Hej! Förlåt för uppdateringen i helgen, det var fullspäckade dagar, mer roligt.
Fredags eftermiddag lyssnade vi på en föreläsning om mobbning i stallet, media och förebyggande.
På kvällen åt vi en super god 2 rätters middag!

I lördags lyssnade vi på fyra olika föreläsningar.
Alla handlade om strategi 2025, Sverige -världens bästa.
Det är att alla idrotter ska vara jämn lika och glädjande, typ (ish).
Men dem tre första var väldigt långtråkiga  (1 timme per föreläsning). Men den sista var den bästa😋 Det var en gubbe som var jätte rolig som pratade om att allt är och ska vara positivt. Lärorik helg som jag förhoppnings vis kommer ha med mig i baktanken länge!
I Lördags vilade båda ponnysarna.
Igår städade och möblerade jag i mitt rum så det blev lite sent med ridningen. Donna reds i paddocken och tog något språng för vi filmade till försäljning. ( något jag inte talat om då det är väldigt jobbigt 😢 ) Sen skrittade vi en liten runda i skogen. Glasan skrittade och travades fram i paddocken sen red jag och galopperade några gånger på grusvägen men eftersom att det var mörkt så red vi tillbaka och galloperade lite i paddocken. Glasan hade fruktansvärt mycket energi efter att vilat i 3 dagar. Och det fanns två små räcken på ksk 30cm framme som vi hoppade över i en pytteliten volt för att bli av med all den energin. 

Idag ska jag försöka hinna rida båda ett lösgörande pass på banan.
Just nu sitter jag i bussen påväg hem från skolan. Fast jag ska inte hem utan jag och syrran och en kompis åker istället till Olofström och ha en liten mys eftermiddag.
Vi ses sen, kram❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej kompisar! Det är tyvärr lite segt med uppdateringen som ni märker. Men vi kör på som vanligt ändå och försöker hålla att det åtminstone kommer upp varranan dag!


Idag går jag i skolan till 15.05 (som vanligt)

Idag har vi SO prov i samhällskunskap, och jag är jätte nervös för jag har inte riktigt koll på det😬 Men jag ska göra mitt bästa och så får vi bara hoppas att det blir godkänt!

När jag kommer hem hem hästarna ridas och stallet so fixas. Donna ska hoppas och Glasan ska markarbeta. Donna ska få hoppa lite högre idag, högre för henne blir runt 50. Sen ska vi bara träna på frammåtbjudingen. Glasan ska markarbeta med små hinder, träna på tempoväxlingar mellan hindrena i gallopen. Sen ikväll måste jag hinna städa mitt rum och packa. För imorgon efter skolan ska jag, syrran och @EmmaLeinvall till ronneby brunn hotell. Där ska vi sova på hotell Fredag-Lördag, och gå på föreläsning på lördag. Det ska bli super kul så jag är taggad. Vi ses sen om jag hinner, annars imorgon. Kramisar🔥

Från i januari när jag syrran och @elisehemming var på ridläger och bodde på ronneby brunns hotell 😍

Likes

Comments

Hej! Det gick jätte bra att vaccinera Bella idag, det går allt som oftast bra att vaccinera pållarna. Det går ju liksom så snabbt så dom inte ens hinner blinka (;

När jag kom hem var ju egentligen tanken att jag skulle rida ett pass på donna, men jag hade så fruktansvärt ont i nacken så mamma förbjöd/rådde mig att inte rida. Så lite besviket lät jag bli, hade kunnat longera istället men det började ändå frysa på, så jag gjorde nog rätt val att låta henne vila.

Så nu ligger jag här i sängen och bästa mamma har masserat med liniment, så förhoppningsvis blir det bättre snart.

Imorgon är det torsdag och jag ska på utvecklingssamtal någon gång mellan 16-20. Så när jag kommer hem ska jag direkt rida ett varsitt barbacka pass på pållarna. Sen ska stallet fixas och jag har läxor. Så imorgon är det minst sagt fart på mig(:

Vi ses sen S,G&D <3

Likes

Comments

Hej! Påväg hem från skolan nu, väntat på pappa! När jag kommer hem ska jag rida stallet. Mockning, fylla hö påsar, fylla foderhinkar och fylla vatten hinkar. Sen runt 18 ska jag och mamma med Bella (d-ponnyn) och vaccinera. När jag kommer hem ska jag försöka rida donna lite. Har fruktansvärt ont i nacken, typ nackspärr. Men jag ska försöka trimma lite ändå, jag är hästtjej så jag är tålig (;

Igår när jag kom hem från träningen skulle jag egentligen longera donna lite. Men det var så fruktansvärt kallt och paddocken började frysa på, så att krypa ner under täcket med en kopp te lockade betydligt mycke mer.
Men jag hör av mig ikväll om ridpasset om jag nu ska rida😀 Kramisar, ni är finast!

Likes

Comments

Helt jäkla amazing! (ursäkta ordvalet)

Allt flöt på så bra och inte för att skryta men jag red rätt bra ändå.

SKÄRP DIG! Skrev jag i det senaste tränings inlägget, och det var just det jag gjorde idag. Eller vi båda två skärpte oss ordentligt idag. Glasan var rätt spänd och pigg idag men han lugnade sig hyffsat när vi började hoppa.

Vad gjorde vi då?

Vi började med att trav hoppa ett hinder på ca 30 cm ur sväng. Sen höjde han det till 50 och vi hoppade det i gallop.

Efter det hoppade vi lite linjer, räcke ur sväng till oxer till räcke. Räcke till trippelbarr och kombination till oxer. Sen hoppade vi en bana några gånger vilket gick super, tills vi kom till tripplern. Där stannade han först för att jag blev lite osäker på om han skulle hoppa då jag insåg att vi kom med ett alldeles för kort sista steg och vi måste alltid lita på varandra för att han ska våga hoppa. Sen andra och tredje gången stannade han för att han inte riktigt vill ta i i onödan och sträcka på sig. Han är lite lat ändå den där lille plutten. Sen fick jag träna på trippeln några gånger i slutet. Sista sprången vi tog låg kanske på runt 85.

Jag är verkligen super nöjd över dagens träning, vi har faktiskt aldrig hoppat trippelbarr så han var jätte duktig.

I helgen blir det tävling i Hässleholm,, 70 80 (:

Likes

Comments

Godmorgon! Idag är det tisdag och nu är jag påväg till skolan. Idag går jag till klockan 15.05 som vanligt. Direkt när jag kommer hem ska jag iväg på hoppträning. Mamma ska på möte, och därför ska jag vara på hoppträningen själv. Som tur var har jag världens bästa kompis som tränar i samma grupp💜 @elisehemming

Eftersom att mamma ska lämna mig innan mötet måste vi åka direkt när jag kommer hem så det blir ju lite stressigt, men det ordnar sig säkert!

Donna ska jag bara longera lite lätt när jag kommer hem ifrån träningen.

Förresten min syster är på praktik, så jag har stallet själv denna veckan. 6 hästar att morgon och kvällsfodra och släppa In och ut. Men det är kul! Riktigt kul 😁

Likes

Comments

Glasan💜
Måndag: Trimma
Tisdag: Hoppträning för fredrik
Onsdag: Vila
Torsdag: Jogga
Fredag: Rida igenom
Lördag: Tävla, Hässleholm. LD, LC
Söndag: Skritta ut

Donna💜
Måndag: Vila
Tisdag: Longera
Onsdag: Jogga
Torsdag: Vila
Fredag: Skogen
Lördag: Skogen
Söndag:Vila

Speciella saker denna veckan💜
Tisdag: Hoppträning för fredrik
Torsdag:Utvecklingssamtal
Lördag: Tävling i Hässleholm med Glasan
Söndag: Farsdag och min 13 års dag😘

Likes

Comments

God morgon! Idag är det måndag och slut på höstlovet. Denna veckan lär bli bra, får vi hoppas på. Imorgon (tisdag) är det hoppträning, lördag tävling och på söndag fyller jag år.
Igår fick Glasan gå ett pass me bommar vilket gjorde han susen. Jag hade cavaletti på ena långsidan med varannan upp höjd.
Sen hade jag 2 volter med ett litet hinder på ca 40 cm. Så jag travade igenom cavalettin, fattade gallop, red in på volten hoppade hindret, fortsatte längs långsidan i gallop på andra volten, hoppade hindret, saktade av till trav och travade igenom cavalettin. Det gjorde han jätte bra och det var verkligen en jätte bra övning för han. För då fick han träna på att korta sig på den lilla lilla volten och att sakta av till trav och fatta gallop.  Ett tips på bomövning! Jätte bra övning för den lite hetare hästen. Recomend, Recomend! Donna gjorde samma sak i fredags, vilket hon gjorde bra hon med. Det var dock lite försvårt för henne så hon inte riktigt orkar. Igår trimmade jag donna bara lite lätt och hon gick väldigt fint. Idag ska Glasan trimmas och donna ska vila. Jag ska även packa inför träningen😊
Vi ses en/ S,D&G❤

Likes

Comments

Hej! Seeegt med uppdatering är det senaste. Som förbättring så kommer nu en massa bilder från dagens fotografering. Idag var den donnas tur att fotas😍

😙💋 ×3

Finaste Nalle, Lovisa, Donna, Jag❤

"Jag vill aldrig släppa taget om dig"♡

Min frihet🐎👣

Donna❤Nalle

Hon är bara helt amzing😘

Sötisen som mättar sötsuget😋

Som en sagoponny❤

Muums😍

Mitt hjärta, som jag älskar dig💋

Likes

Comments

Hej! Förlåt för verkligen super dålig uppdatering här det senaste. Men när man har hästar som intresse + skola blir det inte mycket tid över till annat.

Jag har som de flesta andra fått Höstlov, och förstår ni hur skönt? Jag som har varit så trött på allt plugg och skolan i sin helhet. 7an känns hur jobbig som helst, förstår då hur ni i 8an-9an och absolut ni på gymnasiet känner. Jag har liksom aldrig tyckt att skolan är jätte rolig, men visst vissa dagar kan verkligen var hur roliga som helst. Men det är lördag och klockan närmar sig 22.30 så nu ska vi inte skolprata för nu har jag faktiskt en hel ledig vecka till det jag älskar mest. Eller ja lite andra saker ska jag ju göra med, ska försöka var med nån kompis, man får ju passa på när alla faktiskt har ledigt.

Båda hästarna har gått så fint denna veckan. Donna har varit väldigt avslappnad men ändå mycket attityd och "spänst" i steget. Glasan har varit minst lika fin han. Tänkte att jag kunde skriva hästarnas schema dom har haft denna veckan, så får ni se lite vad vi har gjort.

Donna: Måndag: 50 minuters skogsrunda. Mycket galopp i uppförsbackar för att stärka rygg och muskler. Tisdag: Vila Onsdag: 30 minuters Barbackapass. Red mycket skritt-trav-skritt-trav för att få igång henne och sen lite lösgörande. Torsdag: Hopplongering. Donnas förtsa hoppning sedan ett år. Jätte duktig och hindret var inte högre än 40 cm. Fredag: Vila Lördag: 5o minuters skogsrunda. Mycket galopp på både raksträcka och uppförstbacke. Söndag (imorgon): Dressyrpass. Ska träna lite öppna och sluta för att lösgöra sidorna och mycket gallop på volt.

Glasan: Måndag: Vila Tisdag: Hoppträning. Den var sämst. Ni kan läsa mitt inlägg om träningen under fliken "Hoppträning". Onsdag: 30 minuters lösgörande. Han blev riktigt lösgjord men det tog typ 25 minuter att släppa på. Torsdag: Longering. Han vart faktiskt väldigt avslappnad och fin, inte ofta han är det vid longering. Fredag: 50 minuters skogsrunda. Mycket galopp i uppförsbacke på en vääldigt glad liten ponny. Lördag: 50 minuters skogsrunda. Mycket gallop på både raksträcka och i uppförsbacke. Söndag (imorgon): Dressyrpass. Ska som med donna träna lite öppna och sluta, kanske nån bakdelsvändning.

Idag red jag ut med en kompis, jag red glasan och hon red donna. Det var riktigt mysig!


Likes

Comments