Tänkte nu skriva om något som drabbar nästan alla, nämligen svartsjuka.

Att leva ihop med en annan människa är ibland tufft bra det. Kärlek är komplicerat och det är det för oss alla någon/några gånger. Speciellt i tonåren kan kärlek vara ett väldigt trassel eftersom det är mycket som händer i både kropp och knopp i övrigt, för att inte tala om skolan som jag tror att de flesta tonåringar känner stor stress över idag.

Som om inte det vore nog så finns det även svartsjuka som nästan ALLTID lägger sig i och förstör på något sätt. Personen man varit ihop med kanske har ett förflutet fullt av andra tjejer/killar som h*n "playat" eller vad man ska kalla det, man kanske är ängslig som person och vill hålla hårt i den man älskar, tidigare förhållanden kanske gått åt h*****e, trassliga familjeförhållanden, man kanske inte alltid haft sådan väldig tur med kärleken och därför vill hålla i den när man väl hittat någon som vill vara med en, man kanske bara känner att "den här personen är det jag letat efter, mitt livs kärlek!", ja det finns många olika anledningar. Vi kan nog i alla fall enas allihop som någonsin varit med om svartsjuka i någon form att det är hemskt jobbigt att vara svartsjuk, vara ihop med någon som är det och att det kan ställa till en hel del. Den kan också vara väldigt svår att få bort. Därför kommer här mina bästa tips!

Prata om det tillsammans!

Ta upp med din kille/tjej att du har problem med svartsjuka och kom fram till en lösning tillsammans. Här gäller det ibland att kompromissa, från båda håll!

Tänk efter

Fundera själv på om det är nödvändigt att du blir svartsjuk över vissa saker. Ibland kanske man själv är lite för nojjig och då är det något man får jobba på. Var inte rädd för att ta hjälp, om det gynnar din relation och om du värnar om din partner kan det vara värt det!

Hjälp din partner

Om det är din partner som är svartsjuk men h*n inte tar initiativ att prata om det, gör det du! Ta upp problemet utan att vara anklagande på något vis. Ett bra sätt att konfrontera ett sådant problem är att säga t.ex. "när du ..... blir jag ledsen för att ......" eller " när du .....blir jag arg för att. ...." o.s.v. Om ni fortfarande inte kommer någonstans, föreslå att gå till en parterapeut eller liknande. Det kan vara svårt, men ge det ett försök!

Fastna inte!

Om din partner är svartsjuk, sätt upp en gräns för hur länge du orkar. Du får inte känna att du blir brommsad av din partners svartsjuka. Du måste få leva ett liv du också. Sätt upp en gräns i ditt huvud, t.ex. när ni pratat om det si och så många gånger, gått till parteraoeuten o.s.v. så är det nog! Din gräns är individuell och var inte rädd för att stå på dig. Du måste må bra!


Det var mina tips! Tänk på att alla relationer är olika och att alla dessa kanske inte passar just er, men här var några tips i alla fall! Ta de och använd de som ni vill! Hoppas att ni hittade något ni kan bli hjälpta av i alla fall.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments