Header

Hej bloggisen ❣❣

Har igår och idag varit i Stockholm, bland annat så var det ett informationsmöte igår som AFS höll, det var tre tidigare utbytesstudenter som var där och så var det jag och en till tjej. En av de hade faktiskt varit på Nya Zeeland som utbytesstudent!!! Det slutade med att vi la till varandra på facebook, det känns superskönt att ha någon som jag kan prata med som har åkt till samma ställe med samma organisation.

Under själva mötet pratade de mycket om själva AFS och vad organisationen gör och står för. Sedan pratade de även mycket om varför det är så viktigt med interkulturella möten för att skapa fred, och så svarade de på våra frågor och delade med sig utav sina egna erfarenheter.

Det var inte obligatoriskt att gå på mötet men jag kände att det var skönt att åka dit, bland annat att se var organisationen höll till någonstans och kunna sätta ett "ansikte" på dem, och sen var det viktigt för mig att få prata med någon annan som gjort samma sak. Det var ett roligt möte och det gav mig väldigt mycket inspiration, jag kände mig i alla fall mycket mer säker på att åka när jag åkte därifrån!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu när tiden rinner ur mina händer, och jag närmar mig mitt utbytesår med stora steg så får jag oftare och oftare folk som kommer fram och frågar mig om mitt kommande år. "Hur känns det, du åker ju snart till Nya Zeeland?" är en fråga som jag väldigt ofta får besvara. Jag brukar för det mesta svara att det känns jätteroligt, och bra, och att jag är väldigt förväntansfull. Mer sällan däremot, brukar jag ta upp att jag samtidigt är livrädd. När jag tar upp det brukar folk ibland skratta till lite grann och sedan nämna hur mycket jag kommer lära mig och utvecklas som person, och allt jag kommer få uppleva. Jag vet att allt det är sant men ändå är det svårt att inte känna mig rädd emellanåt. Jag är faktiskt skiträdd för att åka. Tänk om jag inte kommer trivas i min värdfamilj, eller om jag inte får några vänner och blir helt ensam? Vem ska jag vara med första dagen i skolan, vem ska jag äta lunch med? Kommer jag klara av engelskan? Tänk om jag gråter mig till sömns varje natt för att det helt enkelt inte var min grej?

Dock vet jag att det är väldigt få som avbryter sitt utbytesår och åker hem, och de flesta brukar trivas i sin värdfamilj på en gång. Ändå oroar jag mig, blir irriterad på mig själv för att jag tänker för mycket haha..

Jag ska lämna min familj, mina vänner och min pojkvän. Mina trygga punkter här i livet, med andra ord. Jag flyttar helt själv ifrån trygga Sverige till ett okänt Nya Zeeland, som jag inte alls är så påläst om. Ibland när jag kollar på min fina fina pojkvän eller min underbara mamma kan jag få tårar i ögonen när jag inser att jag snart kommer lämna dem. Att vi inte kommer ses på ett helt år. Det värsta tänkbara av allt är att vi kanske aldrig ses igen. Vad som helst kan ju hända på ett år. Och ibland däremot, kan jag vakna på morgonen och känna att jag vill lämna Sverige nuuuuuu, helst i denna sekund, och jag har aldrig mer varit så taggad på att uppleva massvis med nya grejer.

Och ja - jag skulle lika gärna kunna bli den som avbryter och åker hem. Men vet ni vad??? Då har jag i alla fall försökt. Och det är egentligen mitt mål med allt detta, att jag ska försöka och ta steget ur min comfort-zone. Trots alla dessa blandade känslor jag har tvivlar jag inte alls på att åka. Jag vet att jag kommer ångra mig resten av mitt liv om jag inte passar på medan jag har chansen. Och jag är starkare än min rädsla!!

Likes

Comments

Hej bloggen!!

Är sämst på att uppdatera men det har stått rätt så still på utbytesfronten till nu. Kan passa på att berätta att jag har börjat natur på falu fri, bästa skolan! Rätt så mycket plugg framöver alltså😚


I alla fall: fick hem brev från AFS idag!! Bland annat så kom det hem en räkning, jag ska börja betala in programavgiften. 30 000 ska in senast den sista september. Förutom det så har jag även fått hem ett kalendarium för utresande studenter på vårterminen, det står bland annat när flygbiljetter brukar bokas, när man ska börja fixa visum och så vidare. Fick även hem en tjock bunt med papper om min olycksfall- och sjukförsäkring som AFS fixar.

Längtar så mycket tills jag får min placering och värdfamilj, är så nyfiken på var och hos vem jag hamnar!!

Likes

Comments

Imorgon så åker vi hem från detta vackra ställe. Vi har nämligen varit hos Teodors mamma i Norrbotten och myst i ca 2 veckor, därav den dåliga uppdateringen.

Det är helt sjukt vad tiden har gått fort alltså. Det är bara en månad kvar av sommarlovet (!!!), det kunde gärna vara lite längre. Här borta har vi för det mesta tagit det lugnt och umgåtts med familj och vänner, och så har vi fiskat massor eftersom Teo älskar att fiska. Jag fick min första gädda, dock var den inte stor alls haha. Kul var det i alla fall!

Just nu ligger vi på bryggan och njuter av solen, vi ska snart åka in mot stan och sedan säga hejdå till några släktingar. Imorgon går flyget till Stockholm kl 6 ungefär, sen så ska jag sova över hos Teo i två nätter innan jag beger mig hemåt mot Borlänge.

Likes

Comments

2016 vs 2012. Ser ut som en seriemördare på båda bilderna hahaha, undrar hur jag ska kunna bli insläppt i Nya Zeeland med den mördarblicken.. :P

Likes

Comments

@ the beach med Julia. Det är fett skönt väder och solen skiner vilket innebär att jag förmodligen kommer bege mig hemåt i samma kulör som en skållad kräfta. Har inte så mycket planer för dagen förutom thaiboxning lite senare ikväll.

Kan förresten tillägga att jag igår var och fixade mitt pass inför Nya Zeeland! Fick lov att ta om kortet 3 gånger, det slutade med att jag såg ut som en seriemördare, resting bitch face typ.

Likes

Comments

Sitter just nu och kollar igenom min ansökan. Blir såååå taggad varje gång jag läser igenom den, det känns mycket mera verkligt då!! Det var i höstas som jag skickade in den. Ibland ångrar jag att jag ansökte så tidigt, så mycket har förändrats och likaså jag! Hade kunnat ändra vissa delar om mig själv, jag har exempelvis börjat jobba och ska börja gymnasiet, och så har vi flyttat. Å andra sidan är det skönt att ha det gjort, jag minns hur stressigt det var med alla papper och dokument och läkarundersökningar som skulle göras.

Just nu väntar jag på besked om jag behöver göra en till hemintervju innan min ansökan överförs till AFS Nya Zeeland. Fick även ett mail från AFS om hur betalningsvillkoren ser ut och när allting ska betalas in, och även ett kalendarium över när jag ska börja söka visum och boka flygbiljetter osv. Hype!!!!!!!!!!!!

Likes

Comments

Jag hade en väldigt trevlig midsommar! Min pojkvän kom hit och överraskade mig i torsdags när jag slutade jobbet. Blev såååååå glad!! Innan själva firandet på fredag så drog vi till gymmet och tränade, sen till min mormor och morfar och åt mat och umgicks med familjen och så dansade vi till och med runt stången. För övrigt gjorde vi inte så mycket förutom att bara mysa och vara med varandra.

Likes

Comments

Kan sitta och kolla på såna här bilder hela dagen. Naturen verkar så häftig på Nya Zeeland! Det är någonting jag längtar efter att få uppleva, själva naturen. Jag kan bli helt till mig om jag får se en vacker, färgsprakande solnedgång eller klarblått vatten. Jag hoppas verkligen att jag får chansen att vara i naturen när jag är där. Det är väldigt varierande natur på Nya Zeeland, allt från aktiva vulkaner, till glaciärer och kritvita stränder finns där. Jag har också hört att det bor mer får där än vad det bor människor haha.

Likes

Comments