View tracker

Hej!

Idag så red jag nykomlingen i stallet Toby! Han är en d-ponny valack född 2011!
Var verkligen jätte roligt att få rida honom!
Han är väldigt ungponny att rida, trippar fram och e lixom väldigt piggelin om man säger så, och så är han lite smått rädd för hästarna i andra manegen och för skyltarna på manegeväggarna haha!
Vi hoppade och han skötte sig prima, sista oxern slutade på ca 70cm😍
Men tror att vi två iallafall håller oss åt dressyrhållet då han va riktigt fin under framridningen👌🏼
Ska bli fruktansvärt roligt att få följa hans utveckling som ponny både i hoppningen o dressyren!Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 9 readers

Likes

Comments

View tracker

Okey, lets do this!
Efter många om och men har jag tänkt att försöka ta upp bloggandet igen, vet att jag har sagt detta många gånger men ska verkligen skärpa till mig nu!
Anledningarna till att jag sagt att jag ska ta upp bloggandet igen men att det aldrig har hänt är väl att det bara vart lite mycket för mig sedan Sally åkte i mars, för tyvärr så såldes Boy nu i september också så det har inte varit så lätt om man säger så! Sen så har det även varit massa andra saker som har hänt som har lätt till att jag varken haft orken eller tiden till att uppdatera bloggen! Sen så har vi även väldigt mycket i skolan just nu då vi arbetar med ett stort projekt inför FN-rollspelet som vi 9:or ska hålla i den 5/12 Världskulturmuseet! Är verkligen super nervös för det :// wish me good luck

Under höstlovet så träffade jag äntligen mitt grymmaste sjöissquad från i år vilket var sjukt roligt! Vi spenderade en hel dag på Halloween På Liseberg och det var fruktansvärt roligt och samtidigt läskigt med alla gastarna o zombiesarna som va där haha!

Så egentligen så är det bara detta som har hänt sen vi hördes sist, det är liksom inget mer intressant som händer för mig haha!

Som sagt så ska jag försöka uppdatera så mycket som möjligt när jag har tid!
Ni kan även komma med förslag och idéer om vad ni vill läsa om och vad jag ska skriva om osv, skulle vart jätte snällt <3
Kram

  • 34 readers

Likes

Comments

View tracker

"Ridning är ingen sport", "ni sitter ju bara där", "det är ju hästen som gör all jobb, inte ryttaren", "ridning är ju inte alls farligt", "det finns farligare sporter än ridning, ridning är ju bara för töntar", detta är några utav de få kommentarer jag får/ser vad jag än gör! Det är inte bara att ställa in hästen i boxen med all utrustning och sedan gå därifrån och tro att hästen ska ta av sig allt själv, så jävla enkelt är det fan inte. Ridning är en sport som kräver all sin tid, kräver tålamod, kräver att ryttaren har lusten att komma in i en helt ny värld som nästan är helt omöjlig att komma ut ifrån. Du som människa måste vara redo att lägga all sin tid och ork att vara i stallet från kl 07:00 till ca 22:00 för att göra så att din häst på ca 600 kg o ca 170cm ska må bra! Det är inte bara att komma till stallet och förvänta sig att hästen ska stå där redo med all utrustning för att ridas i ca 1h och sen ska hästen ta av allt själv igen!

Utan hästens Box skall mockas, hästen ska ut o in från hagen, 3 höpåsar med ca 4kg i varje ska fyllas, vattenhink 3 ggr om dagen ska fyllas till hage och Box, hästen ska ryktas innan o efter ridning, sadel och träns skall putsas, schabrak o täcken o benlindor ska tvättas, benskydden ska även tvättas! Detta är några utav de saker man som ryttare gör DAGLIGEN i stallet! Det blir tidiga mornar o sena nätter i stallet!

När det kommer till ridningen... Det e bara inte att sitta där o låta hästen göra allt jobb, utan ryttaren gör minst lika mycket jobb som hästen. Tänk dig, att du som människa på 60 kg o 160 cm ska få ett livsfarligt djur på 600 kg o 170 cm att hoppa en bana på 120 cm felfritt och att få din häst att dansa i takt med musik! Tänk dig att du som människa ska hantera ett djur som vilken sekund som helst kan få för sig att sparka dig i magen, som vilken sekund som helst när du rider börja bocka och stegra och göra allt för att få av dig, som vilken jäkla sekund som helst kan göra så att DU, just DU ja, mister ditt liv! Att börja med hästsporten är livsfarligt, du kommer in i en värld med farliga djur som du aldrig någonsin kommer att komma ut ifrån, du är fast i en värld. Ridning är inte bara en hobby, utan en SPORT som man kan jobba med och tävla i o vinna pengar! Vet ni vad det första en ryttare säger när man flygit av, oavsett hur skadad man än är? Svaret på den frågan är "Det gick bra, jag klarade mig, jag kan hoppa upp igen och fortsätta rida" och även "Hur fan mår min häst? Är den skadad? Lever den?"

Ridning är en sport, en livsfarlig sport! Vi riskerar hela vårt liv för att hålla på med det vi tycker är roligt - att rida ett djur som väger 10 ggr mer än vad man själv gör o har en manke som är högre än dig själv! Vad fan är det som folk inte förstår med att det ÄR en sport??

Likes

Comments

Nu är det tyvärr så att jag måste säga hejdå till min absolut bästa kompis, soulmate, mitt allt som flyttar till ett nytt hem nästa vecka😓
Jag har haft 4 år med blod, svett, tårar, mot o framgångar, inte minst av allt - lycka❤️
Dessa åren med Sally har vart dom absolut bästa åren i mitt liv, hon tog mig så sjukt långt in i hästsporten! Utan denna hästen skulle jag aldrig någonsin vart här idag och inte vart den personen idag!❤️
Hon kommer alltid ha en enorm plats hos mig o jag kommer alltid att älska henne❤️
Vi ses snart igen Sally aka Kossan❤️
2012 - 2016

  • 209 readers

Likes

Comments

Mitt självförtroende är det sämsta någonsin
Allt jag har fått höra, tjock, ful, äcklig, hora, bitch har gjort så att jag inte vet vem jag är längre
Jag vet inte min personlighet, jag vet inte hur jag ska vara för att passa in, för att någon ska gilla mig
Jag känner mig vilsen, ensam, oduglig
Jag känner inte mig själv längre på samma sätt som förr, jag minns inte vem jag var eller hur jag var då
Jag var bara mig själv, men har helt glömt bort hur det är att bara vara sig själv

Jag vill att allt ska bli som förr, då allt va så jävla lätt, då det inte var något drama, då det inte var några bråk! Då man inte supade sig full varje helg för att glömma hur man egentligen mår, för att glömma hur jävla dåligt man egentligen mår!

Jag är inte som alla andra, det har jag aldrig vart, jag vet!
Men vill bara att allt ska bli som förr, då jag hade ett leende på läpparna varje dag, då varje dag inte var en kamp!

  • 220 readers

Likes

Comments

Att varje dag i skolan vet att man kommer få en panikattack närsomhelst, då det ända jag gör är att skakar och gråter
Att kvällen innan prov, redovisningar, inlämningar mm, får världens ångestattack
All stress inför att försöka få godkänt i alla ämnen i skolan
Att vakna på morgonen av världens smärta inom mig, som att någon hugger mig med 10 knivar i bröstkorgen
Att vakna mitt i natten när man väl somnat av alldeles för många tankar som plågar mig
Att dagligen känna att jag inte räcker till, att jag inte syns, att känna mig oduglig för allt
Att dagligen tänka "Denna dagen kommer säkert att vara ett helvete precis som alla andra dagar"
Att på kvällarna inte kunna somna, att man bara ligger där och tänker på annat
Att varje dag tänka på när man ska försvinna, försvinna från denna jävla jord
Att känna att man inte klarar av något längre
Att vara hur jävla nära som helst på att ge upp allt
Alla krav som ställs på oss nu förtiden, alla ideal o alla normer
Att känna att man måste skämmas för vad man tycker, att folk trycker ner en bara för att man tycker så som man gör!


Så många känslor och tankat på en och samma gång, känslor som plågar mig långsamt inifrån och ut! Jag orkar bara inte kämpa mera, jag orkar inte stå ut med allt detta jävla bullshit, jag vill inte lida något mer!

  • 247 readers

Likes

Comments

Hej på er!
Sitter i stallet just nu och har typ precis ridit! Jag red Prince för allra första gången!
Har alltid velat rida honom för han har verkar så mäktig o rida, o det var han verkligen😍
Han skötte sig super bra idag och var jätte fin! Men han var lite seg, men i slutet av passet så började han lyssna mer på min skänkel och gick mer frammåt💁🏼
Hoppas det känns lite bättre nästa pass iaf💁🏼

Kram❤️

  • 275 readers

Likes

Comments

Hej på er!
Jag har nu tagit beslutet att börja blogga så mkt jag hinner nu efter ett antal månaders uppehåll då det har hänt väldigt mycket just nu💁🏼
Men ska iaf försöka blogga så mkt som möjligt om hästarna och min vardag!

Kram

  • 286 readers

Likes

Comments

Hej på er!
Asså jag vet inte riktigt hur jag skall göra med bloggen, har lixom nästan tappat intresset för att blogga :/ Jag vet lixom inte riktigt vad jag ska skriva om på bloggen. Men jag skall försöka upd bloggen så mkt som möjligt nu under sommarlovet.

Just nu sitter jag iaf på tåget påväg hem från Malmö. Jag vart med min kusin på Grevlundagården Grand Prix som e en tävling. Vädret har vart så sjukt fint asså *_* I lördags så hade vi 27 grader i Grevlunda, helt sjukt, så jag blev väldigt brun o bränd kan man la säga hehe. Idag så var det lite mildare om man säger så:) Har iaf haft en sjukt rolig helg i Grevlunda med shopping o fotografering o kollat på tävlingarna mm:)

O sen så det som hänt Lisa Holm är ju fan sjukt på riktigt. Jävla idioter. Hur fan tänker dom? Att mörda en 17 årig oskyldig flicka som har HELA sitt liv framför sig;(( Vila i frid finaste Lisa Holm<3

Kram<3

Likes

Comments

Hej på er!

Vill ni oxå vara med kampen att besegra barncancer? Genom att följa länken som jag länkar här nedan och köp en Give-Hope märkt produkt, då skänker du pengar för att hjälpa fler barn att besegra det dom absolut vill, att besegra cancern! Så, tryck på länken här nedan och köp en Give-Hope märkt produkt så att ännu fler barn kan besegra sin högsta önskan och bli helt friskförklarade!

Länken:
https://www.givehope.se/hse/UmEYg7R6

Hoppas nu att just DU oxå vill vara med och kämpa mot barncancern<3
Kram

Likes

Comments