Ålder: 17

Vikt: 5 kg mindre än för ett år sedan

Mående: rätt bra som för det mesta!

Relationsstatus: still single..

Senaste: Utbytesgrej med fransmän, skidåkning på landet med Isa mfl., min nyfunne vän Teo!

Att se fram emot: Vänners 18årsfester, första tävlingen för säsongen på lördag, skidresa till Vemdalen med Uppsala-gänget, Puerto Rico på sportlovet

Nyfunnen bra musik: Blond - Frank Ocean, Redbone - Childish Gambino, 22, A Million - Bon Iver, Vita Bergen EP - Vita Bergen, 99.9% - KAYTRANADA, Burn your fire for no witness - Angel Olsen

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Allt är så tomt
Hur kan en själ vara så tom?
Som att en bit har lossnat
Som att en bubbla har spräckts
Som att ett ljus har släckts

En saknad av det jag en gång kände
Värmen, glöden, livet och döden
Kolsyrat dopamin, ilande kårar
Kroknäsa och smärta
Ett hav av tårar
Ingenting rör mig

Musiken och konsten
Poesin och ickebinära
Nära och kära
Bob Dylan och hans vänner
Kärlek är inte kärlek

Vad fan är passion?
En frukt vars kärnor är sura som salt
Det fanns en gång
För en som inte ville älska
Allt jag kände
Allt jag kunde
Allt jag ville
Gav jag till honom
En orm

Det är över nu
Jag ser inget
Det är för mörkt
Jag känner inget
Det är för ljummet
Jag hör inget
Det är för tyst
Jag vill inte
Jag kan inte
En orm

Hur kan en själ vara så tom?
Som att en bit har lossnat
Som att en bubbla har spräckts
Som att ett ljus har släckts

- Saga knirB

Likes

Comments

Ilande våg genom blod
I mörka timmars förfall
Nedsjunket bröst under ljumma vindar
Väsen av drömmar
Sakta förtvinar det som finns kvar
Saltvatten svallar
I röda glober
Ljuset är över nu
Det är över nu
Alla andra vet
Hon är ingenting

- Agas knirB

Likes

Comments

Hallåå✨ Nu har skolan dragit igång på riktigt med läxor och allt. Jag har fått en del nya lärare som jag älskar haha! Speciellt den i företagsekonomi (ja juste jag går ekonomi förresten haha). Hon är verkligen definitionen av spirituell😂 Jag har ju även valt ensemble (att man spelar i band typ) som individuellt val. Det är verkligen såå kul! Jag har varit väldigt nojig med att sjunga inför andra förut men nu när alla ska spela och liksom visa sig "sårbara" så är det mycket enklare. Och sen är det ju bara så kul med musik✨

Senaste veckan har jag tyvärr varit ganska sjuk. Hade liksom bara ont i halsen men ingen hosta, snuva eller feber. Jag gick till vårdcentralen i alla fall och det visade sig vara en bakterie så fick antibiotika utskrivet. Så blir nog frisk snart förhoppningsvis!

Och ja igår så hade jag en väldigt nice dag! Jag vaknade ca 10 för att typ direkt åka och rida Danio, vilket gick bra👍 Sedan åkte jag hem och duschade och sminkade mig så snabbt jag kunde haha så jag hann till skolan i tid. Det var bara en lektion vilket var ensemble😊 Dock hade jag lite problem med rösten då jag var sjuk😂 Efter det åkte jag till stan för att sedan ta pendeln till ja gissa var (Uppsala jaaa). Där blev det lite myskväll/krök med Isa och tre av de killarna vi träffade förra gången. Först lagade vi mat tillsammans vilket var fläskkarré (hahah de hade med sig fkn 9 kilo kött😂😂) med potatisgratäng och bea😛 Sedan typ spelade vi sällskapsspel och lyssnade på musik och chillade helt enkelt haha. Mysig kväll blev det i alla fall✨✨

Nu sitter jag på tåget påväg hem igen och idag väntar ridning och tävlingsförberedelser. Ska tävla Danio i MSV B:4 imorgon! Han känns faktiskt sjukt fin just nu så tror nog att det kan gå bra😊 Haha men är så sjukt trött idag liksom somnade 4 och gick upp typ 10:30😑 Det lär ju inte bli mycket sömn den här helgen! Det här med sömn är ju ett väldigt störigt fenomen. Tänk så mycket mer man skulle kunna hinna med om man inte behövde sova..

Aight aight puss puss

Likes

Comments

Igår såg jag Iggy Pop på Gröna Lund! Alltså vilken gubbe haha. Kunde inte räkna hur många gånger han sa "fuck"😂 Bara så sjukt rolig, otrolig scenmänniska överhuvudtaget. Och så självklart sjunger han fantastiskt och musiken är underbar. Så rå och tuff med glimten i ögat. And can we just talk about the fact att han är nästan 70 och springer fortfarande runt på scen utan tröja😂 Nej, cool snubbe helt enkelt!

Likes

Comments

Händelserik fredag och lördag! (Kanske ska sluta säga så för obviously uppdaterar jag ju bara när något har hänt😂).

I fredags började jag skolan igen, eller ja det var upprop typ och så fick vi lite papper och sen fick vi gå hem igen. Jag och två kompisar från klassen åt lunch i skolan och sen drog vi in till stan. Där gick vi och shoppade lite. Först var det Punkt Shop där vi köpte fakepiercingar till näsan (se bild)😋. Jag ville köpa en t-shirt med The Doors också, men de som fanns var inte så fina tyvärr☹️ Sen drog vi till Monki där jag köpte två par jeans och två tröjor. Väldigt nöjd med köpen!

På kvällen åkte jag till Rålis med en annan vän och kollade på musikalen Hair på utebio. Där träffade vi min väns vänner som var väldigt intressanta haha. Fick värsta historielektionen av en gällande massa krig och kärnvapen haha. Kul!

Efter det följde min vän med mig hem och vi bara chillade och lyssnade på musik osv. Den visade mig en ascool rockgenre som heter Shoegaze som uppstod i Storbrittanien (som typ all bra musik😂) på 80-talet. Jag brukar aldrig tänka så mycket på genrer annars, liksom jag bara lyssnar på musik jag tycker är bra haha. Min vän är lite mer "nördig" vad gäller musik. Det som utmärker Shoegaze är iaf gitarrspelet. Vet inte hur jag ska förklara men det låter väldigt drömmigt😂 Genren kallas även Dreampop ibland. Ett band som brukar representera genren är My Bloody Valentine.

Yes det var väl det, nu ska jag fixa lite i stallet✨

Likes

Comments

Trots skitigt hår tyckte jag att jag såg så flawless ut idag med mina ögonbryn och jeansjacka. Intellektuell bokhyllebakgrund är inte fel det heller.

Likes

Comments

Rätt så bra dag idag!

Jag och Moa drog till Bollnäs (en liten stad nära Järvsö) på förmiddagen. Först åt vi lunch på en mysig restaurang/café. På maten tog vi bakelser och jag köpte mitt livs första latte! Det var med mocka -och mandelsmak, så gott!

Efter det gick jag helt crazy och köpte underkläder och myskläder för över 1000 kr😂 Hittade hela två bh:ar som passade! Har sjukt svårt att hitta bh:ar för har typ inga bröst haha.

Sedan åkte vi till Bollnäs travbana och kollade på när Moas häst sprang, hon galopperade i början tyvärr så kom efter och sedan blev hon instängd. Men Moa och hennes mamma var nöjda ändå för att hästen sprang på fint😊 Sen såg vi ett till lopp med sjukt snabba hästar. Världsrekordhållaren Delicious vann såklart😋 Kul att se!

Likes

Comments

Att människor fortfarande får så mycket hat, blir förföljda, blir misshandlade, mördade -både av vänner, främlingar och familj- endast på grund av att de inte ingår i normen vad gäller kön och sexualitet. Det är för mig så fruktansvärt obegripligt.

Jag är själv heterosexuell cis-kvinna (vad jag vet än så länge) men av någon anledning har jag alltid sett upp till hbtqia+-personer. De som syns i media är alltid så hemskt älskvärda och coola människor. De är ju rebeller endast genom att vara sig själva, vad kan vara coolare? Dock så är ju just detta problemet. När de är sig själva tvingas de bryta normer, de tvingas komma ut, de tvingas att stå ut med blickar, vänner som lämnar, familj som bryter kontakten, påhopp på gatan osv. osv. Det jag alltid frågar mig är, HUR FAN KAN EN HBTQIA+-PERSON VARA ETT SÅ STORT PROBLEM FÖR SÅ MÅNGA?

De finns, de har alltid funnits, de kommer alltid att finnas.
Hur skadar en person dig för att den blir kär i en person?
Hur skadar en person dig för att den är född i fel kropp?
Hur skadar en person dig för att den är varken man eller kvinna?

Jag har inte tolkningsföreträde i det här ämnet. Jag vet inte hur det är. Jag vågar knappt föreställa mig hur det är. Jag är kvinna, och det räcker ju gott och väl för att behöva må dåligt på grund av vem en föddes som. En väljer inte vem en föds som, var en föds, under vilka omständigheter en föds. Vad ger mig mer rätt att finnas än någon annan? Jag valde inte en vit heterosexuell kvinnokropp. Jag valde inte att födas som tredje generationen stockholmare. Jag valde inte att födas i Sverige. Jag valde inte mina underbara föräldrar. Jag valde inte deras stabila ekonomi. Jag har inte valt mitt liv, och så vitt jag vet tyder inget på att jag på något sätt skulle ha kunnat förtjänat detta liv. Ändå har jag så mycket bättre förutsättningar än så många andra. Jag har trots allt väldigt mycket frihet.

Den här texten handlar främst om hbtqia+-personer men jag vill att ALLA oavsett könsorgan, könsidentitet, sexualitet, hudton, ursprung, ekonomiskt situation, ålder osv. ska ha samma rättigheter och skyldigheter. Det låter klyschigt men vi är alla människor och ingen väljer vem en föds som. Vi måste hjälpa varandra, prata med varandra, informera varandra, respektera varandra, acceptera varandra.

Likes

Comments