Jag har tänkt på fördomar och vad det innebär. Man dömmer innan man vet. Det är som en förväntning, man förväntar sig att en person ska vara på ett visst sätt utifrån det man vet om personen. Förväntningarna brukar ju sällan stämma överens med verkligheten.

Men sen då? När man inser att man hade fel? För att kunna inse det måste man ju ha tänkt igen? Man dömmer alltså en gång till utifrån det man vet nu, men vet man verkligen då om det är rätt bild man har av personen då? Det kan man ju aldrig veta egentligen.

Jag tror inte att man kan känna en person så väl, för alla är fulla av överraskningar. Man kan aldrig veta vad som händer i nån annans huvud. Det skulle jag säga är för det bästa. Det är inte menat att veta allt om alla, då finns ju inget att lära, varken om andra eller sig själv! Jag tycker absolut att man ska försöka förstå andra och reflektera över andras beteende, varför dem gör si eller så, för då hjälper man också sig själv, man lär sig att förstå sig själv samtidigt. Men jag tycker inte att man ska döma någon om man inte har försökt förstå. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I dag firade vi att Julia fyllde femton år i måndags, vi ordnade en överraskningsmiddag hos mig och lyckades faktiskt riktigt bra med att hålla det ifrån henne. Jag tror inte att hon misstänkte något iaf! Det var riktigt roligt att se hennes chockade min när hon såg oss. Sofia lyckades jättebra med carbonaran, till efterrätt åt vi fruktsallad med Nutella MUUUMS :) Likes

Comments

Jag tänkte berätta lite för er om förra helgen, jag och Emilia var nämligen i Norge! Vi bodde i en stuga i nordnorge med mina kusiner och hade en underbar utsikt över fjordarna. 


Emilia och min kusin Sigurd. 

Vi åkte dit för att Emilia har ett stort problem med fisk, hon kan inte äta det. Men mitt norska blod övertalade mig att övertala henne att komma till Norge och äta färsk lax i tre dagar i rad. Frukost, lunch och middag! Jag är väldigt stolt för sedan dess har hon inte kunnat sluta äta fisk! Nu äter hon det bara till middag men det är ett enormt framsteg skulle jag säga. Snark kan hon bli en riktig norrman och kanske gifta in sig i min släkt! Vem vet vad som kan hända. 

Puss Puss vi hörs senare ♡

Likes

Comments

Heieeej! 

Idag var jag i solna centum haha, kommer ihåg hur stort jag tyckte att det var när jag var liten, nu är det typ mini... men aja jag åt en en sandwich på Joe & the juice, den var gooood, Jättefint inrett därinne, man blir typ inspirerad till att vara en mainstream hipster och fota allt man äter och gör, så det var exakt vad jag gjorde haha!  

Nu ska jag träffa Julia i Rålis, och att vara där är ju allltid lika kul.... typ... asmysigt att det är vååår nu, det känns mer som sommar men haha om man säger det nu har man inget att längta efter! Fast man behöver ju egentligen inte längta efter sommaren när det är varmt och sol... jaja vi hörs väl ♡

 PUUUSS

Likes

Comments


Jag kommer ihåg när jag öppnade ytterdörren och du stod där med väskan i ena handen och gitarren i andra. Jag kommer ihåg hur snabbt allt gick från dåligt till bra. Tack för att du fanns där i allt som var sämre och hjälpte oss skratta i det. Vi saknar dig. Världen blev över en natt en helt annan plats. Det är konstigt hur allt bara kan förändras på så kort tid. Vill bara spola tillbaka tiden. Det är så orättvist.

Jag vet att jag aldrig kommer se dig dig där i ytterdörren igen, men jag hoppas varje dag. 

älskar dig 

Likes

Comments


 "Förlåt" är ett ord vi använder alldeles för mycket. Jag blir så irriterad på när folk ber om ursäkt när de inte vet vad de gjort för fel eller kan stå för det. Jag vill bara förlåta när personen verkligen menar det och vet att den har gjort fel. Om man säger förlåt utan att mena det tappar ordet sin mening efter ett tag. Man kan inte ursäkta sig hela tiden för allt man gör och så fort man får motstånd.

Jag tycker att alla ska förlåtas, verkligen, och man alltid ska förlåta. Men för att bli förlåten måste man också veta vad man gjort fel.  Inte säga förlåt om man faktiskt inte står för det. Det är ett så otroligt starkt ord, som älska och hata, ord man använder för mycket, man sliter verkligen på dem. Ord man inte ska säga om man inte menar dom.

Att inte säga förlåt? det är ju såklart inte heller det bästa, varken för en själv eller för andra, det viktigaste är nog att förlåta sig själv för att man gör misstag och förlåta andra också, för alla gör vi misstag. Våga säg förlåt men se till att mena det. Säg ingenting du inte kan stå för.

Saga 

Likes

Comments