Hej! Har varit frånvarande från bloggen väldigt länge nu och jag ska berätta varför!

Den sista månaden under graviditeten så började jag må ganska dåligt. Men det var inget som jag tänkte så mycket på.

Jag var på en vanlig rutinkoll hos min barnmorska och då när hon mätte min mage så fick hon samma mått som förra gången jag var där. Med andra ord så verkade det som att han inte hade växt någonting.
Så hon skickade mig till ett tillväxt ultraljud dagen efter.
Där kunde man konstatera att han stannat i tillväxten, men att han mådde bra i övrigt.

Efter ultraljudet så skickades jag till specialist mödravården för att ta blodprover, lämna urin prov och kolla mitt blodtryck. Dom gjorde även ett ctg på lillen för att lyssna på hans hjärt rytm.

Dom kunde konstatera att jag läckte protein i urinen och mitt blodtryck var förhöjt, och detta kunde antyda att jag var påväg att få havandeskaps förgiftning.

Men jag mådde inte jättedåligt så jag fick åka hem.
Efter detta besök så fick jag åka till Danderyd två gånger i veckan för att följa upp och kolla hur jag mådde och om lillen mådde bra.

Han mådde toppen i magen och hjärtat slog bra och han rörde på sig.
Däremot så fick jag sämre värden och jag började må sämre och sämre.

Dom konstaterade att jag fått havandeskaps förgiftning och dom ville lägga in mig för övervakning och för att jag i sinom tid skulle bli igångsatt!

Det här var torsdagen den 7/9.
Jag lades in på avdelning 16 på Danderyd där jag planerat att föda.
Min mamma kom dit senare på kvällen och stannade på sjukhuset med mig.

På fredagen så berättade läkaren att jag skulle bli igångsatt så fort jag fick en plats på förlossningen.
Så vi väntade och väntade och jag blev helt knäpp av att bara ligga på ett sjukhus och vänta!
Vid det här laget ville jag bara föda ut honom då jag mådde så dåligt och var så trött.

På söndagen den 10/9 så höll jag på att gå i taket! Jag var på så dåligt humör och orkade inte ligga kvar en sekund till.
Men då på kvällen så kom dom och berättade att jag hade fått ett rum på förlossningen så nu var det dax!

Jag blev så glad men min längtan förvandlades till nervositet samtidigt som jag var så förväntansfull!

När vi väl kommit in på rummet så blev jag undersökt för att kolla om tappen var mogen och vilket sätt som skulle bli bäst för mig att bli igångsatt med.

Jag skulle få en medicin som triggade igång värkarna. Man fick en dos varannan timme och jag fick min första dos 20:45 på söndag kväll.
Det sjuka är att då var jag taggad på att få igång värkarna och känna att något hände.

Dom kom igång under natten och det kändes först som mens värkar, som blev starkare och starkare. På morgonen vid kl 8 så hade jag börjat få så kraftiga värkar att jag var tvungen att andas igenom dom och jag gjorde ett konstigt ljud när jag andades haha. Smärtan är inget man känt tidigare och det går nästan inte att beskriva hur det känns.

Vid kl 12 så hade jag sjukt ont och det kom in en barnmorska och undersökte mig. Jag var då öppen endast två centimeter. Men det var ändå bra för jag hade svarat bra på medicinen och jag behövde inga fler doser.

När barnmorskan hade gått så blev värkarna så kraftiga och det var ingen paus mellan dom! Egentligen så kommer värkarna och håller bara i i någon minut sen släpper dom och man kan andas och slappna av. Men nu hade jag en konstant värk som gjorde så ont så att jag ville gråta! Jag visste inte vad jag skulle ta mig till!
Så jag gick och satte mig i duschen. Jag lutade mig över en pilates boll och vred på duschen på det varmaste. Sen sköljde jag ryggen och magen med hett vatten.
Kan inte säga att det tog bort smärtan men det hjälpte lite grann.

Vid det här laget hade jag inte tagit någon bedövning. Läkarna rekommenderade mig att ta ryggmärgsbedövning då jag haft högt blodtryck så vid det här laget väntade jag på att dom skulle komma in och ge mig den jäkla sprutan!
Tidigare hade jag känt mig osäker gällande bedövning men nu så ville jag ha en spruta!

Väl i duschen så kände jag ett grovt tryck neråt och det kändes som att jag var tvungen att gå och bajsa. (Vilket jag inte behövde)

Jag lyckades ta mig ut ur duschen och skrek till mamma att ringa på hjälp för jag kunde inte andas så ont gjorde det!

När jag la mig på sängen så fick jag som en kramp liknande värk som gjorde att hela kroppen drog ihop sig och jag trodde att jag skulle kräkas!

Min mamma och min syster var med mig under hela förlossningen, men min mamma har bara gjort kejsarsnitt så hon hade ingen aning om hur en förlossning gick till eller vad värkarna betydde! Min syster hade ju inte heller någon aning då hon aldrig fött barn haha! Så dom förstod ju inte vad värkarna innebar.

Iallafall fall, tillslut så kom det en undersköterska och hon såg att jag hade sjukt ont och att jag hade börjat få värkar som drog ihop kroppen.
Det visade sig vara krystvärkar...

Hon klippte upp mina trosor och undersökte och mycket riktigt så var det en liten kille påväg ut!

Hon skyndade sig och ringde in en massa folk och jag började föda ut min lilla prins!

Jag var helt groggy av smärtan och skrek för att det kändes som att jag skulle föda ut en ko! Men jag hann inte få någon bedövning och lustgasen var bara skit, den funkade inte alls för mig.
Det som funkade var att min syster höll mig i handen och när jag ville ge upp så var det hon som fick mig att skärpa mig.

Jag krystade och krystade och ville ge upp men sen från ingenstans så kom han ut! Min lilla kille 💙 Det kändes faktiskt så bra efteråt att jag födde helt utan bedövning, man känner sig stark och hur ont det än gjorde så klarar man av smärtan! Det går ju trots allt över sen!

Amadeo föddes måndag den 11/9 kl 14:50 ❤️

Känslan att få upp honom på bröstet var helt obeskrivlig!

Jag sprack på två ställen och fick sy några stygn. Men helt ärligt så är det så värt smärtan! För att få hålla min egna lilla son efter att ha burit på honom i 9 månader är en helt otrolig känsla! Skulle gladeligen föda barn igen!
Kärleken till sitt barn är nog det starkaste som finns!

Jag och Amadeo fick stanna kvar på sjukhuset några dagar då han var lite liten när han kom. Men jag kämpade på med amningen och nu har han gått upp en massa i vikt!

Vi fick åka hem på torsdagen och har haft det så bra tillsammans!
Han är världens snällaste och tänk att han snart blir en månad!!

Jag hoppas ni förstår lite varför jag varit frånvarande och nu känner jag verkligen att jag vill ta vara på varje dag med min son!

Men jag ska försöka blogga så ofta jag kan!

Puss <3

Nu la jag in lite bilder från sjukhuset och förlossningen! Allt ifrån att jag är pigg till att jag ligger och vrider mig av smärta!
Men det bjuder jag på!
Det var en av de häftigaste upplevelserna jag varit med om!

❤️❤️❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej alla!
Nu har jag inte uppdaterat på ganska länge och jag ber om ursäkt!

Jag har inte haft så mycket att skriva om och jag har inte känt mig på topp heller.
Mitt humör har pendlat upp och ner, jag har börjat känna mig förkyld och jag har även känt mig oerhört trött.

Men! Jag har en sak att berätta.
I torsdags 24/8 så var jag hos min barnmorska för en vanlig rutinkoll. Hon upptäckte då att han har stannat av i tillväxten. Men då hon inte kände sig på den säkra sidan så skickade hon mig på ett tillväxt ultraljud.
Så på fredagen 25/8 så var jag på ultraljudet och hon kunde se att tillväxten stannat med 20% eller vad man nu säger.. men hon kollade flödet i navelsträngen, kollade hjärtat, i hjärnan och mätte fostervatten mängden och allt såg bra ut, bara det att han har stannat av lite i växten.
Så. Jag blev skickad till specialist mödravården, och där fick jag träffa några barnmorskor som först började med att mäta ctg, det är att dom sätter på två plattor kan man säga på magen som registrerar hjärtljuden på barnet och jag fick en liten knapp som jag skulle trycka på varje gång han rörde sig. Hjärtat slog bra och han rörde sig lite grann, sen när barnmorskan buffade på magen så reagerade han väldigt bra och gav respons.

Efter ctg, så fick jag lämna urinprov. Det visade att jag hade lite äggvita i urinen.
Dom kollade även mitt blodtryck som var lite högt. Det kan innebära att jag kanske håller på att få havandeskapsförgiftning, eller att moderkakans livslängd inte håller längre. För alla moderkakor har olika livslängd, dom flesta klarar 40 veckor eller mer men vissa klarar inte så länge så min moderkaka kanske är klar nu. Det kan också va att moderkakan inte ger ut näring som den ska så lillen prioriterar vissa organ istället för att växa... Jag har inte så jättebra koll på allt detta så jag har säkert förklarat fel men ni kanske förstår vad jag menar.

Det är alltså inget fel på barnet utan det är jag som inte mår så bra :)

Men! Summan av kardemumman. Jag ska nu följa upp det här, så jag ska tillbaka redan på måndag.

Om allt ser bra ut så tror jag att man avvaktar och ser hur han mår.

Men om jag fortfarande mår som förra gången så kommer jag nog att bli igångsatt. Dom flesta som jag pratat med tror att han är klar och redo att komma ut.

Så pirrigt! Det betyder att jag kanske får träffa min lille prins nästa vecka 💙

Jag har även packat min BB väska! Så jag är ganska redo nu.
Vad som är i den kan jag gå igenom i ett annat inlägg. :)

Likes

Comments

Idag så var jag i stan med min fina barndomsvän Helena! Hon har flyttat ner till Sthlm från Norrland, ända från Överkalix! Min släkt kommer därifrån så det är så hon och jag har lärt känna varandra.
Så mysigt när hon nu bor i Sthlm och man kan träffas lite oftare!
Vi tog en fika och pratade massor! Så kul! Kanske inte hinner ses igen innan jag har fått lillen... spännande!

Jag har känt mig förvånande pigg idag, jag brukar annars vara väldigt trött på dagarna. Men idag så har jag känt mig full av energi, vet inte om det är bra eller dåligt haha!

Men nu är jag påväg hem och planerar vad jag ska äta till middag.. sen ska jag lägga mig i min säng som jag älskar! Haha vill typ inte lämna mitt rum nu!

Puss <3

Likes

Comments

Jag har samlat ihop några av mina smink favoriter som jag har iallafall just nu!

1. Min Dream BB Fresh cream från Maybelline! Den här är fantastisk! Den har soy extrakt, täcker precis lagom, anpassar dig till din hudton, det blir en naturlig lyster, solskydd, inga oljor och man känner sig återfuktad hela dagen! Jag tycker den är fantastisk dom dagar man inte vill ha så mycket smink på sig, sen brukar jag även blanda den med min foundation för att det inte ska bli så "kakigt". Rekommenderar verkligen den 💜
2. Min Water Drop hydrating moisturizer från Dr. Jart.
Den passar dom flesta hudtyper skulle jag säga, men främst riktad till dom med torr hudtyp. Den ger en lyster och återfuktar länge! Jag brukar använda den efter jag har tvättat ansiktet, men den går även att använda som primer under sminket! ✨

3. Highlight palett från Sleek!
Den här paletten är ett väldigt bra budget alternativ men den är också sååå bra! Den kommer i tre puder nyanser och en krämig, dom sitter så länge och det finns nyanser som passar dom flesta tillfällen!
En lila, en vit och en bronzig! Man kan ju se vilken som är favorit... Men man kan aldrig få för mycket highlighter! ⭐️⭐️⭐️

4. Matt solpuder från Hoola Benefit.
Älskar benefit överlag, men det här solpuder kommer i en väldigt naturlig färg och är inte så orange vilket jag älskar. För när man är ljus i hyn är det inte så snyggt med orangea ränder i ansiktet haha!
Så rekommenderar verkligen det här solpudret! Både jag och min syster älskar det! ☀️

5. Det här måste vara en av mina favorit smink produkter ever!!!
En fantastisk läpp penna från Too Faced. Perfect nude. Och jag som älskar nude läppar och oftast är väldigt ljus i hyn tycker att just den här pennan passar så bra! Den är jätte ljus och lätt att applicera!
Det enda tråkiga är att den ska sluta tillverkas då det inte är så många som köper den då den är just så ljus i färgen! Så jag har köpt på mig några så jag klarar mig ett tag! Men jag tror man fortfarande kan fråga om dom finns på lagret så kan man säkert köpa några tills dom tar helt slut! Det kommer jag göra 👄💄💋

6. Mitt favorit läppstift från Gerard cosmetics. Det går att beställa från Madlady.com
Jag älskar det för att det är krämigt samtidigt som det är matt. Och färgen skiftar i olika bruna nyanser, nästa lite åt det gråa hållet. Men jag älskar verkligen såna färger! 💄💋

7. Min smink borste från Real Techniques. Jag använder den som contour borste och att applicera solpuder. Den är väldigt mjuk och gör det lätt att applicera så att man inte får ränder.
👍🏼👍🏼👍🏼

8. Sist på min lista är den här fantastiska bryn skuggan från Elizabeth Arden! Den räcker såååå länge att det är sjukt! Jag använder den i princip varje dag men den har inte ens börjat ta slut! Färgen är super fin och det är lätt att forma ögonbrynen! Jag brukar använda skuggan på mina ögonbryn och avsluta med en ögonbryns gel för att ge brynen lite struktur!

Men där har ni några utav mina favorit produkter just nu! 💕

Likes

Comments

Idag så blev det en spontan fika med min gamla klasskompis och vän Josefine!
Det var super mysigt att träffa henne, för vi har inte setts på ganska länge och vi har pratat länge om att ses.
Så idag äntligen så blev det av!
Vi satt och pratade i flera timmar och det var så kul!
Hon är en så himla glad och mysig tjej, kände att jag behövde lite Jossan energi! <3

När jag kom hem så hade jag fått en leverans!
Jag har nämligen beställt en matta till mitt sovrum som äntligen kommit!
Jag har också fått hem en tavla som jag äntligen satte upp!

Så mitt rum börjar arta sig. Det som saknas är nya byråer samt taklampa. Sen kommer jag att köpa lite småsaker och fler tavlor så småningom. Men man kan inte köpa allt på en gång hehe.

Jag har även fått hem bilbarnstolen! Så fin och det känns så konstigt att där ska en liten plutt ligga snart!

Mattan jag beställde kommer från RugVista.com Dom har ett super brett utbud och nu var det mycket på rea.

Tavlan kommer från Desenio.com
Dom har också mycket på rea nu så rekommenderar att gå in och kika!

Bilbarnstolen har jag hyrt från if.com
Man betalar en summa varje månad och så får man tre olika stolar. Den första får man innan man ska föda, sen när det är dags att byta i takt med att barnet växer så får man stolarna skickade till sig. Så smart tycker jag. Den sista stolen får man även behålla. För mig så kändes det som ett mycket smartare val då en bilbarnstol kostar väldigt mycket.

Så nöjd med allt och imorgon har jag tänkt att börja packa förlossningsväskan!

Likes

Comments

Igår så var jag på stranden med min syster, mamma och pappa.
Det var så härligt att komma ut och va lite i solen.
Jag har inte alls känt mig sugen på att va i solen när det varit så varmt, men igår så var det faktiskt jätteskönt! Speciellt när jag kunde svalka mig i vattnet emellanåt.

Nu är det 28 dagar kvar till beräknat förlossnings datum!
Känns så sjukt att det är så lite tid kvar nu!
Jag har fortfarande grejer som jag vill fixa men jag har ändå klart det mesta inför förlossningen.
Det enda jag väntar på är bilbarnstolen som ska komma idag!

Så det jag har och göra nu är att packa förlossnings väskan.

Tiden går så fort!

Likes

Comments

I lördags innan jag blev sjukt överraskad med en Babyshower, så hade jag en toppen dag med min pappa.

Vi började dagen med att åka till fjärilshuset vid Haga parken, som vi brukade åka till när vi var små.
Där gick vi omkring och sen tog vi en fika. Dom har en vacker trädgård utanför så vi satte oss på deras uteservering.

Efter fjärilshuset så åkte vi till Naturhistoriska riksmuseet! Ett av mina favorit museum! Jag älskade att gå där som barn och titta på alla dinosaurier. När jag var liten så var min största dröm att bli paleontolog. Jag skrev till och med ett lång föredrag om allt från vad alla dinosaurier hette och trias, jura och krita perioden. En av mina favorit dinosaurier är Brachiosaurus och sen älskar jag raptorerna! Men nog om det hehe.

Vi gick runt på dom olika utställningarna och tittade, det var super intressant!
Gå på museum är något man verkligen borde göra oftare!

Nästa gång skulle jag vilja åka till armé museet!

Efter museet så åkte vi förbi Djursholm och tog en kaffe och varm choklad, sen åkte vi och kollade på lite hus vid vattnet.
Det var super mysigt att åka massa innervägar innan vi åkte ut på motorvägen för att köra hem! Med andra ord så hade jag en toppen förmiddag med min far!

Likes

Comments

Igår lördag så blev jag så överraskad!

Jag hade varit iväg under förmiddagen med min pappa. Vi åkte till fjärilshuset och Naturhistoriska museet.
Jag anade ingenting alls om vad som försiggick hemma. Jag tyckte bara att det var jättekul att va iväg med pappa och va lite kulturell. Hade ingen som helst tanke på att det var nåt som pågick ( måste va gravidhjärnan )
På hemvägen så åkte vi förbi Djursholm och drack varm choklad innan vi åkte hem. Min pappa körde en massa småvägar då vi tycker det är kul att kolla på hus, men obviously så var det ju bara för att dom där hemma skulle få mer tid på sig!

Väl när vi kom hem så stod det en bil parkerad på uppfarten och jag som är så dålig på bilar tänkte att det säkert va Felicia som hade nån kompis över. (Det var Nicoles bil kom jag ju på sen när jag såg henne)
När jag kom in så ser jag en massa skor i hallen men tänker bara att det måste va Felicia som har vänner över.
Sen hör jag hur några ropar SUPRISE från köket, men jag fattar inte riktigt förens jag hör dom ropa YOU ARE HAVING A BABY!! Då kopplade jag att det va ju till mig dom ropade haha! Jag var så chockad och började gråta typ direkt när jag såg alla mina vänner och min syster <3
Jag hade helt släppt tanken på att jag skulle få en Babyshower! Tog typ tre timmar för mig att smälta allt, så chockad var jag.

Men allt var så fint! Dom hade köpt så fina dekorationer och champagne (självklart alkoholfri till mig ) och Nicole hade bakat fantastiskt goda glutenfria cupcakes!! Åt seriöst typ 3 stycken haha! Det fanns smoothie och vi började med att äta super god pasta sallad!

När vi ätit så fick jag presenter!
Jag eller lillen fick så himla fina grejer! Han fick bomber jackor, adidas sneakers, adidas dress, nappar, kostym, leksaker, baby böcker, kläder, gosedjur, blöjtårta! Ja så himla fina saker!
Så tacksam över alla fina presenter och kort som vi fick! <3

En grej som var mindre bra var att jag svettades så mycket och hade ingen bh på mig så jag fick tutt svett i form av två mörka ringar på klänningen haha! Det förstörde ju dom flesta bilder kan jag säga, men det bjuder jag på! Inte så lätt att va gravid och få stora bröst.

Men hur som helst så är jag så glad och tacksam över att jag har så fina vänner!
Att dom tog sig tiden att komma och överraska mig!
Och att jag fick så himla fina presenter! Jag finner inga ord! Allt var så fint ordnat och det var så mysigt att få den här stunden med mina fina vänner som jag älskar så mycket!

Extra tack till min syster som är så fantastisk som styrde upp det hela <3

Likes

Comments

Min syster Felicia brukar jag kalla för loppan. Vet inte varför jag började kalla henne för det men har gjort det så länge och det känns typ konstigt att kalla henne nåt annat haha! Så för er som undrade över rubriken så är det självklart min syster jag menar.

Jag är inne i ett stadie nu när jag känner mig sjukt ful typ hela tiden och inga kläder passar osv... så jag är inte så taggad på att lägga ut bilder på mig själv...
Däremot!! Så var min syster så snygg idag så jag kände att jag var tvungen att lägga ut lite bilder på hennes outfit!

Min fantastiska, fina och underbara lilla loppa <3

Tröja från H&M
Kjol från bikbok
Skor från Vans


Likes

Comments

Igår onsdag så var jag hos barnmorskan. Jag var bara på en rutinkoll och lyssnade på hjärtat. Allt såg bra ut och han fortsätter att växa. Jag har dock varit lite orolig för dom senaste dagarna har han inte rört sig lika kraftigt... men ska avvakta, för hjärtat slog bra och så länge jag känner 10 tydliga rörelser om dagen så ska det inte vara någon fara.

Jag börjar faktiskt ha klart det mesta nu inför att han ska komma! Jag har säng, skötbord+tillbehör, barnvagn och kläder. Sen har jag beställt en bilbarnstol som kommer om några dagar! Så jag känner mig ganska lugn faktiskt!
Det är lite små fix i barnrummet och i mitt rum, men det kommer med tiden!

I alla fall så kom min fina underbara vän och kollega Linnea till mig på kvällen, eller vi möttes i centrum och köpte pizza (standard hehe) sen åkte vi hem till mig och bara myste, pratade och kollade inredning!
Va så kul att hänga med henne för hon är en av mina närmsta vänner och nästa helg så ska hon flytta till Härnösand för att studera opera!!! Hur coolt? Hon är jätte duktig och har en otroligt vacker röst. Men det känns lite tråkigt att hon kommer flytta för jag kommer att sakna henne! Men jag kan ju alltid hälsa på <3

Tänkte visa lite bilder på hur mitt rum och barnrummet ser ut just nu, men det som inte är klart är mattor, taklampor och lite tavlor i mitt rum. Sen ska jag ha ett helt nytt klädsystem...

Men ha en toppen dag! <3

Likes

Comments