Header
View tracker

So let's do this in English from now! My host family will most likely read my blog every now and then, and Google Translate isn't really a hit so I thought it would be easier if I start writing in English. It will also help me improve my language skills so it's a win-win, right?

Anyhow, today it's 49 days left, 7 weeks!!! I am so excited. It feels so right but I would lie if I said I'm not scared. It feels weird knowing that I will leave everything that I am used to. I will leave the life I've built here for 16 years, to build up a new one in a year. What an experience!!! I am so grateful that I get the chance to actually do this.

I haven't been doing much the past days, at the moment I am sick and I've spent most of the time at home or at my grandparents. It's so beautiful where my grandparents live (as you can see in the pictures above)!! Unfortunately there isn't any snow here in Borlänge but it will hopefully be here any moment. I really love the winter, I can't wait until I finally get to ski again! But it sure feels good knowing that I will soon leave the cold for summer in NZ😉

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Heeej bloggisen!

Precis efter jag postade mitt förra inlägg så fick jag ett mail från AFS om att jag fått värdfamilj!!! Är så himla glad alltså, har väntat så länge på det här. Allting faller äntligen på plats och det enda som väntas nu är avresan den 25:e januari!

Jag kommer bo i Mount Maunganui, en relativt liten stad på ca 19.000 människor. Staden ligger ca 1 mil ifrån en större stad som heter Tauranga, och är en av Nya Zeelands mest populära strandstäder. Kan förresten tillägga att jag kommer bo ca 5 mil ifrån Hobbiton 😉


Min familj består av en mamma, pappa och tre värdsyskon! De verkar jättegulliga och vi har redan addat varandra på Facebook och Instagram haha. Familjen verkar väldigt aktiv och håller på med många olika slags aktiviteter, och det bästa är att de tycker om skidåkning!!! Så jag kanske får chansen att åka skidor någon gång under mitt år där borta.


Skolan jag kommer gå i heter Aquinas College, det är en katolsk skola men jag har dock inte så mycket information om skolan ännu. Jag lägger inte ut några bilder på familjen eller mer information för tillfället för jag vet inte om de vill det. Jag är så glad och det ska bli så kul att få lära känna familjen mer. Jag har verkligen dragit en "drömlott"!

Likes

Comments

View tracker

Hej!

I skrivande stund sitter jag på bussen på väg hem från skolan. Har så mycket skolarbeten just nu så har typ inte tid till något annat! 😜 Känns skönt att det snart är jullov, det är mindre än 8 veckor kvar tills avresa nu!

Kan i alla fall berätta kort att jag har fått hem visuminstruktioner och papper, och håller på att fylla i alla dokument som ska vara klara tills jag får min placering. Jag får inte ansöka om visum förrän jag fått "Guarantee Letter" från AFS, som visar att jag har en värdfamilj och att jag har en biljett till hemresan (tror jag??). Har inte så bra koll men jag kommer förhoppningsvis få mer information snart!

Likes

Comments

Hörde på radion att det varit kraftiga jordbävningar i Nya Zeeland. Blir faktiskt lite nervös, vet att det inte är ofta något sånt händer men det finns ju fortfarande en chans att det skulle hända när jag är där. Tänker på alla som befinner sig där borta!

Likes

Comments

Nu har jag fått mitt preliminära ankomstdatum, den 27:e januari innan klockan 13.00 ska jag ha landat på Auckland Airport. Nu är det inte långt kvar! Bitarna börjar sakta men säkert falla på plats, känslorna däremot är som en karuselltur. Men jag blir bara mer taggad på att åka!

Jag gick även in på AFS New Zealands hemsida och hittade mig själv bland ankommande studenter!! Blev så exalterad haha, så fort jag får höra något från AFS så tjuter jag inombords. Tror säkert andra utbytesstudenter kan relatera 😜😉 Även fast AFS säger att de flesta brukar få sin placering 3-6 veckor innan avresa så hoppas jag att jag får min familj snart! Är så himla himla exalterad.

Likes

Comments

Hej bloggisen ❣❣

Har igår och idag varit i Stockholm, bland annat så var det ett informationsmöte igår som AFS höll, det var tre tidigare utbytesstudenter som var där och så var det jag och en till tjej. En av de hade faktiskt varit på Nya Zeeland som utbytesstudent!!! Det slutade med att vi la till varandra på facebook, det känns superskönt att ha någon som jag kan prata med som har åkt till samma ställe med samma organisation.

Under själva mötet pratade de mycket om själva AFS och vad organisationen gör och står för. Sedan pratade de även mycket om varför det är så viktigt med interkulturella möten för att skapa fred, och så svarade de på våra frågor och delade med sig utav sina egna erfarenheter.

Det var inte obligatoriskt att gå på mötet men jag kände att det var skönt att åka dit, bland annat att se var organisationen höll till någonstans och kunna sätta ett "ansikte" på dem, och sen var det viktigt för mig att få prata med någon annan som gjort samma sak. Det var ett roligt möte och det gav mig väldigt mycket inspiration, jag kände mig i alla fall mycket mer säker på att åka när jag åkte därifrån!

Likes

Comments

Nu när tiden rinner ur mina händer, och jag närmar mig mitt utbytesår med stora steg så får jag oftare och oftare folk som kommer fram och frågar mig om mitt kommande år. "Hur känns det, du åker ju snart till Nya Zeeland?" är en fråga som jag väldigt ofta får besvara. Jag brukar för det mesta svara att det känns jätteroligt, och bra, och att jag är väldigt förväntansfull. Mer sällan däremot, brukar jag ta upp att jag samtidigt är livrädd. När jag tar upp det brukar folk ibland skratta till lite grann och sedan nämna hur mycket jag kommer lära mig och utvecklas som person, och allt jag kommer få uppleva. Jag vet att allt det är sant men ändå är det svårt att inte känna mig rädd emellanåt. Jag är faktiskt skiträdd för att åka. Tänk om jag inte kommer trivas i min värdfamilj, eller om jag inte får några vänner och blir helt ensam? Vem ska jag vara med första dagen i skolan, vem ska jag äta lunch med? Kommer jag klara av engelskan? Tänk om jag gråter mig till sömns varje natt för att det helt enkelt inte var min grej?

Dock vet jag att det är väldigt få som avbryter sitt utbytesår och åker hem, och de flesta brukar trivas i sin värdfamilj på en gång. Ändå oroar jag mig, blir irriterad på mig själv för att jag tänker för mycket haha..

Jag ska lämna min familj, mina vänner och min pojkvän. Mina trygga punkter här i livet, med andra ord. Jag flyttar helt själv ifrån trygga Sverige till ett okänt Nya Zeeland, som jag inte alls är så påläst om. Ibland när jag kollar på min fina fina pojkvän eller min underbara mamma kan jag få tårar i ögonen när jag inser att jag snart kommer lämna dem. Att vi inte kommer ses på ett helt år. Det värsta tänkbara av allt är att vi kanske aldrig ses igen. Vad som helst kan ju hända på ett år. Och ibland däremot, kan jag vakna på morgonen och känna att jag vill lämna Sverige nuuuuuu, helst i denna sekund, och jag har aldrig mer varit så taggad på att uppleva massvis med nya grejer.

Och ja - jag skulle lika gärna kunna bli den som avbryter och åker hem. Men vet ni vad??? Då har jag i alla fall försökt. Och det är egentligen mitt mål med allt detta, att jag ska försöka och ta steget ur min comfort-zone. Trots alla dessa blandade känslor jag har tvivlar jag inte alls på att åka. Jag vet att jag kommer ångra mig resten av mitt liv om jag inte passar på medan jag har chansen. Och jag är starkare än min rädsla!!

Likes

Comments

Hej bloggen!!

Är sämst på att uppdatera men det har stått rätt så still på utbytesfronten till nu. Kan passa på att berätta att jag har börjat natur på falu fri, bästa skolan! Rätt så mycket plugg framöver alltså😚


I alla fall: fick hem brev från AFS idag!! Bland annat så kom det hem en räkning, jag ska börja betala in programavgiften. 30 000 ska in senast den sista september. Förutom det så har jag även fått hem ett kalendarium för utresande studenter på vårterminen, det står bland annat när flygbiljetter brukar bokas, när man ska börja fixa visum och så vidare. Fick även hem en tjock bunt med papper om min olycksfall- och sjukförsäkring som AFS fixar.

Längtar så mycket tills jag får min placering och värdfamilj, är så nyfiken på var och hos vem jag hamnar!!

Likes

Comments

Imorgon så åker vi hem från detta vackra ställe. Vi har nämligen varit hos Teodors mamma i Norrbotten och myst i ca 2 veckor, därav den dåliga uppdateringen.

Det är helt sjukt vad tiden har gått fort alltså. Det är bara en månad kvar av sommarlovet (!!!), det kunde gärna vara lite längre. Här borta har vi för det mesta tagit det lugnt och umgåtts med familj och vänner, och så har vi fiskat massor eftersom Teo älskar att fiska. Jag fick min första gädda, dock var den inte stor alls haha. Kul var det i alla fall!

Just nu ligger vi på bryggan och njuter av solen, vi ska snart åka in mot stan och sedan säga hejdå till några släktingar. Imorgon går flyget till Stockholm kl 6 ungefär, sen så ska jag sova över hos Teo i två nätter innan jag beger mig hemåt mot Borlänge.

Likes

Comments