Beslutet om att åka hem eller inte var aldrig enkelt.
Det tog mig flera veckor och många listor över för- och nackdelar att komma fram till.

Efter att jag bestämt mig följdes jag av negativa tankar som aldrig tystnade. Att jag gav upp som inte höll mig till ursprungsplanen, stanna kvar och jobba. Att jag slösat bort mitt Working Holiday Visa, som jag bara kan använda en gång i livet. Det hela bottnade i en rädsla för att jag skulle ångra mig i samma stund som jag steg av flygplanet på Arlanda.

Kombinationen av människor jag saknat, att det verkade enklare att få jobb i Sverige och att det händer saker i sommar som jag verkligen inte vill missa vägde ändå tyngst. Det tillsammans med ett behov av att få landa och bearbeta allt häftigt som jag upplevt.

De två veckorna hemma i Stockholm har varit ett virrvarr av middagar, arbetsintervjuer och reunions med vänner. Har till och med hunnit jobba extra vid tre tillfällen. Men viktigast av allt, jag har avsatt tid för mig själv. Allt för att hindra stressen från att bli en del av min vardag igen. Jag har fortsatt läsa, unnat mig långa promenader i naturen med mina favorit-poddar i hörlurarna och lagt mig på yogamattan för att sträcka ut kroppen efteråt. Jag har försökt skapa rutiner under lediga dagar, men också tillåtit mig själv att sova ut när jag behövt det.

Att komma hem innebär en våg av blandade känslor, som ibland slår ner över en med en sådan kraft att man inte kan avgöra vilket ben man ska stå på. Men trots att jag ibland ångrar att jag inte stannade i Australien så vet jag att jag fattat rätt beslut. Mår bättre än någonsin just nu och är så stolt över mig själv för att jag gjort den här resan. 6 månader i ett annat land är en lång tid och jag känner enorm tacksamhet mot de människor jag träffat på vägen.

Nu ser jag fram emot en sommar i Stockholm, med både jobb, parkhäng och utekvällar. Vill lära känna nya människor, upptäcka nya platser och ständigt påminna mig själv om att livet är här och nu.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Att fira min födelsedag tillsammans med Melina i ett helt nytt land var både annorlunda och skönt.
Älskar att samla många vänner och festa tills fötterna svider, men det kändes fint att prova något annat.
Dagen blev lugn och kravlös, utan särskilda förväntningar.
Förmiddagen spenderades på stranden med havet tätt intill och en bok i högsta hugg. Bikinin, som jag passade på att inviga, var en tidig födelsedagspresent från pappa.
När solen förvandlat oss till två levande svettpölar var det dags att gå vidare.
Gick in på första bästa bar med happy hour och hamnade på "Miura Pintxos Bar & Grill", där bartendern visade sig vara otroligt bra på att blanda mojitos. Vi provade original, mango och vanilla basil - alla smakade helt gudomligt.
Vårt sista stopp på vägen till hotellet blev "Hungry Pandah", där vi nu kan klassas som stamgäster.
En måltid för 35k IDR (ca 25 kronor) är inte fy skam!
Väl hemma duschade vi av oss sanden och jag bytte om till min byxdress från Forever New, är lite kär i den.
Sedan begav vi oss ut igen, i jakt på ett fräscht spa med överkomligt pris. Det slutade med varsin helkroppsmassage för 100k IDR vilket är ca 60 kronor per person, hur värt???
Här var jag täckt i olja från Aromaterapin och Melinas Hot Stone-behandling hade lett till en mindre brännblåsa.
Trots detta var vi väldigt nöjda, min stela nacke behöver massage oftare.
Vi gick till en ny bar, där de serverade drinkar som endast smakade kokosmjölk och väldigt mycket vodka. Borde kanske anat att något inte stod rätt till när det stod ”Pinna Colada” i menyn.

Kvällen avslutades med pizza och Sex and the City. ​
​Hade haft Dominos-cravings i flera dagar och var nöjdast i världen just då.  

 
Alla bilder är tagna med min iPhone 6 i bristen på minneskort till min kamera.

Likes

Comments

Ett band som jag tycker om att lyssna på medan jag skriver, redigerar foton eller jobbar. 
Helst deluxe-versionen av det äldre albumet som delar samma namn som gruppen. Genialiska texter.
Min bästa girl power-låt. Brukar spela den på repeat i hörlurarna när jag är påväg till något som känns lite läskigt, till exempel en arbetsintervju. 
 
En lista som uppkom när jag försökte samla ihop låtar som spelats i bakgrunden på efterfesterna förra hösten, då vi pratade om allt som kändes jobbigt, kramades och åt pommes från Donken direkt ur påsen. Nu ser jag det som en spellista att somna till, min trygghet under nätterna på tågluffen i somras. 
 
En låt som sätter ord på mycket jag känner just nu och samtidigt påminner om att livet går vidare.
 
Här samlar jag ständigt musik som gör mig taggad på livet. Det är spellistan som mina vänner alltid tvingas lyssna på när vi sminkar oss och dricker vin inför en utekväll.
 
En av mina favoritlåtar i väldigt fin tappning, som jag precis i skrivande stund upptäckte. Älskar live-sessions!

Likes

Comments

Gatorna är så smala att det är svårt att gå i bredd och det luktar främmande precis överallt.
Människorna vi passerar slåss om vår uppmärksamhet, alla vill att vi ska handla något från just deras affär.
Det är som att vi har "turister" skrivet i pannan med röd färg.

Solen bränner och sanden är så mörk att den nästan är svart.
Det spelar ingen roll hur stilla jag ligger, sarongen blir ändå sandig efter bara någon minut.
Men vetskapen om att befinna mig på en strand, så nära havet, gör mig alltid lugn.

Försöker få solkrämen att fastna och envisas med att läsa liggandes på rygg trots att det värker i armarna.
Prutade ned en fotlänk flätad av snäckor som nu klär min ankel och får mig att känna mig sådär härligt "semestrig".

Förkylningen har naglat sig fast sedan vi kom hit och Melina hoppar till varenda gång jag nyser.
​Jag har blivit expert på att öppna citroner med skaftet på en sked.

Vi tvättar kläder i handfatet och hänger upp dem i en avancerad tvättline-konstruktion.
Skapad för att på en liten yta kunna rymma så många plagg som möjligt.
Min mobil har börjat krångla regelbundet nu, kanske för att den är överfylld med foton.

Vi rör oss mellan hotellrummet, stranden och supermarket, målet med veckorna här var att vila och det gör vi till fullo.

​Rensar huvudet genom att lyssna på podcaster och försöker plöja igenom böckerna, som hittills legat nästan orörda i resväskan under de senaste månaderna.

​​Det känns som att vi lever farligt varenda gång vi ska gå över gatan, då det varken finns trafikljus eller regler.
​Alla tutar precis hela tiden och de ständiga oväsendet tar ibland mycket energi

Bali gör mig stressad och avslappnad på samma gång.

Likes

Comments

Redan innan vi lämnade Sverige bestämde jag och Melina oss för att vi skulle hoppa fallskärm, så när vår vän Marine ville göra det på sin födelsedag såg vi det som ett utmärkt läge att hänga på. Vi bokade allt med mindre än en veckas framförhållning och i söndags stod vi där, fullt utrustade och aningen livrädda.
På plats i det lilla, trånga flygplanet åkte känslorna upp och ner, likt en jojo. Ena sekunden var jag så otroligt nervös och undrade vad jag hade gett mig in på. I nästa stund blev jag väldigt taggad och kände mig redo för att testa gränserna. Självklart var det en bonus att få se Byron Bay från ovan, galet vackert.
Innan färden upp i planet hade instruktörerna gått igenom exakt vad vi behövde tänka på under själva hoppet, så när vi kastades ut i luften fokuserade jag endast på att hålla armarna stilla och helt hållet lita på min instruktör Danny. Efter en liten stund knackade han mig tre gånger på axeln, vilket betydde att jag skulle sträcka ut armarna.
Under ca 60 sekunder föll vi helt fritt. Jag tänkte "hur hinner han fälla ut fallskärmen i den här intensiva hastigheten?" I efterhand fick jag veta att kroppen vänjer sig vid den sortens stress efter ett antal gånger, vilket gör att de som hoppar fallskärm dagligen upplever den minuten i slow motion och hinner både tänka och agera under tiden. Det enda jag minns är att mitt ansikte fladdrade, en vag smärta i öronen och att munnen blev torr av det hårda lufttrycket.
Ett plötsligt ryck som gjorde väldigt ont i brösten och vi hängde i en fullt utvecklad fallskärm. I den stunden hann jag samla tankarna och overklighetskänslan försvann. Allt kändes väldigt stilla och det var riktigt häftigt att betrakta världen uppifrån samtidigt som vi flöt genom luften.
Jag njöt verkligen till fullo, att livet kan vara så vackert! Tystnaden fick mig att börja småprata med Danny, som berättade att han hoppat fallskärm över hela världen, minst 7900 gånger. Sedan påminde han mig om hur viktigt det var att inte stöta i marken med benen under landningen, så jag övade några gånger på att greppa mina ben och hålla dem uppe. Att göra det samtidigt som mina armar satt fast i en sele var inte det lättaste.
Vi lyckades landa utan att jag bröt några ben, slog istället i fingret men det var inget allvarligt. Efteråt var jag så otroligt nöjd och stolt över mig själv, även om det självklart var instruktören som faktiskt gjorde allt jobb. Den känslan av att klara av vad som helst är helt klart värd lite smärta i öronen, nervositet och ett stukat lillfinger.

Likes

Comments

Måndag, 29 grader och sol. 
Jag har legat i sängen hela dagen, med halsont och feber.
Så jävla typiskt att jag ska bli sjuk de enda soliga dagarna. 
Idag och imorgon, sen kommer regnet tillbaka. Underbart. 

Är tacksam för att Melina orkade gå och handla åt mig idag.
Panadol, citron, ingefära, tandkräm och morötter. 
Ber för att jag ska må bättre imorgon, så jag kan bada och njuta av Byrons bästa sida.

Har ändå haft en relativt produktiv dag.
Skrev klart mitt engelska CV och ansökte om 15 olika jobb i Melbourne. Svarade även minst lika många jobbannonser i Stockholm. Låter ödet avgöra var jag ska hamna, behöver jobba i maj oavsett var. 

I övrigt har jag sträcktittat på Game of Thrones, tvättat och tappat en burk pesto på köksgolvet.
​Att dammsuga upp glassplittret gjorde mig helt utmattad.

Likes

Comments

Jag är påväg till duschen men ser att någon annan redan hunnit före
Vi har inga lås på toalettdörrarna och den gemensamma överenskommelsen lyder: stängd dörr = upptaget
Går tillbaka till rummet för att vänta in min tur
Kommer hem efter en kväll fylld av dans
På skolans balkong, på Johnson Street, på stranden
Fest och musik överallt
Tar ut en iskall vattenflaska ur kylskåpet, från kranen är vattnet alltid ljummet
Jag skymtar en kackerlacka på väggen i hörnet och blir äcklad
Men vet att de bara kommer fram på natten, så ödslar inte för mycket energi på krypen
I köket sitter Loic och äter ur sin matlåda
Spaghetti med köttfärssås
Han är lika gammal som min lillebror och ständigt hungrig
En ljummen kväll i början av februari
I soffan sitter Lucas och tittar på Australia Open
Från uteplatsen hörs franska
Florine har vänner över och de planerar hennes födelsedagsfest
Saeed sitter framför sin dator
När alla är hemma är han så blyg att han knappt hälsar
Men när man är ensam med honom bubblar han och berättar om sin dag
Jag hoppas att han snart vågar ta mer plats
Jag har precis kommit hem från skolan
Vera rullar en cigarett och vi pratar om våra liv innan Byron Bay
Här är cigaretterna så dyra, så alla köper egen tobak
Jag är glad över att jag aldrig fastnade för det
Det räcker med att jag slösar pengar på mat 

Likes

Comments

9 januari 2017, 20:46
"Med saltvatten i håret och sand över hela kroppen promenerade jag hem i gassande solsken. Efter att ha spenderat en timme på Main Beach tillsammans med tjejerna från klassen kände jag mig väldigt tillfreds med livet. Trivs bra i Byron och börjar faktiskt känna mig lite hemma här."

19 januari 2017, 07:17
"Det är som att jag längtar hem utan att riktigt veta vad jag längtar efter."

31 januari 2017, 19:07
"Har inte sovit med dig på 71 nätter och du dyker fortfarande upp i mina drömmar."

4 februari 2017, 14:06
"Tappar svenskan i takt med att jag långsamt blir bättre på engelska. Tänker på två språk ibland. Det blir rörigt i mitt huvud."

7 mars 2017, 23:29
"Mitt liv just nu

Vaknar
Äter frukost
Cyklar till skolan och är stolt varenda gång jag klarar mig levande ur rondellen
Lär mig något nytt
Äter riskakor på första rasten
Skrattar med klassen, idag åt det franska ordet för tofflor
Måste ibland skriva mycket och tvingas be klasskompisarna vara tysta så jag kan koncentrera mig
Äter medhavd lunch och spelar Uno
Huvudet springer iväg på sista lektionen

Cyklar hem
Stannar ibland på Woolies på vägen
Pluggar
Tvättar kläder
Lagar omelett till middag, äter med en podcast i hörlurarna
Pluggar lite mer
Eller slösar bort kvällen framför Tumblr
Eller How I Met Your Mother
Borde börja packa
Är nervös för examen
Känns stressigt att flytta på lördag
Allt blir nog bra

Bara tre veckor kvar i Byron
Ångrar allt jag inte gjorde
Men är samtidigt tacksam för det jag gjort
Försöker peppa mig själv att leva life sista tiden
Är rädd att vädret blir sämre"

16 mars 2017, 19:59
"Lagade så god mat idag och en av rätterna var vegetarisk, är riktigt stolt över mig själv.
Nyss slog jag i min tidigare skadade tå i trappan och det kändes som den gick sönder. Då visade Melina mig ett klipp på människor som får pajer i ansiktet och tån gjorde inte lika ont längre.
​Tänkte att det var en fin stund att minnas. "

Likes

Comments

... jag äntligen bor tillsammans med Melina igen. Framförallt för att hon är så duktig på att laga mat och inspirerar mig till att prova nya rätter, men också för att vi kan bolla tankar och idéer med varandra.

... vi tillslut har blivit av med lössen som troligtvis följde med från mitt gamla studenthus.

... den billigare mataffären Aldi äntligen har öppnat igen efter ombyggnad.

... solen kikade fram efter en veckas regn och gav oss chansen att torka alla kläder som höll på att bli förstörda på grund av den höga luftfuktigheten.

...jag har bunkrat med glass och Doritos inför helgen, som mestadels kommer bestå av regn och filmtittande.

...det är så enkelt att ringa hem över nätet. Kan prata med mamma och pappa så ofta som jag behöver och det känns väldigt tryggt när man befinner sig så långt hemifrån.

Likes

Comments

Det var med självförtroendet på topp jag lämnade skolan idag. Äntligen känns det som att alla timmar jag spenderat på att plugga under min fritid börjar göra skillnad. Vi skrev uppsatser och gjorde ett test i Use of English och Reading, vanligtvis har jag problem med Use of English-delen men nu presterade jag väldigt bra. Min lärare berömde min uppsats inför hela klassen, då jag hade använt mig av rätt "target-vocabulary" på ett tydligt sätt, något som jag dock inte gjorde i förra veckans Speaking-exam. Men skrivandet är min starka sida och denna pepp gav mig ny energi.

På lördag går den stora Cambridge-examen av stapeln och nervositeten blandas med ett flertal andra känslor. Ser fram emot att flytta in med Melina och inte behöva tänka mer på skolan och provet. Men det är otroligt tråkigt att alla våra klasskompisar lämnar Byron, jag kommer sakna dem så mycket. Kanske särskilt att spela Uno tillsammans på rasterna och dansa oss svettiga någon av de lokala barerna. Ett nytt kapitel väntar, det känns pirrigt och spännande, även om det här kapitlet gått alldeles för fort.

Ikväll åt vi middag med vår lärare på en Indisk restaurang. Finner inte ord för att beskriva hur god maten var. 
Vi pratade om framtida planer för resande, festivaler vi vill besöka och skillnaderna mellan våra olika länder.

Imorgon väntar en "pre-graduation" och frukost tillsammans med de andra Cambridge-klasserna. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

En klasskompis tipsade mig om denna dokumentärfilm, som visar konsekvenserna av dagens modeindustri och vår ständiga överkonsumtion.

"The fast fashion have a huge impact on developing countries"
Som tittare får jag följa sömmerskor i fabriker där de tillverkar kläder åt de stora företagen. Arbetare i Kambodja som blir misshandlade av poliser när de ber om en rimlig lön, arbetare i Bangladesh som mister livet när en fabrik kollapsar, på grund av att deras chef vägrar stoppa arbetsprocessen för att utrymma lokalen. Allt för att hålla produktionen hög och kostnaderna låga, för att kunna tillverka tröjor som sedan säljs för $5 styck.

​​"The clothing industry is the second largest polluter in the world"
Filmen visar också bomullsfält som proppats med kemikalier för att effiktivisera tillväxten. Kemikalier som gör att lokalbefolkningen i byarna tampas med cancer och psykiska sjukdomar. I Indien har detta lett till en hel industri, en ond cirkel som sluts när de fattiga bönderna skuldsätts och tvingas överlåta sin mark till högre makter. Något som tyvärr leder till extremt hög själmordsstatisktik bland de drabbade. På andra platser i världen förorenas vattenkällor av klädesproduktionen, vilket har lett till fysiska sjukdomar bland invånarna. Precis när jag började tappa hoppet om mänskilgheten framhävdes motpolerna, de aktivister som i dagsläget jobbar för att lyfta detta enorma problem och hitta andra vägar.

"Operating within a system that only measures profit, companies have little incentive to do anything other than to make this quarter better than the last, no matter what damage is caused along the way. "
Den här filmen fick mig verkligen att öppna ögonen och ifrågasätta min egen klädkonsumtion. Bara den ständigt gnagande tanken att jag inte kan ha på mig samma kläder flera dagar i rad, helst inte under samma vecka, blir helt bisarr nu när jag insett konsekvenserna av det. Hur mitt shoppingberoende påverkar andra människors dagliga liv. Jag var nära till tårar vid flera tillfällen under filmens gång och jag rekommenderar alla att se den för att förstå vidden av denna massiva industri.

Kvalité före kvantitet. Vi måste värdera dessa människors hårda arbete.

"The True Cost" går att se på Netflix för den som är intresserad.

Likes

Comments

Det är min sjunde vecka i Byron Bay, jag yogar regelbundet, använder min cykel flitigt och Cambridge-examen närmar sig med stormsteg. I vårt klassrum hänger nervositeten ständigt i luften, då vi alla strävar efter ett bra slutresultat. Jag längtar till tiden efter testet, då all press kommer att släppa. Samtidigt kommer det vara tråkigt att behöva säga hejdå till alla klasskamrater, som reser vidare medan jag och Melina stannar här i tre veckor till.

Imorgon ska vi göra ett "mock-test" för att se vilken nivå vi ligger på. Detta innebär att vi inte kommer ha några vanliga lektioner alls utan istället testas i Reading + Use of English, Writing och Listening, precis som på den riktiga examensdagen. Speaking-testet gjorde jag idag tillsammans med Sophia, som kommer att vara min speaking partner på slutprovet. Jag är väldigt nöjd med vårt resultat och hoppas att vi kan fortsätta prestera lika bra.

De senaste dagarna har varit riktigt roliga och jag har knappt hunnit fokusera på att plugga. I fredags hade vi inget klassrum då det var något strul med air-conditionen, vilket ledde till att vår lärare tog med klassen på en spontanresa. Vi besökte en Tea Tree-sjö, fina utsiktsplatser och shoppade i Ballina. Detta gav mig så mycket energi och jag var på strålande humör hela dagen.

På kvällen mötte jag upp tjejerna från klassen på Main Beach. Vi lyssnade på "the drumming circle" och en man som skapade egen technomusik, samtidigt som skymningen färgade hela himlen rosa och vågorna slog mot stranden. Så vackert. Kvällen avslutades på The Northen, där flera reggaeband uppträdde och vi dansade oss svettiga.

I söndags gick jag upp klockan 05:00 för att äntligen få se soluppgången från the Lighthouse. Det var helt magiskt och jag längtar efter att visa er alla fina bilder jag tog.

Vår helg blev fyra dagar lång då vi i måndags åkte till vattenparken "Wet N Wild" med klassen. Jag som generellt är ganska rädd för vattenrutschkanor blev positivt överraskad och testade fler attraktioner än vad jag från början hade tänkt. Adina och Sophia hade ordnat en fantastisk lunch som bestod av stek, halloumi, potatissallad och grekisk sallad. I was in food-heaven.

Igår annordnade ett gäng från min parallelklass en spontan BBQ vid stranden "the Pass". Det fick mig att fundera över varför vi inte haft fler BBQ's tidigare, så otroligt enkelt och mysigt. Jag älskar att varenda strand här i Byron Bay är utrustad med grillmöjligheter, papperskorgar, vattenkranar och toaletter. Vi hade en väldigt fin kväll med en otrolig solnedgång, god mat, Timtams och hela stjärnhimlen ovanför oss.

Likes

Comments

Det är söndag kväll, jag redigerar foton från Fraser Island och lyssnar på All Time Low.
​Min hud svider, då jag under dagens cykeltur till Wategos Beach lyckades bränna armar, ben, ansikte och fötter. 

Den senaste veckan har varit så intensiv att jag inte alls hunnit prioritera bloggen. Även om jag vill skriva om allt jag upplever och ladda upp mängder av foton har jag ingen lust att sitta inne framför datorn hela tiden.
​Skolarbete, matlagning, städning, fester och livet här går före. 

Vi närmar oss stegvis vårt examensprov, som går av stapeln den 11 mars och antalet hemläxor har ökat märkbart. Tester i Use of English, Listening, Speaking och Redaing pågår hela tiden och vi skriver essays, reports och reviews.

​​Skolpartyn, födelsedagsfester, BBQ's och strandhäng tar upp mycket tid, men jag klagar inte. Sedan förra helgens skolresa till Fraser Island har grupperingarna suddats ut en aning och jag har lärt känna många nya människor. 

Mitt främsta mål för den kommande veckan är att delta i minst 2 yogapass, gärna fler. 
Ska försöka varva skolarbetet med att redigera foton och fylla bloggen med nytt liv, samt undvika att bränna mig mer i solen. 

​Jag hoppas att det fortfarande finns människor där ute som vill läsa det jag har skriva.
​Nu ska jag äta chokladglass och titta på Skam (ja, jag har också fastnat). Godnatt världen.  

Likes

Comments

Förra fredagen tog vår lärare med oss till The Lighthouse, en välkänd plats i Byron Bay med helt otrolig utsikt.
Tyvärr hade Flurina försovit sig, annars hade detta varit en perfekt gruppbild på klassen. Så bra människor.
Jag blev helt fascinerad av den är platsen. Det var en fotovänlig dag då den gråa himlen skapade en kontrast som förstärkte alla färger.
Planerar redan att besöka The Lighthouse igen och försöka fånga allt det vackra på bild i både gryning och skymning. 

Likes

Comments

Karl Fazer-choklad
Min absoluta favorit när det kommer till choklad. Cadbury i all ära, men chokladkakorna här går inte att jämföra med Fazer.
Paulúns Granola - Kakao och Hallon
Frukost har alltid varit heligt för mig och vaniljyoghurt med äppelbitar och denna granola utgör en helt fantastisk smaksensation.
Yogitea - Green Chai & Roobios Chai
Att kunna dricka te överhuvudtaget är något jag verkligen saknar. Jag vill inte klaga på värmen här, sommar i januari är helt underbart. Men klimatet gör det omöjligt att avnjuta en varm kopp te.
ICA's egna Guacamole kryddmix (hittade ingen bild på just den förpackningen men ni förstår nog)
Som jag tidigare nämnt älskar jag tacos och tycker att den bästa guacamole-mixen kommer från ICA. ​

Ingen av bilderna ovan är tagna av mig. 

Likes

Comments

Januari 

Kring nyår gick den här låten på repeat i mina hörlurar.

Tänker direkt på helgen i London tillsammans med Hillevi, då vi firade Malins birthdayweekend.

Februari

Såg Halsey i både Stockholm och Köpenhamn tillsammans med Melina. Hennes spelningar var magiska och gjorde att jag fick upp ögonen för den här låten, som jag knappt lyssnat alls på tidigare.

Mars

Albumsläpp och en kommande konsert fick mig att jag slaviskt lyssna på The 1975 under största delen av våren. 


April

Även Håkan släppte ny musik och jag drömde mig bort till en solig kväll på Ullevi två år tidigare, som jag snart skulle få återuppleva. 

Maj

Det var varmare än vanligt och jag minns kvällarna på Skinnis i underbart sällskap.

Finner en aning ironi i att jag alltid lyssnade på den här låten på kontoret.


Ett helt nytt album och en avskedsturné, det blev mycket Kent.


Juni
 

Under tågluffen genom Europa gick vi av okänd anledning och sjöng på den här låten hela tiden.


Varenda kväll under resan lyssnade jag på en väl genomtänkt spellista, med bland annat den här låten, för att kunna somna.

Juli

Inledde månaden med att för första gången i mitt liv få se Coldplay live, det var helt fantastiskt!


Precis som den här låten gick de varma julikvällarna på repeat och det kändes som att vi var odödliga. 


Augusti

Augusti var en kall månad som nästan bara gjorde ont. 

Den finaste stunden var då jag ännu en gång fick uppleva en minnesvärd kräftskiva på Korpo och vi sjöng allsång till Tomas Ledin. 

September

Jag skulle nog definera september som den månaden under hela året då jag mådde som bäst och sämst på samma gång.  


Oktober

Introt kommer alltid att få mig att minnas min mysiga helg i Vasa med Helena.

 
November 

En av mina absolut sista dagar i Sverige såg jag Bastille live för första gången i mitt liv. Har svårt att sätta ord på hur fint det var.

December

Under min och Melinas första månad i Australien spelades den här låten precis överallt. 

Likes

Comments

Idag var det över 30 plusgrader och skoldagen gick ovanligt fort. Vi övade bland annat på att prata på engelska. Det är en av mina svagheter, men som jag tidigare nämnt så trivs jag så himla bra i klassen, vilket gör att det inte blir jobbigt alls. 

Vi började även skriva "Reports", inför en av provets skrivdelar, men jag hann få klart introduktionen under lektionstid. Så direkt när jag kom hem satte jag mig utomhus med en flaska vatten och en skål chokladglass och började skriva. Av någon anledning lyckades jag skriva klart hela texten på ungefär en timme, är så stolt över mig själv!

Försöker att inte tänka på att vi bara har cirka 30-40 minuter på oss att skriva en rapport under den riktiga provdagen, vet inte riktigt hur det kommer att gå, men övning ger färdighet. 
 
I övrigt har jag köpt ett nytt minneskort inför helgens resa till Fraser Island, tvättat och haft videosamtal med vänner hemifrån. 

Likes

Comments

Sedan jag och Melina åkte till Australien har jag haft extrema taco-cravings. Som många av er redan vet har jag en väldig kärlek för denna maträtt.

​​När vi reste runt och bodde på olika hostel var det svårt att laga en rätt med så många komponenter, istället levde vi mest på nudlar och bacon. Men den här veckan unnade jag mig äntligen tacos och det smakade hundra gånger bättre än vanligt, antagligen för att jag hade längtat efter det så länge. Det var en väldigt fin stund.

Under mina två första veckor här i Byron har jag ätit kyckling hela tiden, i form av quesadillas, kycklingsallad och kyckling med ris och sweet chili sås. Det har varit gott, men behövde en omväxling och bestämde mig för att köpa köttfärs istället. Nu kommer det bli en del pasta, köttfärssås och tacos. Hittade även en billig burk pesto. 

​Jag är också väldigt sugen på att försöka laga mer vegetariskt, men har så dålig koll på det. Vill självklart lära mig och utvecklas, så om det är någon som sitter på recept får ni gärna dela med er! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Min fina mamma uppmanade mig att fokusera på sådant som jag är tacksam för.
Troligtvis ville hon leda in mig på en positiv tankebana, vilket jag verkligen uppskattar.
 
Idag är jag tacksam för att...
 
...Woolworths hade extrapris på Mango, 2 stycken för 5 dollar. Kommer äta det hela helgen, starting now. 
...skolan ordnar en grillfest med gratis middag ikväll. 
...min rumskompis åker bort över helgen, vilket ger mig lite privacy. Även om vi kommer bra överens så kan jag verkligen sakna att ha ett eget rum.
...vår lärare tog med klassen på en utflytk till fyren som gav mig en massa ny energi. Längtar efter att få upptäcka fler vackra platser här i Byron. 
...jag befinner mig i Australien och kommer antagligen att se tillbaka på den här resan som något av det bästa i mitt liv, hur häftigt är inte det?
 

Likes

Comments

Gårdagen var fin.

Efter skolan gick jag till stranden tillsammans med vänner från klassen, köpte glass och spenderade några timmar i den gassande solen. Sedan följde Melina med mig hem för att laga tacos och titta på film. Då vi inte bor tillsammans här i Byron är stunder som igår kväll guld värda, alla behöver tjejkvällar då och då.

I övrigt har jag inte mått så bra den här veckan. Mestadels beroende på de ständiga smärtorna i tån och knät, samt den plötsliga huvudvärken som har jagat mig under hela dagen. Jag har generellt känt mig nedstämd, diffus och upplevt att människor i min omgivning har missförstått varenda ord jag uttalat. Troligtvis är detta en paranoia som bottnar i mitt eget psyke, men dessa känslor är verkligen inte lätta att tampas med.

Allt jag vill nu är att mina skador ska läka så att jag kan yoga och bada i havet igen.
Ser fram emot det.

Likes

Comments

Jag kom tillbaka till studenthuset, svettig och utmattad efter att ha storhandlat och släpat hem alla tunga kassar.
Där möttes jag av ett gäng härliga Brasilianare.
Fabiana och Herbert hade fått tillåtelse att arrangera en nyårsmiddag i vårt hus och alla var mitt uppe i matlagningen. Svensk som jag är så frågade jag om jag kunde bidra med något till middagen, men de var fast bestämda vid att bjuda mig och Melina på mat, eftersom vi precis hade anlänt.
Jag är så tacksam över att få spendera den här kvällen med så öppna och varmhjärtade människor.
De fick mig att känna mig hemma på en gång, guld värt!
Hade på mig en ny tröja från Forever New som jag trivs väldigt bra i och en kjol från Factorie.
Vi promenerade in till huvudgatan, där vi möttes av en enorm folkfest. Det var marknad, liveuppträdanden och exalterade människor överallt.
Hamnade på The Rails, där vi drack några öl, lyssnade på ännu mer musik och hängde med några killar från Sydney.
Vid tolvslaget fylldes stranden av människor som ville se det lilla fyrverkeri Byron hade att bjuda på.
Överallt hörde man folk ropa ”Happy New Year” och det blev många kramar.
 
Jag kommer aldrig att glömma stunden då alla slängde av sig skorna, sprang ut i havet och hoppade i vågorna. 
Otroligt häftigt att påbörja det nya året på en strand i Australien. 

Likes

Comments

I fredags promenerade jag genom ett magiskt kvällsljus med sminket på topp och en flaska vin i handen.
Värmen, atmosfären och förväntningarna inför kvällen gjorde att jag var världens lyckligaste just då.
Mötte upp fina Lara från klassen för att äta hamburgare, något som vi hade pratat om och längtat efter under hela skoldagen.
Jag kan absolut rekommendera Bayger om någon är ute efter en riktigt god burgare.
Klassen samlades på stranden, där troligtvis alla elever från skolan befann sig. Det var en perfekt kväll för ett Beach-party.
Som vanligt fanns en trubadur på plats som spelade Ed Sheeran-låtar och bidrog till fantastiskt stämning. Runt midnatt gick vi till The Northen, lyssnade på ett band och dansade.

På vägen hem lyckades jag trilla och slå i tån och knät ordentligt, då jag missade gapet mellan trottoaren och gatan helt
Det var ju trots allt fredagen den trettonde. I fallet hamnade all tyngd på min stackars stortå som slogs emot trottoarkanten.

Detta resulterade i att jag spenderade lördag förmiddag på akutmottagningen, då jag var övertygad om att tån var bruten. Är så tacksam att Melina följde med mig.

Jag blev omplåstrad och väl omhändertagen. Doktorn konstaterade att tån nog inte var bruten, men att min nagel hade fått ta en hel del stryk. Det innebär att jag kommer behöva vila mycket under kommande veckorna.
Efter besöket på sjukhuset köpte vi pizza och mötte upp Sima och Flurina på Main Beach. Det är väldigt rogivande att få ligga i gräset, titta på havet och prata om allt och inget.
Soundtracket för dagen var tonerna från denna man. Att det spelas livemusik precis överallt här gör mig helt varm i hjärtat. 

Likes

Comments

Idag är jag extra stolt över mig själv. Jag har deltagit i mitt andra yogapass, lyckats laga ris som inte blev överkokt och publicerat mitt första riktiga blogginlägg med många bilder. Är inte helt nöjd än, även om jag misstänker att mycket av det beror på min långt ifrån färdiga bloggdesign. Jag måste utveckla både mitt skrivande och mina kunskaper i Photoshop för att kunna leverera den sortens inlägg jag vill.  

Men den insikt som har kommit till mig idag är att det inte behöver vara perfekt från början. Att nå dit man vill är en lång process, som kräver mycket övning och många misslyckanden. Jag ska testa mig fram, nöta tills jag hittar det uttryck som känns rätt för mig. Då jag kan redigera foton och skriva texter som kommer helt naturligt. 

Endast då jag låter mig själv göra fel kan jag fortsätta att utvecklas. 

Det gäller även i skolan, då jag alltid har haft problem med skrivuppgifter trots att jag har gillat att skriva. Jag lämnade ALDRIG in en uppsats i tid. 
Detta var en konsekvens av min prestationsångest, ett behov av att det skulle vara rätt från början. Jag lät mig aldrig genomgå utvecklingsprocessen, gav istället upp på en gång. För att det inte blev perfekt. 

Att jag aldrig lät mig misslyckas är något jag ångrar grovt nu. Skolan var ju till för just det, att lära sig. Men jag såg bara allt som var fel och hur långt kvar jag hade att nå till den punkt jag eftersträvade. 

Idag lämnade jag in mitt första essay. I tid, till och med före deadline. Jag vet att det inte var perfekt, att det säkert finns många grammatiska missar, stavfel och delar i texten där jag hade kunnat visa på ett bredare ordförråd. Men det är helt okej. 

Min lärare kommer att läsa texten, ge mig feedback och jag kommer ha möjlighet att skriva fler texter där jag försöker undvika att upprepa tidigare misstag. Jag kommer att lära mig och utvecklas och det är helt fantastiskt. 

Klappar mitt tonårsjag på huvudet och blir alldeles tårögd av denna banala men fina insikt. 
Jag ser fram emot den här resan.

Ur dagboken den 12 Januari 2017

 

Likes

Comments

På nyårsaftons morgon anlände jag till studenthuset där jag nu bor tillsammans med 6 andra människor från olika länder.
Jag möttes av ett varmt välkomnande och ett roligt firande av det nya året, som jag tänkte berätta om senare.
En av de första sakerna jag gjorde var att tvätta nästan alla mina kläder, då vi hade rest runt mycket och inte "stortvättat" ordentligt på säkert en vecka.
Att promenera till ortens centrum, som består av en lång huvudgata, tar mig 25 minuter. Under den första veckan utforskade vi det mesta av den gatan, deltog i ett yogapass och storhandlade på Woolies.
Vi har även hunnit besöka Main Beach några gånger. Just den här söndagen var det mulet och jag åt Domino's "Cheesy garlic bread", rekommenderas starkt.
Onsdagen den 3 januari var vår första skoldag på Byron Bay English Languague School. Jag och Melina går i samma klass och läser en förberedelsekurs för Cambridgeexamen, CAE. Hittills trivs jag väldigt bra med både klasskamrater och lärare.
Jag köpte en billig cykel, som tyvärr gick sönder redan efter första turen. I skrivande stund är däcket lagat och fungerar alldeles utmärkt! 120 dollar för cykel, hjälm, lås och cykelkorg var värt ändå.
Jag införskaffade skolmaterial och gjorde min första hemläxa. För mig som inte har studerat på flera år är detta ett stort steg och jag blir löjligt stolt varenda gång jag pluggar på min fritid.
Helgen inleddes med en avskedsmiddag, då fem av mina housemates flyttade ut. Daniel från Korea var klar med skolan och skulle ut och resa, Silvia och Joseph från Spanien skulle åka hem igen och Fabiana och Herbert från Brasilien skulle flytta in i ett annat studenthus. Saknar särskilt Daniel som alltid spred så härlig energi i huset, bakade och spelade Avril Lavigne på högsta volym.
Efter en god middag och fruktsallad till efterrätt begav vi oss till skolan, där det var fest för alla studenter.
På bilden står jag tillsammans med Fabiana och min rumskompis Florine.

Besökte även vackra Tallow Beach tillsammans med Melina och Flurina.
Har fortfarande inte riktigt vant mig vid att bara kunna gå till stranden när man känner för det, helt underbart! 

Likes

Comments

Just i detta nu sitter jag i vardagsrummet i vårt studenthus och ser hur himlen långsamt färgas rosa utanför. Den varma sommarvinden får palmträden att dansa medan fåglar och insekter tävlar om att överrösta varandra. 

Klockan har passerat åtta på kvällen, det är tisdag och fortfarande minst 25 plusgrader ute. Det har varit en väldigt svettig dag, men jag klagar absolut inte. Flydde kylan i Sverige för detta.
 
Jag är mitt i min andra skolvecka och tänker på svengelska. Är väldigt slut i huvudet efter dagens lektion, då vi skulle prova skriva våra första "essays", vilket är något jag inte gjort på fyra år. Då skrivandet ofta ger mig prestationsångest var detta extra jobbigt för mig, men det känns bra att vi får lära oss exakta tekniker för hur vi ska bygga upp skrivandet. Just nu kan det bara bli bättre!
 
Efter skolan kan vi välja fritt om vi vill gå till stranden, yoga, plugga eller sätta oss på någon bar. Idag var vi några från klassen som köpte dyra men otroligt goda smoothies och satte oss i en park. Vi pratade om serier, språk och olika länders skolsystem. Önskar att jag hade haft kameran med mig, det hade varit fint att fånga den stunden. 
 
Igår storstädade vi huset och idag lagade jag tre matlådor. Det var extrapris på kyckling, vilket har gjort mig till mästare på att laga quesadillas. De blir helt gudomliga. Jag har fastnat för Orange is the New Black och unnar mig lite serietittande varje kväll. Tänker att engelska serier, böcker och filmer är bra för mitt lärande. 

 

 

Likes

Comments