Snart har en vecka gått sen första inlägget här på bloggen.

Vad har hänt sen dess? Jag har börjat ta tag lite i min egen träning. För att kunna börja rida igen så krävs det att jag får liv i min egen kropp också.

En gammal ryggskada har gjort mig skev sen har jag suttit lite taskigt när jag arbetat så jag har liksom förstärkt oliksidigheten Varför göra det lätt för sig? :) Till det har jag lagt på mig en hel del vikt samt är generellt i rätt sunkig kondition. Jag testade en ryttaryoga som är till för att stretcha lite innan ridning och ja, en del grejer klarade jag knappt av att genomföra och jag blev nog lite tröttare än vad man borde bli av en uppvärmning :)

Nåväl, jag har varit nere i lunden för att botanisera i deras fina leder, har hittat en fin slinga som mäter 4.7 km för motion av både mig ,hundar och hästar. Den kan ju givetvis förlängas när man rider. Går i lummig skog på fina gräs och grusvägar. Tar ungefär 10 minuter att köra dit ner. Massor av plus men ett stort minus, det går kor där from nu fram till i december!! Min hästar är inte vana vid att ridas tillsammans med kor och jag själv är rätt korädd!

Vi får testa men risken finns att ritterna där får bli förpassade till vinter och vår.

Jag grubblar just nu på om jag ska köpa mig en snäll ridhäst, ett kbl eller stor ponny. En snäll och superstabil häst att komma igång på. Eller ska jag lägga samma pengar på utbildning av ngt av stona här hemma?

Visst är det synd man inte har en kristallkula man kan blicka in i så man vet om man fattar rätt beslut eller ej?

Det är väldigt många plus med att köpa en färdig häst helt klart men samtidigt har jag inte obegränsat med pengar så vill jag ha stona utbildade har jag kanske inte råd med både och.. Samtidigt så kanske jag inte känner mig tillräckligt säker på ngt av stona och då blir det ändå ingen ridning. Får grubbla lite till på den känner jag.

Idag ska jag mocka ur en av de sista bäddarna som varit kvar då sto och föl har behövt kunna komma in och pausa. Hovslagaren kommer den 28 och därefter planerar jag att få tvättat ( om vi har vatten till det) och målat stallet.

Ifjol fick vi nöja oss med att enbart torka ur och virkona då vi hade så ont om vatten.

Mvh Jasmine


Likes

Comments

Det här blir mitt första inlägg här. Jag vet inte om det blir många fler eller om den kommer dö ut då jag inte alls vet vad jag ger mig in på.

Bloggen är tänkt som en motivator åt mig, gör jag det här öppet så kanske jag får hjälp över alla höga trösklar jag har.

Vem är jag? Jag är en 40 plusare som stressat för mycket, ätit för mycket och hittat på alldeles för många olika ursäkter och som dessutom blivit rätt feg och utvecklat en stor tumme som sitter fast på en plats där solen aldrig skiner.

Jag har hästar och har ridit mycket som barn och ungdom.

Vi flyttade hit ner 2005 och tanken var att jag skulle föda upp en eller två hästar åt mig själv som jag sen kunde ha som ridhästar, så blev det inte utan jag fortsatte avla och har gjort i liten skala sen dess. Vi har inte fått föl varje år men ett par har det i alla fall blivit under åren som gått. Någon ridhäst har det dock inte blivit utan de som blivit kvar har gått in i avelsboxen eller ut i tävling hos annan ryttare.

Jag älskar fölen, att få följa dem och se dem utvecklas, att se stonas omsorg och kärlek till sina föl. Jag älskar inte oron och tanken på allt som kan gå fel och jag älskar inte att sälja dem. Nästan varje år brottas jag med en stor tröskel när jag ska köra till semin just på grund av de negativa sidorna. Jag läser varje år om ston som förlorat föl och föl som förlorat sina mammor.

Till detta så har jag länge närt en dröm om att få rida och träna samt kanske tom få tävla någon gång.. Jag har aldrig varit en särskilt duktig ryttare utan ridit mer för att det är kul. Dressyr/markarbete var något man gjorde för att få hoppningen att fungera bra.

Ur detta har det fötts att jag kanske skulle en gång för alla göra slag i saken? Strunta i att betäcka de yngre stona och kanske tom försöka göra ridhäst till mig av ngt av dem? Fina ridhästar är jag helt övertygad om att det blir, men jag är ju en slapp gammal tant så det ställs extra höga krav för att vara min ridhäst :) Tanken är dock väldigt skrämmande då jag är rädd att inte göra dem rättvisa och rädd att inte kunna rida dem då de är mycket gång och tryck i dem.

Det kan bli så att jag har gett upp om en månad, eller om en vecka, men ett försök vill jag göra i alla fall! Så bloggen kommer vara lite av en dagbok och spark i baken plank åt mig.

Sen får vi se om någon vill läsa eller ej. Kan vara så att det bara är intressant för mig och ingen annan. :) Det finns både roligare och mer intressanta samt mer välskrivna hästbloggar än min kommer vara det kan jag lova! Nåväl då kör vi, det kommer presentationer av hästarna allt eftersom.

På bilden vår lille hingst Goodwill OnTheRocks e Bernstein och u vår uppfödning Grace OnTheRocks.

Mvh Jasmine

Likes

Comments