Hej alla läsare!

Gömda Musse Pigg huvuden eller Hidden Mickeys som de kallas på engelska är oftast symboler som till sin form liknar Musse Piggs klassiska siluett med två stora öron. Ibland kan det också vara en bild, ett mjukisdjur eller Musse Pigg själv som gör ett gästframträdande. Målade eller bestående av föremål t.ex stenar eller träplankor tar de på sig många olika storlekar och kan hittas i en rad med Disneyprojekt, allt ifrån filmer och TV-serier till nöjesparker och attraktioner.Traditionen med gömda Musse Pigg huvuden började 1929 i Musse Piggs nionde kortfilm "The Karnival Kid", och har sedan dess varit med i majoriteten av Disneys produktioner, då endast som något roligt emellan de anställda på Disneystudion. Men genom åren har populariteten av dem växt och nu är dem bl.a en självklar del av varje Disneybeundrares besök till nöjesparkerna att gå på jakt efter.

Disneyföretaget själva har aldrig berättat exakt hur många gömda Musse Pigg huvuden det finns, men hittills har man bara i Walt Disney World, Florida hittat över 1000 st!


Hur många gömda Musse Pigg huvuden har ni hittils lyckats hitta i en Disneyfilm eller under en vistelse till en Disneypark? Berätta gärna i kommentarerna nedanför!

MVH Alexander ( SacredGold ).Bilder tillhör Disney och Business Insider.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments


Här är creditlistan till den svenska dubbningen av Disneys animerade TV-serie Wuzzlarna (1985).

12 av 13 avsnitt finns dubbade på svenska.

MVH Alexander ( SacredGold ).

Förkortningar i listan: A= Avsnitt

Källor: VHS utgåvor av Wuzzlarna från 1990, Dubbningshemsidan.se (18/2-2017) och egen forskning.

Jag vill också ge ett mycket stort tack till Oscar Isaksson från Dubbningshemsidan.se som har hjälpt till med information!


SVENSKA RÖSTER

Berättaren: Peter Wanngren

Humlon: Ulf Källvik

Bjäril: Monica Forsberg

Eleru: Ingemar Carlehed

Flonin: Cisela Björklund

Sälg: Ulf Källvik

Aping: Peter Wanngren


Krock: Jan Koldenius

Grusslan: Roger Storm

Flabb: Ingemar Carlehed


ÖVRIGA ROLLER

SÄSONG 1

Butiksägaren: (A1) Ulf Källvik

Hajrossen: (A1) Ulf Källvik

Tjurfinksungen: (A1) Monica Forsberg

Poliskonstapeln Örnhund: (A6) Ulf-Peder Johansson

Fru Penningstett: (A6, A12) Monica Forsberg

Önskebrunnen: (A8) Ulf-Peder Johansson

Balettregissören CC Gåsbjörn: (A10) Ulf-Peder Johansson

Retsnäppinesfångaren: (A10) Ulf-Peder Johansson

Retsnäppinesen: (A10) Anders Öjebo

Bibliotekarien: (A12) Monica Forsberg

Restaurangkocken: (A12) Anders Öjebo


ÖVRIGA RÖSTER

Ulf Källvik

Monica Forsberg

Bertil Engh

Anders Öjebo

Roger Storm

Jan Koldenius

Ingemar Carlehed

Cisela Björklund

Ulf-Peder Johansson m.fl


SÅNGER

"Wuzzlarna- Introsång" (The Wuzzles- Theme Song)

Framförs av: Anders Öjebo och Monica Forsberg


PRODUCENT

Monica Forsberg


REGISSÖR

Monica Forsberg


INSPELNINGSSTUDIO

KM Studio, Karlskoga


SVENSK VERSION PRODUCERAD AV

KM Studio ABLikes

Comments


COCO

En helt ny trailer för Coco har anlänt!

Coco är berättelsen om pojken Miguel som återupptäcker sitt arv som musiker när han snubblar sig in i "De dödas land" för att lära sig mer om sina förfäder!

Det här är Disney-Pixars första traditionella musikalfilm och förväntas ha biopremiär den 22 november 2017 i USA och i Sverige den 2 februari 2018!


_____________________________________________________________________


FROST KORTFILM

Alla Frostbeundrare där ute kan glädja sig åt att det snart ska komma en helt ny kortfilm med snögubben Olof i huvudrollen!

I Olaf´s Frozen Adventure ger Olof sig ut på ett festligt uppdrag för att försöka hitta den perfekta jultraditionen som Elsa och Anna kan kalla för sin alldeles egna. Den charmerande kortfilmen kommer vara 21 minuter lång och innehålla fyra helt nya sånger!

Från början skulle kortfilmen ha sin premiär på TV, men ska nu istället visas tillsammans med Disney-Pixars Coco i amerikanska biografer den 22 november 2017!

När den kommer till Sverige är ännu inte bestämt, men troligen blir dess premiär till vintern på Disney Channel eller senast med premiären av Disney-Pixars Coco den ​2 februari 2018!


_____________________________________________________________________


DUCKTALES REMAKE

Woo-hoo! Disney har äntligen släppt temalåten och nya kortfilmer till den kommande Ducktales TV-serien som börjar sin premiär med ett entimmes långt specialavsnitt den 12 augusti 2017 i USA! Resten av avsnitten sänds hädanefter i USA varje vecka med start den 23 september 2017!

Och Ducktales stora debut här i Sverige kommer ske till hösten i oktober!


_____________________________________________________________________


LEJONVAKTEN SÄSONG 2

Premiären för säsong 2 av Disneys Lejonvakten har flyttats fram och kommer nu bli i USA den 7 juli 2017!

Ett entimmes långt specialavsnitt kommer också att sändas den 29 juli 2017, där Kion kommer stå öga mot öga med Scars ande i "The Rise Of Scar!

MVH Alexander ( SacredGold ).


_____________________________________________________________________

Bilder och videoklipp tillhör Disney.

Likes

Comments


RÖSTERNA

Walt Disneys första val till rollen som den onda fén Maleficent var skådespelerskan Eleanor Audley, (som tidigare hade gjort rösten till styvmodern Tremaine i Askungen) för han visste att hon kunde ge karaktären en kraftfull stämma fylld med både elegans och ondska. Men Eleanor tackade först nej till rollen eftersom hon under den här tiden kämpade med sin turbekolos, men efter några månader senare tillfrisknade hon och ändrade sig.

År 1952 blev den unga skådespelerskan Mary Costa inbjuden till att sjunga sången "When I fell in love" på Los Angeles Conservatory of Musics stora galamiddag. Efter föreställningen blev hon kontaktad av Walter Schuman (en av de första kompositörerna på Törnrosa) som berättade för henne: "Jag vill inte skrämma dig, men jag har i tre år letat efter rösten till Aurora, och undrar om du hade velat ställa upp på en audition?" Mary accepterade erbjudandet och fick under sin inspelning goda direktiv och instruktioner från kompositören George Burns och Walt Disney.

Walt tyckte att Marys röst var perfekt och meddelade henne redan nästa dag att hon hade fått rollen. Det här gjorde henne naturligtvis nervös, men då gav Walt henne ett lugnande råd som hon aldrig glömde: "Mary, kom bara ihåg de här tre viktiga orden - hängivenhet, beslutsamhet och disciplin, så kommer lyckan le mot dig!".ANIMATIONEN

För att få Törnrosa till att kännas annorlunda för publiken jämfört med de tidigare prinsessfilmerna, förstod Walt Disney att de till den här filmen var tvungna att uppnå en ny sorts visuell stil, mer graciös och detaljrik än någonsin. Törnrosa skulle bli animationskonstens fulländade mästerverk och enligt Walts strävan likna en levande medeltidsgobeläng.

Walt ville försäkra sig om att den visionen skulle synas i den färdiga filmen och valde den noggranne bakgrundsmålaren Eyvind Earle till att bli filmens produktionsdesigner. Eyvind fick från Walts beslut fria händer till att själv bestämma och utforma miljöerna och karaktärernas utseenden, något som inte var alltför populärt bland animatörerna som innan Törnrosa hade kunnat påverka hur karaktärerna de ritade skulle se ut, men de fick ändå genom kompromiss sin vilja fram ibland.

Från början var det tänkt att de tre goda feerna Flora, Fina och Magdalena alla skulle ha samma personlighet, men det tyckte inte animatören Frank Thomas kunde bli något roligt och började därför efter Eyvinds godkännande tillsammans med sin kollega och bästa vän Ollie Johnston fundera ut sätt till att ge de tre goda feerna alla särskilda personlighetsdrag.

Marc Davis som ansvarade för att animera både Aurora och Maleficent, var även den som fick sitt förslag igenom av Eyvind till att ge Maleficent en lång flammande kappa, komplett med djävulshorn och spira.Studions långa tradition till att använda riktiga skådespelare som modeller åt animatörerna användes åter igen, för att få karaktärerna att röra sig naturligt och hjälpa animatörerna med inspiration i sitt planerande av filmens nyckelscener.

När det kommer till innovationer var slutstriden med Maleficent som drake, en av studions första experiment med den nya animationstekniken Xerography, en teknik som senare skulle spela en viktig roll i den nästa tecknade filmen Pongo och de 101 dalmatinerna.SLUT PÅ DEL 2

FORTSÄTTNING FÖLJER I DEL 3...


Bilder och videoklipp tillhör Disney och Blu-ray.com.

Källor

Dokumentären: Picture Perfect- Bakom kulisserna på Törnrosa, från 2008.

Dokumentären: En gång i en dröm- Så gjordes Törnrosa, från 1997.

Hemsidan: Disney Wikia, Törnrosa, ( 2017-03-18 )


Likes

Comments


Glad sommar alla läsare!

Äntligen är den varmaste årstiden kommen, och säkert garanterad fylld med massor av sol, bad och härliga grillkvällar framför lägerelden!

Jag hoppas ni alla får det kanon och glöm inte att kika in här på bloggen under sommaren för fler roliga Disney nyheter!

MVH Alexander ( SacredGold ).


Videoklipp tillhör Disney.

Likes

Comments


Till alla underbara mammor som fyller våra liv med kärlek och glädje. Tack så mycket!

MVH Alexander ( SacredGold ).


Videoklipp tillhör Disney.

Likes

Comments


BILAR 3

Blixten McQueens karriär, vilja och mod sätts på prov i Disney-Pixars Bilar 3, som kör in på biograferna den 16 juni 2017 i USA, och i Sverige den 1 september 2017!


_____________________________________________________________________


FROST 2

Disneysuccén som ingen kunde slå sig fri ifrån ska få en uppföljare som Disney berättar förväntas ha amerikansk biopremiär den 18 november 2019!

Skådespelarna Idina Menzel och Kristen Bell som gjorde de engelska rösterna till Elsa och Anna respektive har båda sagt att de kommer återvända till sina roller i Frost 2!


_____________________________________________________________________


BIG HERO 6 TV-SERIE

Superhjältarna från Big Hero 6 kommer tillbaka i en ny TV-serie hösten 2017 i USA på Disney Channel!

TV-serien utspelar sig direkt efter filmens händelser, där vi åter får följa 14 åriga teknikgeniet Hiro och hans robotkompis Baymax. Tillsammans med Wasabi, Honey Lemon, Go Go och Fred börjar Hiro ett nytt liv som elev på San Fransokyos Tekniska Institut!


_____________________________________________________________________


THAT´S SO RAVEN

Raven Baxter återvänder till Disney Channel i fortsättningsserien Raven´s Home, som har amerikansk premiär i sommar den 21 juli 2017!

Bästa vännerna Raven och Chelsea, båda skilda ensamstående mammor bor tillsammans under ett tak med sina tre barn. Men hela deras familjesituation vänds upp och ner när Ravens son Booker upptäcker att han har ärvt sin mammas psykiska förmåga att kunna se in i framtiden!

I rollerna som barnen kommer vi få se Isaac Brown och Navia Robinson som Ravens barn Booker och Nia, och Jason Maybaum som Chelseas son Levi!

MVH Alexander ( SacredGold ).


_____________________________________________________________________

Bilder och videoklipp tillhör Disney.

Likes

Comments


Här är creditlistan till den svenska dubbningen av Walt Disneys 34:e animerade klassiker Ringaren i Notre Dame (1996).

MVH Alexander ( SacredGold ).

Källor: Blu-ray utgåvan av Ringaren i Notre Dame från 2013, Dubbningshemsidan.se (3/4-2017) och egen forskning.


SVENSKA RÖSTER

Quasimodo: Joakim Jennefors

Esmeralda: Sharon Dyall

Djali: Mary Kay Bergman (engelsk orginalröst)

Phoebus: Roger Storm

Achilles: Bob Bergen (engelsk orginalröst)

Claude Frollo: Stefan Ljungqvist

Clopin: Mikael Grahn

Stenfiguren Victor: Peter Flack

Stenfiguren Hugo: Lars Kronér

Stenfiguren Laverne: Siw Malmkvist

Ärkediakonen: Håkan Hagegård

Quasimodos mamma: Monica Forsberg

​Mjölnaren: ​Gunnar Uddén 

Fången: Johan Hedenberg

Vakten Brutish: Peter Wanngren

Vakten Oafish: Johan Hedenberg

Vakter: Anders Öjebo, Roger Storm, Peter Wanngren, Johan Hedenberg, Hans Josefsson, Daniel Bergfalk, Thomas Banestål m.fl

Zigenare: Monica Forsberg, Anders Öjebo, Roger Storm, Daniel Bergfalk, Thomas Banestål m.fl


ÖVRIGA RÖSTER

Johan Hedenberg

Hans Josefsson

Jasmine Wigartz

Gunnar Uddén m.fl


KÖR

Örebro Kammarkör


SÅNGER

"En sång från Notre Dame" (The Bells Of Notre Dame)

Framförs av: Mikael Grahn, Stefan Ljungqvist och Håkan Hagegård med kör


"I solsken" (Out There)

Framförs av: Joakim Jennefors och Stefan Ljungqvist


"Stort spektakel" (Topsy Turvy)

Framförs av: Mikael Grahn med kör


"Esmeraldas bön" (God Help The Outcasts)

Framförs av: Sharon Dyall med kör


"Ett himmelskt sken" (Heaven´s Light)

Framförs av: Joakim Jennefors


"Som eldar" (Hellfire)

Framförs av: Stefan Ljungqvist


"En sån som du" (A Guy Like You)

Framförs av: Lars Kronér, Peter Flack och Siw Malmkvist


"Ett himmelskt sken- repris" (Heaven´s Light- reprise)

Framförs av: Joakim Jennefors


"Mirakelgården" (The Court Of Miracles)

Framförs av: Mikael Grahn med kör


"En sång från Notre Dame- repris" (The Bells Of Notre Dame- reprise)

Framförs av: Mikael Grahn med kör


"Esmeraldas bön- repris" (God Help The Outcasts- reprise)

Framförs av: Sharon Dyall


PRODUCENT

Monica Forsberg


REGISSÖR

Monica Forsberg


DIALOGÖVERSÄTTARE

Monica Forsberg


SÅNGÖVERSÄTTARE

Monica Forsberg


MUSIKANSVARIG

Monica Forsberg

Anders Öjebo

Fred Sjöberg


INSPELNINGSTEKNIKER

Anders Öjebo

Daniel Bergfalk

Thomas Banestål


INSPELNINGSSTUDIO

KM Studio, Karlskoga


SVENSK MIX

Sun Studio, Köpenhamn


KREATIV LEDNING

Kirsten Saabye


SVENSK VERSION PRODUCERAD AV

Disney Character Voices International, Inc.Likes

Comments


Handling: På en hylla i den godhjärtade dockmakaren Gepettos verkstad sitter hans lilla trädocka Pinocchio stillsamt, tills en natt då den Blå fén kommer och väcker dockan till liv, precis som Gepetto hade önskat sig. Men Pinocchio har mycket att lära sig av livet för att kunna bli en riktig pojke och får därför hjälp av den kloke Benjamin Syrsa, som ska lära Pinocchio vad som är rätt och fel. Men för Benjamin Syrsa blir det ett hård arbete att försöka hålla den nyfikne Pinocchio kvar på livets rätta stig!

Speltid: 88 minuter


Bilder tillhör Disney.

Likes

Comments