med lax, avokado och feta. Den gröna röran är pesto som gifter sig fint med övriga ingredienser. Avokado och lax ihop är en favorit 😊
Innan lunchen var jag och lillan duktiga och körde ett träningspass. Jag på pilatesmattan och lillan övar på vändningar i sitt gym 😄 nu sover hon och vi inväntar hennes moster, får se vad vi ska hitta på denna soliga dag!

En tanke som plötsligt slog mig igår är att jag faktiskt inte har gråtit på 2,5 år nu. Eller jag menar sådan där smärtsam gråt där det känns som att lungan ska ploppa ut. Hade en period förr, faktiskt i några år som jag grät så ibland. Då handlade det väl som oftast om olycklig kärlek. Jag tror ibland inte själv att jag förstår hur illa jag for under de åren. Dejtade till en början trevliga killar men varenda gång slutade det med ett magplask. Till slut kände man sig inte mycket värd fram tills att jag beslöt mig för att kämpa tillbaka. Att stå upp för mig själv och mina känslor. Att faktiskt jag kunde få vara den som gick därifrån med en obrydd attityd. Det tog många år att lära sig att älska sig själv på det sättet och ibland tror jag att jag på något vis, kanske omedvetet satte mig i vissa situationer för att kunna bli starkare av erfarenheterna. "Innan man förstår vad äkta kärlek är behöver man förstå dess motsats..."

Som sagt, idag är jag nöjd med tillvaron. Jag sitter inte och längtar efter någon som inte är intresserad av mig. DET är totalt slöseri med ens tid. Idag har jag hittat kärleken, mannen i mitt liv och varenda dag får han mig att känna mig vacker, precis som jag är. Han älskar mig för den jag är och inte den han hade velat att jag skulle vara. Dessutom har jag en otroligt vacker dotter, inifrån och ut. Och hon kommer alltid att få höra att hon är perfekt precis som hon är.

Men visst gråter jag en del. Speciellt när jag ser program som "Räddad av änglar" eller "Sofias änglar" för då gråter jag lyckotårar över människor som har överlevt eller som får hjälp här i livet.

Önskar er en fin torsdag! 💜

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej på er! Här skiner solen och man kan nästan inte vara annat än lycklig, trots värkande tand och att jag lyckats gå upp 0,6 kg igen. Förmodligen beroende på Lchf fikat som jag bakade i måndags när vi hade gäster.
Det är ju inte helt "nyttigt" trots att det ska vara Lchf, i alla fall inte om man kämpar med vikten som jag gör. Men men det får det vara värt och det lilla kan jag överleva 😊 vi är ju duktiga sambon och jag med att ha kommit igång med våra kvällspromenader. Vi går en halvmil ungefär. Gör gott för oss och lillan som sover fridfullt i vagnen, dessutom slipper man all trafik (eller de få bilar vi nu har här)

Igår slängde jag ihop en god sallad med chorizo, sallad, feta, tomat och ägg. Med örtsalt till blev det en hit 😊

Sedan satt vi i solen resten av dagen. Blir nog repris på den! 😊🌸
Trevlig lill lördag! ☀️

Likes

Comments

Dagens tanke här ovan ❤️
Något trött idag men håller på att vätska upp mig med vatten. Dag 4 med flytande föda, vikt idag: 87,8, det går sakta neråt. Största förändringen av allt är nog mitt midjemått som för 2 veckor sedan låg på 90 cm och idag 84.

Att börja med lchf var nog bland det bästa jag gjort. Fast jag äter inte så mycket rött kött utan mest fisk och kyckling. Grillar gärna 😊 Äter inte heller feta såser från affären utan tillverkar mina egna. Bäst resultat får man med naturliga fetter och då kan man ju experimentera en hel del. Mixa t ex tomater och rödlök med créme fraische eller kesella/kvarg/turkisk yoghurt, välj de fetaste. Använder Bregott och vanligt smör, olivolja mm i matlagningen. Baka lchf bröd om du verkligen vill ha en smörgås. Möjligheterna är oändliga. Finns till och med fika. Grädde och jordgubbar blir nog en hit i sommar. Ostbricka! Ost kan du typ äta dig mätt på och jag älskar ost! 😊

Googlade enkla recept med lchf och det finns massor! Nätet har fullkomligt exploderat av det här idag. Annat var det för ca 10 år sedan då jag först kom i kontakt med denna kosthållning. Då var det mer omtvistat huruvida den var bra eller inte. Det fanns inte heller så mycket att läsa eller så många recept. Så jag är glad åt att hitta så mycket goda och enkla recept idag! 😊🌸

Likes

Comments

Vilken härlig dag vi hade igår! Och kväll! Vi satt ute länge och njöt av solens sista strålar, underbart! Idag blåser det en del men temperaturen ligger nog omkring 20 grader.
Idag är det dessutom dag 3 på flytande föda. Ganska öm i käken fortfarande men det ser bättre ut. Har även lyckats att gå ner ett kilo till 88, så verkar som i snitt ett kilo/vecka och det bör ju vara bra 😊 skönt att man är jävulskt envis av naturen för annars hade det inte gått, då hade jag verkligen belönat mig själv med en glass efter det ingreppet 😊
Trevlig lördag! 🌸

Likes

Comments

För några kvällar sedan var jag hemma ensam med lillan då sambon arbetade. Som tur var är det ljust ute länge om kvällarna nu för tiden här på landet så man behöver inte vara mörkrädd.
Hur det nu var så hade lillan lite ont i magen under senare delen av kvällen och grät en hel del, stackars liten.
När vi sitter ute i vardagsrummet tidigt på kvällen hör jag tydligt hur något eller någon lever om ordentligt någonstans i huset. Jag tyckte att det var ju ett konstigt ljud men lägger inte mer vikt vid det. Kanske var det en katt eller något på utsidan.

Ungefär 21.45 ringer jag sambon och pratar lite. Lägger sedan ifrån mig telefonen på bordet och tröstar lillan som vaknat. När jag några minuter senare ska kolla min telefon är den helt svart, totalt urladdad. Mycket märkligt då jag vet att den hade mycket batteri kvar. Jag laddar upp telefonen fram tills sambon kommer hem omkring 23.30. Då är den fortfarande svart. Ingenting händer så googlar vad jag ska göra. Lyckas då omstarta telefonens batteri genom att hålla in två knappar. Tack och lov! Man är ju inte lite beroende av en telefon idag 😊

Det här med telefonen har hänt en gång tidigare och det var för några år sedan när jag bodde i en lägenhet där det spökade. Då laddade batteriet ur totalt. "Något" tog dess kraft och jag misstänker att det var något liknande den här gången.

Men vi gick och la oss och tänkte inte mer på det här förrän dagen efter då sambon upptäcker att klockan har stannat i köket. Märkligt nog har den stannat omkring tiden då jag hörde något i huset. Batteriet är urladdat. Två prylar på samma kväll. Tillfällighet??

Likes

Comments