Postad i: Vardag

​Såhär såg det ut för en vecka sedan då jag, Clara, Sofia och Elin åt brunch på Christopher's vid Covent Garden. Så mysigt! Det är stunder som den då jag verkligen, till 100%, älskar mitt jobb här i London. Visst det är utmattande, ytligt och dramatiskt men i vissa fall hittar man sina guldklimpar. Det känns som om jag har känt dessa tjejer i flera år men verkligheten är att vi bara har känt varandra inte ens i två månader. Att man blir snabbt nära med de man klickar med direkt i denna stad är inte konstigt, speciellt om de är svenskar. Mina svenska kompisar här blir som ett substitut för mina vänner och familj som finns i Sverige, vilka jag saknar varje dag såklart. 

Senaste veckan har varit en väldigt vanlig sådan, den har bestått av en massa plugg, fest, jobb och en jobbig förkyldning. Jag och Elin var faktiskt till och med ute på Project i tisdags, det var längesedan jag var ute utan att jobba så det var guldvärt att få leka av sig lite. Idag är det jobb som står på schemat igen och plugg nu på eftermiddagen, ska även försöka få in en timma på gymmet också. Önska mig lycka till! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Postad i: Politik

90's babies and millennials, vi måste börja prata politik. Jag förstår att det inte är allas favoritämne fastän det är ett utav mina så jag ska försöka att få fram mina poäng så snabbt jag bara kan, men samtidigt måste ni ge mig lite tid att förklara och kom ihåg att detta är mina åsiker - de behöver inte vara dina. Varför jag skriver detta just nu är eftersom vi befinner oss i ett politiskt kaos, en tid som kommer att bli nedskriven som rent av diskriminerande. Nu kanske ni känner direkt att detta kommer att bli ett typiskt inlägg då en trångsynt skrivbent inte ser det bra i världen, men tro mig, det gör jag. Teorin är väldigt simpel: uppmärksammar vi det som inte är bra, kan vi också enklare se till att det sker en förändring.

Jag vill börja med att prata om Brexit då jag ser resultatet av den folkomröstningen som ett bevis på att min generation (+/- 5år ungefär) måste börja bli mer involverade i politik. Många Brittiska politiker har, efter Brexit, tvingats att avgå eller valt själva att avgå. Ett exempel är fd premiärminister David Cameron som var väldigt respekterad och har varit under hela hans politiska kärriär som startade väldigt tidigit, lovade att han skulle avgå ifall folkomröstningen resulterade som den nu gjorde. Han är nu ersatt av Theresa May. Eller andra partiledare som Nigel Farage som nu hjälper Donald Trump's kampanj (härliga killar det där). Eftersom många trodde att resultatet aldrig skulle bli som det blev, så finns det bara spekulationer, svaga svar och överraskningar kvar. Dessa tre vill man inte som politiker stöta på, eftersom alla lämnar en typ av plats för diskriminering, rasism och sexism att bubbla upp - vilket är precis det som nu har hänt.

Dagen efter Brexit var en väldigt dyster dag för både Storbrittanien, EU och inprincip hela världen. Jag kommer ihåg att jag vaknade och gick ned till Tesco för att köpa lite frukost, och alla tidningar hade totalt ballat ur över resultatet. Jag köpte mina favorit tidningar och satte mig, kollade på rubrikerna och försökte förstå att resultatet faktiskt blev som det blev. På något sätt var detta helt oförståeligt då jag befinner mig mitt i en stad som är en utav världens mest multikulturella städer, där jag har lärt mig så mycket på grund av att det är en väldigt globaliserat miljö här. Jag kände mig också besviken då jag har ju faktiskt valt detta landet, före alla andra länder i världen, att flytta till och plugga. 'Varför fan då?' tänkte jag. Sedan blev jag ledsen när jag tänkte att mina kanske framtida barn inte kommer att få samma chans när det gäller Storbrittanien. För så är det, EU skapar möjligheter - om de är bra eller dåliga är en annan diskussion men möjligheter skapar dem. Sedan blev jag arg, för att 15-17 åringarna i detta landet precis har snubblat på mållinjen och det känns så himla orättvist.

"You're pretty, but you don't belong here", "what's wrong with you, this is England and we speak English here" och "pack your bags honey, you're going home." Var kommentarer lilla jag fick på bussen när jag pratade i telefon med min mamma påväg hem ifrån skolan, jag är inte så lätt beröd men aj det gjorde lite ont. Jag kände mig som om jag inte hade en plats här, fastän jag har min egna lägenhet, betalar skatt, betalar flera hundra tusen i skolavgift och bidrar helt enkelt som vilken medborgare som helst. Men detta räknas inte, för jag är svensk. Och tänk er då, hur andra nationaliteter som är betydligt mer utsatta än skandinavier, upplevde dagarna och veckorna efter Brexit - och då menar jag inte att det på något sätt är över nu. Här lämnades en plats för rasism i samhället och ser ni vad som hände?

Brexit är passe när man pratar om röstning, det vore otroligt odemokratiskt att inte lyssna på majoriteten av befolkningen i en folkomröstning fastän det inte är ett krav. Om ni kollar på statistiken på bilden ovanför, så förstår ni varför just vi måste börja prata mer politik. Varför vi verkligen måste börja bry oss mer: röstar inte vi så låter vi andra, oftast av de allra äldsta generationerna, bestämma över vår framtid. Det är ju helt galet. Det kan vi verkligen inte låta hända. Varför detta är så viktigt just nu är ju på grund av det Amerikanska valet som för mig är helt ofattbart (amerikansk politik över huvudtaget). Jag vet att jag har några kompisar som kommer att läsa detta och antigen redan har röstat eller ska rösta. Jag vet att detta valet känns orättvist, det är som att välja mellan bajs och bajs. Men välj rätt bajs. Ni vet vem jag pratar om. Ena bajset är en stor jävla hög och det andra bajset är trött och utdraget.

Det jag känner är farligt just nu är att mentaliteten hos min generation (igen, +/- 5år) tror man att ens röst inte kommer att göra så stor skillnad och att man på något sätt är utanför hela denna röran om man inte röstar, det allra vanligaste är väl att man känner att man inte håller med, i detta fall, Clinton eller Trump så att man inte röstar alls. Fel, fel, fel, fel. Lär er från Brexit, om det inte framgick av paragrafen ovanför så var det inte många 'ungdomar' som röstade i Brexit, detta är er framtid så ta kontroll. Det är helt sjukt hur mycket en röst väger. Vi alla vet att Brexit resulterade i stanna 48.1% och lämna 51.9%, det är inte ens två procent!! Men snälla, fina, gulliga och underbara ungdomar som kan göra en skillnad - rösta för guds skull. Personligen tror jag att både det amerikanska valet och Brexit kan jämföras, speciellt då alla kanske inte tror att Trump har en chans men det har han om ni inte röstar Clinton. Och blir Trump president, så kommer denna ovisshet som finns i Storbrittanien just nu också bubbla upp i USA. Och vad händer då? Jo, Trump's literally gonna crab every single woman by the pussy och hans sexism samt rasism kommer att få en chans att ta plats och utvecklas ännu mer. Usch, vad rädd jag är för att det ska hända. Jag vill att jag och alla andra tjejer i hela världen ska behandlas rättvist, att vi ska få samma chanser och bli sedda som människor istället för vårt kön. Jag förstår inte varför detta är så himla oklart för vissa personer och hur Trump kommer undan med hans sexism ger mig en klump i halsen.

Likes

Comments

Postad i: Personligt

♥ Här har ni Elin som jag lärde känna genom fotbollen när vi var små skitungar, hon har flyttat hit nu och förtjänar en liten shoutout för det är guldvärt att just hon har gjort det. 

Nämen hej. Hade nästan glömt bort att denna blogg finns, inte konstigt det eftersom jag absolut har tagit mig vatten över huvudet de senaste månaderna. Det är lite svårt att beskriva tiden som har varit, men tänker jag på det jag älskar mest i världen och det jag hatar mest i världen så blir det en kanelbulle toppad med koriander. Do you feel my pain?

Jag har varit i Paris, Alicante, Stockholm, Visby och såklart sitter jag just nu i London eftersom jag är tillbaka i verkligheten. Jag ska berätta om alla mina resor i senare inlägg, bara för att de har varit så jäkla bra. Dock detta med att stanna i Stockholm i två månader var väl inte riktigt min grej, jag åkte i början av juli och kom hem till London igen i början av september. Så alltså har jag varit här i lite mer än en månad och det känns som om jag har varit här i två år, idag känns också hemlängtan lite tyngre än vanligt så man är väl inte på topp va. Men jag har några resor inbokade och klara nu för framtiden, så som vanligt så känns det riktigt skönt att ha något att se fram emot.

Men roliga saker har som sagt hänt, tillexempel detta med att jag faktiskt har börjat min drömutbildning och sumpat min business linje. Så HIMLA skönt verkligen. Nu är jag back to basics, tillbaka i min KG-anda och pluggar politik och internationella relationer som ja, ungefär 80% av min gymnasieklass. Jag trivs riktigt bra kan jag lova, lär mig betydligt mycket mer nu än vad jag gjorde förra året och därmed är det också betydligt mycket mer plugg. Samt att detta året väger ju självklart mer än vad första året gjorde (whey, engelska skolsystemet!!). Däremot så gick jag ut mitt första år med högsta betyg i alla mina ämnen så det måste man ju ändå få skryta med (igen, wohoooo systemet!). Jag har också börjat plugga franska och insett hur konstigt det är att plugga ett helt främmande språk på engelska och inte svenska, det har jag aldrig gjort förut. Iallafall, jag är otroligt glad och stolt över mig själv att jag gjorde detta valet. Det var ju några skakiga månader där när jag inte visste om jag skulle komma in på det nya programmet eller inte, då jag aldrig sökte in utan bara pratade mig in i andra året. Hur jag lyckades med det, kan vi ta någon annan gång.

JAG HAR FLYTTAT. Åh, ni vet ju mer än några andra hur mycket jag har klagat över boende ända sedan jag flyttade till detta landet. Nu bor jag i vår egen lägenhet med Wiktoria, Sigrid och Linus - dröm. Jag och Sigge delar rum som att vi vore 10 år gamla, jag ska visa er så fort jag får tiden. Fastän vi inte riktigt har kommit igång än med just allt så känns detta som det bästa som har hänt mig någonsin. Livet blir tusen gånger enklare än att bo i ett 7 kvm, sketet jävla studentrum och dela kök med sex andra weed rökande personer.

Som ni kanske förstår så finns det ungefär en hel livshistoria att uppdatera er om, men jag tänker ändå att jag kanske ska ta det i omgångar. Annars skulle detta inlägg bli tre gånger så långt som detta och jag är inte ens säker på hur många utav er som känner att det är så himla kul. Ta hand om er så hörs vi snarast! Puss och kram

Likes

Comments

Postad i: Nattliv
Nu är dagen här, mitt andra hem aka Mason House London har stängt. Detta får mig att känna mig lite gammal men jag kommer ihåg öppningen, då var jag lite mer än 16år och viftade runt magnum flaskor större än mig och klackar jag absolut inte kunde gå i. Kul ändå att man har fått vimla runt och haft chansen att träffa vänner man vet kommer finnas vid ens sida ett bra tag framöver och för att inte tala om mina kollegor. Fastän vi fortfarande finns kvar och bara kommer att byta klubb så är detta slutet på ett kapitel i våra liv, och jag måste erkänna att det kommer kännas konstigt att inte larva sig med servertristerna eller dörrvakterna längre. Puss och godnatt kära Mason, jag kommer att sakna dig. Nu: mot nya äventyr!! Kan även avslöja att jag kommer vara en del av ett PR team på en annan klubb här i London från och med September, vilken klubb får jag inte säga än men eftersom det bara är svenskar som läser detta så spelar det ingen roll - namnet kommer ändå inte säga er någonting.

Likes

Comments

Postad i: Personligt

JAG ÄR KLAR! Första året av universitetet är klart och jag är så fruktansvärt jävla helvetes GLAD. Mina prov gick bra men jag vågar inte skrika hej riktigt än. Dock så var jag något distraherad av Channing Tatum som spelade in en film precis utanför fönstret, det händer ju liksom inte varje dag. Så som vår supervisor sa "Girls, I cant help to stare myself but you need to focus on your exams now". Jag är sist ut med mina exams så ikväll ska vi alla fira att alla officiellt är klara. Och hur gör vi det? Med beer pong såklart, detta är ju ändå universitetet.

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Hej kompisar! Satan i gatan vad det är stressigt i mitt lilla liv just nu, jag vet inte alls vad jag vill eller hur denna vecka ska sluta men några saker är säkert iallafall: jag kommer att vara klar med mitt första år på universitetet, jag kommer ha blivit intervjuad för ett program-byte av både rektor och två program ledare och jag kommer att befinna mig i Alicante. Men tills att vi sitter på Heathrow på fredag så kommer jag vara ett stressmonster, inte minst för att jag inte vet hur jag ska bete mig när det kommer till tentor men också för att jag är nervös över att göra bort mig på intervjun.

Pratade med Fredrika idag när allt var som värst, hon ringde upp mig efter mitt panik-mail som skickades till min familj och bästisar. Vet verkligen inte heller varför jag panikar så mycket, har varit i mycket mer stressade scenarion förut men jag antar att just nu är det mycket som är på spel. Inprincip hela mina uni-år, jag ska försöka övertala diverse personer varför just jag ska få hoppa över ett år och ge mig in i ett helt annat program. Jag är övertygad om att jag kommer att göra jätte bra ifrån mig resterande år om detta går igenom, men samtidigt så har jag aldrig hört talas om någon som har lyckats.

Tror ni att hundtricket fungerar? Jag har nämligen konsumerat lite för mycket kaffein på senaste tiden så nu spelar det ingen roll hur mycket jag dricker, jag kan fortfarande inte hålla ögonen öppna. Så jag övade på mina puppy eyes idag, gjorde ett rätt bra jobb enligt mig själv alltså! Som tur är så är jag iallafall lite brun och känner mig ändå rätt fräsch. Imorgon är det upp till bibblan vid 7 och sedan ska jag fan börja räkna minuterna tills onsdag klockan 14 då jag kommer att gå in i salen och skriva mina livs prov.

Likes

Comments