Header

Så var den årliga grillfesten i byn vid Höga Kusten där vi har stuga avklarad! En kväll med middag, tävlingar, kubbturnering, livemusik och häng. Det är supermysigt! Mamma och pappa var redan där så jag och min syster kom nu till helgen och hade med oss nära och kära så vi blev plötsligt 9 personer som sov i vår stuga, när vi vanligtvis brukar vara 4. Intimt hehe. Men det kan ju vara mysigt ibland. Här kommer lite bilder från helgen.


Här nedan kommer en liten video som jag klippt ihop! Har alltid tyckt det varit kul att kolla på andras liknande där man får följa med/se lite i videoformat så jag tänkte att why not! Att redigera/filma och fota är något jag tycker är superkul och vill bli bättre på, så det är väl bara att börja träna då 😃 (Kolla i HD för bästa filmupplevelse, som de brukar säga på bioreklamer)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

En cykeltur till Ica (där jag även jobbar) för att handla lite. Jag jobbar 14-21 idag, men kylen och skafferihyllorna ekade rätt tomt när jag vaknade så det första jag gjorde idag var att dra på mig kläderna, sätta på musik och ha min lilla terapistund (haha jag älskar att gå runt i livsmedelsbutiker och handla, gärna stora), harmoniskt.

Likes

Comments

Hej på er! Idag är det andra och sista dagen för veckan då jag är ledig. Imorgon går jag in i slutspurten med mina 4 sista arbetsdagar innan 4 veckors semester (!!). Det ska bli SÅ SKÖNT! Har laddat upp med lite matlådor, som för denna gång fick bli potatis, rotfrukter, kyckling och fetaost. Gott och enkelt, speciellt att göra mycket av då det bara är att hacka, krydda och lägga på en plåt och sedan in i ugnen ett par minuter! Toppen. Snart får jag besök och vi får se vad vi hittar på denna eftermiddag. Ha en bra dag, kram :)

Likes

Comments

Hej. Det blev ingen riktig rivstart med den här bloggen, men vad gör det? Jag bloggar ju för min egen skull.

Anledningen till varför jag både har varit frånvarande här och legat lite lågt/bytt tema på min Instagram är för att jag har jobbat på mig själv väldigt mycket under de senaste månaderna och hur jag vill framstå. Jag har försökt finna balans i livet och vardagen och en inre harmoni som jag inte känt på ungefär ett halvår.

Under senare år har nog de flesta (som följt mig ett tag både under äldre bloggdagar men främst Instagram) sett mig som en "fitspo"-människa och att jag lever för endast träning och kvarg. Visst, träning är kul. Kvarg är gott. Men det är inte LIVET för mig (längre). Det är snarare en DEL av livet numera. Förutom träning och kvarg har jag sett livet som en utmaning att prestera, passa in, vara alla andra till lags och alltid vara bäst (i alla fall i topp) i alla lägen. Även om jag inte är den som skryter särskilt mycket så har det ändå känts bra inombords. Att känna sig bra. Jag har känt mig bra då jag fått bekräftelse av chefen att jag gör ett toppenjobb (då jag slitit som ett djur, svettats, hållit humöret på topp och sedan stupat i soffan när jag kommit hem), lagt ut träningsbilder med fokus på att se ut på ett visst sätt, då jag både hunnit städa, tvätta, handla, laga matlådor, träffa en vän och kanske rensa garderoben under EN dag.

Jag har (trott att jag) mått bra av att ständigt hålla ett högt tempo, hinna med så mycket som möjligt och prestera på topp i vad jag än gör och tacka ja till allt. Fast det är väl egentligen kanske inte så konstigt då vi lever i ett sådant samhälle där prestationer, utseende och perfektion värderas högt. Man vill ju passa in.

Någon gång fallerar allt och det är väl det som har hänt mig både fysiskt och psykiskt under de senaste åren då jag drabbats av ätstörningar (skriver i plural eftersom jag aldrig fick någon speciell diagnos då det oftast är en blandning av känslor/beteenden. Triggades igång under 2012, var som värst mellan 2013-2014, började vända under 2015), nedstämdhet, olust till nästintill allt jag tidigare tyckt varit roligt (har till och med tyckt att det känts jobbigt att umgås med vänner och familj), prestationsångest, mag - och tarmproblem, minnesstörningar/koncentrationsstörningar och humörsvängningar (har aldrig varit den som haft särskilt mycket av det, ens under puberteten) och bara känt mig allmänt förvirrad, frånvarande och ledsen över situationen.

Det är främst under det senaste halvåret som min vardag har förändrats väldigt mycket vilket har gjort att jag behövt anpassa mig och mitt leverne efter den nya miljön. En flytt hemifrån, vilket har inneburit väldigt mycket ansvar både ekonomiskt och planeringsmässigt, ett förhållande som gjort att jag inte bara kan tänka på mig själv och hur jag vill leva och nya omställningar på jobbet. Allt detta i samband med den höga pressen jag har på mig själv har lett till en kortisolfylld (kortisol, även kallat "stresshormon") kropp och på väg mot en mental krasch. Allt detta har fått mig att tänka om och ifrågasätta mina handlingar.

Hur tränar jag och vad är syftet? För att jag blir endorfinfylld, för att det stärker mina muskler och leder, för att min hy blir bättre och för att jag älskar att utmana mig själv och se vad min kropp är kapabel till, både konditionsmässigt och styrkemässigt. Jag gör det för min skull och för att jag vill lägga grunden för ett (förhoppningsvis) långt och friskt liv. Inte för att lägga ut formbilder på sociala medier och bidra till hetsen och visa andra hur "duktig" jag är som tränar. Jag är duktig även om ingen vet om att jag åkte till gymmet klockan 8 en lördagmorgon JAG vet ju om det.

Varför äter jag som jag gör? Först och främst väljer jag att äta det jag tycker är gott. Att jag sedan väljer att äta hälsosamma livsmedel är inte för att känna mig duktig inför andra, för att smälta in i "fitnessvärlden", för att bränna fett eller visa för världen hur nyttig jag är. Jag äter sådant som jag vet att min kropp mår bra av, för att jag ska orka träna, för att mitt blodsocker ska hållas i schack och i förhoppningar om en framtid där jag slipper köpa värktabletter, piller som ska stärka lederna/musklerna, hålla humöret uppe eller reglera sömnen. Istället väljer jag att leva ett aktivt liv och ge kroppen alla de byggstenar som behövs för att jag förhoppningsvis slipper allt det jag nämnde innan. Med rätt byggstenar reglerar kroppen allt detta själv. Att jag inte varit förkyld ens på flera år vill jag gärna tro beror på det immunförsvar jag byggt upp med hjälp av min livsstil.

Och sedan det här med prestation och krav. Varför ha så höga krav på mig själv? För att jag vill prestera. Men varför vill jag prestera bättre än bra då? För att känna mig extra duktig? Duktig inför vem? Och vad gynnar det mig förutom att jag får bekräftelse som gör att jag mår bra? Det är ju där problemet ligger. Jag vill prestera på topp för att må bra att den bekräftelse som medföljer. Från andra. Du skulle väl aldrig sitta och tycka mindre bra om en person på stranden exempelvis vars mage får lite veck när hen sitter ner? Eller nedvärdera en människa som kanske bara handlar sina kläder från en viss butik (som kanske inte har status heller) eller som inte har magrutor. Varför gör vi då det om oss själva? Var är självbekräftelsen?

Jag har alltid haft en tendens att sätta andra före mig själv. Expert på att få andra att må bra. Jag jobbar aktivt hela tiden på att stärka mig och min egen självkänsla. På att bekräfta mig själv. Sociala medier tar bort människors självbekräftelse. Det suger. Media bidrar till mycket gott men tar även bort mycket av det goda i oss själva. Den fina balansen i livet och kroppen är livsviktig men fruktansvärt svår att hålla balansen på. Jag fortsätter jobba på och du som läser detta hoppas jag också gör saker och umgås med människor som du stärks av.

Denna text är inte heller i ett bekräftelsesyfte. Genom att skriva och sätta ord på mina tankar är något jag mår bra av. Ett sätt att bekräfta mig själv och skapa acceptans. Däremot delar jag gärna med mig av mina texter i hopp om att inspirera andra till att må bättre/bra. Och även om jag inte gör så att andra mår bra av att skriva om (för mig) viktiga saker så gör i alla fall jag det. Tack för att du orkat läsa allt!

Likes

Comments

Hey fina ni! Tisdagmorgon och första jobbdagen för mig denna vecka. Inleder den med att äta frukost och blogga i väntan på att kaffet ska bli klart. Yum! Jag börjar i eftermiddag så fram tills dess ska jag fixa lite här i min lilla lägenhet och göra det som faller mig in. Kram.

Likes

Comments

Med hänsyn till att både andra är med på många bilder och att det inte är mina (min vän Rebeckas kamera (olika fotografer dock haha) + hennes redigering) har jag valt att inte ta med så många bilder som togs under midsommardagen och kvällen.

Hade ni en bra midsommarafton? Det hade jag. I år var jag inte i stugan och firade med släkt och familj som tidigare år. En anledning var främst för att jag jobbade i lördags kl 12. För mig blev det en heldag med min fina pojkvän och ett härligt gäng i stället som börjades med lunch följt att häng, musik och lekar fram till middagen. Därefter fortsatte kvällen på samma spår i Lovisas mysiga uterum. Det tycker jag är en rätt bra sammanfattning av början på min helg! Midsommaren är en sådan härlig högtid. Färgglatt, värme, massa glädje, brunbrända ben (lite i alla fall) och en stor spridning av kärlek!

Likes

Comments

Hej! Haha det går bra nu. Nej, men jag har inte riktigt kommit igång med bloggandet ännu på grund av privata skäl som jag kanske berättar mer om senare när tiden och orken finns till.

Jag vill i alla fall önska er alla en glad midsommar i efterskott och hoppas att ni haft en fin gårdag !🌸 Jag vill också tipsa om Alpro's nya "I kaffe" som är en sojabaserad (vegansk) dryck som går utmärkt att skumma och göra egen latte av! Eller bara, som jag gjort på denna bild, skummat ca 1dl och hälls ner i kaffet. Supergott! För mer sötad dryck kan självklart honung eller annan sötning tillsättas om en vill det. Ha en bra dag! Kram.

Likes

Comments

Mina fina blommor som jag fått av mamma och som jag lägger ner min själ i för att de ska överleva i mer än 1 vecka. Det har jag lyckats med i alla fall. Jag jobbar på dem! I feed them everyday.


Såhär har det gått med övriga växter som jag haft innan de senaste veckorna.

Likes

Comments

Godmorgon! Hoppas ni mår bra. Jag har sovit väldigt gott inatt och just ätit en god frukost som blev proteingröt med massa toppings och två knäckemackor med avokado och keso (+örtsalt och citronpeppar). Den kombinationen är helt underbar! Dags att börja fixa inför en jobbdag. Kram!

Likes

Comments

Hejsan! Har eran dag varit bra? Min har varit toppen! Jobbade till 15 idag och drog sedan direkt hem och njöt i solen en stund innan ett pass på gymmet som bestod av löpning och blandade övningar. En fundering som tog upp mycket av min tankeverksamhet under löpningen var hur stor volym jag svettades om man skulle samla allt i en skål. Eller hink. Eller badkar typ. Men det är nice att svettas (bortsett från att hörlurarna glider ur/tappar sitt fäste!).

Såhär ser en vanlig kväll innan läggdags ut för Sagge. Kvällsfika och soffhäng i min morgonrock med matchande tofflor. Dessa kan vara de mest använda plaggen jag äger. Köpta på Hemtex för något år sedan för er som är sugna på att känna den fantastiska känslan och friheten (att gå runt naken under) i denna outfit. Nu börjar jag bli trött. Ha det så länge och sov så gott!


Likes

Comments