Då var det måndag igen och jag har blivit frisk, även fast jag inte vart i skolan på en vecka så blir jag otroligt seg och tappar motivationen direkt?? har ingen arbetsmoral just nu, vill bara ha lov hade ju vart najs om man var miljonär och bara kunde leva life få göra allt man vill göra tex resa. Det hade vart så najs att resa runt i världen, något jag verkligen skulle vilja gör men det är väl bara att börja spara!

Slutade vid 3 men sitter fortfarande i skolan för jag hade tänkt och skriva klart några uppgifter, men som sagt min arbetsmoral är inte på topp så har inte alls fått mycket gjort! Suck får ju panik, egentligen har jag inget att ha panik över men känns bara som jag ligger efter fett mycket fast jag inte gör det!

Dagens planer ser iallafall ut så att jag ska åka här ifrån vid halv 5, då jag ska hem och käka middag med familjen, sen ska jag duscha och fixa iordning mig + måla naglarna haha typiskt mig att alltid skava bort mitt nagellack så det ser jätte fult ut AVSKYR! Sen ska jag åka till c för att fira han lite han blir 19 idag, så ser mina planer ut för idag!

Vill verkligen att den här veckan ska gå fort, vill ha helg haha det är bara måndag och jag klagar som bara den!

Hoppas ni haft och får en fortsatt bra måndag, vi hörs!

Må bäst<3

Tb haha, grattis min fina

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Dagen var här,dagen då jag skulle få åka hem från detta sjukhus. Jag kände både en lättnad äntligen skulle jag få komma hem till min egna säng, mina vänner, inte behöva äta sjukhus mat jag skulle få tillbaka min vardag fast ändå inte. Nu kommer min vardag inte vara som den var innan, jag och min familj var nu tvungna att ändra mycket i vår vardag och rutiner dessutom, hur ska jag klara av allt detta? hur ska jag komma ihåg allt som jag fått lära mig, jag kommer inte klara det här tänkte jag.

Jag måste säga säga att jag var väldigt nervös för att komma hem, men redan efter några dagar hemma så insåg jag att det här är mitt liv nu och jag måste lära mig att försöka acceptera att detta är mitt liv och jag måste gör det bästa av situationen. Jag tror nu i efter hand att jag ställde lite för höga krav på mig själv i början, jag tänkte bara jag måste bevisa för alla att jag klarar av det här själv och att jag kan leva precis som alla andra och äta vad jag vill, men jag måste ta mitt insulin och mina blodsocker.

Allt funkade väldigt bra i början, det gick bättre än förväntat jag anpassade mig väldigt fort och jag skötte mig väldigt bra. Men nu idag kan jag ju säga att jag hann aldrig riktigt smälta min sjukdom förrän långt efter, det var långt efter jag insåg att shit jag har diabetes och det finns så mycket konsekvenser jag kommer få om jag inte sköter mig. Så om jag resonerar över varför det gick så bra i början så är mitt ända svar att jag hade ännu inte fått smälta allt jag bara körde på, jag lät inte min känslor ta över jag stängde av allt.


Jag kommer ihåg att precis när jag hade fått kommit hem så kom min mamma alltid upp på natten och tog ett par blodsocker, hon var väldigt orolig och hon var noga med maten och allt sånt vilket jag är väldigt tacksam för. Men jag kände ändå att alla fick anpassa maten efter mig och min sjukdom och så ska det ju inte vara, att man fick höra men saga du har ju diabetes gör inte så och gör så. Men det är klart allt är nytt i början ingen i min familj hade någon erfarenhet av diabetes innan, och idag kan jag bli jätte irriterad på folk som säger att jag inte får äta godis men jag kommer ihåg i början sa min mamma exakt samma sak. Men idag vet vi att jag kan äta godis om jag vill, jag kan äta en pizza om jag vill men jag måste ta mitt insulin och tänka efter om jag ligger på 18,6 i blodsocker kanske inte det bästa för mig är att stoppa i mig en pizza utan att istället tar jag insulin och får ner mitt socker och sedan när jag ligger på ett bra värde så kan jag äta min pizza.


Jag fick lära mig att ta ansvar väldigt tidigt, men jag måste ändå säga att jag inte märkte av min diabetes så mycket i början jag anpassade mig verkligen så jag tänkte inte så mycket på allt vad sjukdomen innebar, jag kände ingen sorg då..

fortsättningen följer blev inte ett så jätte långt inlägg om detta.


ps är så extremt tacksam över hur stödande alla mina nära och kära vart men speciellt tacksam för min mammas stöd igenom denna resa.mina fina älskade syskon

Likes

Comments

Hej på er, hoppas allt är bra!

Jag ligger just nu i sängen och mår inte så bra, jag har nått problem med mina inre slemhinnor och jag får jätte ofta urinvägsinfektion. Men sen några månader tillbaka så får jag till och från extremt ont i magen när jag har vart på toa och blir alldeles yr, det är verkligen så konstigt och är jätte svårt att förklara känslan. Men fortsätter det måste jag söka vård för det är ju inte så normalt att behöva sitta på toan i 30 min för att kissa..

Men iallafall vaknade vid halv 12 idag, sen gick jag och C på en liten promenad och efter det har jag bara vart hemma och haft ont. Så har inte alls gjort mycket inte, började kolla på en serie på viafree som heter this is us någon av er som sätt den? Jag tycker den verkar bra iallafall redan efter första avsnittet. Så nu ska jag bara fortsätta kolla på serien och förberedda ett inlägg till er hehe!

Må bäst

Likes

Comments

22/1 2011 vem hade ens kunnat föreställa sig vad som skulle hända mig dagen efter, jag kommer ihåg allt som om det vore igår. Jag skulle sova över hos E vi var ute på kvällen och träffade några kompisar, vi gick även till ica innan vi skulle hem vi köpte en hallon soda och godis om jag inte minns fel. Redan när vid stod och väntade på bussen så var jag så törstig, jag kan inte beskriva med ord hur torr i munnen jag var och även hur mycket jag drack så släcktes aldrig törsten och torrheten i min mun det var som en öken i min mun. Hallon sodan var nästan redan slut och bussen hade inte ens kommit. Jag hade under en tid märkt att jag alltid var väldigt törstig eftersom jag var så torr i munnen, men det var inget jag riktigt la märke till,jag hade även rasat i vikt men jag såg det själv bara som något positivt min mamma hade även på pekat att jag luktat aceton vid ett tillfälle men det var inget vi heller la märke till utan jag brukar ju måla naglarna i rummet.

Men iallafall bussen kom och vi åkte hem till E, jag var uppe och sprang varannan minut kändes det som jag var så törstig vilket ledde till att jag behövde gå på toa hela tiden.

23/1 2011 var dagen hela mitt liv och alla mina näras liv skulle förändras, jag vaknar på morgonen hemma hos E och jag mår fruktansvärt dåligt. Jag mår illa, känner mig yr,har ont i magen och är blek i hela ansiktet, jag säger till E att jag måste gå hem för jag tror jag är magsjuk eller något, hennes pappa erböjd mig till och med skjuts hem men jag bor inte många områden bort så jag sa att det var okej. Det ända jag kunde tänka på var att ta mig hem, jag ringer mamma på vägen och säger att jag kommer hem för jag mår inte alls bra.

När jag väl kommer hem med gråten i halsen och jag känner att jag kommer att svimma när som helst och jag förklarar att jag har jätte ont i magen också, så mamma sätter på ett varmt bad till mig för magen. Medans jag badar så ringer mamma vårdguiden för vi trodde att jag var förstoppad, har alltid sen liten haft problem med min mage och sen ringde hon angående aceton lukten nu i efterhand säger min mamma att hon redan visste att det var diabetes när hon ringde, men vem vill ens inse det som förälder. Dom bad oss iallafall åka in direkt. Så min låsas pappa kom hem för att hämta oss, på vägen in till sjukhuset började jag må bättre och jag satt och pratade om att jag ville äta en Skagen macka när vi var påväg hem sen.

När vi kommer in på akutmottagningen på Sössjukhuset, så får jag säga mitt namn och person nummer vi tar längd och vikt, jag får även lämna ett urinprov och en sjuksköterska kommer och tar massa blodprover.

Efter ett tag när vi suttit och väntat på provsvaren,så kommer det in en läkare och säger såhär: Saga vi har något att berätta som kan vara väldigt jobbigt att få reda på men det är så att du har fått en sjukdom som heter Diabetes typ 1. Jag vet inte riktigt vad jag tänkte i den stunden utan jag svarade bara jaha, jag tror inte jag visste vad diabetes typ 1 innebar och jag tänkte att det här löser sig. Sedan förklarar hon att jag kommer bli inlagd direkt med vätskedropp och insulindropp, för jag hade förlorat massa vätska. Hon förklara även att jag kommer vara inlagd hos dom i ca 1 vecka och under den här veckan kommer jag få lära mig saker om min sjukdom min kroniska sjukdom som jag ofrivilligt kommer få tvingas leva med.

Jag kände mig inte ledsen just då det var så mycket att ta in, men min mamma däremot bröt ihop totalt när läkaren gick och sa att vi skulle få vara lite ifred. Så det slutade med att jag satt och tröstade min mamma och förklarade för henne att allt kommer lösa sig och allt kommer bli bra.

I en vecka var jag inlagd med min pappa och jag kommer ihåg hur vi varje timme blev väckta mitt i natten av sjuksköterskor som kom in och tog blodsocker på mig, resten av min familj kom in varje dag och vi fick träffa läkare,minn diabetessjuksköterska,kurator, en dietist jag hade mitt egna lilla team. Det var så mycket information att ta in och flera gånger tänkte jag hur ska jag komma ihåg och lära mig allt.

Jag fick lära mig att ta blodsocker på mig själv, jag fick lära mig att ta mina egna sprutor vilket var jätte obehagligt första gången.

Jag kände inte riktigt något speciellt under perioden jag var inlagda, jag tror fortfarande att jag var i en chock . Jag menar bara några veckor innan stod jag och skämtade till min mormor om att jag hade börjat dricka så mycket hela tiden att jag kanske hade diabetes. Men inte trodde jag att jag hade det på riktigt.

Den 23/1 2011 är en dag jag aldrig glömmer för det var dagen allt förändrades och jag fick denna jävla sjukdom.


Hoppas ni tycker att det är intressant att få ta del av min diabetes historia, nästa gång berättar jag om hur det var när jag kom hem och hur vardagen utan vård personal funkade som nybörjare.

ps mitt blodsocker som jag åkte in med var 18,6


Må bäst

Likes

Comments

Ligger helt slut i sängen just nu, så typiskt mig att så fort jag känner mig pigg så ska jag hålla på och göra massa saker. Jag fick ett ryck och möblerade och städade mitt rum blev jätte nöjd, men som sagt efter man hållit på och ansträngt sig så blir man lika utmattad igen, blev nyss klar med en uppgift som ska in idag vilket var bra att jag fick orken att göra den. Började få ont i huvudet nu igen och känna mig hängig, så nu ska jag kolla på insidan ut med min lillasyster och bara ta det lugnt! Kommer vara hemma imorgon också känns onödigt att jag ska bli riskera att bli sämre till helgen då jag ska jobba, jag hoppas jag mår mycket bättre imorgon iallafall!

Jag har bestämt mig för att dela med mig om allt inom min diabetes, min diabetes historia! Så första delen kommer antingen ikväll eller imorgon

Må bäst

Likes

Comments

Godmorgon, vaknade för en stund sen är fortfarande hemma och är sjuk.. suck orkar inte vara sjuk längre.

Trodde jag mådde bättre igår så gick ut på en liten promenad, det skulle jag inte gjort mådde jätte dåligt när jag kom hem.
Blir lika bra och vara hemma imorgon också känner jag!

Just nu ligger jag i sängen äter frukost och kollar gossip girl, älskar den serien! Mina favoriter är ju Blair och chuck, så jävla bra. Min dag kommer bestå av att jag kommer ligga i sängen och bara ta det lugnt haha, så har inte så mycket att skriva om!

Igår började jag iallafall tänka på om jag ska skriva om min diabetes historia till er, från när jag åkte in på sjukhuset tills hur det är idag typ! Får fundera lite mer hur jag ska lägga upp det, men skulle det vara något?

Må bäst

Likes

Comments

Hej hur mår ni? Jag har fått feber igen så är helt slut, jag hoppas verkligen att febern försvinner senare och att jag blir piggare jag behöver verkligen gå ut på en liten promenad och få friskluft.

Jag blir så otroligt snabbt uttråkad av att bara vara hemma, jag avskyr det. Om jag blir piggare måste jag skriva klart en uppgift som ska in imorgon.. STRESS haha, men har faktiskt inte så mycket kvar så det är ju skönt men ändå dock har jag ju en anledning varför den inte är helt klar blev ju faktiskt sjuk vem orkar då liksom?? Jag vaknade vid halv 10 tiden med ett blodsocker på 19 wiho... är jätte svårt att hålla blodsockret i en jämn balans när man är sjuk, vet inte riktigt vad jag ska göra mer än att ta lite extra insulin. Det är väldigt påfrestande iallafall!

Men nu ska jag bara vila!

Må bäst

Hade ju vart gott med shushi🙏🏻🙌🏻

Likes

Comments

Kom in på en blogg igår, där hon skrev om en enkel ansiktsmask att göra hemma. Den var gjord på socker, honung och citron, den ska vara bra mot hyn en bra peeling för ansiktet, bleka acne ärr och torka ut finnar och honungen har antiflammatorisk effekt skrev hon. Så jag var ju bara tvungen och testa detta, ligger just nu med masken i ansiktet hade tänk och testa detta några gånger och se om det faktiskt hjälper!
Såhär gör du:
Strösocker o honung på en tallrik, dela citronen på mitten och ta citronen och smörj in med sockret och honungen på tallriken. Sen smörjer du bara in ansiktet med citronen!
Du kan ha masken hur länge du vill skrev hon, men jag kör på en kvart hade jag tänkt!
Må bäst!

Likes

Comments

Hej på er jag har gått och blivit sjuk.. SUCK men är inte förvånad, feber, halsont,snorig och huvudvärk känner mig helt slut i kroppen och inte nog med det så får jag ett högt blodsocker pågrund av infektion i kroppen. Diabetes och att vara sjuk är ingen rolig kombination, men nu ligger jag faktiskt bra ligger på 5,6 vilket är riktigt skönt!

Jag gick upp för ett tag sen och gjorde iordning något att äta, även om matlusten är på noll så måste jag få i mig något! Gjorde även iordning te med citron och ingefära i. Eftersom jag är sjuk ska jag bara ligga i soffan och sängen hela dan, bara vila och försöka bli frisk!

Må bäst så hörs vi!

Bs:5,6

Likes

Comments