Vet inte hur många gånger jag funderade på att hoppa ur bilen på vägen dit eller inte kliva på planet.. Eller att ta "fel" flyg i Zürich och åka tillbaka till Florence.. Aja kom hem iallafall tillslut..

Grät princip när jag skulle säga hejdå till allt och alla..

Back to normal nu iallafall hos mina egna hästar, kommer springa ut i stallet imorgon bitti för att rida! Är så inspirerad efter veckorna i Italien 😍

En sak jag dock inte är inspirerad av efter Italien är att gå till skolan igen på måndag -.- känns såååå långt borta från mina tankar just nu.. Känns som om jag fortfarande sitter i Italien och skriver detta och inte i min egen säng(?). På tal om sängen så har jag faktiskt saknat den.. Och min dusch! Känns inte som jag varit borta 3 veckor.. Mer som 3 dagar.. Life is life och någonstans i all denna längtan tillbaka är det skönt att vara hemma!

Ska mocka imorgon för första gången på 3 veckor.. Ska även göra allt annars stallarbete för första gången på 3 veckor, jag har alltså bara ridit och solat.. 😎

Thanks a lot once again alla som gjort min resa till den bästa! Och tack Erasmus+

Nu ska jag äntligen lägga mig i min egna säng igen och sooooova 😴

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 167 Readers

Likes

Comments

Tack för dessa tre underbara veckorna i detta underbara land med alla underbara människor! Jag har lärt mig otroligt mycket och blivit mycket starkare som person! Jag har lärt känna så många fantastiska människor och hästar!
Sitter just nu i regnet med min kaffe kopp och lyssnar på åskan.. Hur hemskt detta vädret än är så är det inget som stör mig! Om mindre än 3 timmar måste jag säga hejdå (inte för alltid hoppas jag!). Alghouti, Calimero, Contento, Yoleen, Danturano, Quebec och till och med snälla Magnus kommer jag sakna så mycket! Dom har lärt mig sjukt mycket dessa 7 hästar på bara 3 veckor!

Red min sista ridtur här på Alghouti igår eftermiddag.. Efter det så var det grillkväll, jätte trevligt!

Under min tid här har jag varit nära döden (i mitt tycke), varit efterlyst av halva Sverige och Italien, varit nära på att köpa häst, flugit över 1.45, blivit solbränd och fått handskbränna efter mina handskar och mycket mycket mer!

Jag har lärt mig att ta ansvar, bestämma själv, stå för vad jag tycker, lagat mat själv (även om det bara hänt några få gånger 😉).. Jag har fått bättre själv förtroende lärt mig att ta för mig och inte vara så blyg. Jag har blivit säkrare på min engelska och jag har lärt mig några ord på Italienska 😅

Jag kommer att ta med mig allt jag lärt mig hem och jag kommer prova varenda övning jag ridit på mina hästar! Att ha fått träna och rida här har gjort mig till en mycket bättre ryttare, ridsättet här nere är inte jätte annorlunda från Sverige men jag har utvecklats enormt!

Idag är första dagen jag kan klaga på vädret, det har varit nästintill strålande sol varje dag under dessa 3 veckor tills idag för nu ösregnar det... Har vant mig vid värmen här och fryser ihjäl när det undergår 20+ så lär gå runt i termo jacka och byxor när jag kommer hem till Sverige.. PLUS jag läste att det skulle snöa hemma imorgon... Hata Sverige -.-

Det kommer vara svårt för mig att säga hejdå till alla av hästarna här.. Men det finns en av alla dom som är lite extra speciell och som fått en speciell plats i mitt hjärta.. Quebec ❤️ även om jag bara ridit henne ett 9 tal gånger så är hon underbar! Både på insidan och utsidan! Hon har ställt upp för mig i alla lägen hon tog mig säkert runt när jag hoppade henne och hon räddade mig på varje ställe jag gjorde fel! Hon är underbar och jag kommer sakna henne helt otroligt! ❤️

Alghouti kommer också ha en speciell plats i mitt hjärta! Med glimten i ögat och ett busigt ponny humör 😅 men underbar att rida ❤️

Danturano red jag bara en gång och jag har känslan av hans språng kvar i mig fortfarande! Kändes som att flyga ✈️ jag är stensäkert på att han kommer nå toppen! Han är min dröm häst i alla lägen och jag var bara några millimeter från att faktiskt ta med honom hem! Jag tror på denna häst och är förväntansfull över att få se honom i framtiden ❤️

I'll be back here! 🇮🇹

Tack för allt ännu en gång Italien och Scuderia FLB så ses vi snart det kan jag lova! ❤️

Kommer att lägga ut en reseberättelse här inom det närmsta så att ni får veta allt som hänt!

Wish me luck inför flygresan i detta åskväder 🌩

Höll på att glömma Erasmus+ som har gett mig möjligheten att åka hitt! Tack!

  • 226 Readers

Likes

Comments

Ni vet den där känslan av att man verkligen inte vill.. Känslan dom man får panik av?
Japp precis så känner jag just nu.. Jag vill INTE hem. I'm freakin out... Faaaaast saknar mina hästar men dom hade ju kunnat komma hit istället..? Eller så tar jag med mig detta stället hem..?
Båda sakerna lika omöjliga..

En sak som jag är sjukt stolt över mig själv är.. Italienarna har lärt mig dricka kaffe... I'm getting old 💁🏼 nä men vuxen poäng till mig 😏

Satt nere vid klubbhuset ikväll med dom andra ikväll igen fattade nästan vad dom pratade om.. Eller ja efter lite översättning, hade velat lära mig italienska faktiskt! Häftigt språk! Kan typ 5 ord 😂 (vill inte försöka mig på att stava dom)..

Red iallafall Alghouti, Magnus och Contento idag!

  • 222 Readers

Likes

Comments

Efter halva tiden här så ville jag åka hem mer än något annat... Men nu plötslig när det bara är två hela dagar kvar så vill jag INTE hem.. Hade kunnat stanna här 3 veckor till minst! Alla är så otroligt underbara här och jag trivs alldeles för bra (om man nu kan göra det)..
Magnus var faktiskt riktigt duktig i morse! Samma med Alghouti! Klippte Contento vid lunch och sen nu i eftermiddag har jag ridit Quebec.

Sitter just nu nere vid klubbhuset med resten av folket här på stället..

Åker iallafall hem på lördag och det vill jag som sagt inte.. Kan iallafall säga att jag kommer definitivt åka hit igen! Vare sig jag får det eller ej 😂

  • 236 Readers

Likes

Comments

Eller.. Det hade ju varit bra om man hade kunnat ta alla beslut positiva, så som man ville ha det.. Tyvärr så går det inte riktigt till så.. Vissa beslut man tvingas ta kanske man inte vill ta och vissa vill man verkligen ta. Mitt beslut är i mina ögon väääldigt stort haha..
Nä men jag har alltså hittat min dröm häst, seriously.. Och jag har blivit erbjuden att köpa den (pris och pengar är inget jag tänker gå in på!). Problem nr 1. Hästen bor här nere i Italien.. Problem nr 2. Jag måååååste få sålt Calle. Problem nr 3. Jag åker här ifrån på lördag vilket hade gjort en eventuell affär mycket svårare. Problem nr 4. Den ska transporteras till Sverige (minsta problemet egentligen). Problem nr 5. Den måste veterinär besiktigas (och jag åker alltså hem på lördag?!?!). Problem nr 6. Pengar (inget mer om det!). Problem nr 7. Prata med mina föräldrar 😂
Fine nu tänker jag på min framtid, hästen är 5 år och hoppar redan hus... Jag har två 4 åringar som också kommer kunna hoppa hus.. 3 sjukt bra hästar hade inte varit fel men är det värt att köpa en till fin häst när jag redan har två? Men som sagt det är min drömhäst och i mina tankar ser jag den redan stå hemma hos mig.
Lite mer om hästen kanske.. Den är 5 år som sagt, den var 12 bästa 4 åring i Italien förra året.. Den hoppade alla 4 års klasser felfritt under förra året. Den har dock inte gjort så mycket dom senaste 4 månaderna vilket i mina ögon är bra!
Jag tror på denna häst och jag tror den kan ta mig till dom klasserna jag vill till i sinom tid med övning och träning. Kanske min framtid står på spel? Eller dess framtid..?
Hur många gånger får man ett sån här förfrågan? Ja många men på en så här bra häst? Och en häst som man faktiskt älskar?
Jag har haft turen att ha fått rida fina hästar och lyckats köpa fina hästar för bra pris! Men jag vill så gärna kunna köpa en fin häst och verkligen utvecklas med den till eliten! But I'm running out of time..
Finger crossed för att jag ska få alla dom där 7 problemen att bli så små som möjligt och att jag blir min drömhästs nya ryttare!

  • 273 Readers

Likes

Comments

As it says.. I lördags kom mina föräldrar och hälsade på så vi var ute och åt på resturang.

I söndags så hoppade jag först Quebec på morgonen hoppade fram lite sen höjde vi sista gången låg det på kanske 1,35. Hon hoppade riktigt bra och var jätte duktig 👏🏻
Sen hoppade jag Danturano efter det 😍 samma sak där, hoppade fram sen så sista sprången låg på 1,45 och han bara luftade över... 👏🏻

Vi åkte till någon medeltids stad som hette San Gomignion (tror jag) på eftermiddagen.

I går så åkte vi till lutande tornet i Pisa och till Medelhavet 🌴

  • 312 Readers

Likes

Comments

Yay för att jag "glömt" skriva.. Haha nä men har inte orkat och har inte haft så bra internet..
Dag 7.. Ja vilken dag var nu det? Söndag? Iallafall så slutade jag vid halv ett då efter att ha ridit Magnus, Alghouti och Contento. På eftermiddagen gjorde vi först inte så mycket, senare på kvällen åkte vi med Niclas och hans kompisar till SAN Casciano och köpte glass och gick på något nöjesfält.

Dag 8 som då alltså var måndag.. Vi sov ganska länge eftersom vi var lediga. Sen tog vi bussen till Florence och där hamnade vi i något köpcenter under mark.. Köpte Calvin Klein underkläder. Jag fick lite smått panik när vi skulle försöka hitta rätt buss hem och vi skulle veta var vi skulle hoppa av 😂 men vi lyckades, vi gick sen hem från SAN Casciano till Scuderia och det tog väl ca 45 min.

Dag 9.. Började med att rida Magnus, hoppade lite linjer han tänder till så fort man ska hoppa 😉 annars kan han vara lite seg 😌 red sedan ut Alghouti sååå fint var det att rida ut här!

Dag 10. Idag började jag med Magnus som vanligt då ja 😉 hoppade en jätte rolig övning, bom 4 galoppsprång oxer 3 galoppsprång bom 3 galoppsprång studs 3 galoppsprång bom. Ska prova det med mina hästar när jag kommer hem! Red sen ut Alghouti idag igen tillsammans med Johanna och Silver. Skulle rida stoet (som jag funderat på att köpa och glömt namnet på) men hon har fått något konstigt utslag så vi får avvakta och se. Tog sedan lunch och efter lunch red jag Yoleen, skrittade och travade lite lugnt och försökte hitta stödet till bettet och att hon inte skulle springa på bogarna. Jätte rolig häst att jobba med! Till sist fixade jag Calimero efter att någon varit och prov ridit.

Sitter just nu utanför huset i min ensamhet, jätte fin kväll och det är fortfarande skönt väder! Funderar på att gå in och sova haha känns inte som jag gör så mycket mer än rider och sover...

Börjar längta efter mina hästar där hemma! Har lärt mig sååå mycket här som jag vill hem och prova på dom! 🐎

  • 286 Readers

Likes

Comments

Påtal om fest eller ja middag var det ju i fredags kväll. Vi skulle äta på en resturang, och in kom det massa med förrätt. Jag och Johanna tog vars en rund macka med typ köttfärs(?) på... Trodde vi... Vi smakade och ja det var det vidrigaste jag ätit... ABSOLUT INTE köttfärs, utan det var KYCKLINGLEVER 😖😖😖😖😖 ja så nog pratat om den kvällen...

Började rida Magnus som vanligt red lite bommar 🐎

Sedan var det Alghoutis tur att skritta 25 min 🐴

Efter Alghouti fick jag rida det där underbara stoet efter Quidam de Revel igen 😍 skulle kunna köpa den asså 😍

På eftermiddagen red jag Contento den som jag red i fredags med men som jag glömde namnet på 😅

  • 340 Readers

Likes

Comments

Började som vanligt med Maguns, red lite så kallat flat work på banan. Red inte jätte länge utan bara mjukade upp honom lite 🐎

Skrittade där efter Alghouti i ungefär 25 min, ska skritta honom ungefär lika länge imorgon.

Sen hade vi lunch till halv fyra, när vi kom ner i stallet så fick jag reda på av vår tränare att jag skulle rida hans häst Blue.. Såg när han red den imorse och då var den lite pain in the ass... Men men i början var den suuuper fin! Tills vi skulle rida över en bom 😅 Nope det gick ju inte.. Men ja efter lite övertalning kom vi över alla bommar och hinder. Hoppa kunde den iallafall!! Trots att sen som sagt var lite pain in the ass så var dem riktigt häftig!

Sist red jag en som jag redan glömt namnet på.. Haha.. Jobbade mycket över bommar och det gick väldigt bra! Man fick rida honom mycket med benen så lär ha tränings verk imorgon.. 😅

Sitter just nu och kollar när Lorenzo rider Calimero, ska fixa vid honom sen och efter det ska det vara fest här på stället 👌

  • 370 Readers

Likes

Comments

Började dagen med att rida Magnus då Alghouti fick nya skor. Red lite bommar och upphöjda plankor och han var jätte duktig! I början är han som klister -.- men efter ett tag kommer han igång 👌

Efter det så promenera jag med Alghouti i 17 minuter för att vara exakt 😏 Han tyckte att det var lite onödigt att vi skulle gå fram och tillbaka på gårdsplanen 😂

Sen när jag var färdig med honom gick jag och satte mig vid ridbanan för att kolla när dom andra red. Under tiden jag satt där kom en av privat ryttarna (eller vad man ska kalla dom) fram och frågade om jag ville rida en av hennes hästar. Jag tackade givetvis ja! Hästen jag skulle rida var ett sto 7 år efter Quidam de Revel... Helt underbar!! Hade jag haft pengarna hade jag köpt den direkt! Travade och galopperade lite i låg form, hon var så samarbeta villig och snäll! 😍

Hade lunch sen ett tag och efter lunchen städade vi och putsade sakerna i sadelkammaren.

Red Calimero som sista idag. Världens snällaste hingst är han 😍 hoppade och red lite bommar med honom. Han var super duktig som alltid!

Var ute och sprang en runda nu efter jag slutat... Satan vilka backar det är här... Riktiga mjölksyre backar 😅

Sitter just nu ute på trappan... Börjar bli lite kallt.. Men kolla gärna in min snap: sagawahlman och min instagram: sagacassandra för mer uppdatering från Italien

  • 402 Readers

Likes

Comments