Header

Inredningsbutiken och producenten Love Warriors kontaktade mig och fotografen Roy Rossovich och bad oss göra ett konstprojekt för dem! Projektets tema var utrotningshotade djur gestaltade i dans. Roy tog ansvar för att regissera dansare i en studio som fick i uppdrag att gesalta djuren, medan jag målade själva djuren med akrylfälg och gelpens. Jag scannade sen in djuren och Love Warriors Art Director satte ihop fotot och målningarna till färdiga bilder.

Du hittar bilder på de färdiga verken, och kan även köpa dem, på Love Warriors hemsida!


Djuren jag målade skulle likna spöken eller andar, andarna från djur som snart är borta från vår jord om vi inte gör något. Om vi inte slutar exploatera och konsumera på våra negativa vis.Jag monterade en kamera över skrivbordet och tog bilder under de dagar jag jobbade :) Du kan se browniesarna minska bit för bit medan jag jobbar, och en liten burk med iskaffe komma och gå...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!

Här kommer en röra av bilder från Lucia. Det är så mycket att göra nu att jag ömsom är helt hög av energi och glädje och ömsom är helt panikslagen och stelt stirrar rakt fram. Jag började Luciadagen med en frukost ätandes halvt sovandes på soffan, och därefter sprang jag ned till bageriet och köpte LUSSEKATTER <3

Sen har jag suttit som ett litet rullband och slagit in paket och planscher och kort. Jag har efter det ätit pepparkakor, druckit glögg och långsamt smält lack över tända ljus och mosat på stämplar på paketen. Det har jag sett fram emot i 2 veckors tid - Lack luktar så gott!!

Sen har jag plockat fram min bokföring och mutat mig själv med kombucha och prickat av packade webordrar.
Det ser liksom ordnat ut på de här bilderna men det är någonslags tur, förmodligen för att det är så mörkt att man inte ser allt emballage som ligger på golvet!

De fina bilderna på mig när jag står utomhus och fnissar har Hedda Dibinger knäppt.


Morgon-lussekatten innan jag satte igång och slå in och lacka paket


I de här guldiga pakten finns "Hemliga klappen" från min webshop! Det är ett paket med blandat hemlig innehåll, bestående av små naturprints!


Ned i en jiffypåse och iväg till postombudet ska de


Så himla många svampaffischer som åker iväg till sina nya ägare den här veckan!!

Likes

Comments


Den här månaden har STÖRTAT förbi. Jag har varit på kurs, jag har jobbat med min webshop, jag har jobbat med kundbeställningar och jag har sovit alldeles för lite! Men det är så kul att ha såhär mycket att göra innan jul, det är så varje år. Det är bara att ta ett djupt andetag och snart är allt förbiswischat.

Men jag har inte hunnit uppdatera bloggen ALLS! Aaah!

Här är lite iphonebilder från slutet av nov / början av december:


Pill pill pill att teckna kottar!


Den här sista bilden här nedan har jag lånat från instagramkontot @kossaniskogen - en bonde som har gård inte långt från där vi bor! Hans kor och getter går i skogen och den här bilden på kossorna där snön ligger på deras ryggar är så vacker!

Likes

Comments


Det här inlägget innehåller information om mina nya planscher i min webshop


Tack för all den underbara respons jag fick när jag la ut en smygtitt på min Matsvamps-plansch, som jag jobbat hårt på under hösten! Samma dag som jag postade smygtitten på min nya plansch så bjöd min vän Elin in mig till en grupp svampentusiaster som kallas "Svamp-Klapp". Där visade hon en bild på min plansch och folk skrev de snällaste av saker, jag blev alldeles rörd! Kul att få komma i kontakt med så glada svampälskare som ni, efter att ha suttit själv och knåpat i min ateljé i månader!

Inspirerad av gamla skolplanscher började jag skapa egna planscher, för drygt 6 månader sen. Uppvuxen i Värmländska skogen med en helt svamptokig mamma och svamptokiga mostrar så drillades min hjärna att se svampen som en av skogens skatter. Klart jag måste måla en serie svampaffischer.

När jag satte igång med mina planscher så kände jag att jag, trots min lilla sommarkurs i fältbiologi och en halv livstid i skogen, hade ganska limiterad kunskap om alla spännande arter som finns. Jag ville konsultera ett proffs, någon som verkligen är lärd och jobbar med naturens arter. Så jag kontaktade fältbiologen Cecilia Nilsson som sedan hjälpt mig att välja ur arter, och hon har tipsat om många av de här vackra vamparna du ser i de här affischerna!

Du kan beställa dem från min shop nu! http://sagamariah.tictail.com


PLANSCH 1: MATSVAMP


Den här affischen innehåller många klassiska matsvampar, från olika välkända familjer!

Matsvamp

1. Kantarell (Cantharellus cibarius)
2. Stolt fjällskivling (Macrolepiota procera)
3. Stensopp (Boletus edulis)
4. Vårtig röksvamp (Lycoperdon perlatum)
5. Scharlakansvaxskivling (Hygrocybe punicea)
6. Blodriska (Lactarius deterrimus)
7. Svart trumpetsvamp (Craterellus cornucopioides)
8. Blek ostronmussling (Pleurotus pulmonarius)
9. Trattkantarell (Craterellus tubaeformis)

Gäster som följer med vid svampplock
a) Löv från vårtbjörk (Betula pendula)
b) Björnmossa (Polytrichum commune)
c) Lingon (Vaccinium vitis-idaea)
d) Grankvist (Picea abies)

Info om poster
Papper: 150 gram
Tryck: Offset
Storlek: 50 x 70


PLANSCH 2: SPÄNNANDE SVAMP 


Den här var jätterolig, här valde jag ut underliga svampar som ser ut som om de har magiska egenskaper. Trots deras märkliga och spännande utseende så är det bara två av dem som är giftiga!

De spännande svamparna

1. Fläckkantarell (Cantharellula umbonata)
2. Fjällig bläcksvamp (Coprinus comatus)
3. Röd flugsvamp (Amanita muscaria)
4. Svart hattmurkla (Helvella lacunosa)
5. Vit hattmurkla (Helvella crispa)
6. Ametistskivling (Laccaria amethystina)
7. Blodsopp (Boletus erythropus)
8. Violgubbe (Gomphus clavatus)
9. Sillkremla (Russula xerampelina)

På marken bredvid svampen kan man se
a) Blodoxalis (Oxalis repens)
b) Blåbär (Vaccinium myrtillus)
c) Löv från ek (Quercus robur)
d) Skogssork (Clethrionomys glareolus)

Info om poster
Papper: 150 gram
Tryck: Offset
Storlek: 50 x 70


VYKORT - ETT SET MED 5 SVAMPAR


Jag ville så gärna göra ett litet vykorts-set med 5 klassiker, så jag satte mig ned och designade korten
Karljohansvamp
Kantarell
Stolt Fjällskivling
Röd Flugvamp
Sillkremla

Jag frågade fältbiologen Cecilia vilka av skogens små invånare som äter svamp och hon svarade att ekorre, sork och mus mumsar på svampar om hösten så det fick bli en hungrig skogssork som kalasar på en kremla.


Vi tog de här bilderna i Värmland, när jag hälsade på mina föräldrar


Skogssork mumsar på en bit kremla


Det här trattkantarellkortet kom inte med i just det här setet, men kanske i nästa?


JULKLAPPAR FRÅN WEBSHOPPEN


Jag försökte verkligen jäkta så jag fick klart mina svampaffischer innan julshoppingen! Nu blir det till att slå in mycket och skicka här framöver, jag hoppas Postnord är duktiga i år! Allting ni beställer packar jag själv i min ateljé och skickar från den lokala posten!


Korten och planscherna hittar du i min webshop! http://sagamariah.tictail.com​

Likes

Comments

Hej på er!

Jag har inte postat på ett tag för jag har lagt fokus på mitt jobb de senaste två veckorna, däribland:

Att sätta ihop dessa skalbagge-halsband! Äntligen är de klara och de blev så fina, nästan finare än vad jag hade kunnat tro. Jag har älskat skalbaggar sen jag var barn och det har varit så mysigt att skapa de här. En av sakerna som triggade mig att sätta igång med detta var rapporterna om att insekterna i Europa har minskat. Kanske det är vi människor som påverkar miljön så att insekterna inte trivs och mår bra? Jag tror att vi är många som tänker på insekterna, fascineras av dem och blir glada att träffa dem - och vi som älskar de små krypen bär givetvis ett inramat kryp med stolthet! Så jag gjorde en serie halsband med småkryp för oss som tänker på det små <3

Alla djur är viktiga, och småkrypen är de vi möter oftast i naturen! 

Halsbanden är små målningar och konsttryck, inramade i vackra metallramar med löv och blomsterdekorationer på!

I fredags blev jag klar, och du hittar dem i min webshop! http://sagamariah.tictail.com/
Nu inför jul slår jag in dem fint åt dig!Från min skissbok: Några av mina skisser inför målningarna som blev halsband!


Du hittar:
Nyckelpiga
Tordyvel
Guldbaggar
Svartmyra

Ta en titt! http://sagamariah.tictail.com/

Likes

Comments


Jag längtar så tillbaks till Norge, så mycket hjärtat skriker när jag ser de här bilderna. En mulen och regnig dag i somras besökte vi en strand med gravkummel på. På stenarna låg rester från havsfåglarna; krabbor, skelett, musslor och tång. Regnet hade duggat ned hela morgonen och när vi kom fram till gravröjsen hade regnet blivit dimma.


Oscar, min systerson


Sedan åkte vi runt ön tills dimman och regnmolnen lättade. Vid ett tillfälle såg vi en stor skugga som följde vår bil på vänster sida, det var en havsörn! Tyvärr hade jag inte kameran nära till hands men vi tryckte ansiktena mot rutan och såg hur örnen flög upp mot berget bredvid vägen och försvann.


Min själ andas lättare när jag ser de här bilderna, jag minns hur vinden kändes mot ansiktet och hur mäktig utsikten var. Jag hoppas vi åker tillbaka i vinter, eller nästa sommar.

Likes

Comments


Att lukta eldrök, det tycker jag om. Vedröken från en brasa eller från rökelsen jag tänder i min ateljé. Men helst från en brasa. Nästan varje gång vi är ute så tänder vi en eld att värma vår lunch vid och koka vårt kaffe på. Filippo är alltid eldmästaren, han är magisk med ved. Han använder ett elddon och torrt gräs eller ormbunkar som fnöske.

Själv satt hag bredvid med skissboken. Jag skissar MYCKET just nu till nya posters. Fyller sida efter sida.


Vitsippa och svartmyra


Vi har alltid med oss kaffe när vi går ut, och mjölk i en liten flaska.


En liten kompis tog en promenad på mitt papper

Likes

Comments


Min textil 'Kerstin' som finns hos Vintage in my Heart finns även med mörk bakgrund! Det är en dov, mörk-grön, matt bakgrund. Här är mitt inlägg med den ljusa Kerstin. Det här tyget är inspirerat av gardinerna och möblerna hemma hos min farmor Kerstin, stora härliga rosor på mörk botten.


Rosorna i mönstret kommer från illustrationer jag gjort av olika vildrosor


Det här är i entrén till byggnaden min ateljé befinner sig i. Superfin dag utanför


Medan jag fotade kom en liten blåmes och tittade på!


Jag kan inte sy kläder... alls. Så jag svepte in mig i tyget istället. Föreställ dig en vacker kimono!


Hemma hos farmor Kerstin

Likes

Comments


Kajsa tog den här fina bilden på mig i allén när vi var och fikade i Svindersvik. Det var soligt och sommarvarmt och vi unnade oss lite tårta. Svindersviks Brygghus där vi fikade ligger på promenadavstånd från min ateljé, så jag brukar gå dit och fika.

Jag tog också lite bilder från när jag var tillbaka i min ateljé och plockade fram en blomsterfé-experminet-skiss-teckning jag gjort. Den är liksom som ett trassel av växter med en fé som häller nektar ur en kanna.


Blomstertrassel och en fé som häller nektar ur en kanna


Kajsas fika

Likes

Comments

När vi var i Göteborg för bokmässan så bodde vi i Haga. Varje morgon gick vi ut för frukost, och en av våra frukostar åt vi på ett café med en fantastisk tapet! Säkert borde man inte välja café efter tapet, men jag var tvungen.


Tapeten är baserad på ett verk av den Flamländske konstnären Jan Davidsz de Heem, som var verksam under Barocken. Han är känd för sina fantastiska stilleben av bla blomster. Jag har aldrig sett hans verk som tapet, och blev lycklig ända in i själen (jamenar kolla på mitt nöjda flin).


Hittar du snigeln och fjärilslarverna? Finns även två spindlar och en uppsjö andra insekter, men mest otroligt är ändå blommorna. Färgerna och texturerna och de ornamentliknande bladen! Jag har studerat Konstvetenskap vid Linköpings Universitet och vi gick igenom denna specifika 'trend' som inträffade under barocken och kallas 'Vanitas', tomhet.*

Det syftar på livets förgänglighet; blommorna som är så vackra är inom några dagar vissna och borta, en slags 'Memento Mori' - Minns att du är dödlig. Detta är en som en kristen**, antik version av alla 'Carpe Diem' tavlor som folk spikar upp nuförtiden - men det gav även konstnärer som 'bara ville måla vackra saker' en djupare, 'du-förstår-inte-vad-du-tittar-på-hipster-anledning att göra just det. Det fick publiken och eliten att ta en vas med fina blommor mer på allvar. Med dagens mått mätt så tycker vi inte att denna vackra tavla är särskilt ytlig, men det är för att det finns 'värre' saker nu så att säga.

Fun facts!
*Vanity, fåfänga, kommer från ordet tomhet. Fåfänga sågs uppenbarligen som lite av en 'waste of time' förr.
**Kristendomen kom in i bilden iom att de hjälper dig att förbereda inför döden, så din själ inte irrade planlöst omkring efter din bortgång, utan plockades upp i himlen. Köp en biljett via oss, typ.


Livets förgänglighet: detta åt jag upp


Tänk dig att detta tog veckor att måla, under en tid då kameror inte fanns (det var 1600-tal), elektriskt ljus inte existerade, och stanna lite extra med tanken vid faktumet att blommor vissnar på några dagar och insekter inte stannar på plats längre än några sekunder. Jan Davidsz de Heem måste haft superkoncentration parat med ett fotografiskt minne för de här blommorna ser perfekta ut.


Det här fina armbandet kom med posten från min kompis Ida som är i Ungern. Det är broderat och jag älskar det! Tack Ida.


Jag har nosat fram De Heem-tapeten från caféet, och den går att köpa på rulle här.


Senare samma kväll var vi några av de sista kvar på bokmässan och jag var, efter ungefär 15 muggar kaffe, galen.

Likes

Comments