View tracker

Kärlek, Pyssel, Yule

Vi har tagit beslutet att inte ha ngn gran på balkongen i år, så då får grangirlangen bli pyntad med det fina pyntet istället. Jag är en sucker för julgranspynt av alla de slag & köper gärna pynt på mina resor om jag ser ngt fint. Jag har köpt mkt i Edinburgh, i deras affärer The Christmas shop & The Nutcracker, speciellt The Christmas Shop har fantastiskt fina ornamenter, lite dyra, men köper man bara en eller två saker är det helt klart värt det. I Harrods Winter Wonderland hittade jag förra året underbart vackra saker, en istapp bl.a.
Jag är nöjd med resultatet i år iaf ❣️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Yule, Pyssel, Kärlek

Idag ska det julpyntas!! Balkongen är klar! My vision turned into reality 🕯🎄❤️❤️

Likes

Comments

Pyssel, Vinter, Yule

Yulemead in the making, just the last and most important ingredient missing.... the yeast.... water is still to warm though but not long now :)))

Likes

Comments

Katterna, Alvablot, Kärlek

Alvablot idag, föregångare till den kristna högtiden Allhelgona, då vi tänker på & kommer ihåg våra nära & kära som inte finns med oss längre. För min del är det många som saknas & även om jag tänker på de flera gånger i veckan så saknas de otroligt mycket just denna dag. Mormor Märta & morfar Gösta, mina pälsklingar Ella & Snurran, Dizzy & hennes barnbarnsbarn Raja... saknaden är så stor & det gör så ont....

Blot betyder inte att man ska blöda, döds eller få någon att blöda, Blot betyder tillbedja och var ett sätt för våra förfäder att blidka gudarna så att de skulle ge människorna goda skördar och ett gott liv. Beroende på vad man ville blotade man till olika gudar. Till
Tor för gott väder vid båtfärder, till Oden för att få ta del av hans visdom osv.

Ett blot kan utföras på flera sätt och många har sina egna sätt att prisa gudarna. Huvudsaken med blotet är att du offrar saker till gudarna. Du kan ha ett altare där du ställer upp mat och avbilder av gudarna tex. Tors hammare. Mjöd dricks ofta under blot och gärna ur djurhorn om detta finnes. Hur man går vidare är upp till var och en, en del pratar med gudarna, vissa är inomhus, vissa utomhus, det finns många sätt att visa att vi tänker på dem. Vi offrar endast mat till gudarna, inga djur eller människor.

Alvablotet; Denna dag, den 1 november, firar vi våra fallna förfäder, släktingar, familj och vänner. Dessa kallades för Einherjer vilket betyder ”fallen krigare”.

Likes

Comments

Resa, Kärlek

I tre dagar var vi i Rom & vi har gått ungefär 5 mil sammanlagt över hela stan. Som typiska turister med kartan i högsta hugg & vattenflaska som fylldes på med jämna mellanrum i ngn av stadens kostnadsfria vattenhål, eftersom det var ca 40 grader var dag. Spf 50 men blev ändå röd som en kräfta & med värmeutslag på benen & uberont under fötterna!!! Inte blev det bättre av milt ryggskott & begynnande migrän....
Bodde på ett supermysigt Room & Breakfast i utkanten av Rom; Pascia, med taxiservice som hämtade & lämnade oss på FCO efter överenskommelse 👍🏻 500 kr visserligen men helt klart värt det. Är så nöjd med denna resa!!!

Balkongen som tillhör R&B helt underbart att äta frukost på ❤️🌹👍🏻

Likes

Comments

träning/sjukgymnastik, ätbart

Vaknade innan tuppen med lätt huvudvärk. Gissar på för lite intag av koffein igår... Åtgärdat med koffeintabletter tillsammans med övrig dos av medicin tillsammans med min soppa.
Helg & lathet slut vilket innebär massage av bandybollen enligt sjukgymnastens schema, rask promenad runt området & avslutning på utegymmet: hängandes som en apa, utsträckning av axlar & skuldror m svankande rygg, biceps/triceps & benböj samt stretch.
Nu lite frukost: smoothie (vattenmelon, mango, blåbär, hallon & klementin), sesamkakor & mozzarella 👍🏻
Snart sova igen pga nattjobb.

Likes

Comments

träning/sjukgymnastik

Har träningsvärk.... I gluteus musklerna.... Och det känns att kroppen inte fått jobba som den behöver, på länge, men nu är vi igång igen, ska ta för vana att gå till utegymmet varje morgon jag jobbat, kanske lite senare på dagen de dagar jag är ledig/har semester i sommar. Oavsett väder, jag menar, det är ett stenkast hem.
Alla de övningar jag gjort nu i två dagar är inte bara träning, de är stretching också, & nog märks det skillnad.
En jobbnatt kvar att jobba av den period på ordinarie jobbet, sen 10 nätter ledig. Ska dock jobba 4 nätter på xtra jobbet, behöver ju stålar.
Nu 💤💤💤💤💤❣❣

Likes

Comments

Caddy, Ozzy, Katterna

Pappa Ozzy underst längst bort med sonen Caddy ovanpå. Då båda älskar denna hängande del i bananträdet så händer detta ganska ofta 😂😂😻😻🌹🌹🌹❤️❤️❤️😘😘😘🐾🐾🐾🐈🐈🐈 mina gospojkar 😻😻

Likes

Comments