2017 börjar närma sig sitt slut och 2018 närmar sig med stormsteg. Och för att vara helt ärlig, så vet jag inte vart jag ska börja. Finner verkligen inga ord för att kortfattat beskriva hur detta året har varit. Så himla många känslor som väcks på en och samma gång när jag hör just ”2017”, både positiva och negativa.
Detta året har väll gått lite upp och samt lite ner. Har verkligen lärt mig så himla mycket om mig själv och växt som person, samtidigt som jag kämpat för att må bra och nå mina mål för 2017.
Ett utav mina mål för 2017 var att komma in på Sveriges Ridgymnasium i Kba, och nu står jag här idag och har nu gått en hel termin på denna fantastiska skola. Är så sjukt stolt över mig själv att jag kom in där, för jag visste att det var dit jag skulle det var mitt mål. Ser inte Srg som en vanlig skola, utan en plats där jag får möjligheten att växa som person inom hästsporten och utvecklas inom ridning och hästhantering vilket jag känner att jag verkligen gjort denna terminen. Jag har inte bara kommit in på Srg, utan även gått ur 9:an vilket för mig faktiskt är helt otroligt. Så många gånger som jag liksom bara velat hoppa av skolan och skita i allt.

2017 har som sagt även varit ett tufft år. Där några fantastiska resor har fått avslutas, men även tuffa resor har fått påbörjas. En fantastisk resa som fick avslutas var min och Tobys resa. Jag visste att det skulle vara tufft att vi skulle skiljas åt, men det var det bästa för både mig och honom, jag hälsar ju ändå på honom regelbundet och vet att han mår bra. Men ändå så är det något som känns fel med att jag avslutade vår resa, jag var inte riktigt redo att släppa taget om honom.

Det som skrämmer mig att 2018 börjar närma sig är att jag har börja få sån ångest för att bli vuxen och sån enorm dödsångest. Det bara kom mitt från ingenstans. Är lixom rädd för att bli gammal, för att skaffa familj, skaffa barn, skaffa hus och för att sedan dö? Får sån enorm obehagskänsla när jag tänker på döden. Tänk om ingen minns mig när jag dör? Tänk om min grav förbli orörd? Bara tanken om det skrämmer mig så oerhört mycket.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Under natten så har det lagt sig en del snö vilket hästisarna tycker är fruktansvärt roligt. Fast jag har lite blandade känslor - snöstyltor som tar evigheter att få bort, piggelin hästar deluxe, ja you name it.
Idag var det verkligen en sån dag där både snöstyltorna var hopplösa och en piggelin häst.

Blev en privatlektion för Amanda idag, vilket kändes fantastisk roligt. Jag och Amanda fortsatte där vi slutade efter utbildningskontrollen. Nämligen på volten. Vi körde bortarbete då det är det Glimma behöver träna på. Hon brukar sticka i vänstervarvet på volten, men idag så var hon väldigt sur på mig när hon arbetades så hon stack i högervarvet. Men hon blev verkligen en helt annan häst i slutet av passet och gick riktgt fint, första gången hon gick såhär fint så det känns verkligen super härligt. Hon var väldig piggelin när jag både skritta av och fram henne ute, dock så var hon som värst när jag skritta av henne. Glimma bestämde sig för att vara rädd för exakt allt och verkligen trippa framåt. Var livrädd att hon skulle resa sig och halka och sedan gå omkull, men vi har brodd så det kändes ju iaf lite tryggare. Men verkligen guldstjärna till Glimma idag, trots att hon blev sur på mig när vi arbetade henne. Var så skönt att verkligen få arbetat igenom henne!

Likes

Comments

Nej exakt, säg aldrig att det går jätte bra - för då kommer det inte gå bra så länge till. Jag har tidigare skrivit att min häst skött sig hur fantastiskt som helst denna veckan och hon har varit sjukt trevlig. Men idag förändrades det.
Hade min fantastiska gamla klasskamrat med mig till skolan för att hon skulle få se min fina häst live. Tog ca 30 min i ridhuset innan jag avbröt dressyrpasset i tårar. Glimma var fruktansvärt trotsig idag och gick över min uthållighetsgräns totalt. Hon är en sån häst som antingen går över gränsen totalt eller inte alls, hon frågar liksom inte lite försiktigt om hon fåt gå över gränsen som vissa hästar gör utan hon gör det när hon känner för det. Var verkligen sjukt taggad för ett dressyrpass inför morgondagens utbildningskontroll som nu i mitt fall tyvärr fick ställas in pga att hon inte känns helt 100 right now. Som sagt så stretade hon emot och ville inte alls arbeta. Hon gick verkligen inte fram utan jag fick sitta där på hennes rygg och kämpa som bara den för att hon ens ska trava.
Man känner sig så himla värdelös och ens självförtroende som låg på skalan 8 av 10 hamnade helt plötsligt på -8 av 10. Det känns så värdelöst att kämpa när man inte får något tillbaka utav henne.
Jag kände att det verkligen inte var värt att lägga ner all min energi på en häst som bara är otacksam och inte bryr sig om att jag är på hennes rygg.

Nu när det gått så himla bra denna veckan efter ungefär 1 månads fight med henne och så halkar vi tillbaka igen till ruta ett. Vet inte om det bara var ett tillfälligt beteende idag eller om det kommer fortsätta en månad framöver precis som innan. Känns som att allt man kämpar för bara försvinner in i ett stort svart moln... Liksom tänk på hur allt kan gå från super duper mega bra till super pissigt. Jag orkar helt enkelt inte med fler motgångar just nu, jag vill att allt ska vara bra. Så mycket känslor på en och samma gång, så många tankar son snurrar runt om detta verkligen är det rätta. Så många önskemål om att få ha något som ger en motivation och inte tar motivationen från en...

Likes

Comments

Ja, vilken häst jag har hittat alltså. Glimma har varit hur fantastiskt och trevlig somhelst hela denna veckan, vet verkligen inte vad som flugit i henne?? Hon har verkligen gått nästintill felfritt på alla träningarna denna veckan, framförallt hoppningen där hon gick helt 100.
Lixom efter ca 4 veckors bråkande med henne och en hel del härliga vurpor, så har hon äntligen börjat bete sig som en häst igen? Känns helt fantastiskt. Vill verkligen att detta ska hålla i sig nu under jullovet och inför 2018, för just nu är jag mer redo än någonsin.

Måndag 4/12: Dressyrträning för Amanda. Vi tränade på böjning och stämning med serpentinbågar och lite bommar. Vi hade även hästbyte den träningen. Så fick äran att rida gamlingen Citirus efter att vi värmt upp våra egna hästar!

Tisdag 5/12: Jessica red Glimma i paddocken.

Onsdag 6/12: Terminens sista hoppträning och även sista för Liza, vilket känns fruktansvärt tråkigt då jag verkligen gillar Liza som tränare. Vi hade banhoppning och herre vilken häst asså. Glimma skötte sig och hoppade helt felfritt, kan inte vara mer nöjd över henne och kan inte ha en mer perfekt sista hoppträning än såhär.

Torsdag 7/12: Galopparbete i manegen. Hon behövde lite galopparbete för att träna upp vänster galoppen lite. Hon har väldigt svårt att fatta rätt galopp(vänster varvet) och sedan bibehålla den. Så det fick vi verkligen kämpa med, framförallt att bibehålla den på volten då hon mer än gärna sticker iväg från arbetet då.

Freda 8/12: Extrapass för Amanda. Det blev lite gymnastikhoppning på schemat vilket Glimma oxå verkligen behövde. Hon skötte sig hur bra som helst om man bortser från när vi höll på att rida över Amanda. Kände verkligen skillnad innan och efter gymnastikhoppningen vilket är super bra.

Lördag 9/12: Personal på skolan rider henne.

Söndag 10/12: Blir nog ett dressyr pass antingen i paddocken eller manegen, har inte riktigt bestämt mig än och bror helt och hållet på vädret.

Video från hoppträningen för Liza!

Likes

Comments

Asså ber verkligen så sjukt mycket om ursäkt att jag näst intill inte bloggat något alls det senaste. Men asså har haft så himla mycket i skolan och i stallet så har knappt hunnit. Sen så har min motivation för i princip allting helt gått upp i rök och försvunnit...

Min och Glimmas utveckling denna terminen har bara gått så framåt nu. Vi har verkligen utvecklats som ett team och har lärt känna henne väldigt bra nu med hennes knappar och så. Vi har haft en liten dip de senaste ca 4 veckorna där hon har fjantat sig och fått av mig x antal gånger vilket har känt riktigt pissigt. Under denna perioden har jag funderat på om Glimma verkligen är den rätta hästen för mig och om jag verkligen vill ha kvar henne. Men efter dagens hoppträning, som även var terminens sista och vår sista med Liza, så har jag nu bestämt mig. Jag tänker behålla henne efter jullovet också, för nu är vi back on track.
Dagens hoppträning gick så sjukt bra asså, Glimma gick verkligen så fint och skötte sig exemplariskt. Hon var fruktansvärt seg i början och gick knappt fram, men sen när hon insåg att vi skulle hoppa så blev hon mer framåt. Som avslut så hoppade vi bana som hamnade på cirkus 80-85cm och hade en väldigt bra känsla genom hela, fick även väldigt bra kritik från Liza vilket det också känns super roligt att få höra nu när jag inte har motivation eller mår helt 100!

Men som sagt så ska jag försöka att uppdatera så mycket som jag hinner och orkar. Har ju som sagt en hel del att göra i skolan och med hästen...

Likes

Comments

Asså ber så sjukt mycket om ursäkt för den sjukt urusla uppdateringen. Skäms verkligen så hemskt mycket över detta, vet inte varför.
Jag har bara haft allmänt mycket att göra med skolan, hästen och massa massa mer, känns som att jag knappt hunnit med mig själv det senaste utan satt allt annat och andras hälsa framför min egna hälsa. Var sjukt förkyld under förra veckan, men ville verkligen inte missa något i skolan så gjorde misstaget att vara i skolan varje dag, dock med en ledig dag i torsdags för att kunna få vila ut mig. Men grejen med mig är oavsett hur sjuk jag än är, skadad eller hur dåligt jag än mår så vill jag till skolan för att kunna rida och inte missa något. Vilket har sina för- och nackdelar om man säger så! Men är påväg ur förkylningen nu som tur det.

Skolan går trots allt faktiskt bra nu. Trivs verkligen så himla mycket bättre nu vilket verkligen känns fantastiskt. Glimma sköter sig hur bra somhelst hon med, går verkligen framåt för oss två nu. Har äntligen börjat lära känna henne bättre och hitta hennes knappar vilket är super roligt!

Likes

Comments

Som ni vet så är jag ju väldigt(väldigt) Håkan-frälst. Min största dröm har ju varit att få träffa honom. Bor i samma stad som honom, så den dagen som jag träffar honom kan ju komma närsomhelst och hursomhelst liksomm.


Gissa vem jag då träffade när jag var på Halloween på Liseberg med mina kompisar den 30/10? Jo, självaste Håkan Hellström. Mitt liv blev helt plötsligt komplett igen, träffade lilla jag alltså min största idol inom musikbranchen?? Jag skakade och fällde en del lyckotårar efteråt, i chock om vad som egentligen hade hänt? Träffade jag honom verkligen eller var det bara en såndär dröm som jag måste vakna ur? Det var ingen dröm, det var verklighet.
Har fortfarande inte fattat att jag verkligen träffade honom, helt sjukt ändå? Egentligen, vad är oddsen att han är på Liseberg just den dagen som jag är?

Likes

Comments

Gårdagen spenderades på Halloween på Liseberg med Cordelia, Sofia och Wilma. Var verkligen hur roligt som helst. Jag och Wilma hade dessutom inte träffats på 1 år så det extra roligt, vi träffades senast förra hösten.
Jag mötte upp Wilma på centralstationen vid 15 och vi tog då en fika.
Sen så åkte vi till Liseberg och var där litegranna bara vi två. Jag och Wilma gick Klubbland vilket jag som är väldigt Håkan frälst tyckte var intressant och roligt. Sista delen av Klubbland visade dom en 5 min lång film från Ullevi 2016, och jag började storgråta som en liten bebis hehe. Från den lilla Håkan-butiken som fanns där fick jag med mig en Håkan-affisch/tavla hem.
Sen kom Cordelia och sist vid 18:45 så kom Sofia ner. När vi alla hade samlats så åt vi middag på Max.
Vi tillbringade typ hela kvällen bland Zombiesarna och Gastarna vilket var super roligt. Blev jagade av zombie’s runt hela det området kändes det som hahaha. Sofia och Wilma förstärkte få mig och Cordelia att gå något av spökhusen, jag var lite inne på att gå Vinden men bangade hahaha. Så Sofia och Wilma gick gasten själva som avslut.


(Tw för blod och dylikt på flera utav kommande bilder)

Likes

Comments

Asså äntligen är jag tillbaka på hästryggen igen efter skadan. Känns verkligen hur bra somhelst att vara back on track.

I måndags hade jag min första dressyrträning och det gick hur bra som helst. Glimma var sjukt seg och otrevlig i början mot mig men det släppte efter ett tag. Tillslut så var hon hur fin somhelst och allt gick super. Vi prövar att rida henne på pessoabett och även blinkers. Hon fungerar hur sjukt bra som helst på pessoabettet och är verkligen hur lugn som helst. Blinkers använder vi för att hon är så himla bakskygg. Och det fungerar oxå hur bra som helst, man märker verkligen en stor skillnad på hur hon är nu. Känns super bra!!

I onsdags så hade jag min första hoppträning och den gick också hur bra som helst. Trodde hon skulle vara helt galen och slänga av mig igen då det var första gången hon hoppa på typ 2 veckor. Men hon var hur lugn och fin som helst. Känns verkligen super bra❤️

Idag så fick Cecilia göra skrittarbete i ca 1h och Glimma skötte sig hur bra som helst!

“Do your best and never ever give up”

Likes

Comments

Natten till söndag så sov jag hos en nära vän till mig som jag inte hade träffat på hur länge som helst. Var verkligen super roligt att få träffa henne igen och även få träffa deras nya schäfer valp Luna. Hon är en vit schäfer och hur sjukt söt somhelst😍 Så under söndagförmiddagen så blev det bara en massa valpmys med Luna och min kompis brors valp som bor hos dom nu ett tag, hur mysigt somhelst verkligen!

Hur söta får man egentligen vara helt sjukt?😍

Likes

Comments