Header

Idag har jag jobbat till 15 & det första jag gjorde var att gå hem & slänga mig i sängen för att jag var helt tom i huvudet. Jag har på riktigt börjat få riktiga sömnproblem?? Inatt sov jag tre timmar totalt & jag låg i sängen runt tolv. Jag vet inte vad det är men så fort klockan slår sovdags blir jag klarvaken & ligger & har tusen tankar i huvudet. Det är inga dåliga tankar som vanligtvis kommer på kvällen utan mer vardagliga saker som "vad ska jag göra då? Hur ska jag göra det? När blir det av?" & hur många gånger jag än kommer på mig själv & tänker "sluta tänk på det" tar det 30 sekunder innan jag släpper det men istället börjar tänka på något annat. Jag har till och med börjat räkna alfabetet baklänges flera veckor i rad för att försöka släppa tankarna. Att man började kl 7 imorse hjälpte inte heller för att desto senare det blir desto mer stress över att man måste somna.

Jag har försökt få ledigt i slutet av juli för att kunna åka ner till mina föräldrars sommarhus på Gotland & kanske klämma in någon dag på stråket men det ser inte ljust ut. Det har blivit ett missförstånd med timmar jag tackat ja till så får se hur det hela slutar så än har inte hoppet lämnat mig helt. Detta kommer med andra ord typ bli min första sommar någonsin utan en Gotlandsvistelse vilket känns nostalgiskt på något vis? Jag & min familj har åkt dit varje sommar så länge jag kan minnas. Förra sommaren åkte jag & Jonathan dit & hela året har Jonathan tjatat på att han längtar tills sommaren så vi kan åka till Gotland igen. Pussbilden här nedaför är min favoritbild på mig & Jonathan, jag tycker att den är helt magisk.

Jonathan har märkt att jag varit nedstämd hela dagen så han föreslog en liten spontanmiddag på den nya Italienska restaurangen som nyss öppnat på Solsiden bara så jag slapp tänka på hela ledighetssituationen. Det var skönt att slippa laga mat & bara få äta gott & mysa. Vi åt ganska fort & gick hem direkt efter middagen, det behövdes inte mer än så. Nu ligger han & sover bredvid mig medan jag ligger & nördar Sex and the City som jag har gjort senaste veckan. Jag har senaste tiden hamnat i ett filmmode men jag är ju i själen en äkta seriegal i slutändan. Jag har kanske sett serien 4 gånger så förstår egentligen inte hur jag kan tycka att det är så trevligt att titta på den IGEN?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag måste verkligen bli bättre på att hitta mina små luckor i vardagen så att jag får tid att skriva här oftare. Jag har så mycket att skriva om att tillslut kan jag inte välja ut & så blir det ingenting istället. Sen har man jobb, middag, städning & tvätt som alltid kommer ivägen för det man egentligen vill göra. Jag har en liten idé i mitt bakhuvud om att bli multimiljonär så att jag slipper jobba & får ägna all min tid till att resa, starta något helt otippat & eget som aldrig vanliga jag skulle göra men som man skulle ha råd att riska för att man ändå har så mycket pengar. Jag har dock äntligen kommit in i ett sparmode som jag verkligen hoppas kommer hålla i sig. Jag älskar när man får en lön som ger en möjligheten att faktiskt shoppa & leva lite OCH spara pengar samtidigt.

Jag fick ett extra ryck att skriva nu för att jag & Jonathan var i Grekland för några veckor sedan & det var en helt otrolig resa. Jag vet inte hur jag ska i ord förklara utan att det blir klyschigt & tillgjord men det var på riktigt en resa som jag aldrig kommer glömma för den var så magisk.

Vi åkte till en Ö i Grekland som heter Samos & bodde i en liten fiskeby som hette Kokkari. Vi bodde inte på något fint hotell men jag tror att det var det som var charmen. Rummet hade tunna dörrar, väggarna var målade i lila & rosa, gardinerna var limegula & enda möbeln som fanns förutom träsängarna var ett stort garderobskåp med två stora rosor på. Det var så enkelt men mysigt & det kändes mer genuint än om vi bott på ett typiskt turisthotell som man tidigare ofta har gjort. Hela ön i sig var väldigt grekisk & det gjorde resan mer speciell. Jag älskar grekisk mat - tsatsiki, vitlök, grillat & goda sallader så Grekland i sig passar mig väldigt bra.

Vi åkte på båtutflykt en av dem första dagarna vilket jag tyckte var perfekt för att resan fick en så bra början. Vi gjorde ett stopp i en vik där vi fick hoppa direkt ifrån segelbåten ner i korallklart vatten. Sedan for vi vidare till en privat strand där besättningen lagade grillat kött utomhus & man låg ensam på en sandstrand tillsammans med dem andra från båten.

Den bästa dagen var när vi hyrde jeep & åkte runt ön på olika sevärdheter. Vi åkte bland annat & vandrade genom ett vattenfall till "toppen". På vägen ner fick vi klättra nerför ett rep & hoppa från ett av vattenfallen, aldrig varit så rädd i hela mitt liv men var så himla nöjd att jag gjorde det för att det är sådant man minns i efterhand. Vi kunde välja att gå trappvägen istället som vi gjorde på ditvägen men vi överkom tillslut min rädsla. Efter det åkte vi längs kusten, uppför ett berg & stannade mitt i ingenstans & började gå nerför! Genom olivlundar, en greksik skog & klippiga berg för att komma ner till en öde strand. På kvällen åkte vi till en bergsby & åt på veckans bästa restaurang.

Likes

Comments

1. Tre guilty pleasures?

Jag älskar chips & cheesehearts! När jag gick i gymnasiet var jag väldigt dålig på att städa & det var ett klart bevis när man kom hem till mig att jag var dålig på det för att det låg minst 4 tomma chipspåsar på golvet jämt. Jag har födds med den bra genen av att alltid kunnat stoppa i mig vad som helst utan att gå upp i vikt. Sista året har det inte varit riktigt likadant så det är farligt att ha ett sånt begär som jag har för chips.

Jag älskar vitlök! Vitlöksbröd, vitlökssmör, vitlöksdip & allt som smakar vitlök. Mina föräldrar brukar säga att jag äter vitlökssmör med kött & inte kött med vitlökssmör. Enda gången det har blivit för mycket är när jag & Lovisa hade sån dille på vitlöksbröd att vi gick på Captain Cook & åt 2 stora vitlöksbröd var & sen gick & tränade. Ingen bra idé. Efter det har jag lärt mig att trots att det är det bästa som finns så passar det bäst som förrätt & inte huvudrätt.

Alla som känner mig vet att jag är en tävlingsmänniska. På förfesterna går jag efter Saga aka spelmästaren. När jag var mindre spelade jag alltid kort med min mormor. Jag spelade memory med pappa. Förra sommaren åkte jag & Jonathan & spelade basket & 21 hur många gånger som helst. Jag älskar sport, bowling, charader, vem som kan äta sockermunken snabbast, vem kan hänga mest tvätt snabbast. Den sista är väl mest för att jag tycker att Jonathan är så långsam.... Jag får ofta frågan om jag är en dålig förlorare & helt ärligt handen på hjärtat så tycker jag inte att jag är det. OM INTE jag själv har sabbat det totalt, men då är jag mest bitter på mig själv & inte själva förlusten i sig (om det låter logiskt?).

2. När kan du vara dig själv till 100 %?

Den frågan finns det nog flera svar på, & även olika svar på. Jonathan får ju verkligen se alla mina sidor, jag kan prata med han om allt & jag är nog den som hellre pratar än inte säger något alls om det är något. Han får verkligen se hela mig, när jag är arg, när jag är glad, när jag gråter över viktiga saker & oviktiga saker. Som när jag gråter över en sanningsbaserad sorglig film & sen gör det värre genom att gå in & läsa massor på internet & gråter ännu mer. Han får se mig när jag sover med öppen mun & dreglar på kudden, när jag är dödssjuk & aldrig varit mer ofräsch, när jag tjatar om att han lägger handdukarna i fel skåp & det gör man ju inte med vem som helst direkt. Han vet hur jag luktar, hur jag skrattar, han vet när jag är lycklig, han ser så fort jag är tjejsur & han vet vad som gör mig glad igen.

Med mina vänner kan jag också vara mig själv men kanske på ett annat sätt. Man har olika relationer med människor så en vänskapsrelation skiljer sig från en kärleksrelation även om dom är lika viktiga. Jag kan prata med mina vänner om allt, & jag litar på dem vilket gör att jag är väldigt bekväm tillsammans med dem. Jag vet att dom skulle hålla mitt hår om jag blir för full någon gång. Jag vet att berättar jag något så stannar det där (förutom kanske en pojkvän hit & dit men det gör mig inget). Jag skrattar alltid genuint & känner aldrig att jag är för mycket när jag är med dem. Därför kan jag verkligen vara mig själv när jag är med dem.

Mina föräldrar har jag ju vuxit upp med & även dem får se alla mina sidor. Jag delar med mig om nästan allt till mamma & pappa & på senare år har vi fått en mer vuxen & fin vänskap sinsemellan. Det blir ju ganska naturligt när man själv blir vuxen också & inte längre är minderårig. Jag var inte en lätt tonåring så det är nog skönt för båda parter att dem tiderna är över! Det som är skönt för mig med mina föräldrar är att det finns inget jag inte skulle kunna komma till dem om. Jag behöver aldrig bry mig om hur jag ser ut eller om jag har gjort något dumt för dom stöttar mig alltid med sanningen! Min bror & jag har alltid varit väldigt nära. När andra barn bara bråkade med sina storebröder satt han & jag & lekte tillsammans. Idag pratar vi om killar & tjejer, kärleksproblem, vi festar ihop när vi träffas & jag har alltid så fruktansvärt kul med honom för att vi är så satans likasinnade!

3. Tre saker du avskyr?

Jag tycker att det är väldigt tråkigt med folk som inte är lojala. Det är väldigt svårt att hitta folk idag som är tillräckligt modiga för att inte falla för grupptryck. Om någon t.ex säger något illa om mig vill jag ha nära & kära som backar mig istället för att hålla med eller sitta tyst.

Jag tycker att vissa saker är oätliga, men som jag så innerligt önskade att jag tyckte om för att livet hade varit lättare då. Svamp, skinka, fisk & skaldjur tillexempel. Folk pratar ju ständigt om hur gott kantarellsås är. Det är så enkelt att ha skinka hemma som pålägg på mackan eller när man ska köpa en macka i affären finns det nästan alltid bara skinka som pålägg. Lax är ju tydligen hur lättsamt som helst att göra & räkmacka är ju omtalat som satan men det GÅR inte för mig. Räkor för mig är som att äta inälvor på en skalbagge. Är jag tokig?

Jag tycker inte om när jag inte känner mig sedd. Oavsett om det är på jobbet, vänner eller med en pojkvän. Det handlar nog mycket om bekräftelse. Jag tycker att jag är duktig på att berömma & se personer så därför förväntar jag mig samma sak tillbaka. Jag gör mitt allra yttersta för att alltid ställa upp på jobbet, & därför förväntar jag mig samma sak tillbaka. Jag finns alltid för mina vänner & vill alltid att dom ska känna sig välkomna så därför förväntar jag mig samma sak tillbaka. Jag älskar Jonathan & vill aldrig att han ska tvivla på det så när jag har haft mina downs vill jag att han ska se mig! Det gör han 99% av gångerna men ibland händer det även den bästa & då blir jag riktigt sur!

4. Hur är/var du i skolan?

Jag har gått på cirka 6 skolor & har därför alltid varit "den nya tjejen som inte kommer härifrån". Det är nog en faktor till att jag tar initiativ & är framåt. Jag har liksom "tvingats" till det för att komma in i klasserna & få kompisar. Under högstadiet var jag nog ganska duktig i skolan. Jag frågade alltid mycket & kunde ifrågasätta för att det var mitt sätt att visa att jag var där & lyssnade & det gillade nog många lärare. Såklart vissa lärare inte gillade det för att jag tog för mycket plats i deras ögon men det får stå för dom. Under gymnasiet hade jag hur mycket frånvaro som helst. När jag ser tillbaka så finns det massor av anledningar till det varav en var att det fanns killar i klassen som inte riktigt hängde med med alla mina frågor & började störa sig. I efterhand har flertal bett om ursäkt för deras beteende så det är godtaget men det är tråkigt att det gick ut över min trivsel där & då. Egentligen skulle jag bara ha struntat i vad dom tänkte om mig men ni vet ju hur man är när man är 16 år & vill passa in. Det är egentligen ett under att jag har dom betygen jag har med tanke på min frånvaro.

5. Vad blir du stressad av?

När folk inte talar sanning gör jag fruktansvärt frustrerad då jag själv ofta säger som det är. Jag har vuxit upp med en "la itailia familia" som vi brukar skämta internt vilket har gjort att jag inte är konflikträdd. Något som är en konflikt för en är ett samtal för mig. Att vara konflikträdd gör nog också att man kanske böjer på sanningen & det gör mig tokig!

Jag blir stressad när Jonathan inte håller koll i trafiken, & när han inte viker handdukarna rätt & när han dammsuger innan vi har städat undan alla grejer för att jag vet att det inte kommer göra nån skillnad då allt damm kommer fram då. Med andra ord jag blir stressad av Jonathan. Nej men det är en tendens av kontrollbehov jag har, den kan jag ta!

Jag blir stressad av att veta att jag en dag kommer att dö. Djupt & klyschigt, men sant. Jag får panik av tanken att jag kan dö imorgon utan att veta om det. Att jag har ingen aning om idag vad för sorts prövningar jag kommer att behöva utgå i framtiden. Jag kanske hamnar i rullstol & aldrig mer kommer att kunna springa. Mina föräldrar kommer en dag dö och jag kommer att behöva leva utan dem. Jag kanske kommer att förlora ett barn & aldrig mer kommer livet vara detsamma. Jag känner ofta hugget i magen när mamma ringer & jag är ofta tyst i någon sekund innan jag säger hej för att jag vill höra att hon inte gråter & ska berätta att något fruktansvärt har hänt. Jag har en rädsla över att förlora någon. Alltid när en relation tagit slut eller håller på att ta slut är jag feg att ta första steget för idéen av att mista någon gör så jävla ont.

6. Hur tror du att andra uppfattar dig?

Jag tror att denna fråga beror på vem du frågar. Jag är utåtriktad, sprallig & jag älskar att prata så när jag träffar likasinnande människor får dom nog jäkligt bra vibbar! Jag tror också att många kan ha förutfattade meningar om mig då jag är en lätt person att prata om i negativ bemärkning. Jag släpper snabbt in folk & jag är väldigt öppen med den jag är och det gör också i sin tur att jag blir en easy target. Jag kan nog uppfattas som disträ & kaxig av vissa för att jag har såna dagar. Ibland så övertänker jag & det gör att jag kan verka sur(?) när jag egentligen tänker så mycket på att jag inte vill verka som att jag sur att jag verkar sur (bra mening).

7. Hur uppfattar du dig själv?

En sjukt bra egenskap som jag har & som jag är stolt över att ha är att jag är empatisk! Jag har alltid försökt stå upp för dem som har varit utanför. Jag tänker alltid när jag är i ett rum att alla ska känna sig sedda. Om man står i en ring med ett gäng hatar jag folk som står med ryggen för utan att släppa in en, det är allmän vett för mig. Jag analyserar mycket vilket gör att jag ofta tänker ur flera perspektiv för att se alla parter. Att jag är en analytisk person har dock sina nackdelar. Ofta sätter det mig i situationer där jag kan känna mig obekväm för att jag inte är säker på hur personen framför mig tänker & tycker. Något en annan person inte skulle tänka på tänker jag på hur länge som helst. Det är ett bra exempel på när man är i en relation med någon. Jag vet många gånger när jag tagit upp något med Jonathan som han inte ens har tänkt på, & så går jag & funderar & mår "dåligt" helt i onödan.

Jag är ärlig men enligt mig inte så pass att jag blir elak. Det är tråkigt med människor som är elaka men skyller på att dom bara är ärliga. MEN det får jag inte glömma att något som inte är elakt för mig kan vara för mycket för någon annan så jag jobbar på den!

8. En situation som du tycker är jobbig/pinsam?

Hahaha, jag vet inte om jag ska välja denna eller inte! Men okej.. Jag tycker att det är jättepinsamt när folk ska höra om jag & Jonathan tjafsar/bråkar. Ibland om man t.ex är påväg till affären & så uppstår det något problem. Då blir man tjejsur & surar i butiken så börjar man småprata om det som har hänt medan man fortfarande är där. Då kan jag prata lite tystare medan Jonathan pratar med vanlig röst & så hör man på han att han är irriterad & då blir det jättepinsamt för mig. Om vi diskuterar något i våran relation vill jag inte ha balkongdörren öppen medan Jonathan tycker att det inte är någon grej alls. Jag vet att det egentligen är töntigt av mig men det bara är så med mig. Det värsta ÄR att den här egenskapen är jag säker på att min kära mamma har smittat mig med & jag blir alltid lika irriterad när hon säger åt mig att prata tystare när vi tafsar & så har jag börjat göra LIKADANT med Jonathan.....

9. Tre otippade saker om dig själv?

Denna är svår.

Jag är nog ofta mer osäker än vad folk tror just för att när man är tjej (jag drar det kortet) & "tar mycket plats", även om det inte ens ska finnas en sån sak så gör det ju det, så har jag fått höra tillräckligt många saker om min personlighet för att jag ska tänka över det. Som sagt så är jag en analytisk person & det gör också att det går ut över en själv. Sen får man ju inte glömma att jag har hört massor med fantastiska saker också men det är ju ofta det dåliga man kommer ihåg? Det är dumt!

Jag sover alltid med en speciell kudde & ett speciellt täcke. Om vi somnar utan att jag har fått rätt kan jag ligga vaken i timmar utan att veta varför. Så tillslut får jag alltid väcka Jonathan med meningen "kan vi byta kudde?". Det är ingen lätt match när jag sover borta vill jag lova.

Jag älskar att titta på serier. Den kanske inte är så otippad men ändå väldigt sann. Greys anatomy, Desperate housewifes, Suits, Dexter, Prison Break, Johan Falk, Vänner, Gossip Girl, you name it. När jag var 14-15 stannade jag inne & kollade serier hela somrarna medan Mamma & Pappa tjatade att jag skulle komma ut i solen. När jag har tittat klart på en serie tar jag en paus & börjar titta en annan för att sen titta om den gamla igen.

10. När känner du dig som vackrast?

När jag är nyfrissad, har nya svarta jeans, nya vita skor, är brun & har fått till en bra make! Man vill ju svara när man sitter på ett berg osminkad med solen i ansiktet men så poetisk är jag tyvärr inte.

11. Något du funderar mycket över?

Jag funderar ganska mycket på vad jag vill bli. Jag vet att jag vill göra något som jag tycker är roligt. Vanja & jag pratade om detta för någon månad sen. Att vissa människor ser sitt jobb som något man går till för att kunna ha en bra fritid, jobbet i sig är inte så viktigt utan man går dit & sen är man klar. Sen finns det människor som tycker att jobbet måste vara givande & att det är viktigt för dem att bli stimulerade & få vara kreativa. Jag tror inte att jag skulle kunna ha ett jobb i 10-tals år utan att jag levde för det. Det är därför det känns som ett fruktansvärt stort beslut att välja karriär. Jag avundas dem som vet vad dem vill bli. Hade jag vetat det hade jag pluggat för längesen. Man vill ju också hitta något som man faktiskt är riktigt bra på, något som man kan bidra med, där man har självförtroendet nog att veta vad man gör & lita på sin egen kompetens.

Likes

Comments

11 dagar sen jag skrev sist & vanligtvis brukar man skylla på den så kallade "skrivkrampen" men för mig så är det snarare tvärt om - jag har för mycket att skriva om så istället blir jag lat & inte skriver alls. Det trevligaste är ändå att jag har flera tålmodiga vänner som ändå har gått in & tittat varje dag, & det är trevligt när folk hemifrån skickar sms om att man måste skärpa sig. Visste inte att det skulle bli ett sånt stort ansvar att bli en blogger.

Sen jag skrev senast har jag varit i Åre, varit på födelsedagsfest, jobbat massor, blivit sjuk & lagat massa god mat som vanligt. När jag gick på gymnasiet så bodde jag ensam & fick matpengar av mamma & pappa varje månad. Medans mina andra vänner som bodde själva köpte kläder & smink för sina matpengar köpte jag fläskfilé, tacos & hade alltid kylen full. Det är så klyschigt men jag älskar mat för mycket för att kunna äta "tråkig" mat hela dagarna.

Jag & Jonathan åkte till Åre dagen efter påskafton, tillsammans med Lovisa & Robin en bil bakom & styrde ihop tillsammans med flera av våra vänner. Vi tänkte gå på Timmerstugan på Afterski men när vi kom fram kände vi att vi inte orkade köa hela eftermiddagen så vi gick & åt en sen lunch på Broken. Thomas Henriksson kom också dit & sen åkte vi hem till Bob & Olivia, fixade oss & tog ett glas vin innan vi åkte in på Holiday Club där vi mötte upp Ingrid, hennes pojkvän Felix, Victor & en kompis till dem. Bob & Olivia kom direkt ifrån afterskin på Timmerstugan & slöt upp. Ida, Viccan & Ewe kom också så vi blev ett stort gäng till promenaden till Verandan. Grejen med att gå ut i Åre är att det är så bra stämning, folk är på semester, är mer avslappade och inställd på att vara trevliga känns det som. Alla pratade dock om att det var massor med folk ifrån Östersund men jag träffade nästan inga som var hemifrån?

Dagen efter mådde vi båda som vi förtjänade & varje dagen efter så ångrar man sig alltid. Jag tror inte att min kropp tål alkohol för jag blir alltid fruktansvärt dålig även dem gånger som jag inte dricker speciellt mycket.

Vi mötte upp Philip & Matilda i backen dagen efter & käkade pizza ifrån Philips föräldrars foodtruck som dom har parkerat i slutet på en av backarna i Åre. När jag var yngre åkte alltid jag & min familj skidor på helgerna & varje tillfälle man fick. Man märker att man saknar fjällivet när man sitter där i backen med sol & täckisar & inte får åka själv. Dock var det väldigt längesen jag åkte så blir nästan lite generad av tanken av att åka tillsammans med Jonathan.

Vi åkte hem tillsammans med Cissi & Mattias & alla var ju lite nojjiga att stöta på Polisen efter gårdagen trots att vi åkte sent så vi satt & pratade om det länge i bilen. Vi pratade också om tullinspektion som det är vid gränsen, & det roliga är att Jonathan har pendlat den vägen i 2,5 år & aldrig behövt stanna. Vi hade ju inget att dölja i bilen men man kan ju alltid bli nojjig ändå. Efter vi hade kommit över gränser & åkt i ca. 30 min åkte vi förbi en ficka där en bil blivit stannad & alla skrattade & pratade om att vi hade tur osv. 3 min senare åker sirenerna på bakom oss & karman var där. Jag vet hur magen drar ihop sig när man blir stannad även om man inte har något att vara orolig över & såg på Jonathan att han blev så himla stressad. Hon som stannade oss letade igenom hela bilen & frågade typ 8 ggr vad vi gjorde i Norge. Men det gick bra & vi fick åka vidare utan konstigheter.

I helgen var vi på 25 års-kalas hos Matilda Jonsson, en vän till Cissi & lovis som vi har lärt känna här i Trondheim. Vi körde Charader, spelade beerpong & drack bål. Det var folk från Matildas jobb där, & min norska är ju inte den bästa & när det är alkohol i bilden blir det inte lättare att förstå men man försöker ju så gott man kan! Folk refererar mig till Sara Norén här i Norge, det är lite kul. Efter förfesten gick vi på en klubb som heter Mint.

Innan jag skriver klart så ska inte en trend brytas så varsågod - matbilder!

Idag jobbade jag till 18 trots att jag är sjuk. Att sova med feber är en sak för sig. Man drömmer alltid så otroligt konstiga drömmar & det är som att man sover vaken känns det som. När jag kom hem gjorde Jonathan kyckling med klyftpotatis, bea & vitlökssmör till mig. Han är så himla bra på att laga mat.

Likes

Comments

Jag har inte skrivit på flera dagar för att vi har haft så mycket på gång så det har inte funnits tid. I onsdags åkte vi till Östersund. Vi tänkte komma iväg tidigt men som vanligt är jag alltid tidsoptimist så kan aldrig hålla en bestämd tid. Jonathan är bättre när vi ska resa, då vill han alltid vara i god tid & är alltid stressad över att inte komma iväg när det är bestämt så jag har alltid han jagandes efter mig när vi ska åka någonstans. Vi fick sällskap av Cissi & Mattias som också skulle åka hem över påsk. Cissi har jag känt sedan många år via Emilia då dom gick i samma klass på gymnasiet. Tidigare har ju alltid Cissi & Lovis förknippats med Emilia men nu när jag har flyttat till Trondheim är det kul att det har ändrats & jag ser dem som mina vänner. Både Mattias & Cissi jobbar tillsammans med Jonathan så dem känner också varandra.

När vi kom fram till Östersund åkte vi hem till Svärmor där vi bor & åt köttfärssås. Jag älskar att äta andras köttfärssås för ingen är den andras lik & man blir ju snabbt less på sin egen. Jag brukar säga att köttfärssås är min akilleshäl i köket för den blir aldrig lika bra som alla andras, förstår inte vad det är jag gör!!

Jag åkte iväg på myskväll hos Ingrid tillsammans med tjejerna efter jag ätit. Det är det som jag verkligen saknar mest när jag bor i Trondheim. Att kunna träffa mina bästa kompisar när som helst & inte behöva missa alla kvällar/fikan/fester. Vi drack kaffe, åt fika & pratade precis som vi alltid gör. Det är så fint när samtalen bara flyter på, det är aldrig påtvingat & blir aldrig tyst. Och mot förmodan, OM det skulle bli tyst är det inte en såndär stel & obekväm tystnad utan man kan verkligen vara sig själv, säga vad som helst & berätta sina hemligheter utan att tvivla.

I torsdags var jag, Jonathan, Viktor, August & Philip på ÖFKs finalmatch mot Norrköping & vilken match!!! Det blev ett snabbt 1-0 mål vilket gjorde att man snabbt kom i stämning & hängde med i klacken & sjöng & hoppade. Vi blev lite oroliga i början av andra halvlek då Norrköping fick en straff & reducerade med 2-1 men matchen slutade 4-1 vilket var så kul att få vara med på. Vi fick sån feeling av vinsten att vi styrde middag hos Philip efteråt där det blev Fajitas. Vi drack vin, pratade & spelade maffia (min favoritlek!!). Något som är trevligt med att bo i en större stad är att man har flera valmöjligheter av uteställen, vilket är motsatsen till Östersund. Vi hamnade på Allstar där det var väldigt mycket folk trots att det var svärtorsdag men det är fortfarande inte mitt typ av ställe. Jag tror att jag tycker att det blir roligare ute när jag får vara mer anonym, & så påverkar musiken mycket. Är det bra musik så blir jag mycket gladare & spralligare. Vi köpte Mcdonalds på hemvägen vilket alltid är givet efter en utekväll. Både jag & Jonathan har saknat nuggets från Mcdonalds för vi äter alltid Burger King hemma i Trondheim.

Igår åt vi lunch tillsammans med Christoffer & Monika på Vezzo vilket inte alls är otippat för att vi älskar det stället. Manzo-pastan är magisk där. Christoffer var så ledsen för att ha missat kvällen innan så han överraskade Jonathan med att åka nattåget från Boden för att kunna vara med resten av helgen. Efteråt åkte vi & tvättade bilen för att den var så otroligt skitig & vi har skjutit upp det så länge. Jonathan var som ett litet barn i baksätet när tvätten satte igång. På kvällen var vi hemma hos Christoffer & premiärgrillade iår. Philip & August var också med & deras flickvänner Matilda & Mirja kom senare. När dom åkte hem höjde vi musiken & dansade som galningar till ABBA & gamla hits från 90-talet. Nästan allt var stängt så vi hamnade på Captain Cook??? på slutet av kvällen.

Idag har vi tagit det lugnt. Vi har ätit påskmiddag tillsammans med Monika, Jonathans bror Kalle & hans två barn Nadina & Noelia. Jag fick ett påskägg av Jonathan med godis & min favoritparfym som precis tagit slut. Han är så söt som har lagt märke till det. Maten var helt magisk & vi åt Monikas omtalade Cheesecake till efterrätt.

Jag längtar till imorgon för att då ska vi åka till Åre & gå på Afterski & Redbull Homerun. Det är inte påsk utan lite fjällsvistelse. Både Ida, Viccan, Ingrid, Felix, Lovisa, Robin, Cissi & Mattias ska också åka till Åre så vi ser ut att bli ett stort gäng. Vi sover över en natt sen åker vi tillbaka till Trondheim på måndag.

Likes

Comments

Idag har jag äntligen fått ha lite kvalitétstid med min Vanja. Vaknade runt 10.30 & skrev till Vanja det första jag gjorde & hinner inte gå 2 sek innan hon ringde mig. Vi gör JÄMT så, ska alltid ses men pratar ändå 40 minuter i telefon innan? & alltid när vi svarar så börjar vi alltid med "heeej" & sen börjar skratta från ingenstans.

Vi möttes upp & gick först i gallerian på Solsiden & sen gick vi in på byn som man säger här i Norge. Det har kommit massor med fint till Zara under veckan jag jobbat så har längtat efter att vara ledig så jag får prova allting jag tittat ut. Jag köpte en blus & en tröja på Zara & sen hittade jag en skjorta, en mockaväska & 2 hårsnoddar under resten av titten på stan.

Mockaväskan köpte jag för 100:- på Vero Moda & den är i äkta läder vilket nästan var för bra för att vara sant. Det är ju så mycket bättre kvalité så man vet att den kommer hållas fin länge. Hårsnoddarna är ju hur fina som helst (!!!). Stod & velade mellan en rosa & en gul snodd hur länge som helst innan jag kunde bestämma mig. Som jag har skrivit tidigare så är ju gult bästa vårfärgen men ljusrosa är lite mer lättmatchat känns det som & mitt ljusa hår passade bättre med rosa. Den andra är i svart fuskpäls & jag tycker att den är perfekt när man vill vara lite finare! Dessa hittade jag på Urban & det fanns massor med fina så hade kunnat köpa 4 till egentligen. Skjortan från Vero Moda har jag tittat på tidigare & idag hittade jag den på rea för 200:-. Det är så fint med blomdetaljer & det gör ju att skjortan blir lite mer speciell. Den svarta tröjan är köpt på Zara & det är så fint med vida ärmar + att den var jätteskön i materialet & den var billig. Jag har saknat enkla kläder som ändå är snygga & vida ärmar är ett enkelt sätt att göra outfiten finare. Blusen är mitt favoritköp idag! Den kommer vara perfekt till sommaren & vitt är alltid fräscht till både svart, jeans & vitt på vitt. Den kommer vara bra både till vardag & fest & så är det inte ofta.

Jag fotade när jag kom hem & ljuset var inte på min sida MEN det struntar jag i. Ikväll har jag & Jonathan åkt & handlat & såklart ville Jonathan äta tacos IGEN, som jag sa tidigare - tacosmästaren! Vi ligger & tittar på Johan Falk nu & har snart tittat klart alla säsonger. Imorgon jobbar jag till stängning & sen åker vi antingen till Östersund imorgon kväll eller på onsdag morgon. Det ser ut som att vi får sällskap i bilen av Cissi & hennes kille Mattias. Det ska bli så kul att åka hem & träffa mina tjejer. Förhoppningsvis blir det någon vinkväll & myskväll inplanerad.

Likes

Comments

Det har varit tyst senaste dagarna för att jag har jobbat så mycket så jag har legat nerbäddad i soffan & bara gottat mig hela kvällarna. Torsdag, fredag & lördag jobbade jag nästan hela dagar så har varit helt slut på kvällarna. I Norge är en heldag 8 timmar istället för 9 så det är skönt att man får gå hem en timme tidigare än vad man är van vid. Även om jag är van att jobba mycket så tar det mer i början på en ny arbetsplats. Fötterna har inte vant sig vid golvet, alla intryck & saker som man ska lägga på minnet. Men det är ju precis det som är det roliga också. Några från huvudkontoret var på Zara denna vecka & fick höra jättefina ord om att jag kommer gå långt om jag fortsätter såhär & det är så kul & uppfriskande att få beröm!!! Jag har fått jobba på golv nästan hela veckan & det är också det jag tycker är roligast. Det är samtidigt livsfarligt för plånboken för det kliar så i fingrarna när det finns så mycket fint.

Igår lagade vi kycklingpasta med en currysås som är så himla god!!! Jag vill nästan inte äta något annat nu för tiden för att den är så god. När kvällen började gå blev jag rastlös så jag gick ner till Solsiden där några av mina kollegor från Zara satt & drack ett glas vin. Vi gick vidare hem till Cissi & Lovis som hade förfest där tillsammans med Cissis kille, Elin & Mats. Mina kollegor gick ganska fort medan jag stannade kvar tills resten gick vidare. Jag hade verkligen inte energin att gå på klubb efter mitt jobbpass så jag gick hem till Jonathan & vi båda somnade på soffan (!!!). Jonathan somnar alltid på soffan så jag får alltid väcka honom när det är läggdags men denna gång somnade tom jag. Jag vaknade kl 8 imorse av att vi låg och trängdes i vår lilla soffa. Det är fint på något vis. Jag som alltid måste ha den perfekta kudden, ligga i rätt position & ha mitt space ändå kan sova en natt på det viset bredvid min Jonathan.

Är jag den enda med långt hår som har sjuka problem med att få tovor i håret när jag har utsläppt? Såhär ser alltid mitt hår ut efter 2 timmar trots sprejbalsam & hårolja. Här är anledningen till varför jag har uppsatt i princip varje dag.

Idag har jag & Jonathan tittat på Johan Falk-serierna, tagit en runda med bilen & lagat köttbullar med mos igen. Jonathan är ju för rolig. Medan vi står & lagar mat inser vi att det saknas ingredienser så Jonathan går ner till affären en gata ner. När det har gått en stund så kommer han äntligen tillbaka men tomhänt för att han glömde plånboken & var tvungen att vända i kassan & komma upp igen. När han sen kommer hem igen har han glömt 1 av 3 ingredienser & PÅ DET så spillde han ut hela mjölkglaset över mattan när vi äntligen skulle sätta oss för att äta. Alltså jag kunde inte göra annat än att skratta när han står & svär för att ingenting gick hans väg. Skadeglädje är fan bäst!!! Jag känner ingen som är så tokig som Jonathan när det kommer till sånt här. Han lyckas alltid spilla på soffan/mattan/tröjan, han glömmer & tappar bort saker. Ibland skrattar jag åt han & ibland blir jag less. Men idag så skrattade jag bara för att det var så komiskt.

I fredags var det ingen rolig dag att sluta jobba & titta på telefonen. Jag möttes av flera notiser av att folk i Stockholm hade markerat sig i säkerhet & min första tanke var "vad sjutton har hänt?". Jag gick in & läste det fruktansvärda & ringde mamma det första jag gjorde eftersom både hon & pappa bor i Stockholm. Vi bor 2 gator ifrån Drottninggatan & jag vet ju att det är i dessa kretsar dem rör sig i. Jag fick ett sånt där jobbigt hugg i magen när tonerna gick i telefonen. Även om man någonstans vet att det är en sån liten risk går ändå 100 tankar "tänk om". Det som är så fruktansvärt är att det finns andra anhöriga som har tänkt exakt likadant som mig men för dem slutade inte deras samtal lika lyckligt som mitt. Jag kan inte beklaga min sorg nog för dem drabbade & deras anhöriga. Pray for Stockholm ♡

Likes

Comments

Jag har otroligt svårt att hitta smink som jag vill köpa igen. Sånt som man bara inte klarar sig utan. Jag har typ 2 såna saker i mitt sminkbord som jag alltid köper samma av. Annars är har jag sånt som funkar men inget jag är 100% nöjd över. Det är sista två åren som jag lagt lite mer tid & energi på att läsa om smink & kanske intressera mig lite mer. Jag har dock lång väg kvar innan jag ska tycka att det är roligt att sitta & sminka mig i två timmar osv. Jag är fortfarande på "sminka mig på 10 min"-nivån.

Jag har kört på Garniers primer sista tiden & tycker inte alls att den är speciellt bra. Jag tycker att huden blir ojämn & på det sminket också. Man behöver ta ganska mycket & den är svår att applicera så jag tänker inte köpa den igen.

Jonathan har börjat använda Dermanords produkter så han har köpt ett kit med flera olika testflaskor därav en var primer som jag fick ta. Jag älskar den så jag ska absolut köpa den i större format när jag är hemma i Sverige. Den är mjuk, lätthanterlig & den luktar fräscht & man märker att det är mer kvalité i denna.

Jag har kört BB-cream i nästan 6 år nu? Jag tycker om bb-cream just för att det inte är lika täckande som en vanlig foundation. Det gör att man inte ser lika makead ut vilket jag inte vill till vardags. När jag går ut på fest använder jag Lumenes nr1 då den är mer täckande & mer matt vilket är den looken jag vill ha i en fest-make. Jag tycker att båda dessa är absolut godkända MEN jag är fortfarande inte 100%. Jag kommer förmodligen fortsätta leta efter den perfekta när dessa är slut.

Jag som många andra använder Make up stores Cover all mix concealer. Jag har den runt ögonen, om jag har blemmor att dölja, runt näsborrar & runt munnen. Jag tycker att den är skitbra & det är en av dem produkterna som jag har fortsatt att köpa flera gånger.

Ibland tar jag en flytande concealer istället om jag är torr då det lätt blir fult med cover all mix då. Det är ett minus med denna så har man torr hy ska man nog inte ha denna!

Jag använder ofta solpuder & jag kör på Isadoras eller Loreals bronzing powder. Solpuder använder jag i princip varje dag, så skippar hellre foundation & kör endast puder.

Min ögonsskuggspalett köpte jag på Nelly för 1,5 år sedan & har endast använt den hudfärgade tonen. Jag tycker att dem är lite för dåligt täckande & blir för pudriga (är det ens ett ord?) så det kommer rester under ögonen osv. Men den har JÄÄTTEfina färger tycker jag, & den kostade bara 139:- så det är den ju ändå värd!

Min Couture-palett kommer från det eftertraktade märket Anastasia. Den är helt okej! Jag använder den inte så mycket eftersom jag inte är så bra på couturing men den blir inte alls fläckig & man märker att man får vad man betalar för.

  • Foundationborste - Denna använder jag nästan varenda gång jag tar foundation. Jag vill skaffa en sån här silikon-dutt? Men än så länge funkar denna svinbra!
  • Puderborste - Dessa Real techniques borstar är i princip helt nyhandlade. Jag är jättenöjd med dessa två men ögonskuggsborsten som inte är med på bilden är inte alls bra så den använder jag aldrig.
  • Coutureborste - Som sagt från Real techniques & den är superb!! Jag använder den med till highlighting.
  • Ögonbrynsborste - Jag tror jag köpte denna för 15 kr på Sense & jag har haft den i 4 år, hur värt?! Den börjar ge upp nu men jag vill inte det för den är sååå bra!
  • Ögonskuggsborste - Jag tycker om denna för att den är lite hårdare i stråna. Det gör det lättare att måla skugga tycker jag! Jag använder sällan ögonskugga men jag använder denna ofta för att täcka med hudfärgad skugga runt ögon osv.

Min ögonbrynsfärg kommer också ifrån Anastasia & detta är ett av mina bästa sminkköp någonsin! Den är väldigt lätthanterlig & den räcker hur länge som helst. Jag tror jag köpte min för 1,5 år sedan & jag har inte ens använt halva än. Jag har färgen Soft brown trots att jag är blond. Jag har ganska mörka ögonbryn för att vara blond så den färgen passar mig perfekt.

Jag har också en Highlighting-penna ifrån Anastasia & den är min absoluta favorit! Den är dubbelt fördelad med matt beigefärg som jag använder på det undre ögonlocket & en skimmerfärg som jag använder under ögonbrynen & på överläppen.

TheBalms highlighter är som att få 3 i 1. Jag använder denna till highlighting på kinder, näsa & panna, som rouge & ibland lätt ögonskugga. Den är sjukt prisvärd tycker jag.

Dessa mascaror använder jag just nu. Den från Loréal använder jag när jag vill ha lite mindre, t.ex på arbetsintervju/jobb/när jag inte vill se så makead ut. Big Bold från Isadora använder jag när jag vill ha det mer markerat då den blir kraftigare på ögonfransarna. Jag får även förlängda fransar av den. Jag har använt den sedan ettan på gymnasiet så den är ju klart godkänd. Det enda minuset med den är att den lätt "smular" så man under dagen blir mörk under ögonen av den. Det var också därför jag kompletterade & köpte den andra.

Likes

Comments

Idag ska jag bara skriva en snabbis. Idag har jag jobbat stängning & haft uppläring på ett nytt kassasystem + stängningrutiner så är lite slut i huvudet. Alltså stängning på Smarteyes vs. stängning på Zara är som natt & dag. Om man har 4 steg på Smarteyes har man 37 på Zara, men det är bara att hålla i & försöka sortera allt i huvudet. Jag kan ibland sakna att ha koll på allting & ha allt ansvar som jag hade på Smarteyes. Jag har sjukt mycket press på mig när det kommer till jobb & gör jag något fel så kan jag bli sömnlös över det. Det är något som jag måste träna bort.

Vi åt korvstroganoff till middag & nu tittar vi på Gossip Girl. Ikväll är det äntligen FINAL I MÄSTERKOCKEN så både jag & Jonathan är supertaggade!! Gillis är en av finalisterna & han är så fruktansvärt lik min bror så han har gått efter nickname Brorsan hela säsongen & självklart är det honom vi hejar på.

Imorgon jobbar jag heldag på Zara. Det är verkligen jätteskönt att jag har börjat få lite fler timmar så jag får tjäna pengar men framför allt ha en sysselsättning om dagarna.

Likes

Comments

Titta vilka somriga byxor jag hittat på Nelly! Älskar färgen & mönstret. Jag älskar att jag kommer kunna ha både klackisar & sneakers till dom = jag kan ha dom både till fest & till vardag. Det är ju så himla skönt med sånahär utsvängda byxor också så dessa kommer användas på blåsiga sommardagar & till kvälls när det är lite kyligare.

Jag har hittat kärleken till senapsgult! Eller gult överlag. Är så glad över att det är trendigt nu i vår för jag tycker att det är så snyggt med gult när man är blond. Jonathan gillar inte denna klänning alls men det struntar jag i. Jag tycker att det är skönt att den är i lite tjockare tyg så jag inte behöver ha någon BH på mig när jag har denna, ändå värt?

Har behövt en längre slappare svart klänning länge nu så det var ju perfekt att jag hittade denna på rean. Man kan inte få för lite av svarta klänningar, det funkar ju alltid. & titta så snyggt det blir med min nya hatt & mina nya skor.

Ballerina-skor har jag väldigt sällan trots att jag tycker att det är lättanvänt & fint? Älskar detaljerna på dessa!

Sen köpte jag även ett sovlinne som jag trodde var ett set med både linne & shorts men det var tydligen bara linnet & jag orkar inte bråka med paket till Sverige & grejer så det får jag köpa helt enkelt. Men det var ju jättefint, tycker om att det är såhär flickigt rosa och sött för så ska det vara när man går & lägger sig känns det som?

Idag har jag bara hållit på med bloggen tills Jonathan kom hem. Då satte jag igång med en grej vi köpte på Ikea medan Jonathan började laga maten. Vi har ju tänkt göra Walk-in-closet i gästrummet & vi har ju båda två så otroligt mycket skor så detta var prio ett! Jag vill ha 2 stycken bredvid varandra så hela väggen täcks av skor men vi tänkte att vi börjar med att köpa en för att se hur det blev & jag blev helt klart nöjd. Så himla skönt att få bort alla skor & kunna ha dem på ett & samma ställe + att det är ju en tjejs dröm att kunna titta på alla sina skor på detta vis. Jag har fortfarande flera par kvar nere i källaren som jag inte kunnat ha uppe i lägenheten som jag ska ta upp imorgon & fylla ut dem med sista platserna i hyllorna.

Kolla vilken fin middag Jonathan fixade till mig medan jag byggde ihop skohyllan ♡ Det var svingott, älskar hasselbackspotatis just för att man inte äter det så ofta. Älskar också att vi är en jämställt par där Jonathan kan laga middagen & jag bygga ihop möbler.

Likes

Comments

Nya inlägg

  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw