Header

Jag gör små mini-tavlor som du ska kunna köpa i min webshop sen och använda som halsband! Det är så kul! Jag håller på att skissa just nu och prova ut olika motiv i de små medaljongerna. Skitkul! En fröjd att gå till jobbet. Jag kommer posta mer när jag kommit längre! :DJag vill vara i ateljén hela tiden nu, men försöker också njuta av sommaren. Hade en klump i halsen imorse när jag vaknade och insåg att augusti snart är förbi. Snälla var lång och långsam älskade sommar.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Outfit nr 2 i #belovedvintagechallenge ! En underbar ullkjol med läderspännen som jag fyndat på Second Hand butik! Tillsammans med en topp i alpacka och bomull. En perfekt vinteroutfit.

Likes

Comments

En av de där riktigt varma sommarkvällarna var jag ute och gick. Tog vägen genom kyrkogården som ligger bredvid min ateljé och hörde surret. Luften var full av ett vibrerande surr. Följde surret och i rhododendronen var de, alldeles täckta av pollen! Jag tog fram min kamera.

Likes

Comments


Jag hoppade på en 'challenge' på instagram: #belovedvintagechallenge - presentera dina 7 bästa vintageplagg och berätta om dem! Jag kan knappt nånting om vintageplagg, så om du vet vilken tid denna kan vara från - hjälp mig genom att berätta i kommentarerna! Det är en superbekväm, fodrad klänning i bomull från Österrike, den har små porslinsknappar med rosor på som man knäpper klänningen med där fram. Inga dragkedjor. Den är varm och skön och perfekt för vintern.

Likes

Comments

Truddelutt! Nu ska jag "komma igång" och arbeta igen, det går segt så jag bestämde mig för att förutsättningslöst skissa för att komma igång. Och jag dricker så jäkla mycket kaffe just nu, golly gosh. Med vanilj och kanel i. Det är så himla gott just nu av någon anledning.

Likes

Comments

En blandning av bilder från när jag hälsade på hos min vän Kajsa.
Böcker, stall, dimmiga ängar och sjöar, rosor, katter, hästar och en närvaro från förr.


<3

Likes

Comments


En bildmix från när vi var hos min mamma och pappa i Värmland!


<3

Likes

Comments


Jag har tagit fram mina skisser på sagor och sagofigurer som jag gjort. De har legat och skräpat/mognat i en låda "tills jag vet vad jag ska göra med dem" (en klassiker) och nu kändes det dags. Dags att dyka in i sagan.


Dessa är alla blyertsskisser, tecknade i min skissbok. Pojkar på äventyr, lille dödskalleapan, pumpafe och vildvittra.

Likes

Comments

Hemma hos familjen Krön så har katten fått ungar. Deras mamma är delvis Main Coon så kissarna är lite tussiga med tofsar på öronen och väldigt gosiga. När jag och Rosa kom dit, medan Kajsa stod på sin utställning och pratade, hade de just sovit och låg sömniga på den gamla kökssoffan, gäspandes.

Deras tassar alltså, jag orkar knappt med hur gulliga deras små tåbönor är!

Likes

Comments


Efter vernissaget i lördags har jag samlat bilder på mina outfits från olika vernissage jag haft, och kommenterat utsparandet av mitt hår (det tog 6 år att få det såhär långt! Inkluderat att jag ibland varit tvungen att klippa av 10 cm pga saltvattenslitet).

Ghost Show 

Stockholm, Urban Outfitters
- 2011 -


Blygsamt och sminklöst: en kort bob och en 60-talsklänning ala OP-mode med bredrandiga tajts under. 


Illustration 2k12

Stockholm, ProCenter
- 2012 -


Här arbetade jag på att spara ut till långt hår, därav denna 80'talsanimehjälm av hår. Här sportar jag en ekologisk bomullstunika med svart brodyr, några stora träarmband som dekoration och en kappa i 60-talsmodell.


<3 SPEL

Linköping / Stockholm, Datamuseet / Tekniska Museet
- 2012 -


Även här en klänning 60-talsmodell, lite asymmetrisk i grått bomullstyg, med en gul liten handväska och lila tajts med lila klackskor. På det senare hade jag en persikofärgad angorakorfta med vintage brosch och svarta byxor med hög midja.. Håret är lite längre och nu och urskuret i en töntsnygg 70-talsfrisyr. Självlockigt som det är så gör det lite som det vill.


En dag för livet 

New York, Church of Sweden
- 2013 -


Ah, den här champagnefärgade klänningen är så snygg. Jag hade röda läderkilklacksskor till som matchade min röda lilla pouch och ett läppstift i samma ton. Håret var äntligen tillräckligt långt för att sätta upp i en bulle. Jag är peppad beyond all sans eftersom vi är i New York, tihi.


Noctu Florere 

Stockholm, Dusty Deco
- 2014 -


Ah! Äntligen långt hår. Här plattångat och med lite oljade toppar för lyxlystern. Här är min klädstil up-2-date och jag har en långklänning med spännande öppningar i ryggen som fortsätter långt ned i svanken. Med svarta creepers och en svart väska matchade jag vår monokroma utställning fint. Daniel är lite av en avslappnad ninja i sin svarta t-shirt och svarta byxor.


Bestiarium

Djurö, Motorverkstan
- 2015 -


Långärmad, superromantisk klänning med cremefärgade detaljer. Blomstertiaran byggde jag själv av sidenpioner och sidenranunkler. Utställningen hade sago och fabeltema så jag tyckte outfiten passade utmärkt. Till hade jag blå kilklacksskor och en rosa väska med handbroderade detaljer på.


Isobels Vandring 

Stockholm, Mamita
- 2016 -


Den här klänningen hittade min syster på en marknad i Berlin (tror jag? Nästan säker på att det var i Berlin), den är silkig och tunn och passade vårt magiska och filosofiska tema. Jag hade en uppsjö av ringar och armband till, en djuplila rosentiara och svarta klackskor. Jag hade en liten beige väska med kattöron, men den är inte med på bilderna. Kajsa hade en klänning i liknande modell med rosenmönster på.


Flora & Fauna 

Stockholm, Setterwallska Villan
- 2017 -


Svart! Första gången svart. Detta är en långklänning i tjockt bomullstyg, veckad i flera 'våningar'. Det fantastiska korallhalsbandet köpte jag i en liten juvelbutik i Bassano, Italien. Till det ett par skor med öppen tå och sidenband och en blomstertiara med djupröda rosor. Nu börjar håret bli riktigt långt, med guldiga slingor och kortare lugg.

Likes

Comments