FAN, VAKNA UPP!!

 

Har du någonsin känt att du inte räcker till? Att alla villatt du ska vara så mycket mer, men att du redan pressas till dina ytterstagränser?

Det har nog alla någon gång under sina år på jorden, vissatidigare än andra. Det är inget konstigt med det, det konstiga skulle vara omnågon aldrig känt så.

Högskoleprov, familj, vänner. Allt sätter en liten press påoss. Vi ska vara bra vänner, stå upp för varandra, men vi ska dessutom följa deonaturligt stränga normerna som samhället sätter på oss. Inte bara på tjejer,utan på killar också. De som säger att det bara är tjejer som har starka normermot sig har fel. Killar har normer de tydligen måste följa, men egentligen ärdet helt fel. Det är fel att samhället kan sätta sådan press på oss.

Om man nu ska tänka efter, så är vi människor samhället, såalltså sätter vi normerna mot oss själva. Vi skulle kunna bryta dem, men allaär för fega. Ännu ett exempel på dagens samhälle. Ingen vågar vara annorlunda,i alla fall inte mot omvärlden.

I skolan till exempel lär vi oss att vi alla är duktiga påolika saker, att alla behövs för att det ska funka, men om vi aldrig vågar ståupp för vad vi tror på, hur kommer det sluta då?

Feminismen idag är väldigt hård mot patriarkatet. Alltså attmän trycker ner kvinnor. Men hallå! Det är dags att vakna upp. När feministernakör så hårt mot männen är vi ju inte bättre än dem. Hur fan ska vi lösa det? jainte genom hårda ord och fingerpekningar.

Alla är bra, alla är fina. Man kan ha en fin utsida men enful insida, men de personerna behövs de med. Annars skulle ju inte samhället gårunt. Vi svenskar behöver invandringen, kanske i mindre proportioner, men detär fortfarande viktigt.

Ibland ser vi inte längre än näsan räcker, och ibland ser vihela bilden, men det vi måste göra är att vi måste se hela bilden fler gånger. Vimåste även vara mer öppna för förändringar, stora förändringar. Annars kan visnart säga tack och hej till det blågula Sverige vi känner till… men det kanskeär lika bra.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Jag kanske ska presentera mig.

Jag är en tjej på 14 snart 15 år gammal, och om ni inte redan har förstått det så älskar jag att läsa, där av bloggen. Jag går i nian i en ganska normal stor skola i Lit, ett litet samhälle utanför Östersund. Min tanke med bloggen är att ge tips till vad för böcker jag tycker är varda att läsa, men du behöver ju inte tycka om samma böcker som mig. Jag ger mest bara tips om böcker som jag blivit rekommenderad till av någon annan innan. 

Jag skulle tycka att det var kul om du som läser har några tips på böcker som just du tycker är bra. Jag kanske skriver en recension på den boken efter ett tag. 

Jag hoppas att du kommer tycka om denna blogg och att du kommer igång med ditt läsande. 

Tack och hej leverpastej!!


Likes

Comments

Hästarnas Dal, är uppföljaren på Grottbjörnens Folk. Hela serien riktar in sig på de lite äldre ungdomarna då den innefattar mycket sex.

Hästarnas Dal handlar om den nu lite äldre Ayla. Ayla blir i början av boken utsparkad av klanen som hittade henne vi fem års ålder, och hon måste nu vandra och hitta en egen plats att leva på. Ungefär i mitten av boken får hon fått kontakt med en häst och ett lejon. Lejonet blir lite senare i boken nyckeln till att Ayla hittar mannen Jondalar. Jondalar har blivit svårt skadad och som den utbildade medicinkvinna Ayla är, tar hon med sig Jondalar och tar hand om honom i sin dal. Det blir grunden till ett långvarigt älskande från båda.

jag började läsa Jean M Auels böcker förra året och jag är verkligen fast. för den som inte gillar att läsa sexhundra sidors böcker, finns nu första boken filmatiserad på Swefilmer.com

Jean M Auel, har även denna gång gett oss en underbar roman om hur det var att leva på den tiden, och man får verkligen känslor för alla karaktärer i boken.

Därför tycker jag att vi ger henne en stor applåd till för denna underbara bok!!

Kommentera nedan⬇⬇om du har några förslag på böcker! (:

Likes

Comments

Jag har nu läst den först boken i Grottbjörnens folk serien av Jean M Auel. Hon är en grym författare.

Grottbjörnens folk är en serie uppbyggd på flera böcker och är dessutom en berättelse om kvinnan Ayla som hittas av en klan och växer upp med Isa, hennes nya mor.

Berättelsen om Ayla är stark och man får snabbt känslan att man känner henne, trots att hon levde för flera tusen år sedan. Ayla får gå igenom flera motgångar, och då har man speciellt starka känslor för henne, jag tror jag började gråta flera gånger under den tid jag läste boken, och jag kan säga att detta är en av de få böcker som lyckats få mina ögon att tåras av lyckotårar och ledsna tårar.

Jean M Auel tycker jag förtjänar en stor stor applåd, dels för sin älskvärda bok och för att hon lyckades hålla igång serien i sex böcker.

En stor applåd!

// Saga Abrahamsson

Om ni har något bokförslag, kommentera nedan⬇⬇

Tack och hej leverpastej!!


Likes

Comments

Isöhäxan är andra boken i bokserien Blodsarvet. den riktar sig mest till de lite yngre tonåringarna, då den har ett lite svårt språk.

Den handlar om en kille vid namn Erik som i första boken blir bortför och blir en slav vid ett stenbrytarläger, men lyckas till slut fly med hjälp av många. när han närmar sig 21 år i nästa bok åker han till Isöarna för att söka allierade i kriget mot Svartnacke, en man som med våld tagit plats på tronen i Vitalandet. Eriks skuggväktare Tolke har i första boken visat att han kan ta beslut utan att Erik har något med beslutet att göra. Vilket gör att man i början av andra boken är lite emot Tolke, men det försvinner snabbt i takt med att man kommer längre in i boken.

Jag tycker att boken är bra eftersom att man får lära känna karaktärerna genom hela boken, och man får göra sig en egen bild av hur karaktären ser ut. Man får dessutom starka känslor för vissa karaktärer, och det är det få författare som lyckas med. Därför tycker jag att Henrik Larsson ska få en stor applåd.

// Saga Abrahamsson


Likes

Comments