drog jag till Flyinge och Breeders Trophy!

Spegeln.. är inte min bästa vän.. Den är hopplöst bortglömd trots att jag numer har två speglar i hallen.

Noterade dock i förbigående att mitt hår såg extremt märkligt ut, kan bero på att vi gjorde ett riktigt gott jobb sist med slingor och såndär som heltljusar håret.. Men som sagt det var ett tag sedan och det vackra blonda är numer i botten bajsbrunt. Görsnyggt verkligen..

Nåväl, folket fick överleva det med, som tur är så är de flesta där för att titta på vackra hästar och inte på folket runt i kring.

Hade en väldigt trevlig resa och vistelse på Flyinge, med på resan var också Ida som har Grace OnTheRocks förstfödde Glitch OnTheRocks. Så roligt med trevligt sällskap och dessutom kul när man kan hålla kontakt med fölköpare. Jag tror dessutom att vi båda fick lite blodad tand av att se så många fina hästar och skickliga ryttare :)


Tuschomie gick sitt kval i femårsklassen under måndagen och som hon gjorde det! Startade efter mekanikundret Total Hope och fick därför också översköljas av folkets jubel i form av bla busvisslingar. Härdas ska det som ska bli hårt.. Lena trodde där och då att Tuschomie tänkte besluta sig för att detta icke var någon god idé men hon fann sig själv igen och kunde gå in och göra sitt program.

Underbara ryttare och häst, så duktiga. Tuschomie belönades med fina 8 på skritt och 8 på trav, sen vart hon inte lika rund och fin som hon kan vara i galoppen och blev lite hastig så där blev det 7.3 och på lösgjordhet 7.5 men på sista punkten fick hon återigen en 8a! Detta räckte till 77.6% och en elfte plats. Ser man bland de som är Breeders Trophy berättigade så landade hon på en finfin sjunde placering.

Under lördagen gick hon finalen. Hon levererade ett mycket starkt travprogram som belönades med finfina 9 men sen vart hon lite för taggad vilket gck ut över skritt och galopprogrammet. Man såg hur det riktigt poppade i henne.  Men hon höll sig på mattan och Lena får verkligen fem av fem möjliga och resultatet räckte hela vägen till en åttonde placering i Breeders Trophy samt hon blev dessutom fjärde bästa sto! 

Dagen innan hade dock Guldkant OnTheRocks gått Breeders tför treåringar, mitt lilla gyllene champagnebrus! När det gällde henne var jag glad om hon gick in och visade sig.

Hon är som sagt mycket speciell och känslig liten häst. Hon har så mycket i huvudet och när det blir lite mycket att ta in , ja då vill hon bara stanna och sitta i knäet. Men hon har ett väldigt gott förtroende för Matilda och Lisa vilket gjorde att hon fick åka ner och starta.

Hon har verkligen skött sig över förväntant! Hon har rest väldigt bra, hon har ätit och sovit som hon ska, ack så viktigt för en framtida tävlingshäst - går inte att åka på meeting etc om hästen vare sig äter eller sover som den ska. Sen gjorde hon en jättefin torsdagskväll när de fick känna på banan.

Fredagen fick dock en knackig start då hon började brunsta, lite nipprig och påverkad av det, sen dessutom kom det en hagelskur när hon åkte från uppstallningen till Flyinge. Så det var en väldigt svettig och skakig Gullan som klev av transporten och en del av detta följde med in på banan sen. Hon gick dock in och hon visade alla gångarter men hon var spänd och gick inte fram till kontakt.. Detta gjorde att alla gångarter blev korta och även rytmen i bla traven blev lidande.

Så ingen topplacering för henne men en mycket god erfarenhet inför framtiden!

Överlag tyckte jag det var en lyckad helg!

Vackra hästar, mycket trevligt hästfolk och flera bekanta stötte vi på. Sen fick vi hänga en hel del med Holgerssons samt Tusch vilket ju givetvis var jättemysigt! Bodde på Elite i Lund, bra sängar, helt ok frukost och maten i restaurangen var god! Vi drack också ett mycket gott vin, måste fråga Ida vad det hette nu igen. Men som sagt mycket gott! Enda smolket var väl att vi fick vänta väldigt länge på maten, hoppas de planerar bättre nästa år så att kocken slipper vara ensam en helg som de nog alltid har många bokningar.

Jag ser redan fram emot nästa års tävlingssäsong :)

Det kommer ett inlägg med bilder från helgen och veckan lite senare.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

då två är på utbildning/ rids av andra.

Tuschomie född 2012 e Tuschinski u Kgs. Hörgaard Remis ( Elit) - Blue Hors Romancier - Weltmeyer. Befinner sig på västkusten hos familjen Holgersson. Hon tränas och tävlas av Lena Holgersson. Lena har tagit flera hästar upp tom Svår dressyr och det känns otroligt bra att ha häst hos henne. Tanken är att hon ska vara i tävling ett tag och sen återvända hem till avelsboxen.

Guldkant OnTheRocks född 2014 e Ravell u Gabrielle (Elit) - Weltbürger - Bellini. Hon är i träning hos Matilda Adolfsson. Matilda red in och visade både henne, Tuschomie och Grace OnTheRocks. Alla fick 49.5 poäng och diplom som gångartshästar.. Lite festligt eller hur? Behöver jag säga att vi är otroligt nöjda?

Gullan har vi till salu men om hon inte säljs så kommer hon få fortsätta som ridhäst ett tag till..

På bilden Gullan och Matilda, foto taget av Åsa Blom Thulin.

Likes

Comments

Vågen visar på -5 kilo! Tjoho va pepp man blir!.Dagens styrkepass var fokus rumpa och bål så knäböj, plankor både vanlig och sidoplankor, höftlyft samt tåhävningar.

Morgonen har också inneburit en skön runda med hundarna, Eller ja skön o skön, försöker lära dem att gå med sele fäst via elastiskt "koppel" i midjebälte.. Det går väl sådär bra, behöver nog gå kurs i hur man får hundarna att gå rakt fram och inte åt varsitt håll, bakåt och åt sidorna. Känns i ryggen kan jag lova! Tips på parlina någon?

Saken gjordes inte lättare av att vi hade en katt med på turen Otroligt roligt och spännande med en jamande katt att hålla koll på.

Hästarna skruttar i hagen i dag, torra fina ben på dem alla och lite fölgos fick jag också denna kväll.

Alla mina hästar går ute fortfarande och det är mörk när kvällhöet läggs ut. Bra för konditionen då det går fort mellan stall och hus i mörkret. Alice, Remis och Grace med föl fodras men inte de andra som enbart betar än så länge. Mkt bra betestillväxt fortfarande. Rolle skulle dock behöva lite extra till skillnad mot ponnyerna och Gabrielle som är runda och goa. Får hitta en lösning till långben som växt massor igen.


Mina godingar Beeline Magic Number och Linmoor Hestia, de går under arbetsnamnen Trick och Happy!

Bild med halsband från en annan dag.

Likes

Comments

Det har vi nog alla något..

Jag har fler, eller snarare kanske inte direkt skelett men hängtifleraår kläder. Men de blir nog snart skelett om malarna får äta ur ordentligt..

Dvs kläder jag köpt för att gå ner i.

Bla har jag en uppsättning tävlingskläder, kavaj, viiiita ridbyxor och tävlingsblus. Gränsen gick vid stövlar.. tänk att köpa stövlar för flera tusen och så kan man bara få ner foten för att vaden är så kraftig så den inte kommer i.

För att ingen ska bli bestört och tycka att det var värst vilken viktfixering så vill jag betona att jag har inget supertunt ideal utan lagom är bäst typ. Men när vissa kroppsdelar kommer ivägen, och de inte är bröst, eller när rumpan efterskakar en kvart efter man shejkat lite, ja då är det kanske dags att börja tänka lite.

Har kört morgonträningen, idag var det fokus på axlar, armar, rygg och mage, samt petade in höftlyft med gummiband för baken. Körde med 6 kg hantlar biceps och rodd.. Det var lite tungt för biceps kan jag säga men det gick. Sen la jag in "kålmasken" och höftvridning på boll hämtat från sitsträningsboken. Kålmasken gick bra men den andra.. Fasen jag håll mig ju knappt kvar på bollen bara sådär dvs man ligger på rygg - placerar fötterna på pilatesbollen och lyfter upp.. Jävla boll som bara rullade iväg hela tiden, måste berott på att golvet lutar... 

Så fort detta inlägg är klart ska jag ut och ta en promenad med HUNDEN idag blir det bara en i taget.. Lite längre att gå men jämnare tempo och bara framåt.

Jag har nog pratat om att komma igång och rida ordentligt i typ 10-15 år, jag köpte min första unghäst 2004 tror jag det var. Jag har ännu ingen egen ridhäst :D

Men jag har koll på tränare och anläggningar etc, de stackarna har nog tänkt att ja ja.. prata på du.

Inser att det finns en väldigt massa trevligt hästfolk här i länet :)Likes

Comments

har det blivit den här helgen.

Jag vet inte hur ofta man ska göra inlägg här på bloggen?

Möjligtvis kommer ni tycka att det blir tjatigt men samtidigt blir det en form av öppen dagbok, välcensurerad sådan! Men om någon orkar läsa så tar jag gärna emot tips och input om träning, recept och givetvis allt om hästarna!

På menyn har det stått grytor i helgen, bortsett ifrån fredagstacosen! Vi har ätit fredagstacos så länge jag kan minnas, vi då menar jag min gubbe, jag samt barnen. Så himla Svensson är vi :)

Gjorde en fläskköttsgryta idag med bacon, svamp och grädde mm: Tänkte att ja det räcker nog till någon lunch också... Det blev 7 portioner till..

Jag tog visst i lite för mycket där. Så ja.... nu vet jag vad jag ska äta den här veckan.

Till grytorna äter jag antingen fullkorsris, en halv portion ungefär eller matvete. Ser till att ha ordentligt med grönsaker. Gott är annars blomkålsris eller coleslaw.

Nåväl, veckan har givit tre av fyra styrketråningspass, jag fick inte till det i fredags och tänkte jag skulle lägga det på lördagen istället men tiden sprang iväg även då.

Måste helt klart bli bättre på detta MEN tre pass är bättre än inga :)

En bortslarvad träningsdag men jag har i alla fall kommit ut med hundarna en del, så lite promenader har det blivit.

I fredags blev det dryga halvmilen utöver vanlig "rastning" samt i Söndags tog jag i så jag nästan sprack och gick 12 km med Trick, jisses alltså vad det brände under fötterna sen! Behöver nog härdas..

En helt underbar höstmorgon, gick strax efter sju och sen kom underbara härliga solen. Magiskt härligt och oj vad fin skrittrunda för hästarna. Dessvärre så löper det dryga kilometern landsväg bort som man måste rida/ gå på och jag är väl inte så pigg på det.

Eventuellt går det att lösa med hjälp av snälla markägare här nere.

Hästarna vad har de gjort då?

I lördags blev det lösgalopp i paddocken för Alice, hon har varit väldigt laddad det sista och jag kände att det fanns ett behov hos henne att få jogga av sig det själv.. Hon går ju i hage hela dagarna men tydligen så rasar hon inte där som hon behöver. Denna underbara lilla ponny vad jag tycker om henne.

Nåväl, det vart en del brallar och pip sen fick jag skritta av henne vid hand ordentligt även efteråt. Givetvis skrittas de alltid fram oavsett vad de ska göra.

Jag lägger alltid arnika på benen efter ansträngning såvida jag inte ska kyla och/eller på med Back on Track.

Vi har en del spill från täljstenstillverkningen och jag undrar om man inte skulle kunna använda det på ngt sätt som kyldamasker? Vette katten hur man ska kunna få stenen att stanna i kanaler eller liknade bara.

Remis fick en handpromenad i skritt och var rätt nöjd med det, var längesedan hon var utanför sin zoon som normalt är vår gård, paddocken och hagarna samt vägen till och från dem.

I går fick Alice bara värma igenom sig i skritt vid hand och Remis red jag ut, otroligt roligt då det var så längesedan jag red ut henne.

På med hoppsadel och sen red jag en tur på 3.5 km i skritt Jisses va laddad hon var tanten!

Fick syn på kor, fina vita kossor, uppe i grannbyn och tja hon blev helt till sig! Sen att det går likadana kor precis intill en av betetshagarna var helt bortblåst! Man kan väl säga att jag fick känna på lite passageanlag men det var nog egentligen imponertrav/balanstrav om man ska vara ärlig! Nåväl jag fick jobba lite och det tar nog ett tag innan jag kan rida ut på en skrittrunda på lång tygel på henne. Enda som var lite b var att sadeln inte placerar mig helt bra... eller så kanske jag behöver träna mer kanske. Hoppsadel hamnar jag lätt lite i stolsits i.

Ortroligt roligt att komma ut på henne, var så glad lilla, stora, tanten!

Mycket nöjd efteråt och stod och pratade massor med mig i stallet, hon brukar inte prata så vet inte om det var en tillfällighet eller en väldigt nöjd pålla.

Nu blev detta väldigt längt känner jag,, vet inte om någon orkat läsa igenom allt. Kortare nästa gång det lovar jag!

Härlig höstpromenad

Likes

Comments

Som ni säkert redan förstår har jag fått lägga om kosten rätt rejält för att för sjuttioelfte gången försöka gå ner min graviditetskilon, ja ni vet de som suttit kvar i 10 år * host host*

Jag kör inte någon diet denna gång och jag håller lite koll på kalorierna och hushållsvågen ibland.. Väger gör jag oftare då min portioner har en förmåga att omärkligt bli större och större och STÖRRE!

har alla tänkbara laster då jag gillar allt onyttigt, precis allt plus gillar mat i övrigt.

Men i vilket fall så äter jag mindre portioner och väldigt lite snabba kolhydrater. Thats it och så har jag lagt på träning, vi får se hur mycket jag tappat totalt imorgon då det är dags för koll på vågen.

Startade för drygt tre veckor sedan och det har *peppar peppar* gått skapligt ändå.

Likes

Comments

Det kom lite i mellan imorse och jag tänkte jag "skulle bara" innan jag tränade vilket ledde till att vid 20:00 nu ivkäll hade jag fortfarande inte tränat.

Tänk att det ska vara så himla svårt att göra det man ska??

Längtar och hoppas att den dagen ska komma där man studsar upp ur sängen och ner bland hantlar och skrot i hallen.

Ja om den dagen någonsin kommer?

Har ett färre antal övningar jag gör så här i uppstart, tänker att blir det för komplicerat så bangar jag på grund av det blir för omständigt, jag hittar ursäkter för att skjuta på det helt enkelt .

Nåväl på schemat stod plankan, knäböj med boll ( man står med ryggen mot en vägg och har en boll mellan. Bra stöd när man ska hitta rumpan ordentligt. Sen körde jag höftlyft, häldopp och suga in naveln.

Men jag fick också ridit i eftermiddags! Ett kort skrittpass på Remis i paddocken där jag red över 3+ 3 bommar samt halvhalter och halter ute på spåret. Hon är en så mysig tanthäst.

Dottern red Alice och använde samma bommar samt slalom och punkter för att träna halter. Duktiga båda flickorna!

Nu blir det ett avsnitt av Liar, ny serie på HBO som verkar lovande!

Likes

Comments

Tänkte jag kunde börja med att presentera en av mina hästar här hemma, Grace OnTheRocks.

Grace är alltså ett av de ston som jag undrar kan bli en ridhäst till mig, kommer vi passa ihop, kommer hon tycka att det är ok att bli ridhäst igen nu när hon är sju år? Det är skillnad på en nyinriden ung treåring och en sjuåring som tycker att hon is da shit. Det finns vissa risker med att "leva kravlöst" i sju år. Lägg då till att hon mestadels av tiden varit morsa och äldst av ungstona dvs boss. Nåväl hon är boss så länge pantertanterna inte går med henne, då får hon vackert inrätta sig i ledet. 

Som parentes, äldre ston är värda sin vikt i guld då de ofta fungerar mycket bra som unghästuppfostrare och lär de små liven vad som är viktigt här i livet och hur man bör uppföra sig som häst. Visst det finns några virrhönor men de flesta är en uppfödares bästa vän.

Grace är vår egen SWB uppfödning, vårt första stoföl och född 2010. Hon är e Västra Hobys hingst Dalwhinnie och betäckningen var faktiskt delvis en vinst. Jag skickade in information om Grace mamma Gabrielle och de selekterade ut det sto de trodde mest på.

Det visade sig att de gjorde en god selektering då Grace som treåring blev högst bedömda gångartshäst i Södra Kalmar län med 49.5 poäng och belönades med Diplom samt var iom dessa poäng också kvalad till Breeders och Rikssto.. På sitt ridprov fick hon 9-9.

Vi stod länge och funderade på Breeders och Rikssto men då hon med sig hem från treårstestet hade en liten virus, EHV 4 som gav hög feber näsflöde och tjocka ben samt en mycket allmänpåverkad häst, så valde vi en sen betäckning istället.

Roligt var dock att det året vann en "kusin" till henne Rikssto, Gandesa MW heter hon och är undan Gabrielles syster Grandezza.

Hon behövde ett par veckor på sig att bli helt frisk och sen kördes hon till seminstationen.

Året efter fick hon ett hingstföl e Ravell , Glitch OnTheRocks, hon visade sig vara en minst lika bra mor som sin egen mor. Dock inte riktigt lika överbeskyddande som Gabrielle. Året efter lånades hon ut till en tävlingsryttare men tyvärr så ådrog hon sig en skada i ena fram vilket ledde till en knäledsinflammation och skada på gaffelbandsinfästningen.

Betäckning det året var ej möjlig då hon kom hem igen precis efter stationerna stängt vilket ledde till att hon bara vilade till nästa år då hon betäcktes med hingsten Bernstein. Bernstein själv har varit död i flera år så det var fryst semin min använde.

I år har hon fått en väldigt trevlig hingstunge e honom som heter Goodwill OnTheRocks.

Så här är vi nu, som ni tidigare läst har jag tagit en avelspaus och frågan är då vad händer med Grace? Tanken är att försiktigt sätta igång henne igen och hoppas att hon inte blivit skör e skadan i knäet. Vi kommer ju få tänka på att vara lite extra rädda om henne såklart och kanske dubbla igångsättningstider mm..

Grace är inte så stor, hon mätte 161 på treårstest och har kanske växt någon cm till, hon är en lättfödd och väldigt matglad häst, ingen bra kombo, som är rätt svår att hålla smal om hon inte går med föl. Hon behöver alltså jobba för att inte bli som en badboll.

Hon är en väldigt snäll häst men där finns en "dam" som man ibland måste övertyga om sakers nödvändighet. Hon kan vara lite svår så tillvida att det är inte alltid man ser om hon blir stressad och orolig, eller jo jag tycker själv det är tydligt men kanske inte tydligt för alla. Hon kan nämligen bli lite bufflig och gåpåig när hon blir osäker/stressad, far inte runt och skriker och har sig utan lite mer introvert. och tar ut det iform av inte riktigt hör.

Graces stam för den avelsintresserade e Dalwhinnie 1180 u Gabrielle Elit - Weltbürger - Bellini - Cyrano, tre generationer elitston på mödernet.

Så vad tror ni, får jag en hiss eller en diss?
Likes

Comments

...och det råkade visst bli en paus efter hela tre blogginlägg :) Lite pinsamt helt klart!

Så vad har hänt?

Alla stona finns kvar, ingen såld ;) Ett sto,, Tusch är kvalat till Breeders av sin ryttare och kommer starta i klassen för femåringar. Superkul!

Den gula prinsessan är kvalad till Breeders hon också och är även hon iväg på utbildning och träning hos en annan ryttare. Vi har inte helt bestämt oss för Breeders eller inte för hennes del, vet inte om hon känns helt klar för det mognadsmässigt. Vi får se, vi har några dagar på oss.

Alice är halvt igång, hon rids av dotter samt går lite på lina och på töm, jag är ännu inte i storlek så jag kan rida henne men har promenerat lite på Remis vilket är grymt kul!

Själv så har jag både tvättat stall och målat, hallelulja!

Min egen träning tog en paus i somras *skäms* men jag är igång igen.

I dag ser det ut som så att jag kör morgonträning kl 05:50 fyra dagar i veckan med fokus på fem styrkeövningar, stretch samt ryttarinriktade övningar. Tänkte jag skulle börja använda Balimopallen också, den samlar just nu damm..

Träningsdagar är måndag, tisdag samt torsdag och fredag.

Tummen är stor och tröskeln är hög fortfarande men jag tuggar på..

Ha en fin em/kväll!

Likes

Comments

Vi har hunnit vara ner till Falsterbo där en av våra hästar startade i femårsdressyren. Hon skötte sig alldeles utmärkt men var lite trött och hade en miss så det räckte inte till finalen, men hon är en erfarenhet rikare och vi fick återigen se vilken otrolig häst hon är som går in och gör sitt bästa trots att orken inte var på topp idag.

Vi har ett samarbete med en svårklassryttare som tränar och tävlar henne, de tar otroligt god hand om henne och det är härligt att se häst och ryttares fina kontakt. De älskar varandra de två!

Blev ingen shopping mer än att jag köpte NAFs superflex åt Remis.

I övrigt så har jag sen sist satt ihop ett program åt mig själv som jag har känt på en gång, den där tummen är fortfarande lika stor ;) Imorgon sätter vi fart och kör pass 2..

A och R har gjort två pass vardera och har nu vilat två dagar. Longering och lite skrittarbete i töm samt två övergångar skritt-trav - skritt för Remis och för Alice har det varit longering och ridning.


Det är så enkelt att jag måste ner i vikt för att rida Alice så jag hoppas kunna komma upp på henne om två månader i alla fall. Det blir att ligga lågt med allt vitt och att börja köra styrketräning varvat med promenader.

Likes

Comments