Sitter just nu på min 1st period, vilket är intro to business.... Den klassen är knas jobbig säger jag bara. Jag förstår allt och så men det handlar massa om college och sånt som jag inte kommer ha nytta av i och med att jag är utbytesstudent. Just nu har vi i alla fall en vikarie, vilket är chill... Klockan ringer om 14min, för klassen slutar 9.24(ja 24 inte 25) och sen har jag 5min på mig att gå till nästa lektion som är English 12A. Vi läser "The Great Gatsby" där. 

Efter skolan har jag basket-träning och just nu säger min kropp ett starkt nej till det, men jag ska träna. För jag ska bli så bra som möjligt på basket, det gör mig så frustrerad att inte vara på en bättre nivå än vad jag är. Men det är förstående i och med att jag aldrig har spelat basket utan har nästan bara spelat fotboll hela mitt liv. Armmuskler not on point, just saying. 

Efter träningen har jag team-bonding på ett hotell(tror jag), vi ska sova över och äta pizza och helt enkelt bonda som ett lag, även fast vi är 3 olika lag! Tiden jag har hemma innan det hoppas jag iallafall att min mammas brev har kommit från Sverige i och med att jag verkligen kan behöva en kexchoklad just nu... 

Men måste gå till nästa lektion snart, så det var allt för nu, adiooooos

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Yes, yes, and yes!

Hade min första (någonsin) basket-träning idag och jag säger bara tagga squats varje dag. Seriöst i basket så gör du squats hela tiden då det är en del av hur du står i position. Men det var i alla fall super roligt! Är så taggad att få vara en del av basketlaget och lära mig en helt ny sport som man inte använder fötter i, he he. Eftersom det var första träningen idag hade jag inte basketskor(vi ska fixa tillsammans som ett lag) så jag "almost twisted my ankle all the time", tränade liksom i vanliga nike free run..

Skolan rullar på som vanligt iallafall, har bara en klass som jag måste få upp betyget i, vilket är min favoritklass med min favoritlärare... sååå ja... Det är den svåraste klassen jag har även då det är en NO klass och som alla vet är inte NO mitt starkaste ämne överhuvudtaget. Men terminen är snart slut så måste få upp betyget!

Får jag bara berätta hur svårt jag har det att blogga... Jag sitter och skriver på bloggen samtidigt som jag kollar twitter, Facebook och allt! Blir så ofokuserad! And that's what I blame my bad blogging on. :p

Är så exalterad att få kexchoklad från madre och padre i veckan! Fick helt plötsligt värsta cravingen för det och tur som jag hade höll det på och skicka min betalningsdosa samtidigt så jag bad dem skicka kexchoklad samtidigt och nu är life toppen. #DetäräventoppenförPurpose&MadeInTheA.MIsOutNow #justinbieber&OneDirectionsAlbum #BordeSlutaMedHashtagsBye #SkaDuschaBye

Likes

Comments

Först och främst vill jag be hemskt mycket om ursäkt för att jag suger på att uppdatera er om mitt liv här borta i Oregon. Sedan vill jag fortsätta med att berätta att jag aldrig slutade på soccer(fotboll).... Helt enkelt så fick min coach mig att fortsätta, problemet är dock jag tränar osv MEN jag är skadad så kan inte riktigt spela matcherna (borde egentligen inte träna). Men sista matchen för fotbolls säsongen är på Tisdag och jag ska spela den no matter what, jag menar min ljumske(JA jag har problem med ljumsken IGEN) får lika gärna lägga av helt den matchen så taggad är jag att spela igen.

Det är även senior night på tisdag, vilket innebär att före matchen eller i halvlek så eskorteras alla seniors 1 och 1 av sina föräldrar ut på planen och speakern berättar typ om personens framtidsplaner. Jag har fått en lapp där jag ska skriva ner mina innan imorgon och jag har inte skrivit något, men kommer basically skriva "I'm going to move back to Sweden and finish high school there and after that I thinking of coming back to U.S" eller något sådant.

JUSTE NÄR JAG HAR VARIT BORTA FRÅN BLOGGEN HAR JAG HUNNIT FYLLA 16!!!!

Min sweet 16 var super rolig! Mina vänner planerade hela min födelsedag utan att jag visste om det, på dagen umgicks jag med Angela but basically så umgicks vi bara för hon var min distraction så att min värdmamma, min aunt, Klára och Alina kunde åka och fixa allting för kvällen. Vi var på ett bowlingställe i närheten, det var en sweet 16 bithday cake, vi åt pizza och bowlade osv. Det var basically jag och mina vänner och det var superkul! (Jag krossade alla i bowling om ni undrar)

Måste bokstavligen gå nu, så får berätta mer i ett annat inlägg SNART!

Likes

Comments

Jag ska sluta spela soccer(fotboll) här borta och det finns massa anledningar till det. Kan ju säga att jag inte har varit på soccer practice på 2-3veckor på grund av mina lungor för det första, sen kan jag ju fortsätta med att säga att jag skulle tillbaka i måndags MEN jag fick värsta pranik-attacken på grund av det efter skolan innan träningen. SEN kan vi ta det ett steg längre till att jag kan misslyckas i mina klasser här och jag måste ha C(motsvarar E) i alla ämnen för att inte bli hemskickad.

Nu tänker typ hälften "hur svårt kan det vara att få E i alla ämnen?", men måste jag påminna er om jag bokstavligen är i ett annat land där deras kunskaper må vara sämre men de har andra principer och sen använder de inte de enklaste engelska orden i skolan. Den klassen jag har svårast med är American Government, vi lär oss bokstavligen hur deras government(regering) fungerar och jag insåg IGÅR att jag kanske bör göra en ordlista för orden som används i den klassen är så främmande för mig.

Vad har hänt annars... Haft min andra amerikanska sleepover, har åkt till en annan stad för skolans football team #dedicatedfan ... Vi förlorade för övrigt den matchen, vi fick endast en touchdown, men skolan vi mötte var typ psyko. Seriöst vi fick höra från en tjej i den skolan att eftersom det var deras homecoming game så hade de under dagen gjort seagulls(vår maskot) som de hade tänt eld på..... Största bondeskolan mitt ute i ingenstans för övrigt dock så no surprise.

Imorgon ska vi ha en tsunami drill, så kan inte ha mina nya adidas jag fick i posten idag vilket suger. Gillar att skolan varnar eleverna att det är någon slags övning en viss dag så att man inte kommer i typ för lite kläder eller i den här situationen dåliga skor.

Ska studera nu, så godnatt för mig och godmorgon för er! 

Likes

Comments

Jag vill göra en video där jag svarar på lite frågor och berättar lite vad som händer här just nu... Så det vore toppen om ni kunde ställa frågor antingen i kommentarsfältet eller någon annanstans :)

  • USA

Likes

Comments

I Fredags var det homecoming game, vi krossade motståndarna. Det var jätte kul att kolla football för andra gången, börjar förstå sporten riktigt bra. Gick parad dit med folk från skolan och sedan mötte jag upp Angela och Holly där, det var super kul! 

I Lördags var det min första och sista(obviously) homecoming dance. Började med att jag absolut inte gjorde någonting på hela dagen för att sedan få ett sms att vara klar på mindre än 1h. Stress-fixade mig bokstavligen och så gjorde Klára också. Därefter kom Alina, Bay, Nathanel och SeongJin och hämtade oss. Vi tog snabbt bilder för att sedan åka till ett annat hus och ta ännu fler bilder. Därefter var vi massa människor som drog och åt middag på något ställe, jag beställde en kycklingbröst macka och vi var typ 7personer som tog samma.

Där efter åkte vi till dansen och jag mötte upp Angela där, vi gick in på dansen och det såg ut som typ ett disco i fjärdeklass, sen började det påminna om fotbollscup-discon bara att alla hade fancy dresses. Men det var kul, vi dansade hela natten(lol från 8-11pm) och tog lite bilder o.s.v. Not even going to go in on details because it isn't even worth it.

Söndag var sova hela dagen för allt var skevt och sen inse att man har massa plugg 9pm. Somnade runt 12-1am och vaknade sedan igen runt 2-3am för sms från Sverige, sen hade jag fett svårt att gå upp imorse och allt var bara skevt för mitt hår hade inte torkat alls under natten och allt kändes bara fel. Klára gick inte till skolan heller för hon är sjuk. Blev iallafall skjutsad av en av mina mostrar här till skolan, vilket var riktigt snällt.

Gjorde mitt första test i skolan idag, fick dock göra två för hade missat ett tidigare. Det var typ bara a, b, c, d frågor.... Americans you have it too easy, seriously? Det var fortfarande svårt för mig dock för vissa ord didn't make sense at all.

----------------------------

Skrev allt det här i måndags utan att publicera det, så publicerar det idag, onsdag. 

Likes

Comments

Okej allt har typ kaosat sedan sist, både positivt och negativt! Har försökt skriva det här inlägget 3 gånger typ och jag slutar alltid och gör något annat...

Men iallafall jag har varit hos doktorn 2gånger, första gången fått reda på att jag har lunginflammation och har gått runt med det i 5veckor utan att göra något åt det och andra gången var idag då jag har mer ont i mina lungor även fast jag har tagit hela kuren av antibiotika, så jag fick idag röntga lungorna samt ta blodprov.

And guess what???? It's nothing wrong with my lungs... BUT why the hell do my lungs hurt then??? :-)

Fick dock medicin för att jag har en förkylning, men det var jag själv som överhuvudtaget sa att jag hade en förkylning o.s.v... Har dock inte hämtat ut medicinen än, ska hämta ut den imorgon tror jag. Jag ska även tillbaka till skolan imorgon har gått till skolan tisdag, onsdag den här veckan (hade ingen skola i måndags) och förra veckan gick jag endast måndag tisdag. Det som suger med att jag inte går till skolan är att jag hamnar så sjukt mycket efter i ALLT. Sen så är det homecoming week den här veckan och jag har typ missat alla roliga saker! Missade till exempel en rolig assembly idag och det sög.

Men imorgon går jag till skolan endast för det är airband and homecoming game o.s.v. OM ni inte förstår vad jag pratar om förresten får ni fråga, seriously är för lat för att förklara på direkten. Men annars det som har hänt sen sist är typ att i söndags var jag på bio med Klára, SeongJin, Nathanel och Bay, vi såg scorch trials... Jag och Klára var de enda som förstod filmen för de andra hade aldrig sett MazeRunner. Det är typ det som har hänt helt seriöst, men ska försöka bli bättre på att uppdatera här från andra sidan atlanten! Kram

Likes

Comments

Hittade den här texten online... 
​​"I am an exchange student.

How do you know what is a dream if you never accomplished one. How do you know what is an adventure if you never took part in one. How do you know what is anguish if you never said goodbye to your family and friends with your eyes full of tears. How do you know what is being desperate, if you never arrived in a place alone and could not understand a word of what everyone else was saying. How do you know what is diversity if you never lived under the same roof with people from all over the world? How do you know what is tolerance, if you never had to get used to something different even if you didn’t like it. How do you know what is autonomy, if you never had the chance to decide something by yourself? How do you know what it means to grow up, if you never stopped being a child to start a new course? How do you know what is to be helpless, if you never wanted to hug someone and had a computer screen to prevent you from doing it. How do you know what is distance, if you never, looking at a map, said “ I am so far away”.

How do you know what is a language, if you never had to learn one to make friends. How do you know what is patriotism, if you never shouted “ I love my country” holding a flag in your hands. How do you know what is the true reality, if you never had the chance to see a lot of them to make one. How do you know what is an opportunity, if you never caught one. How do you know what is pride, if you never experienced it for yourself at realizing how much you have accomplished. How do you know what is to seize the day, if you never saw the time running so fast. How do you know what is a friend, if the circumstances never showed you the true ones. How do you know what is a family, if you never had one that supported you unconditionally . How do you know what are borders, if you never crossed yours , to see what there was on the other side. How do you know what is imagination, if you never thought about the moment when you would go back home.

How do you know the world, if you have never been an exchange student?"

Likes

Comments

Började skriva på det här inlägget igår, men det slutade upp med att jag skypade, försökte göra läxor och skratta samtidigt... Det gick bara inte. 

Är inne på min tredje riktiga dag av high school och det är kul. Gillar dock inte min engelska klass eller min intro to business klass.. Engelskan måste jag ju ta och den är egentligen inte så dålig men jag tycker den är ganska komplicerat då seniors har ett stort projekt just nu, men jag kommer klara det. Sen intro to business är så skev klass enligt mig, men jag har inte ork att byta så stannar troligtvis kvar i den klassen...

Älskar min 5th period sååååååååååååååå mycket, det är animal behavior! Den klassen är så skev men så chill, just nu pratar vi om mänskligt beteende och vi får såååååå sjuka läxor! Första läxan vi hade var att vi skulle stirra på någon och dokumentera personens reaktion. Stirrade på Klára men hon började prata med mig och jag började garva så totalt misslyckande från min sida. 

Efter skolan igår så åkte laget hem till en tjej i mitt lag och åt team-dinner och därefter var det match. Matchen var så sjukt bra spelad från vår sida helt ärligt, men vi fick bara inte bollen. Jag spelade ytterback för jag punktmarkerade skevaste tjejen, hon hade damp helt ärligt. Hennes armar var på en 24/7 och en gång drog jag armen på henne och hon fick frispark och därefter fortsatte hon med sina armar så jag sa "Put your DAMN arms down" och hon sa då "I've got no time for you" och här kommer mitt svar som jag är så stolt över att jag kom på i den sekunden "Oh and you think I got time for you, that's cute".  Vi spelade iallafall 0-0, men som sagt vi kunde ha vunnit. 

Idag är det fredag och skolan gick på som vanligt... Lärde känna bland annat en ny tjej i painting and drawing och hon sa till mig "Jag har sätt dig häromkring men du såg så bitchig ut så vågade inte prata med dig", så jag har alltså ett bitchface.... Nice to know why nobody talks to me, jokes. Men sen började de jag sitter med på bilden prata om att jag såg ut som en modell och sa till mig att vi borde göra en photoshop, jag bara garvade åt dem... Men vi ska nog hänga någon dag, de är sjukt snälla! 

Det var typ allt, ska dricka cola nu byeeeeeee


Likes

Comments

Skrev hela inlägget på engelska innan jag insåg att det var på engelska......

Imorgon är det första dagen i skolan, eller det är första dagen för freshmans och nya elever. Så jag tror det endast kommer vara vi utbytisar och freshmans imorgon, om det inte är någon helt ny i skolan också. Så första officiella dagen är inte förens onsdag och ni förstår inte hur exalterad jag är! Jag är så exalterad att prata med folk i mina klasser, vet dock inte vad för klasser jag har än. En helt annan sak men jag tror min bloggning kommer bli allt bättre nu när skolan börjar då jag har mer att berätta!

FÖRRESTEN imorgon var det exakt en månad sen jag lämnade Sverige???????? Eller det är idag för er i Sverige... Men ni förstår!

​Om ni har några frågor kan ni skriva de i kommentarsfältet och jag kommer någon gång i framtiden svara på de i en video.

Likes

Comments