Nu har jag äntligen LOV!!!!! I två hela veckor!! Jag är så taggad på allt jag ska göra under lovet! Imorgon bitti åker jag iväg med min värdfamilj till bergen där de har hyrt något boende till onsdag! Jag är inte helt säker på vad vi ska göra men imorgon ska vi iallafall åka skridskor! Vilket en av mina värdsystrar aldrig har gjort så det ska bli väldigt kul att se haha. På torsdag morgon åker jag till Paris med tåg och träffar Fredrik!! I en hel vecka! Efter det åker han hem och jag stannar kvar för att träffa alla andra svenskar i Frankrike!! När jag kommer hem från Paris är det skola igen... Så jag har verkligen hela lovet planerat.

Det känns lite tråkigt att jag inte kommer vara så mycket med min värdfamilj under lovet. Igår kväll så umgicks jag en massa med femåringen och hon var jätteledsen över att jag inte skulle vara med dem under lovet. Hon sa också att hon verkligen inte ville att jag skulle byta familj. Åhh jag känner verkligen hur jobbigt det kommer vara att lämna min värdfamilj.... Känner mig så trygg hos dem och kommer verkligen så bra överens med hela familjen. Jag hoppas jag kommer kunna vara hos dem iallafall ibland sen...


Igår fredag slutade jag 11 och hängde då en stund med en kille från klassen. Vid kl 12 så hade jag bestämt träff med en annan utbytesstudent som heter Phubet, från Thailand, att vi skulle äta tillsammans då han hade tre timmars håltimme. Min värdsyster från min sista familj och en annan tjej hände också på och vi gick till ett "pâtisserie" som låg väldigt nära skolan där de hade både mat och efterrätt och det var supeerbilligt. Dessutom hade de en massa mackor som hette "svenska mackor" och det var självklart vad jag köpte, såå gott!!! Ska absolut gå dit en massa fler gånger. Med maten gick vi och satte oss vid kyrkan på trapporna för att äta(det är center av staden och det är typ där alla hänger).

Min värdsyster och den andra tjejen hade bara en timmes lunch så efter vi hade ätit följde vi med de tillbaka till skolan och de kom försent(oops) men eftersom Phubet hade två timmars håltimme till så bestämde vi för att gå runt lite mer i staden och fota!! (Båda vi älskar att fotografera). Har alltid gått runt i staden och sett massa fina/coola väggar som jag tänkt att jag vill fota men har aldrig haft någon att fota med hahh så äntligen nu. Efteråt satte vi oss och fikade och allting slutade med att Phubet också kom försent till sin nästa lektion hahahah. (jag är inget bra inflytande?) Efteråt gick jag till min lägenhet och packade och sen stack jag till cirkusen!!

Fram tills nu har jag verkligen inte gjort någonting, men det är också ända dagen jag kan det... Om en stund så åker vi dock till Grenoble för att göra någonting??

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Fan vad glad jag är just nu. Jag har äntligen, efter många om och men, skaffat internet.

Som ni vet har jag inte haft någon wi-fi här i Frankrike, inte någonstans. (en gång på McDonalds, men det sööög). Det var verkligen en hemma-känsla när min telefon anslöt sig automatiskt till mitt wi-fi i mitt hus i Sverige. Helt sjukt att jag varit utan wi-fi i nästan 7 veckor. I Sverige har jag varit så sjukt beroende av mitt internet och gick aldrig ens en dag utan att kolla på en massa videos på youtube eller serier på netflix. Här i Frankrike har jag haft lite internet på telefonen men inte mer än så, har därmed ej kunnat se på videos, mm.

Här i Frankrike använder man för det mesta enbart sladd för att ha internet. Tydligen är många rädda för wi-fi eftersom man tror att det är dåligt för hälsan... Hos familjen fick jag tillgång till en internet-sladd men har ingen kontakt för sånt på min MacBook. På skolan har de datorsalar men en massa datorer som är så sjukt gamla och sega så de har jag knappt ens använt.

Tror dock att det kan ha varit rätt så nyttigt att ha varit utan wi-fi under en så lång tid. Även om jag saknat det något så sjukt haha.

Nu har jag internet(!!!!!!) men det var absolut inte lätt kan jag säga: (ni behöver ej läsa, ville bara skriva av mig om min frustration)

Redan i början av min vistelse här i Frankrike började jag kolla upp möjligheterna att skaffa wi-fi. Min kontaktperson hjälpte mig att åka till olika ställen och kolla upp det. Det visade sig att man behövde ett franskt bankkonto för allting. Så veckan efter gick vi till en bank men man behövde boka ett möte och de hade inte tid förrän om en vecka. Vi bokade iaf det och vi gick på mötet och det tog fett lång tid men tillslut hade jag öppnat ett konto!

Fun fact, de bad mig ta med legitimation så jag tog med mitt körkort. När jag visade det kollade alla på mig konstigt och ba "Det här är ett körkort??". Tydligen skiljer man starkt på körkort och legitimation här. Det var väldigt tur att jag hade en bild på mitt pass i telefonen annars hade jag behövt boka ett nytt möte...

Efter vi hade öppnat mitt bankkonto kollade vi upp olika abonnemang och jag bestämde mig för att det bästa är att jag byter till ett franskt nummer för då kunde jag få mer internet till telefonen. Jag beställde ett SIM-kort vilket kostade 10 euro (inte gratis här inte) och vi beställde till min adress för lägenheten. (inte mitt val). Senare visade det sig att jag inte hade en brevlåda så det där SIM-kortet kände jag kunde hamna lite var som helst? Jag lyckades öppna en brevlåda men fick vänta en vecka så då var det liksom nog försent... Det stod när jag loggade in att mitt franska nummer var igång och allt men hade inget SIM-kort.

När jag var i Sverige så tog jag med en extra telefon som jag tänkte lägga mitt gamla simkort på när jag har fått mitt franska nummer. Så tänkte jag också beställa ett nytt SIM-kort för *snyft* 10 euro igen... Men jag slapp faktiskt det!! För idag (måndag efter jag kommit hem från Sverige) så låg mitt SIM-kort i brevlådan!!

Jag lyckades byta SIM-kort och jag var så jävla stolt över mig själv haha men när jag startade min telefon kom det upp "välj wi-fi för att fortsätta" eller anslut till itunes och det fanns inga andra alternativ? Wi-fi har jag inte haft sen jag kom så ehh var fan skulle jag hitta det liksom? Testade att ansluta till itunes men det funkade inte??? FML var det enda jag kände.

Efter ett tag lyckades jag starta den andra telefonen med mitt gamla simkort och insåg att jag kunde dela internet för att ha "wi-fi" på min iphone. Det funkade och så skulle den intalleras.... FUNKAR EJ MED DETTA SIM-KORT stod det. Så mycket svordomar jag tänkte på en och samma gång...

Jag testade att byta tillbaka och lägga mitt nya SIM-kort i den andra telefonen istället och då kom det inte upp att något var fel iaf men jag hade ingen service. Tänkte att det tar väl ett tag att få service med ett nytt SIM-kort. Väntade en massa, gick och åt mat bland annat men när jag kom tillbaka hade ingenting ändrats... Det var då jag kom på att man måste aktivera SIM-kortsfan. Efter det FUNGERADE det!!!!

Nu har jag alltså en annan mobil som jag får dela internet varje gång jag vill ha internet. Men det fungerar skiiitbra och jag har 100 gb i månaden!! Jag hoppas det räcker hihi.


Likes

Comments

Nu är jag tillbaka i Frankrike igen efter min blixtvisit i Sverige. Det var en så sjukt konstig känsla att vara hemma i Sverige igen... Allting var så himla vanligt. Som att jag aldrig ens varit iväg. Jag föll direkt in i gamla rutiner och livet i Frankrike kändes plötsligt så långt borta och väldigt overkligt. Men samtidigt som allting var så vanligt så var absolut ingenting som vanligt. Jag hade en känsla hela tiden om att något var sjukt fel. Det kändes på något sätt väldigt orätt att vara hemma. På något sätt som att jag fuskade kanske. Samtidigt som att det var jätteskönt att träffa alla så var det jobbigt och konstigt. Det var jobbigt att träffa en massa människor som jag redan sagt hejdå till. Det var såklart jätteskönt att få krama om alla igen men om jag ska vara ärlig så tror jag det hade varit bättre att inte få träffa så många igen... Missförstå mig inte, jag älskar mina vänner men jag tror att jag kan ha träffat de flesta under fel förhållanden så allt kändes bara så fel på något sätt. Tror det hade känts bättre om jag bara hade träffat några få nära under vistelsen i Sverige.

Eftersom jag redan haft mitt hejdå till alla innan jag åkte och då sa hejdå för ett år så sa jag knappt hejdå till folk igen nu. Ärligt talat kändes det knappt jobbigt denna gång när jag kramade alla hejdå för det kändes mycket mer alldagligt än sist, som "Jaa hejdå vi ses snart ha det så bra".

Tror det är svårt att förstå min känsla om man inte upplevt samma sak själv och det är typ omöjligt att beskriva det jag känner. Jag förstår ändå mer nu varför folk brukar rekommendera en till att inte åka hem under sitt utbytesår. Det förstör upplevelsen. Just nu känns det lite som jag inte hör hemma någonstans. I Frankrike kunde jag alltid om något var jobbigt tänka hem på Sverige och veta att jag alltid hade det som trygghet där jag verkligen hör hemma men jag känner inte riktigt så längre? Eftersom det kändes så fel att vara i Sverige så tror jag att min känsla om Sverige kan ha förändrats helt. Kanske kommer det att förändra min upplevelse i Frankrike...

Jag hade som en plan förut att åka hem igen under jullovet även om alla rekommenderar en till att INTE göra det. Utbytet jag är med i vill absolut inte egentligen att man åker hem under året men de kan inte hindra en om man ändå gör det. Vi får se hur jag gör. Vet inte riktigt längre. Känner inget behov av att vara varken i Sverige eller Frankrike under jul. Tror det skulle vara jobbigt att åka hem igen under lovet men det är ändå vissa i Sverige jag väldigt gärna vill träffa under jul....

Även om det kändes konstigt att vara i Sverige så har jag ändå haft en väldigt bra helg där myyycket har hänt!! Har knappt fått sova någonting! Vilket är synd för jag ÄLSKAR min säng i Sverige. Önskar jag kunde ta med den till Frankrike... Har insett nu verkligen att båda mina sängar i Frankrike är sjukt obekväma.

Tycker det är väldigt mysigt att resa faktiskt. Det känns spännande när man vet att man är påväg någonstans och så tycker jag om känslan att flyga. Så även om det är lång resväg till Sverige och tillbaka så gjorde det inte så mycket eftersom jag gillar att resa så mycket.

På fredagen kom jag fram till Arlanda vid 18.30 och blev hämtad av min familj och Fredrik på flygplatsen!! Fick köra hem och inser hur mycket jag saknat att få köra bil... När vi kommit hem åt vi tacos(mitt önskemål hihi) och efteråt sent på kvällen åkte jag och Fredrik iväg för att fira Olivia(<3).

På lördagen gick jag upp tidigt för att repa och förbereda inför cirkusföreställningen med min cirkusgrupp som skulle komma att vara klockan två. Det var sån sjuk stress för vi hann knappt gå igenom föreställningen och jag hade inte förberett ett nummer för rockring och jag hann inte ens testa något med Lova i partrapets innan vi körde inför publik(vi hade alltså inte kört tillsammans sedan jag åkte till Frankrike). Men föreställningen gick iallafall bättre än förväntat(även om den kunde gått bättre) och jag är jätteglad att det var så många ja kände som ville komma och titta på mig även om jag egentligen inte gillar när folk jag känner ser mig uppträda haha.

På kvällen åkte vi till Ösbysjön där nästa event Danderyd ville ha med mig på skulle äga rum, nämligen en ljusshow! Det var verkligen mycket jobb som hade lagts ner på att ordna den ljusshowen så det var väldigt kul att jag fick vara med!! Det jag gjorde var alltså att köra rockring i en UV-dräkt med UV-ljus så att jag lyste och så hade jag en lysande rockring. Det var så jävla kul och jag blir så väldigt glad när folk uppskattar det jag gör!! Fick så mycket fina komplimanger. Hur det gick till var att man gick en promenad i skogen runt sjön och så var jag en station! Det var sjukt mycket folk och jag körde konstant i en halvtimme. Sen tog jag lite fler pauser för blev så jävla trött. Jag har nog aldrig kört så intensivt!!! Har sån sjuuuuk jävla träningsvärk nu.

Har egentligen så mycket fler tankar och saker jag vill skriva här nu efter att ha varit i Sverige men det här inlägget är långt som det är... Kanske skriver en del två hahah.

Likes

Comments

Nu sitter jag på ännu ett café men denna gång i Paris och väntar på nästa flyg! Eftersom jag har en massa tid att döda så tänkte jag att jag kunde skriva lite random saker jag tänkt på på sistone:

- Jag har börjat på AS (Association Sportive) vilket innebär att jag kan träna massa sporter genom skolan och de har bland annat acrosport vilket ja ska börja köra flera dagar i veckan och kanske börja tävla i? Det är en väldigt intressant sport som jag aldrig hört talas om tidigare!! Det är i princip parakrobatik(cirkus) men som en helt egen sport? Det passar mig så sjukt bra och några som går i samma cirkusgrupp som mig är också med i acrosport-gruppen vilket är sjukt kul för de är väldigt gulliga mot mig.

- Förutom AS har man även idrott som ett ämne i skola och då har jag denna termin också acrosport(jättekonstigt att man har samma sport en hel termin) vilket inte är lika kul dock... Kanske lite hemsk som säger detta(hoppas inte fransmän läser min blogg) men de jag är i samma grupp som är inte jättebra och det blir liksom inte kul för kan inte göra nånting som jag vill göra för de är för rädda för allt typ.... Grejen är att man är sex personer i varje grupp och om några veckor så har man en slutuppvisning vilket är som ett prov (man får betyg). Man ska göra som ett dansnummer fast akrobatik till en låt där alla i gruppen är med. Självs konceptet känns så sjukt kul men är sjukt otaggad p.g.a. min grupp... Det finns olika svårighetsgrader på trick man gör där A är det lättaste och D de svåraste. Alla i min grupp gör saker på nivå A liksom. Faan asså vad jag önskar att min cirkusgrupp i Sverige var där under dessa lektioner!!! Vi hade fan ägt ut alla så hårt!!!

- Angående cirkus, jag har börjat i två cirkusgrupper för att få ha så mycket cirkus som möjligt under veckorna!! En av cirkusgrupperna jag går i är en vuxengrupp och det är verkligen bara vuxna i den gruppen, jag är typ den enda under 30... Men det är en bra tränare så jag har bestämt mig för att inte br mig. Jag tycker det är kul ändå för att jag får ju faktiskt träna!! Den andra gruppen jag går i är det bara folk runt min ålder och den gruppen är verkligen så kul!! Älskar fan cirkusmänniskor. Tyvärr kommer den gruppen inte att vara varje vecka eftersom tränarna har en massa föreställningar... Det är därför jag tycker att det känns viktigt att vara med i en till grupp så att jag i alla fall får träna minst en dag i veckan!!

- Jag ogillar min fysik-kemilärare så sjukt mycket. Vi har massor av prov och läxor hela tiden som jag knappt vet att vi har för min franska är så dålig så jag fattar inte ens när han berättar om de. När jag inte gjort en läxa blir han skitsur och en gång skällde han ut mig på franska och sa att om jag är med på lektionerna så måste jag minsann göra allt som alla andra gör! Inga undantag för mig inte... Läxan vi hade efter det försökte jag mig på att göra men fattade verkligen inte ett jävla skit och har absolut ingen jag kan fråga eller snarare ingen jag vill fråga. Alla mina klasskompisar har ju massor av plugg som det är. Vill inte vara jobbig och störa de direkt. Lämnade i princip in ett blankt papper och då verkade han i alla fall mer nöjd än när jag inte lämnade in något alls. När han lämnar tillbaka läxor och prov ger han alltid en kommentar högt till alla var och en i klassrummet(hur sjukt??). När han gav tillbaka min läxa sa han i princip till alla att jag var jättedålig och att det var tur att jag inte får betyg för det var för dåligt för att betygsätta. HELA klassen stirrade på mig och han hängde verkligen ut mig. Fick mig att känna mig såå dålig.

- Ogillar även starkt min programmeringslärare. Eller snarare hon gillar verkligen inte mig så då gillar inte jag henne heller. Hon tycker att det är jag som stör på lektionerna när folk frivilligt vill hjälpa mig t ex. Sen så är programmering den enda lektionen folk får tillgång till en dator (med google översätt) så då tycker alla det är jättekul att lära sig svenska och visa sina talanger för mig. Inte mitt fel liksom?? Men läraren blamear mig som fan och säger alltid dryga kommentarer på franska till mig. Tror det är tur att jag inte fattar allt hon säger för tror inte att jag mått så bra om jag visste... De andra eleverna säger liksom att hon verkligen inte gillar mig.

- En annan grej som visar hur sjukt Frankrikes skolsystem är. Det handlar inte ens om mig men är ändå sjukt irriterad för vet att det aldrig skulle hända i Sverige. På programmeringen är det bara jag och en annan kille som började i år. Resten av alla i gruppen har redan haft programmering ett år. Förra tisdagen hade vi ett oförberett prov och alla i gruppen fick samma prov!? Det var min och andra killens fjärde lektion liksom och vi skulle göra samma prov som de andra som haft programmering ett år!? Det var tydligen ett svårt prov för alla som haft programmering ett är redan så självklart fattade han killen ingenting(självklart inte jag heller gjorde inte ens provet lol). Efter provet frågade killen läraren och berättade att det var hans fjärde lektion och att han inte hade en chans att göra samma som alla andra. Lärarens svar var i princip bara "synd". Det är väl bara att gå till rektorn och säga till tyckte jag men alla tittade på mig som ett frågetecken, det är inte ens ett alternativ här det finns inget han kan göra? Man pratar typ inte med rektorn alls här om man är elev... Alla verkade bara acceptera och tycka att det fanns inget att göra. Om läraren sagt något så är de det som gäller!! Innebär liksom att han kommer få typ underkänt i kursen och han är typ en A-elev i alla andra ämnen så detta kommer förstöra hans betyg helt? Sjukt att jag blir så irriterad egentligen men blir verkligen det...

- En kille i min klass har sagt att han tycker att jag har fett bra humor men att det är väldigt annorlunda mot fransmäns humor. Han tror alltså jag har nån sorts svensk humor men tror ärligt talat att min humor är väldigt annorlunda i Sverige också lol inte många i Sverige som tycker att jag har bra humor... haha men kul ändå att han uppskattar den!!<333 Jag håller med honom haha. Min humor är fett jävla bra, det är alla andra som har dålig humor om man inte gillar den.

- Jag har en vecka kvar i skolan efter att jag kommit tillbaka från Sverige. Sen har jag LOV, i TVÅ hela veckor. Jag är sjukt jävla taggad för under lovet så åker jag till PARIS. I början av lovet är jag med värdfamiljen men sen åker jag till Paris på torsdag morgon för att träffa Fredrik!! Vi har bokat airbnb och kommer vara där tillsammans i en hel vecka!! Ska bli så sjukt kul. Efter att han åkt hem så stannar jag kvar i Paris i några dagar för att träffa organisationen som jag är med i. Det ska bli sjukt kul också för då får jag träffa de andra tjejerna som är i Frankrike på samma utbyte som jag!!

Bilderna ovan är bilder från skolan på kvällen efter middagen. Det har typ varit fin solnedgång varje dag på senaste tiden, tror det är för att det varit så sjukt fint väder varje dag men blir lika fascinerad varje gång när man ser bergen i solnedgången. Så jävla fint.

Likes

Comments

Klockan är 11:30. Om 7 timmar från och med nu kommer jag vara på Arlanda flygplats i Sverige(!!!). Och nej, jag har inte gett upp mitt år i Frankrike (än!??) utan det är endast för helgen jag kommer att befinna mig i Sverige... Anledningen är att jag ska vara med i en cirkusföreställning i morgon lördag som Danderyd anordnar. Kolla artikel--> (http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/politisk-fraga-blir-till-cirkus-i-danderyd/repqjd!s2DhqYwprqUT6DGDrxTrBw/). Eftersom jag fick kulturstipendium i Danderyd med cirkus så ville Danderyd väldigt gärna att jag skulle vara med i cirkusföreställningen imorgon och de var till och med villiga att betala mina flygbiljetter om jag kom hem till föreställningen! Så det var det som hände. Danderyd betalade mina biljetter och jag får komma hem på en blixtvisit till Sverige!! 

Det känns dock lite jobbigt att det är så kort visit. Jag kommer hem ikväll och så åker jag i princip söndag morgon (planet går klockan 1). Jag har då alltså mindre än två dagar hemma. Hela lördagen går åt till föreställning. Men jag ska absolut inte klaga. Jag åker ju hem p.g.a. föreställningen och att jag dessutom får träffa min familj och vänner är bara en fördel!! Det är ju inte direkt jag som betalar ;) 

På vägen tillbaka till Frankrike tar jag även med en extra väska (check-in) med alla mina vinterkläder.  Har saknat en del varma kläder för det har varit fruktansvärt kallt på morgnarna i min lägenhet. De sätter på värmen i slutet av oktober tror jag. Lite stress dock att jag kommer behöva packa också nu när jag redan har så lite tid! Men min gulliga familj finns där och hjälper mig så gott som det går <3

Just nu sitter jag på ett café på flygplatsen i Lyon. Jag känner mig så fransk när jag sitter ensam med en dator på ett café och äter frukost samtidigt. Men jag älskar det!!

Nu måste jag typ iväg till min gate så jag inte missar mitt flygplan!! Jag är typ så rädd för det är fredag den 13e idag och jag ska flyga!! Wish me luck please.

Likes

Comments

Det är sjukt vad helgen känns kort!! Visst, en helg är inte så lång men helgerna här känns ännu kortare när jag är hos familjen! När jag har cirkus fredag-kvällar blir den dessutom ännu kortare då jag kommer hem sent till familjen.

Lördagen var väldigt stressig men sjukt kul!! Jag + hela familjen åkte till Grenoble för att åka linbana upp till "Bastille". Där uppe hade man utsikt över hela Grenoble och man kunde även se Mont Blanc. Väldigt fint. Man kunde även ta linbanan ner igen men vi valde att vandra istället. Lite mer äventyr!! På vägen ner gick man i massa trappor och även i grottor.

Efter vi tillslut kommit ner, det var fan väldigt långt att gå, så åkte vi till shoppingcenter och jag shoppade lite hihi. Vi kom hem väldigt sent, det var verkligen en heldag eftersom vi åkte tidigt på morgonen också! Nästan direkt efter vi kommit hem blev jag skjutsad iväg igen till en födelsedagsfest för en tjej i min klass. Det var faktiskt väldigt kul!! Roligare än förväntat.

Likes

Comments

Idag åkte vi till något sorts äventyrsställe i Voiron som hade en massa olika aktiviteter man kunde göra. Det vi gjorde var en hinderbana + zipline uppe i luften bland träden. Det tog ungefär en och en halv timme och var skitkul!!!!

Hallå ser ni utsikten!!! Jag tycker det är så jävla fint med bergen här som alltid är i bakgrunden vart man är!!

Likes

Comments

Fatta att av typ 1300 elever i en skola i en liten fransk stad där ingen pratar något annat än franska finns det två andra personer som också pratar svenska!!! Av alla språk i världen som går att prata?? Finns inte ens folk som pratar engelska här men minsann finns det folk som pratar svenska flytande!! Borde vara alldeles för bra för att vara sant.

Det är alltså två tjejer, systrar som går i min skola och som har svenska som andraspråk. Deras mamma är svensk så de pratar svenska hemma med henne och har släkt i Sverige så de är där ganska ofta.

Idag bestämde vi oss för att ses i staden för att ta en fika!! Det var jättemysigt. Vi gick till en "tesalong" som var ett ställe som specialiserade sig på te så de hade hur mycket te som helst men de hade en massa annat också. Jag beställde en varm choklad som var jättegod. När vi hade druckit upp allt så fick vi gratis dessert av killen som ägde stället! Hur gulligt?? Ser ni vad mycket dessert dessutom...

Det var verkligen så skönt iallafall att få prata svenska här och de var verkligen jättegulliga. Vi har redan pratat om att träffas igen men kanske i Grenoble!! Åh vad det känns bra att ha folk jag kan prata med på riktigt här, ha normala konversationer <33

Likes

Comments

Okej som ni kanske har förstått vid det här laget så är mitt boende här i Frankrike under veckorna lite märkligt. Jag har en egen lägenhet men jag äter och gör aktiviteter tillsammans med eleverna på internatet som hör till skolan. Min lägenhet ligger vid skolan i samma byggnad som internatet. Internatet ligger på våning tre medan min lägenhet ligger på våning 4.

Det går väldigt mycket upp och ner om vad jag tycker om att ha en egen lägenhet. Det finns sjukt mycket fördelar med det finns även flera nackdelar...

Fördelar med egen lägenhet är bland annat att jag har tillgång till lägenheten 24/7. Det är dessutom ingen annan som har tillgång till den så det är väldigt skönt att jag kan lämna mina saker där hur jag vill. Om man bor på internatet så är det fler tider man måste ta hänsyn till. Halv åtta är det frukost och då stänger internatet vilket betyder att man inte kan komma tillbaka in på internatet förrän det öppnar igen klockan halv 5. Det innebär att om man har glömt något så är det väldigt jobbigt och om man har sovmorgon så får man absolut inte sova ut utan man får gå upp som alla andra och äta frukost samma tid och sedan hitta på något annat sätt att spendera sin tid innan skolan. Om man slutar tidigt är det samma sak, man får hitta på något annat att göra tills klockan är halv 5. Fredagar efter skolan är då jag är mest tacksam över att ha min lägenhet. Jag slutar klockan 11 vilket ingen annan på skolan gör och om jag inte haft min lägenhet att gå till vet jag inte vart jag skulle tillbringa min tid. Min värdmamma slutar klockan 5 och jag måste vänta på att hon slutar eftersom det är hon som skjutsar mig sen hem till familjen. Dessutom är det ingen annan än jag som slutar klockan 11 så jag är faktiskt väldigt glad att jag har min lägenhet att gå till för vad skulle jag göra själv i staden? På fredagar åker alla på internatet hem till sina familjer så då är dessutom internatet stängt för helgen.

En annan fördel med min lägenhet är att jag kan sova när jag vill. Alla på internatet verkar gå och lägga sig väldigt sent. De sover fyra eller tre personer i varje rum och det är klart att man håller varandra vakna på kvällarna. Det verkar dessutom ganska jobbigt då att man sover så många i ett rum. Jag kan ju ändå vara på internatet i princip så länge jag vill och sen gå till min lägenhet när jag känner för det och då få sova själv.

En sista fördel är att jag har mycket mer frihet. På internatet finns det en massa regler vilka jag inte måste hålla mig till alls. Dock har jag ju mina egna regler numera som ni vet... Men att ja slipper internatets regler ger mig möjlighet att ha kvällsaktiviteter till exempel! Det finns inga vuxna som kollar till mig vad jag gör!!

Största nackdelen med att ha en lägenhet är förstås att det kan kännas ensamt ibland. Ibland kan det kännas konstigt att vara på internatet för att jag har ju inte ett rum där så jag då känna att det inte finns en riktig anledning för mig att vara där, jag kan känna mig jobbig liksom. Dessutom tror jag att jag skulle komma folk på internatet närmare om jag bodde där med dem så det kan också kännas väldigt synd. Jag brukar ändå gilla att ha ljud och att det händer saker runt omkring mig så då kan det kännas väldigt jobbigt att bo själv och det är så tyst? Jag har ju inte heller wi-fi i min lägenhet utan använder enbart internet på min telefon så kan inte då kolla på hur mycket videos som helst vilket är väldigt tråkigt för det är det man vill göra när man är ensam. Jag är så tacksam över att min värdsyster gett mig en massa filmer så att jag kan kolla på filmer ibland när jag är ensam<33

I det stora hela är jag nog ändå rätt tacksam över min lägenhet, jag får ju som sagt ändå vara på internatet hur mycket jag vill och det finns ju ändå sjukt mycket fördelar med att ha en egen lägenhet här. Men som sagt går det väldigt mycket upp och ner om vad jag tycker och ibland kan jag verkligen tycka att det är skitjobbigt att inte få bo på internatet...

Likes

Comments

Jag vet inte varför men jag har varit så himla trött idag. Har knappt gjort nånting alls idag. Det var dock fett fint väder så jag har badat i poolen och solat. Läst böcker (serier) på franska + kollat på barnfilmer på franska. Jag tycker att det är väldigt skönt faktiskt att göra ingenting ibland. Enda gången jag rörde mig under dagen var för en cykeltur med mina värdsystrar. Dock hade en cykel punka så istället för att laga den så lämnade vi den hemma och så turades vi om att cykla eller springa haha. Så jag har faktiskt ändå fått lite träning!!

Fick frågan under dagen om att följa med till en sjö och promenera lite men jag var ärligt talat alldeles för trött och tyckte det var så skönt att ligga vid poolen så vi sköt upp det till nästa vecka!!

Gud jag är verkligen såå lat...

Likes

Comments