Bea, Kattungar, Kärlek

I helgen åkte vi till Athen på liten weekendresa samt att hämta hem vårt nya lilla håriga knyte, en liten birmahona vid namn GR*Sacred Paws Björk, ska kallas för Bea. Jag är helt tagen av denna lilla chokladfärgade tös❣️ Helt fantastiskt temperament; inte rädd för nåt, hon spinner så fort man pratar med henne. Hon är väldigt framåt & kavat! Hon är tänkt att bli vår avelshona & kanske att jag ställer henne på utställning några ggr, för att se vad domare tycker om henne. Jag ska först gå med i en kattklubb igen & jag har fastnat för Top Cat Club. Sen ska jag anmäla henne till några utställningar. Efter bara en dag i Sverige går hon bra ihop med gubbarna Caddy & Ozzy. Busan är lite mer svårflirtad, hon är lite avis av sig. Mino gillar inte kattungar så han ska få åka till sin andra matte ett tag nu, älsklingen min. Tanken är att Mino & Bea ska få bebisar nästa år. 👍🏻

Likes

Comments

Busan, Caddy, Katterna, Ozzy, Mino, Veterinärbesök

Nu har katterna fått sina årliga vaccineringar! Att ha vagnen som jag inköpte för några år sen, är det bästa köp jag gjort! Den underlättar verkligen vid transport av katterna, typ två åt gången. Katterna slipper skumpa omkring och jag slipper få ont av bärandet. TOPP! I onsdags var det Ozzys och Caddys tur för allmän koll och vaccinering och där upptäcktes att båda har tandsten och Caddy är något överviktig. Ozzy vägde 5.5 och Caddy 4.7.

Så vaccinering för två katter, koll och 4 kg torrfoder för katter med njurproblem kostade alltsomallt 1200 kronor.

I torsdags var det Busans och Minos tur för vaccinering och allmän koll och likadant där; båda har tandsten och Busan är lite underviktig då istället.... Så annat foder behövs till henne, plus att hon har torra hinnor i ögonen och behöver ögondroppar/gele. Torsdagens besök kostade 6oo kr. Jag tänkte köpa torrfoder nästa vecka.

Ack vad jag bedrog mig.... När jag kom hem vid 17.30 på torsdagen upptäckte jag ngt konstigt i Caddys rumpa, det såg ut som vita strån av ngt som kom ut fr rumpan så jag drog i det och det visade sig vara torkat hår och torkat blod mm i sen sårskorpa. Han hade alltså ett sår bredvid hålet. Jaha! Tur var att veterinären hade öppet till kl 20 så jag ringde direkt och fick tid idag fredag kl 9.20.

Väl där och undersökt visar det sig att det är bitmärken! Caddy har blivit biten i rumpan. Och jag kan gissa att det är hans pappa Ozzy som fått nog av sin sons ettriga bettende och tjafs. Rumpan rakad och såret rengjort. 700 kronor. Antibiotika och antiinflammatorisk utskrivet.

Passade på att köpa torrfoder till Busan 2 kg och torrfoder till Caddy (för viktminskning) = 7oo kronor.

Caddys mediciner och busans ögongele kostade 340

Denna vecka gick jag som uppfödare back nåt så in i bängen!! 3540 kronor... Man blir inte rik på att vara kattuppfödare som sagt.

Likes

Comments

träning/sjukgymnastik, ätbart, Gym

Har varit tyst på bloggen ett tag, men inte tyst i verkligheten. En axel som jävlas med mig så jag sjukskrev mig förra helgen & ons-tors för att vila den fr stress men har tränat enl de scheman jag fått av sjukgymnast & pt så snart är vi på banan igen.
Körde ett Bootylicious pass på gymmet idag, för första & enda ggn!! No fucking way att jag gör det igen! Alldeles för stressigt & tungt för mina muskler. Sätesmuskeln gillade inte alls det, så jag tänker köra Pauline Nordines "Butt Bible" i stället, den passar mig bättre. Jag trodde jag skulle spy när det var över 😩 avslutade med ett yoga pass, vilket passar mig mkt bra. Ashtanga yoga med mkt stretch. Så nu är man nyduschad & har lagat lite efter-tränings-mat: banan pancakes med vaniljprotein, mango bitar till det & mozzarella. En kopp vitt te med hallonsmak 👍🏻 . Kolla lite Netflix till det, sova & sen är man redo för en ny dag med kiropraktorbesök & Bodybalance pass på kvällen.
👏🏻👏🏻👏🏻✊🏻💪🏻💪🏻💪🏻

Likes

Comments

träning/sjukgymnastik, Gym, Caddy

Kände mig lite låg idag, utan energi & mkt ont i axlar & skuldror pga knutor, så jag struntade i gymmet & zumban idag & körde hemma istället: först massage av massagesitsen jag har, sen TRX banden & lite hantlar mm mm mm. Skrev ner allt i träningsdagboken. En av katterna, Caddy, skulle absolut vara med när jag körde passet. Typiskt nyfiken birma 😻. Avslutade passet med stretch av skuldror & armar & en gigantisk kopp med vitt te. Nu tar vi helg & på söndag firar vi min pojkväns/särbos födelsedag ❤

Likes

Comments

mysigt, Vinter, Gym

Tuff kväll på gymmet idag... började som vanligt med 35 min crosstrainer (motstånd 3/3, kalorier -200) & svettig som tusan! 😁 fick köra lite lår och ben idag då maskinerna var lediga: inner/outer thigh machine 15 kg x 60 vardera. Leg extension 15 kg x30 & 30 benböj med avslutande KNIIIP!! Det brände i rumpmusklerna en hel del!!! Avslutade med ett pass BodyBalance. Var så slut att jag mådde illa när jag gick fr gymmet. Tog en promenad i det mysiga snövädret innan jag gick hemmåt. Härligt!!

Likes

Comments

träning/sjukgymnastik, Gym

Är ganska nöjd med kvällens insats på gymmet:

33 min crosstrainer med 3/3 motstånd (200 kalorier) lite styrketräning (leg adduction 15 kg), skulle gjort mer men gymmet var FULLT med folk (gissar att 65 % var såna som avgett nyårslöften & kommer sluta inom snar framtid ..) & de maskiner jag ville använda var upptagna så.... men avslutade med 75 min yoga. Det blev några timmar 👍🏻 imorgon favorit i repris men då med avslutande BodyBalance 👍🏻

Likes

Comments