Motgångar är en sak som väldigt många stöter på, typ alla. Vissa stöter på mer, andra mindre. Jag är en utav dom som stött på mer motgångar!

2016 var ett år där jag stötte på fler motgångar än planerat, och där jag mådde så mycket sämre än vad jag hade hoppats på! Det var ett riktigt jobbigt och tufft år där jag knappt visste om jag skulle orka överleva eller inte. Jag stötte på fruktansvärt många motgångar under ett och samma år. Jag visste inte hur jag skulle hantera allting då allt som hände kom på en och samma gång vilket var fruktansvärt jobbigt för mig. Tänker tyvärr inte berätta exakt vissa saker som hände då jag känner att jag varken vill eller orkar att göra det. Men det var mycket motgångar inom ridningen där jag fått ta adjö av de hästarna som stod mig som absolut närmast, men även utanför hästsporten med massa olika saker. 2016 har som sagt varit ett riktigt tufft och kämpigt år för mig där jag mått så fruktansvärt dåligt att jag knappt vetat om jag skulle orka att överleva eller om jag inte skulle göra det! Men tack vare mina underbar vänner i stallet som fångat mig när jag fallit så är jag nu här idag, starkare än någonsin!

Vem är då dendär förebilden som räddat mig.

Den personen är Johanna Lassnack! Har följt henne under hela 2016 när jag hade som tuffast, och det är jag så fruktansvärt tacksam och glad över att jag gjort. För hennes peppande texter, citat och videor fick mig att tänka om, på riktigt. Dom fick mig att inse att jag inte är värdelös, att det finns en mening i livet, att det inte är värt att ge upp som jag var nära att faktiskt göra. Är inte det fantastiskt? Att "bara" med de "få" sakerna som denna underbara människa gjort, räddat livet på en person. Johanna är verkligen guld värd efter allt hon har gjort!

Motgångar möter vi alla på, vissa jobbigare än andra! Man lär sig utav motgångarna, man lär sig hur man ska hantera dom, man lär sig att hantera dom nästan gång man stöter på dom! Men det som gäller är bara att inte ge upp oavsett hur mycket man än vill det, oavsett hur värdelöst allt känns! För allt kommer bli så mycket bättre och du kommer att bli så mycket starkare psykiskt, för det blev jag!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag så har jag tillbringat hela dagen i stallet vilket varit fruktansvärt mysigt! Hade först som plan att bara ta cykeln upp och mysa med Toby. Men det slutade med att jag ställde honom i spolspiltan och duschade av hans hovar/ben och tvättade hans svans vilket verkligen behövdes! Sen så slutade det även med att jag tog mig ann en funktionärspost på dagens tävling Hummerhoppet som ska vara imorgon också. Det har varit super roligt med mycket trevligt folk och riktigt fina ritter och fina hästar som man bara vill köpa! Imorgon så ska jag också ta och jobba lite som funktionär. Sen så blir det ännu mera plugg inför historiaprovet vilket är mindre roligt!

Nu blir det myskväll med koll på Ponnyakuten och lite godis ät! Hade tänkt att lägga mig hyfsat tidigt då jag ska upp tidigt imon och det blir en lång dag i stallet så behöver vara riktigt uppvilad så att jag orkar!

Vi hörs
Kram <3

Likes

Comments

Som rubriken lyder så har idag också varit en jobbig dag för mig både fysiskt och psykiskt tyvärr!
Har känt en enorm press på mig idag i skolan, trots att vi typ bara kollat på film hela dagen! Har inte bara känt en enorm press idag, utan har gjort det de senaste 14 dagarna typ... För mig så sitter inte pressen inför lektionerna i skolan, utan även i hur jag ska bete mig! Har en sån stor press på mig själv hur jag ska vara för att passa in bland resterande klasskamrater, hur jag ska se ut, hur jag ska prata, hur jag ska gå, hur jag ska reagera på olika händelser! Vilket är fruktansvärt jobbigt för mig och drar så mycket energi från mig vilket leder till att jag blir så fruktansvärt utmattad och trött efter en skoldag! Men ibland orkar jag verkligen inte kämpa något mer och bara vill ge upp och aldrig mera vakna igen! För känner mig inte behövd längre, det känns som att ingen ropar på mig om hjälp, ingen frågar riktigt hur det är, ingen verkar bry sig! Då vill man bara ge upp...
Känner inte bara press inför skolan, utan även inom ridningen! Känner att jag måste räcka till i stallet, måste vara tlllgänlig så fort någon behöver hjälp, "Saga kan du hjälpa oss", "Saga kan du gå och hjälpa dom?" ekar nästan varje dag i stallet efter mig, måste vara flexibel hela tiden! Självklart är det super roligt att få hjälpa till och lära andra, men jag har faktiskt mig själv och min häst att ha hand om de dagarna jag är i stallet! För snart så brister jag där också tyvärr! Men försöker göra allt jag kan för att orka med skolan nu de sista månaderna innan sommarlovet som ska bli så fruktansvärt skönt och efterlängtat, sen blir det gymnasiet som jag är ännu mera taggad för. Om ni vill kan jag skriva ett separat inlägg om vad jag har valt för gymnasium och för olika linjer och varför osv? Kommentera nedan vad ni tycker!

Imorgon blir det mer plugg och en sväng upp till stallet och ut och springa hade jag tänkt! Måste verkligen hamna på rätt spår igen med träningen för att träna bort allt fett på kroppen osv...

Vi hörs!
Kram <3

Likes

Comments

Hellu!
Idag så slutade jag skolan 15.25, ugh! Men vi har iallafall haft roliga lektioner idag som språk, bild och musik, men även mindre roliga lektioner som NO och SO. Men men, imorgon är det iallafall fredag!
Idag har jag varit fruktansvärt trött och inte mått så bra varken fysiskt eller psykiskt! Denna vecka och förra veckan har varit väldigt energi krävande och stressande! Bröt dock ihop på bildlektionen idag. Anledningen till detta är att jag som tidigare skrivit sätter alldeles för mycket press på mig själv och vill lyckas perfekt i allt, men när det inte blir som förväntat då så bryter jag ihop! Att jag sätter alldeles för mycket krav på mig själv märks som absolut mest i bilden! Pratade med min bildlärare när jag bröt ihop vilket var väldigt skönt och jag känner verkligen att jag kan lita på henne och att hon förstod hur jag kände och så! Berättade det att jag sätter alldeles för mycket krav och press på mig själv och att när det inte får som förväntat så blir det som det blir! Är så otroligt tacksam att jag har så underbara lärare som jag verkligen kan prata med om det är något vilket är väldigt viktigt!

Idag så var det väldigt fint väder ute och solen sken vilket var fruktansvärt skönt då jag känner att det behövs sol nu då det varit grått och regnigt alldeles för länge nu! Kjolen åkte på idag och kommer säkert åka på imorgon också då det ser ut att det kommer vara väldigt fint väder då också!!

Vi hörs, kram

Likes

Comments

Passade på att låta mig och Toby bli fotade idag från marken, tålamod har ponnyn verkligen inte men sötheten har han garanterat😍

Alla fotona förutom de två första är tagna av min älskade vän Tinka❤

Likes

Comments

Andra dagen på veckan är slut och jag är redan död... Förra veckan plågades jag utan np onsdag och fredag och ett kemiprov på måndagen! Kemiprovet gick faktiskt bättre än förväntat och är nöjd med resultatet! Np på onsdagen gick som sagt inget vidare, men på fredagen gick det också där bättre än förväntat!
Denna veckan har jag inga läxor eller dylikt, utan det är bara att jobba ikapp allt jag missat och skicka in alla inlärningarna som jag har missat!
Nästa onsdag så har vi prov i historia på mellan krigstiden och andra världskriget, tror även det är på förintelsen också men är inte säker! Som "tur" är så har jag en gammelmormor som levde under första och andra världskriget och även under förintelsen som har skrivit en "bok" om hur det är att vara krigsbarn som jag nu har väldigt mycket användning utav!

Jag har väll inte mått helt 100 det senaste, jag vet inte riktigt varför! Sen så har jag börjat bli fruktansvärt skoltrött, igen... Jag har varit väldigt trött och sliten och verkligen inte haft energi alls. Jag har liksom bara velat att sova dagarna långa och slippa skolan. Men jag känner att jag verkligen inte får ge upp nu när det bara är 3 månader kvar innan välförtjänt sommarlov. Men allt känns bara så himla kaos just nu då det känns som jag har jätte mycket i skolan att hinna ikapp med och att jag verkligen måste prestera super på alla inlämningar och prov, samtidigt som jag ska försöka prestera super i stallet!
Har ej kunnat träna bort allt som jag ätit så mycket som jag har velat det senaste pga plugg till massa prov och inlämningar tyvärr... Men måste verkligen försöka få klämt in lite träning nu bland allt plugg för jag klarar verkligen inte av att bara gå runt och äta massa mat och inte sedan hinna träna... Men men, såhär blir det ibland!

Kommentera gärna vad ni vill läsa om framöver, hade tänkt att köra en frågestund snart så skulle vart roligt med frågor om allt möjligt!
Kram <33

Likes

Comments

Jag fick en förfrågan av en kompis att skriva om varför jag valt att sluta äta kött och valt bort animaliska produkter nästan helt och hållet, so here we go folks!!


1. Varför valde du att äta vegetarisk/veganskt?

Jag har sedan ung ålder velat sluta äta kött, men i den åldern visste jag inte riktigt hur djurindustrin egentligen var utan ville bli det bara för att lixom. Åren gick, tjatade mer och mer på mina föräldrar om att iallafall äta mer vegetariskt men så blev det inte... Sen en kväll i mars 2016 hade jag fått nog av att äta kött för jag insåg vilken hemsk industri det var. Då på middagen sa jag ungefär "jag har nu bestämt mig att sluta äta kött helt och hållet, och det kan inte ni ändra på för jag står hårt fast vid detta beslutet". Där började min resa som lakto-ovo-vegetarian! Det var riktigt svårt i början att inte äta kött, men ju mer tiden gick så blev det lättare och lättare. Sen så blev min klasskamrat vegan, vilket påverkade mig väldigt mycket också. Så i maj 2016 valde jag även att börja äta vegansk kost i skolan och började så småningom äta mer och mer veganskt hemma. Men om jag ska vara helt ärlig så äter jag inte vegansk kost till 100%, utan äter tex smör då och då!

2. Varför tycker du att andra ska bli det, vad finns det för fördelar?'

Jag känner att folk verkligen ska tänka genom en extra gång innan de köper en köttbit, vill du verkligen bidra till en plågsam död för ett oskyldigt djur bara för att Du vill få i dig kött för att det är gott? Sen så att äta kött skadar miljön så fruktansvärt mycket! Visste du att äta 1kg kött ger större skada på miljön än 25 mils bilåkning? Visste du även att en stor andel av alla hjärtsjukdomar vi har idag beror på kött? Sen så är det faktiskt billigare att äta vegetarisk kost om man tänker långsiktigt, varför inte lägga de pengarna som blir över för att inte äta kött på något roligare? Att äta vegetarisk kost är även mycket bättre för hälsan!

3. Hur mår du av att äta veganskt/vegetariskt?

Jag mår så fruktansvärt mycket bättre än vad jag gjorde när jag åt kött. Jag märker även av att mitt immunförsvar har blivit så mycket bättre och att jag därmed håller mig bättre ifrån olika sjukdomar och dylikt! Min matlust har även ökat för jag är 100 på vad jag verkligen stoppar i mig och att jag inte stoppar i mig något som jag inte vet vad det är! Under detta året som jag ätit vegetarisk kost så har jag även lärt mig så mycket olika recept på olika vegetariska/veganska maträtter vilket då har lätt till att jag vill tillbringa mycket mer tid i köket och mixtra med olika roliga produkter!

4. Hur noga måste man planera vad man äter för att få i sig tillräckligt protein?

Får väldigt ofta frågan om jag verkligen får i mig tillräckligt mycket protein, och ja det gör jag faktiskt. Bönor är våran största proteinkälla, och goda är dom också! Jag använder bönor i typ allt, speciellt vita bönor, för jag älskar verkligen bönor. Sen så är det viktigt att äta tillskott med vitaminer, järn och mineraler! Jag äter "mitt val! vegetarian", D-vitamin och omega 3! Det är viktigt att se till att man får i sig de vitaminer, järnen och mineraler som man får i sig via kött och mejeriprodukter!

Om ni har några fler frågor så är det bara att ställa dom så kommer jag garanterat göra ett ytterligare inlägg där jag svarar på dom om det så skulle uppskattas från erat håll! :)

Likes

Comments

Hej!

Nu under senare tid har jag tappat väldigt många läsare här på bloggen vilket är väldigt tråkigt tyvärr. Det känns som att jag gör något fel, vad är det för fel som jag gör då? Vill ju verkligen att ni ska tycka om min blogg och vill läsa varje nytt inlägg som jag skriver. Men vad är det som ni vill läsa om på bloggen? Tar emot alla förslag och idéer, för vill ju skriva om de saker som ni vill läsa om och inte bara saker som jag tycker om att läsa om. Vill ju så gärna göra er nöjda och glada.

Fick en förfrågan av en kompis igår om jag kunde skriva hur det är att vara lakto-ovo-vegetarian/vegan, och sa att jag självklart kunde skriva om det. Så ett inlägg om det kommer troligtvis ut nån gång under morgondagen! Det är lixom den enda idén jag har nu och vill gärna ha fler förslag som sagt om saker jag kan skriva om. Är mottaglig för alla möjliga inlägg om allt mellan himmel och jord. Så skulle verkligen vara guld värt om ni kunde ösa på med olika förslag!

Kram

Likes

Comments

Idag så hade vi studiedag vilket har vart fruktansvärt välbehövt! Då vi igår onsdag hade vårt NP i svenska läsförståelse och imorgon fredag ska vi ha den skriftliga delen i svenska! Så behövde verkligen en paus! Gårdagens prov gick inte så jätte bra, fick ett mental breakdown typ i slutet av provtiden och grät! Sätter alldeles för mycket press på mig vid dessa lägen och vill bara lyckas som alla andra! Jag kände mig väldigt missnöjd med att jag inte hann färdigt med allt och stressade upp mig jätte mycket och så! Pratade med min svenska lärare som även är min mentor när vi hade språk(har extra engelska istället för moderna språk, så har henne som lärare), och berättade hur jag kände ang provet och att jag sätter alldeles för mycket press på mig själv för att jag bara vill lyckas och att det oftast är vid dessa tillfällen som jag spricker om man säger så! Är så fruktansvärt glad att få ha henne som lärare och mentor för hon har verkligen stöttat mig sen hon började som lärare hos oss när vi började i 7:an(går i 9:an)!

Idag så hade vi då studiedag och då passade jag på att sova hos min kompis till idag! Vi gick upp tidigt för att hinna med tåget som gick 10:19 till stallet! När vi väl kom dit så mockade vi och fixade! Sen så skulle vi ta in honom, gick inte så jätte bra! Hästen har väldigt mycket personlighet, typ fuxsto varning på honom haha! Han tyckte att det var allt för tidigt att gå in från hagen vid 12 tiden. Så när vi kom dit så vägrade han komma när vi höll i grimman och bara drog iväg i full galopp och bockade och var helt galen. Han går i samma hage som en ponny och med en 4 åring som precis flyttat in, och alla 3 triggade igång varandra och bara var allmänt galna! Tog typ 50 min att få tag i den förbaskade hästen som är skimmel och som var en aning smutsigare om benen efter att fått springa runt i 50 min och låtas jagas av oss!
När vi väl fick in honom var vi en aning trötta och leriga haha!
Vi drog ut på en lite längre uteritt i skritt och trav då vi bl.a. Inte ville riskera att bli avkastade haha! Men det var verkligen super mysigt!
Vi köpte med sushi hem som fick bli en väldigt sen lunch då vi inte var hemma förs vid 17 tiden! Var även tvungen att köpa lite godis för morgondagens NP, så sjukt otagg på det asså helt sjukt, men men vad ska jag göra åt saken lixom?

Jag tog en varm dusch när jag kom hem och la mig i sängen med lite godis och bara vilade, och väntar på att mamma och Ilse(min lillasyrra) ska komma hem on typ 1h så att vi kan äta middag! Hade tänkt att städa mitt rum lite och bädda om sängen också för att sedan bädda ner mig i sängen med godis ytterligare en gång hihi!

Vi hörs, kram <3

Likes

Comments

Idag hoppade jag upp på min käraste ponny till fuxsto Sockan! Nog den största bitchen någonsin är hon, helt jäkla sjukt hur jobbig hon kan vara ibland asså! Ena dagen kan hon vara värsta prinsessan och gå hur fint som helst, andra dagen kan hon vara helt jäkla galen och inte lyssna ett skit på hjälperna och mer än gärna slänga av mig!
Så var fallet idag, dagens dressyrpass slutade på 2 mer än fina avflygningar! Fläskläpp, skadad handled, ond rygg och ond axel blev resultatet av dagens ritt på ett fuxsto! Första avramlingarna sedan december då jag åkte på riktig storstryk av en annan ponny som resulterade en kväll på akuten med en snarare brutet finger! Kändes väl sådär att få flyga av idag, men Sockan är som hon är när det kommer till detta och det är bara att hoppa upp igen och låssas som att ingenting har hänt och fortsätta där vi avslutade!

Trots att hon är ett riktigt bitchigt sto, då är hon ändå en super pärla när hon väl vill och det är inte bara för mig att jag flyger av hela tiden vilket kan hända i vissa perioder!
Hon är ju ändå ett fuxsto, så vad förväntar man sig?

Har en sån grov hatkärlek till fuxston, speciellt Sockan! Samtidigt som dom är så underbara, så är dom de värsta hästarna någonsin att rida! En häst med större personlighet och värre humörsvängningar får man nog leta efter ett ganska bra tag skulle jag tro!

Likes

Comments