Header

Hi guuuuys, how are yaaaa?? 

Själv mår man prima, ska snart tillaga lite wok men har lite dötid här emellan så varför inte slänga in ett inlägg där jag kan berätta om gårdagen!

Igår fick jag alltså träffa bästa Lina<3<3<3. Lina har jag känt sedan några år tillbaka, genom dansen, och hon landade för cirkus tre, fyra dagar sedan i New York och ska också bo här för ett tag framöver. Faktum är att hon bor svincentralt, 44th street 2 minuter från Times Square. Inga fel att heta Lina Kvarnström inte. Så, igår tog jag alltså tåget in till city för att spendera dagen med henne och shoppa lite till hennes nya lägis på IKEA!! Det var så himla mysigt att ses, att ha någon att prata med om livet där hemma och någon att prata svenska med är så skönt och viktigt. Att äta köttbullar på IKEA var också viktigt.

Vi tog alltså en färja från downtown Manhattan för 5 dollar (på helger är den gratis) som tog oss till lilla IKEA-ön.

Blev så löjligt nationalistisk och lycklig när jag såg de blågula färgerna.

Givet att käka köttbullar när man hänger här och efter att vart utan svensk kost i en månad så smakade dessa extra gott i magen. Dock har jag ingenting emot mina amerikanska matvanor...

Efter ett antal timmar var det dags för oss att dra oss tillbaka mot Manhattan för att fixa till Linas lägis och göra den något mysigare än innan.

Under båtturen får man en fantastisk view över Manhattan, kan verkligen rekommendera att åka antingen Staten Island färjan eller IKEA båtturen när man är här för att få uppleva utsikten från detta håll.

Här får ni en liten inblick i Linas superhärliga place. Får för mig att jag kommer våldgästa henne x antal gånger under detta år.


Vi avslutade vår dejt med att handla lite matvaror åt henne på whole foods (vilket förövrigt är en goals-mataffär med enbart ekologiska produkter samt så mycket intressant mat). Därifrån köpte vi även med oss sushi som vi åt vid Colombus Circle, innan jag tog mitt pick och pack och begav mig hem till Pelham.


Nu lär jag sätta igång med käket innan familjen kommer hem. 

XX

Likes

Comments

Hej, hallå och välkommen! Jag har kommit fram till att jag absolut borde starta en blogg för att ha en plats att dokumentera alla mina bilder, tankar och känslor på. Men även för att det är kul för er att läsa om hur det är att flytta till ett annat land helt själv, hur det är att ta hand om och ansvara för kids och hur fantastiskt New York och USA är. Så välkommen till min blogg.

Jag har alltså flyttat till New York. Till Pelham närmare bestämt, vilket är en pytteliten stad 27 minuter utanför Manhattan där alla hus ser ut att vara tagna ur serien "Pretty Little Liars". Jag själv bor i ett jätte fint hus med min egen våning hos en fantastisk familj. Nu undrar kanske många, hur har du hamnat där? Hur kan jag också bo i ett jätte fint hus hos en fantastisk familj, i USA? Jo, jag har alltså hamnat här då jag jobbar som Au Pair. Många av er har säkert koll på vad det yrket innebär men vissa har kanske inte det. En Au Pair jobbar alltså i princip som en nanny gör, jag tar hand om barn (i mitt fall två superhärliga kids på 10 och 12) men skillnaden är att jag bor hos familjen, vilket en nanny i många fall inte gör. Varför familjer väljer att anlita au pairer tänker jag att jag tar i ett annat inlägg där jag kan skriva om hela min upplevelse av hur au pair livet är och hur allt går till (allt från matchningsprocessen till att faktiskt flytta hit). Jag har hittills bott här i lite mer än en månad och trivs enormt bra. Älskar mitt jobb där ingen dag är den andra lik, älskar fantastiska New York och livet som kommer med att bo här och älskar känslan av att äntligen få leva sin dröm. Med det sagt så slänger jag in lite bilder nedan så ni får kika igenom vad jag gjort under den månad jag vart här.

Besökt Carrie Bradshaw's trapp. För ett SATC-fan som en själv så är detta AMAZING.

Hängt i ashäftiga Top of the rock och fått en fantastisk view över Manhattan. Besöker ni New York rekommenderar jag er verkligen att pallra er upp hit (och se till att hitta trappan som leder er allraaaa högst upp i byggnaden).

Vandrat över Brooklyn Bridge (med min lilla peanut), också ett självklart måste för den som besöker New York.

Käkat våfflor i Bryant Park och spanat på folk. Inga fel inte.

Traskat på gatorna i East Hampton och fönstershoppat (då min ekonomi inte tillåter mig att shoppa på riktigt i affärerna här).

Fått skapa min egen magnumglass och hörni, denna skapelse, MY GOD, säger jag bara vad god den var. (Notera att jag även håller en "Dylan's candy bar" påse... Det är inte alltid lätt att leva hälsosamt när du bor i USA).

Men ibland äter jag mer hälsosamt, för det kan ju vara riktigt gott det med, i alla fall om du käkar en vegansk tacobowl med air baked sötpotatispommes på "By Chloé's". Och dricker kokosvatten ur en kokosnöt.

Under helgen fick jag och mina vänner en privat guidad tur (helt gratis?!) på the "Plaza Hotel" där flera delar ur serien Gossip Girl spelades in. Helt ärligt kommer jag inte ihåg vilket rum detta var, känner ni igen det så kommentera!

En av familjerna här i Pelham hade en kväll en 100-års fest då paret som hostade festen båda fyllde 50, alltså 100 tillsammans! De hade verkligen gjort ett bra jobb med dekorationer, mat och allt vad det innebar. Riktigt rolig kväll var det dessutom.

​Avslutar inlägget med att slänga in en bild på min kompis Felicia (också en svensk au pair som bor här i Pelham) och på vår mat från favvostället, J Café, där får du kryssa i själv vad du vill att din sallad ska innehålla, vilket i mitt fall ibland går lite överstyr, hehe. 


Kyss och kram och vi hörs snart igen! 

Likes

Comments