För cirka tre månader sedan gjorde jag slut med min pojkvän, som jag haft sedan nästan två år tillbaka. Rätt beslut. Att få vara min egen person, att vara singel, är faktiskt oerhört skönt. Slippa tänka på vad andra kan tänka om det du gör, spendera mer tid med mina kompisar och vara utan onödiga bråk.

Samtidigt känns det på något sätt som jag är tillbaka på ruta ett. Jag var bara 15 när vi blev tillsammans, en oerhört vilsen och deprimerad själ. Att ha pojkvän fyllde verkligen mitt bekräftelsebehov, jag lärde mig att älska mig själv såväl som någon annan. Nu, två år senare, är jag 17 snart 18 och det känns som när min källa till bekräftelse nu är borta är det som om mitt 15-åriga jag träder fram igen.

Singellivet må va friare och betydligt mindre energikrävande, på vissa punkter, men självförtroendet har sjunkit ner på botten. Jag ska inte påstå att jag alltid trivdes med mig själv när jag hade pojkvän, men det är en enorm skillnad jäntemot nu.

Mitt problematiska förhållande till mat, träning, självskadande och brist på mening i livet. Allt detta börjar i olika grad poppa upp igen. Från att, i förhållandet, knappt brytt mig om träning alls, ätit sötsaker varje dag och stadigare självförtroende.

Det jag vill säga är väl att även om du är i ett förhållande är det viktigt att lära dig älska dig själv och att när det tar slut fortfarande kunna stå upprätt utan att falla i samhällsnormens gropar. Att hitta mitt bekymmersfria och säkra jag är nog en bit bort, men I'm getting there, sakta och säkert. Trots att jag inte ständigt har någon som bekräftar mig måste jag inse att jag är bra som jag är, och att ha kille och kärlek faktiskt inte är allt.

Just nu är det MIN tid, en tid för att prestera i skolan, umgås och ha kul med mina vänner, fundera över livet och vad jag vill. Killar kommer och går, det viktigaste är att du finns kvar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Glöm aldrig det.

Likes

Comments

“Sometimes you meet someone and even though you
never liked brown eyes before, their eyes are your new favourite colour.”

Likes

Comments

Och jag är tillbaka.

Min sommar har varit sisådär, tycker vädret bidragit till en ganska medelmåttig sommar. Alla vanliga aktiviteter har inte blivit av p.g.a iskyla, dvs. kvällsdopp, bad i havet, sola på klippor, äta glass, grillkvällar...

Tycker generellt sommaren ofta resulterar i besvikelse, i alla fall från min sida. Hela året ägnar man till att bygga upp gigantiska förhoppningar för vad som ska hända på lovet. Ofta händer inte ens hälften av dessa saker och jag fastnar vid känslan av att inte prestera tillräckligt. Jag gör inte tillräckligt mycket roliga häpnandsväckande saker som alla andra. Hatar att känna så men det är så jag känner, sådant känner jag jämnt men på somrarna blir det väldigt mycket värre.

Har jag sagt att jag avskyr socialamedier?Inte? Ja nu vet ni. Hathatar det inte, jag menar jag uppdaterar själv instagram stup i kvarten, men avskyr hur de får mig att må. Trots att jag vet att andra liv inte är så perfekta som ytan kanske ger syn av, är det ändå så jag tror det är. Därför blir sommaren snarare stressig än avslappnande och jag skulle nog kunna påstå att jag knappt gått ner i varv alls sedan jag slutade skolan till den nu drog igen.


Ska inte låta allt vara klagomål, har haft en helt okej sommar och många fina stunder också (trots den underliggande fear of missing out ångesten)​ Var två veckor i Spanien med familjen och en weekend i Stockholm, båda två höjdpunkter på lovet. 


Likes

Comments

Ljusrosa är ju ca. det finaste som finns???
Jätte fint när man är solbränd och väldigt somrigt, något jag absolut tänker införskaffa mer i sommar!! ​Måste bara passa på att bli brun först haha

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw