Den senaste veckan har jag befunnit mig i Antibes. Jag har haft det så äckligt bra att det känns som om ett tomrum har infunnit sig i min kropp nu när jag är tillbaka i Sverige. Jossan alltså, herre min Gud vad jag gillar hennes sällskap.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Med blött hår och russinliknande fingrar sitter jag i hammocken ute på balkongen. Det är rätt varmt ute. Snapchat säger att det är 19 grader, och det låter inte helt orimligt. Det blåser en del, träden rör sig fram och tillbaka i böljande rörelser, och ljudet av fladdrande blad omsluter mig. Jag kom hem för någon timme sedan och jag tänkte mig att jag kunde berätta vad jag har haft för mig sedan igår morse.

Först och främst ställde jag mig och gjorde matsäck när jag hade vaknat igår. Jag gjorde en pastasallad, precis som alla andra gånger då jag ska göra matsäck. När ryggsäcken var packad och jag hade lyssnat på en podd gick jag ner för trappan längs huset och tog min cykel, för att sedan röra mig mot tågstationen.

Vi möttes inne på Matrebellen i Slussen. Jag, Lollo, Ella, Jossan och Vilma. Skinnarviksberget var vårt mål, och Google Maps fick guida oss dit. Det blåste en hel del där uppe på berget, men eftersom svetten hade börjat leta sig fram på kroppen under promenaden dit bara tackade och bockade vi.

Utsikten får vi inte glömma, den var rätt härlig den med.

Där satt vi, käkade, pratade och så käkade vi lite igen.

Efter några timmar skulle Ella dra och vi andra gick mot Gamla Stan, där vi stannade till för att handla ingredienser till middagen. När vi kom innanför dörren till lägenheten drabbade en enorm trötthet oss alla, och med tunga steg gick vi mot sovrummet där vi la oss tött intill varandra för att ta en siesta.

Middagen lagades och åts sedan girigt.

Vi bestämde oss för att ta en promenad.

En brittisk engelska ledade sig till våra läppar och en förbipasserande frågade vart vi kom ifrån. När vi svarade "Sweden" kunde vi inte hålla oss för skratt.

Vi passerade slottet också, där vi bestämde oss för att ta en bild med vakten. Det hela försvårades dock av att han gick fram och tillbaka längs gången.

"Okej, nu kommer han."

Jag somnade bredvid Vilma och Jossan med värk i skrattmusklerna.

Alarmet ringde 09:30 och jag gick upp efter en stunds degande, och gjorde frukost åt oss som vi sedan åt i sängen. 

Fyfan vad jag tycker om dem. Bästa bästa bästa.

Likes

Comments

Sommaren rör sig i en takt som jag har svårt att hantera. Den bara flyger förbi, och här sitter jag och tänker att jag nyss hade skolavslutning.

Samtidigt som jag tycker att allt går för snabbt, så uppskattar jag allt så himla mycket. Skulle nog vilja hävda att jag aldrig har älskat sommaren som jag gör iår. Tidigare har jag känt en stress kring att hitta på roliga saker och "ta vara på sommaren, den är ju så kort". Visst, den tanken är inte spårlöst försvunnen i mitt huvud, men jag orkar liksom inte bry mig om den när den ropar efter uppmärksamhet.

Jag har tagit så många promenader. Älskar det. Älskar att gå bland träden och känna doften av sommar.

Jag, dessa två och Vilma var ute på mitt landställe över en helg. Blir glad bara jag ser bilderna.

GOALS.

Jag har ju dyrkat poddar ett tag nu, och lyssnat på cirkus 1 om dagen. Nu har jag upptäckt min nya grej; ljudböcker. De är som menade för mig. Tycker om att en kan göra saker samtidigt som en lyssnar.

Har knappt badat någonting, förutom på mitt landställe, där jag badade för att tvätta mig. Vädret har bara inte gjort att jag blivit sugen.

Wallander, seriernas mamma, har jag börjat se på igen. Framförallt på grund av att mamma tycker om den, och vi kan därmed titta på den tillsammans.

Likes

Comments

Den 18e Juni klockan 06:30 gick planet till Dubrovnik i Kroatien. Väl framme hyrde vi en bil och åkte över till Montenegro och staden Kotor där vi skulle bo.

För att ta sig till "vår" vik tog vi en färja, och även fast det blåste sinnessjukt mycket blev det knappt kallt. Det var nog upp emot 27 grader.

Trötta och degiga tog vi oss upp till lägenheten vi hade hyrt, för att mötas av en otrolig utsikt. Grejen med fina vyer för mig är att jag knappt kan ta in dem när jag väl står rakt framför dem, utan det är nästan först nu, när jag tittar på bilderna, som jag inser hur bortskämda vi egentligen var.

Dagen vi kom dit blev det knappt något bad då det blåste lite väl mycket, men dagen efter, då jäklar tog vi igen den badtid vi hade gått miste om. Bara titta på vattnet. Hur kan det ens vara lagligt med en sådan fin färg?

Förutom att bada, som vi gjorde praktiskt taget hela tiden, åkte vi även in till "centrum" och tittade runt. Vi tittade framförallt efter skor till Vera, då hon inte hade tagit med sig några som var värmevänliga och därför gick barfota i hela stan innan vi äntligen hittade de ni ser på bilden.

Jag upptäckte en besatthet hos mig själv av alla fina blombuskar som fanns överallt, och skulle hela tiden envisas med att ta bilder på dem. Här agerar Arrelarre modell framför en av dem, precis efter att vi ätit lunch om jag inte minns fel.

En av dagarna tog vi en omväg över ett av alla berg som fanns där, istället för att åka genom tunneln. Syrsorna lät i gräset, så högt att det inte lät verkligt. Doften av uppvärmd mark, och ibland även av betande får, letade sig in genom bilfönstret. Bilens motor kämpade sig upp för de branta och smala vägarna. 

Plötsligt, som en oväntad gäst, hade det blivit den 25e Juni och vi skulle hem igen. Jag hade hunnit få lite hemlängtan, men kände mig samtidigt inte riktigt redo att överge det lugn som hade infunnit sig hos mig. Hann inte tänka så mycket, utan väckarklockan ringde oberört klockan 03:00 och vips så var jag hemma igen. 

Likes

Comments

I söndags var jag och Nille vid Djurgårdsbrunn. Vi åt picknick, spelade kort och hade det sjukt najs.

Vi testade även dessa trevliga hårband som vi bara älskade (vilket ni kan se på bilden)

JAG SLUTADE FUCKING ETTAN. JAG OCH DESSA FINA MÄNNISKOR HAR KLARAT FÖRSTA ÅRET AV GYMNASIET.

Jag åkte hem, efter att ha varit hos Jossan i några timmar, och gjorde mig iordning. Kände mig skitsnygg och tog massor av bilder. Vi skulle nämligen åka på studentmottagning, det var min syssling (?) Vendela som tagit studenten.

Drog med mig dessa två ut för jag var "tvungen att fota dem". Mamma ser ut att ha puttat in Vera i busken, och det är precis det som gör att jag tycker om bilden så mycket.

Kolla. Hur. Jävla. Vacker. Syster. Jag. Har.

Mamma funderar och velar på Zetas. Jag har fått agera hennes chaufför hela dagen!?!!

Likes

Comments