träning/sjukgymnastik, ätbart, Gym

Har varit tyst på bloggen ett tag, men inte tyst i verkligheten. En axel som jävlas med mig så jag sjukskrev mig förra helgen & ons-tors för att vila den fr stress men har tränat enl de scheman jag fått av sjukgymnast & pt så snart är vi på banan igen.
Körde ett Bootylicious pass på gymmet idag, för första & enda ggn!! No fucking way att jag gör det igen! Alldeles för stressigt & tungt för mina muskler. Sätesmuskeln gillade inte alls det, så jag tänker köra Pauline Nordines "Butt Bible" i stället, den passar mig bättre. Jag trodde jag skulle spy när det var över 😩 avslutade med ett yoga pass, vilket passar mig mkt bra. Ashtanga yoga med mkt stretch. Så nu är man nyduschad & har lagat lite efter-tränings-mat: banan pancakes med vaniljprotein, mango bitar till det & mozzarella. En kopp vitt te med hallonsmak 👍🏻 . Kolla lite Netflix till det, sova & sen är man redo för en ny dag med kiropraktorbesök & Bodybalance pass på kvällen.
👏🏻👏🏻👏🏻✊🏻💪🏻💪🏻💪🏻

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

träning/sjukgymnastik, Gym, Caddy

Kände mig lite låg idag, utan energi & mkt ont i axlar & skuldror pga knutor, så jag struntade i gymmet & zumban idag & körde hemma istället: först massage av massagesitsen jag har, sen TRX banden & lite hantlar mm mm mm. Skrev ner allt i träningsdagboken. En av katterna, Caddy, skulle absolut vara med när jag körde passet. Typiskt nyfiken birma 😻. Avslutade passet med stretch av skuldror & armar & en gigantisk kopp med vitt te. Nu tar vi helg & på söndag firar vi min pojkväns/särbos födelsedag ❤

Likes

Comments

mysigt, Vinter, Gym

Tuff kväll på gymmet idag... började som vanligt med 35 min crosstrainer (motstånd 3/3, kalorier -200) & svettig som tusan! 😁 fick köra lite lår och ben idag då maskinerna var lediga: inner/outer thigh machine 15 kg x 60 vardera. Leg extension 15 kg x30 & 30 benböj med avslutande KNIIIP!! Det brände i rumpmusklerna en hel del!!! Avslutade med ett pass BodyBalance. Var så slut att jag mådde illa när jag gick fr gymmet. Tog en promenad i det mysiga snövädret innan jag gick hemmåt. Härligt!!

Likes

Comments

träning/sjukgymnastik, Gym

Är ganska nöjd med kvällens insats på gymmet:

33 min crosstrainer med 3/3 motstånd (200 kalorier) lite styrketräning (leg adduction 15 kg), skulle gjort mer men gymmet var FULLT med folk (gissar att 65 % var såna som avgett nyårslöften & kommer sluta inom snar framtid ..) & de maskiner jag ville använda var upptagna så.... men avslutade med 75 min yoga. Det blev några timmar 👍🏻 imorgon favorit i repris men då med avslutande BodyBalance 👍🏻

Likes

Comments

Yule, Kärlek, Vinter

Jul (Vintersolståndet) 21-23 december

Den isländska benämningen för jul är ”Ylir”, vilket betyder julmånad. Det tvistas om utifall ordet ska tolkas som hjul, efter kalendern som formats likt ett hjul som rör sig mot ljusare dagar. Vintersolståndet är i motsats till sommarsolståndet den kortaste dagen på året,.
Denna högtid firades någonstans mellan den 21-23 dec. .
Från år 900 i en skald-dikt har man funnit den tidigaste texten om julen, där Harald Hårfager ute till havs ska ha druckit jul. Man kunde inte på den tiden konsten att tillverka stark-sprit. Man bryggde öl och vin samt mjöd. Honungen i mjödet ansågs vara gudomlig, bland det finaste man kunde förtära.
Norrmannen Snorre beskriver Hedningarnas drickande på följande vis:

En skål ska bäras runt elden, och den som ordnade gästabudet skulle välsigna den. Först skulle man dricka Odens skål, för seger och för kungens makt, och sedan Njords och Frejs skålar för goda skördar och fred. Därefter hade många män för vana att dricka den förnämsta skålen. Man drack även en skål till minnet av höglagda släktingar”

Det är den största offerdagen på året, kanske för att tacka gudarna för året som gått och för att uppmärksamma att det går mot varmare och längre dagar.
Vid långbordet dukades det upp med kött från gris oxe och får, man vet inte med säkerhet vad som serverades till detta. Man borde haft ett överskott av äpplen och det kan vara därifrån som traditionen kommer att äta juläpplen. Speciellt grisen togs om hand och man rökte eller stekte huvud. Grisen var speciell i Hedningarnas tro då man i Valhalla åt av Särimner som varje morgon återuppstod för att åter förtäras under kvällens fest.

Likes

Comments