Först knockar man ett hål i ägget med en stor skruv

Blåser ut innehållet med hjälp av en luftkompressor.

Tvättar äggen(ett helvete att få av de nummer dem skrivit på äggen) fyller dem två gånger med vatten och till sist i sprit för att få ut allt i. Sen åker dem i en maskin som torkar dem. Detta var roligt första dagen, nu är det döds tråkigt. Aja 😖 så nu får ni gå in på http://www.ostrichaustralia.co.au o köp ägg, för det är fan ta med jag som fixar dem

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Dem första dagarna har jag gjort lite olika saker, blåst strutsägg, städar maskiner, varit på familjens turisttur på strutsgården, Gett mat o vatten till strutsarna, lagat stängsel, dragit ut x antal döda strutsar. Massa smått o gått. I lördags hade vi gäster o det var trevligt. Trivs fortfarande otroligt bra här(får gott rött vin var eller varannan dag, heaven efter att druckit äckligt vitt Goon i 2 månader) Imorgon ska jag hjälpa till att fånga strutsar. Vi får se hur det går. Om en struts attackerar så hoppar den på en och sätter i sina stora klor. Fast det var jag själv som ville göra det så får skylla mig själv om jag förlorar ett öga haha. Dem vill att jag ska filma med gopron så det blir kul att se efteråt.
Har även haft en ledig dag i lördags. Vi var i Geelong och jag köpte en kappa, här är typ höst nu. "Höst" aka 25 grader på dagarna. Men det blir kyligare!

Likes

Comments

Igår fick jag gå upp väldigt tidigt(04.00) för att mitt flyg gick 06.10. Först flög jag till Golden coast, väntade på flygplatsen lite mer än 4 timmar sen flyget till Melbourne Avalon. Där blev jag upphämtad av pappan i familjen som jag jobbar hos. Fick en rundtur runt gården igår, matade kalvar och bara tagit det lugnt. Idag började han lära upp mig. Så jag och en annan kille som jobbar här skulle hjälpa till att fösa in kor/kalvar och sen separera kalvarna från kossorna för att markera dem. Allt gick väldigt bra. Han sa att jag verkade väldigt självsäker/van vid kossorna. Ingen fegis här inte😉 sen var det inte så mycket mer jag skulle göra. Hjälpte farfadern att fösa in ett boskap sen har jag mest går runt, sprätt i grusen & njutit. Trivs så himla bra här redan. Det var detta jag ville jobba med i Australien. Känns som en dröm som går i uppfyllelse. Just nu trycker jag i mig tacos medan familjen är på fest. Så ska mysa framför lite filmer. Imorgon ska jag ner på deras andra gård och kolla när strutsungar kommer ut ur deras ägg och lära mig lite saker jag ska göra där.

Likes

Comments

Innan jag åkte till Australien så sa många till mig "jag vill också göra en sån resa". Tänkte ge lite tips.

• Ge dig fan på att göra det. Få motivationen att spara pengar. Jag shoppade inprincip ingenting på 6 månader, nästan det enda jag slösade pengar på var när jag festade eller bensin. Gick i gamla slitna vinterskor eller sneakers på vintern, köpte ingen ny jacka fast jag ville såååå gärna. Tänk ALLT du köper vad det kan ge under resan. "Denna tröjan kostar 400kr, dem pengarna kan jag ha roligare för på resan". Så tänkte jag HELA tiden. Kunde inte ens köpa en dricka i affären till slut.

• Spara mer pengar än vad du tänkt. Man måste tänka på andra saker man måste fixa innan man åker, så som flygbiljett, försäkring, vaccin, visum, internationelltkörkort, väskor mm. Jag hade turen att jag kunde spara så mycket för att jag bodde hemma utan att betala något, för mina föräldrar ville att jag skulle ut och resa.

• Tänk framåt och offra saker. Ska jag önska mig den fina tröjan i julklapp/födelsedag eller försäkring till resan? Jupp försäkring. Jag önskade mig en reseförsäkring i födelsedagspresent. Men vad ska jag med en dyr tröja till om jag ändå ska resa ifrån den?

• Jobba som ett djur. Skaffa ett till jobb ifall det behövs. Sista två månaderna jobbade jag 5 eller 6 nätter i veckan. Hade knappt inget liv. Jobbade hela julen och storhelgerna. Men det var så himla värt det.


Vill man så kan man. Ge dig bara fan på det.

Likes

Comments

Sista dagarna i Cairns. Martha åkte idag till Sydney för att jobba med hästar och jag åker till Melbourne på fredag. Jag kommer jobba på Australiens största strutsfarm. Längtar och ser framemot att börja jobba där faktiskt. Kommer bo tillsammans med familjen och dem verkar helt underbara. Det bästa kommer att vara att få komma ut på landet igen. Har insett under dessa veckorna att jag verkligen trivs att bo på gård. Stadslivet är inte något för denna tösen. Just nu ligger jag i hängmattan på mitt hostel och (försöker) njuta av värmen. Det är höst i Melbourne just nu så får passa på.
Vår sista måltid tillsammans blev korvstroganoff. Så gott!!!😍😍😍

Likes

Comments

Just nu befinner vi oss i Cairns. Här har vi varit riktigt lata tyvärr. Mycket festande o lite äventyr. Men det beror nog på att detta var vår sista stad på östkusten så då kunde vi äntligen slappna av. Vi har varit trötta hela tiden inprincip. Men i söndags så åkte vi ut till det berömde barriär revet. DUMMA som vi var festade vi dagen innan. Värsta båtturen i hela mitt liv! Vi stannade efter 2 timmars båtfärd p snorklade. Efter en stund så började jag må illa igen. Upp snabbt på båten, fick en påse och kräkte. Mådde bättre direkt efter. Tur det för det var vår tur att dyka med tuber. Asså detta var så jäääävla coolt. Har nu bestämt mig för att göra dykarcertifikat senare. Vi har väl nere på bara 7 meter men den känslan var enorm. Var som en helt annan värld där nere. Dessutom har jag snorklat med sköldpaddor runt en sandö. Denna sandön finns bara ibland beroende på vädret. Där fanns massa sjögräs som sköldpaddorna äter. Simmade säkert med 4 olika sköldpaddor. Mäktigt!

Likes

Comments

Magnetic Island är en Liten Ö utanför Townsville. Vi stannade här 4 dagar tror jag. Hyrde bil och utforskade ön för det mesta. Man körde från ena endan till den andra på 15 min. Kändes lite om en tropisk ö. Roligaste var dock att köra ut på the west point. Där fick bara 4WD bilar köra(hade vi) feta vattenhålor som vi gasade igenom. På ön såg vi även vår första vilda koala OCH en dödsgiftig orm som Martha nästan trampade på. Dessutom matade vi söta små vilda wallabies några gånger. Efter två dagar kom våra tyska kompisar till ön och då ville vi visa dem runt.

Likes

Comments

Arlie beach stannade vi ganska länge pga att inprincip alla turer till whitsundays var fullbokade. Det sjukaste jag har gjort, gjorde jag här. Nämligen skydive! Vi har snackat om att Göra det, o jag har alltid sagt att jag vill göra skydive. När vi satt på en resebyrå & bokade whitsundays så frågade i vad skydive kostade och sen bokade vi det till morgonen dagen efter. 06.45 blev vi hämtade o fy farao så nervös jag var när vi var i flygplanet. Sekunder före och efter hoppet var så obeskrivligt. Dödsångest gånger 1000. Funderar ni på att göra det så vara gör det!! Tveka förfan inte. Coolaste någonsin!
Efter några dagar åkte på en dagstur till whitsundays. Snorklade på två ställen och såg den "berömda" stranden. Sanden är HELT vit och den blir aldrig varm. Vi såg även några stingrockor men tyvärr inga hajar.

Likes

Comments

Hit åkte vi endast för att Surfa. Detta var det sista stället på östkusten där man kan bada (resten av stränderna är fulla med maneter o stingrockor) dock blev Martha bränd av en Manet. Men oj så kul surfing var. Lyckades ta mig upp några gånger men trillade ganska fort av igen. Inte sista gången jag surfar i alla fall!

Likes

Comments

Till Bundaberg gjorde vi en liten tripp för att se fem nykläckta sköldpaddorna komma upp och ta sig till havet. Såklart festade vi oxå lite. Vi RÅKADE checka in på en Motell så det blev ganska dyrt. Andra kvällen drog vi ut. Hade sjukt kul men dagen efter var mindre kul. Grannarna hade vägrat betala för att vi var för högljudda och vi blev nästan utkastade men vi lovade på heder o samvete att vi skulle vara tysta. Vågade knappt visa våra ansikten utanför rummet och på kvällen åkte vi till Mon Repos för att se sköldpaddorna. Det var så fint. Det tar sköldpaddorna 2 dagar att komma upp ur sanden. Fin upplevelse!

Likes

Comments