Hej!

Disney Sverige har nu officiellt gett oss datumet till den svenska biopremiären av Vaiana! Innan har de endast sagt någon gång i februari och andra källor har angivit olika datum.

Men nu är det bestämt, Vaiana kommer ha svensk biopremiär den 3 februari 2017!

Här är även den första trailern för Vaiana. Svensk översättning av det dem säger i trailern hittar ni här nedanför. Mycket nöje!

MVH Alexander ( SacredGold )​M= Maui

V= Vaiana​

Från skaparna av Frost, Big Hero 6 och Zootropolis

​M: Vet ni vem Maui är? Bara den bästa halvguden i hela Stilla havet! Med sin magiska fiskkrok, saktade han ner solen, drog upp öar från havet och besegrade monster! Och jag borde veta... för jag är Maui! Hej! Låt mig sköta det här tack! 

V: Uhmm ...

M: Inget? Ärligt?! Vad måste en halvgud göra?

​Dwayne Johnson är Maui

Introducerar Auli'i Cravalho som Vaiana

Innehåller sånger och musik av: Lin-Manuel Miranda, Opetaia Foa'i och Mark Mancina

Disney Vaiana

Kommer på bio​Alla rättigheter till videon tillhör Disney. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

CommentsAlla bilder i det här inlägget tillhör Disney och Blu-ray.com

Källor: Dokumentären: Så gjordes Ringaren i Notre Dame, 1996, tillgänglig på Blu-ray utgåvan av Ringaren i Notre Dame från 2013.

Dokumentären: Berättelsen om produktionen av Ringaren i Notre Dame, 1996, tillgänglig på DVD utgåvan av Ringaren i Notre Dame från 2002.

Hemsidan: Disney Wikia, Ringaren i Notre Dame. ( 2016-09-24 )


3. DE RÄTTA RÖSTERNA

I slutet av 1993 under filmens utveckling valdes den första skådespelaren till filmen, nämligen sångerskan Cyndi Lauper. Men Cyndi visste inte vilken roll det var hon hade fått och trodde först att hon skulle få göra Esmeralda, tills en vecka innan hon skulle spela in sina repliker som hon fick veta av filmens regissörer att hon istället skulle spela en stenfigur som hette Quinn.

Namnen till Quasimodos vänner stenfigurerna var ännu inte bestämda och en rad med olika förslag kom under filmens utveckling t. ex Quinn, Chaney, Laughton, Lon, Charles och Anthony. Alla dessa var namn som tidigare hade förekommit i andra filmadaptioner av Ringaren i Notre Dame, men för att vara på den säkra sidan och inte bli stämda av de andra filmbolagen bestämde de att det blev bättre att istället komma på egna namn till stenfigurerna. De två manliga stenfigurerna döptes slutligen till Victor och Hugo efter att utvecklingsteamet kom på idén att dela upp författarens namn Victor Hugo till två. Regissören Kirk Wise kom på det sista namnet till den kvinnliga stenfiguren (som innan hette Quinn) och döpte henne till Laverne, som en hyllning till den bortgågna sångerskan Laverne Andrews.

Från början var det tänk att Laverne skulle vara lika ung som de andra stenfigurerna men det ändrades för de tyckte att det skulle vara mer charmerande om Quasimodo fick råd från en stenfigur som var mer till åren. Den här ändringen gjorde att Cyndi Laupers unga röst till Laverne inte längre passade till rollen och hon fick lämna filmproduktionen. Rollen överlämnades till Mary Wickes som var betydligt äldre än Cyndi. Tyvärr dog Mary Wickes i cancer under produktionen och därför anlitades Jane Withers, som fick spela in Lavernes sista sex repliker som Mary hade kvar.Efter många auditions gick slutligen filmens huvudroll Quasimodo till skådespelaren Tom Hulge, som först inte trodde att han skulle få den eftersom filmproducenterna han hade framför sig under sin audition blundade medan han framförde replikerna. Detta trodde Tom var något negativt men enligt regissören Kirk Wise så är det faktiskt något positivt för då betyder det att de kanske äntligen har hittat den rätta rösten och då bara blundar för att dubbelkontrollera så figurerns ansikte stämmer överens med rösten.

Demi Moore fick rollen som Esmeralda och träffade filmens låtskrivare Alan Menken och Stephen Schwartz för att spela in sångerna. Men efter många timmars inspelningar tyckte Demi att hennes sångröst inte var tillräckligt bra för att kunna framföra sångerna på ett rättvist sätt och sa därför till dem " det är nog bäst om någon annan gör det här ", vilket var varför Heidi Mottenhauer istället togs in för att göra Esmeraldas sångröst i filmen.4. KARAKTÄRERNA FÅR LIV

Tillsammans med Lejonkungen och Pocahontas, var Ringaren i Nore Dame en av de första filmerna som man började arbeta med i den nya Disney Feauture Animation byggnaden som blev färdigbyggd 1994. Alla av animatörerna där var väldigt upptagna med att arbeta på Lejonkungen och Pocahontas, vilket gjorde att Disney var tvungna att anställa fler animatörer från bl.a Kanada, England, Irland, Tyskland och Frankrike så att Ringaren i Nore Dame skulle kunna bli klar i tid till sitt utlovade utgivningsdatum. Den nya huvudbyggnaden räckte inte åt dem alla, så de flesta av de nyanställda animatörerna fick under de första månaderna flytta in i en stor övergiven lagerlokal. De nya animatörerna döpte lagerlokalen till "Fristad" under tiden som de arbetade där.

20% av filmens animation gjordes även i den då nyöppnade Disney tecknarstudion i Paris.

För att uppnå komplicerade scener med stora folkmassor t. ex Narrfestivalen och filmens slutstrid, använde man till sin hjälp datoranimation. Animatörerna skapade sex olika bakgrundsfigursmodeller i datorn som de kunde ändra och klä precis hur som helst de ville. När animatörerna var klara med bakgrundsfigurernas design behövde de endast kopiera och sedan programmera dem till att utföra 72 st olika sorters rörelser, allt ifrån till att springa, hoppa eller klappa.


SLUT PÅ DEL 2

FORTSÄTTNING FÖLJER I DEL 3...

Likes

Comments


Ni har väl inte missat att CD albumet Disney Rariteter finns nu ute i handeln och digitalt på Spotify!

Jag har själv lyssnat på albumet många gånger och måste säga att det håller en väldigt hög kvalité med ett bra varierande urval av Disneys bästa låtar. Jag är mycket nöjd över att albumet valde att sträcka sig igenom hela Disneys sång historia, vilket gör att albumet inte lämnar någon åldersgrupp utanför. Man märker att mycket arbete har lagts ner på albumet. Många positiva saker kort sagt, men om man måste poängtera något negativt med albumet så är det att informationen är lite bristfällig om vilka det är som sjunger vissa av låtarna t.ex står det att endast Bengt Hellberg sjunger låten "Bibbidi-Bobbidi-Boo" från Askungen när det i själva verket är Sif Ruud med flera som sjunger den. Bengt Hellberg kanske är med i kören men jag hittar tyvärr ingen information om det. Men överlag är ändå informationen bra och jag kan förstå dem till varför informationen till vissa av sångerna är lite bristfälliga, för det här är något som har varit dåligt dokumenterat genom åren när det kommer till dubbningar.

Hursomhelst så släpps albumet tillsammans av Universal Music Sweden och Walt Disney Records och är en del av deras aktiva arbete att göra Disneys sångskatter tillgängliga för folket, både fysiskt och digitalt. Ett arbete som jag tycker att de självklart ska fortsätta med. CDn innehåller sammanlagt 50 st låtar, 49 st av låtarna ges ut för första gången digitalt och 27 st av låtarna har aldrig tidigare blivit utgivna innan. Och för er som älskar de äldre dubbningarna av Disney klassikerna så kan jag stolt meddela att albumet innehåller 1946 års originaldubbning av låten "En flygande stor elefant" från Dumbo.

Jag tycker definitivt att ni ska lyssna på albumet och om ni är nyfikna på vilka låtar det innehåller så har jag gjort en lista på dem som ni kan hitta nedanför, jag har även försökt göra informationen om vilka det är som sjunger lite mer detaljerad här än vad den är i albumet.

MVH Alexander ( SacredGold )Skiva 1 innehåller :

1. "När börjar livet egentligen" (Trassel) - Molly Sandén

2. "Nästan där" (Prinsessan och grodan) - Pauline

3. "Vår stad" (Bilar) - Daniel Lindström

4. "Fri som fågeln" (Modig) - Hanna Hedlund, Sanna Martin

5. "Mitt paradis på jorden" (Kogänget) - Jill Johnson

6. "Flyg till din dröm" (Tingeling) - Gunilla Backman, Lina Hedlund, Margareta Bengtsson

7. "Prinsessans lott" (Sofia den första) - Malva Goldmann, Elsa Meyer, Fabian Lundström m.fl

8. "Om vi inte var två" (Monsters Inc) - Allan Svensson, Robert Gustafsson

9. "Mamma vet bäst" (Trassel) - Charlott Strandberg, Molly Sandén

10. "Med andra sidan har jag kontakt" (Prinsessan och grodan) - Fred Johanson, Cyndee Peters, Vivian Cardinal, Jessica Folcker, Gladys Del Pilar, Consuelo Del Pilar, Sharon Dyall, Karl Dyall, Laila Adéle, Rennie Mirro, Jan Åström, Andreas Aleman

11. "Kärleken är stark " (Lejonkungen 2) - Maria Rydberg, Christer Nerfont

12. "Inget kan hindra mig" (Flygplan) - Oskar Nilsson

13. "Ger hals i månens sken" (Bolt) - Sussie Eriksson

14. "Hon älskade mig" (Toy Story 2) - Anna Book

15. "Våren är här igen" (Bambi 2) - Jessica Andersson

16. "Inte jag" (Herkules) - Myrra Malmberg, Anki Albertsson, Gladys Del Pilar, Sharon Dyall, Sussie Eriksson, Vivian Cardinal

17. "Lejonvakten kommer här" (Lejonvakten) - Lars Säfsund, Anna Isbäck

18. "När vi är människor" (Prinsessan och grodan) - Pauline, Pablo Cepeda, Jan Åström

19. "Lava" (Lava) - Alexander Lycke, Sonja Adéle

20. "Gör nått bra med ditt liv" (Ett småkryps liv) - Mikael Roupe, Almaz Yebio, Diana Nunez, Lena Ericsson

21. "Vi är en" (Lejonkungen 2) - Frank Ådahl, Emma Iggström

22. "Jag finns kvar" (Skattkammarplaneten) - Jimmie Jansson

23. "Där våra världar möts" (Pocahontas 2) - Helene Lundström, Reuben Sallmander

24. "Klar för start" (Lilla Kycklingen) - Shirley Clamp

25. "Nalle Puh" (Nalle Puhs film: Nya äventyr i Sjumilaskogen) - Jessica Pilnäs


Skiva 2 innehåller:

26. "Skönheten och Odjuret" duett (Skönheten och Odjuret) - Sofia Källgren, Tommy Körberg

27. "Zero till Hero" (Herkules) - Anki Albertsson, Gladys Del Pilar, Sharon Dyall, Sussie Eriksson, Vivian Cardinal

28. "Floden har sin egen väg" (Pocahontas) - Helene Lundström

29. "Arabiska natt" (Aladdin) - Per Eggers

30. "I solsken" (Ringaren i Notre Dame) - Joakim Jennefors, Stefan Ljungkvist

31. "Man är väl infödd" (Oliver & gänget) - Jan Johansen m.fl

32. "I den värld som är min" (Alice i Underlandet) - Sanna Nielsen

33. "Någon väntar på dig" (Bernard &Bianca) - Wenche Myre

34. "Oh-De-Lally" (Robin Hood) - Rolf Bengtsson

35. "Vart skall jag gå någonstans" (Pocahontas 2) - Helene Lundström

36. "Det skall nog bli män av er nu" (Mulan) - Göran Rudbo, Ulf Larsson, Hasse Andersson, Andreas Nilsson, Divina Sarkany, "Papa-Dee" Wahlgren

37. "Bibbidi-Bobbidi-Boo" (Askungen) - Sif Ruud, Alice Babs, Tor Isedal, Bengt Hellberg m.fl

38. "Lillungen min" (Dumbo) - Margareta Nilsson

39. "Nåt märkligt" (Toy Story) - Mikael Roupe

40. "Thomas O' Malley" (Aristocats) - Per Myrberg

41. "Kärlek" (Robin Hood) - Elisabeth Melander

42. "Jag kan klara av det" (Herkules) - Stefan Nykvist

43. "Ni förkrympta små liv" (Den lilla sjöjungfrun) - Evabritt Strandberg

44. "En flygande stor elefant" (Dumbo) - Olof Ekermann m.fl från 1946 års originaldubbning av Dumbo

45. "Människa igen" (Skönheten och Odjuret) - Jan Malmsjö, Gunnar Uddén, Meta Velander, Siv Vennberg, Andreas Gustavsson, Åsa Jonsson, Katarina Josephsson, Anna Lindén, Anders Öjebo, Stefan Berglund

46. "Hej diddel i di" (Pinocchio) - Bo Maniette

47. "En sån som du" (Ringaren i Notre Dame) - Lasse Kronér, Peter Flack, Siw Malmkvist

48. "Kärleken är som en vacker sång" (Bambi) - Olle Persson m.fl

49. "Alice i Underlandet" (Alice i Underlandet) - Anders Öjebo m.fl

50. "Santa's workshop" (Tomtens verkstad) - Bert Lewis, Frank Churchill m.flLikes

Comments


Den första trailern för den nya Pirates of the Carribean 5 - Salazar´s Revenge har kommit ut! Inget datum har angivits än men filmen kommer ha biopremiär nästa år under 2017.

I den här första trailern får vi tyvärr inte se kapten Jack Sparrow men ni behöver inte oroa er för Jack Sparrow (Johnny Depp) kommer att vara med i filmen. Däremot får vi se den nya skurken kapten Salazar, som är en gammal fiende till Jack Sparrow.

MVH Alexander ( SacredGold )Alla rättigheter till videon tillhör Disney.

Likes

CommentsHej alla läsare! I år firar Walt Disneys klassiker Ringaren i Notre Dame 20 års jubileum och det tänkte jag vi skulle fira genom att i fyra delar berätta historien om hur det här tidlösa mästerverket kom till. Hoppas ni tycker om det och glöm inte att fira Ringaren i Notre Dames 20 års jubileum på ert sätt.

MVH Alexander ( SacredGold )

Alla bilder i det här inlägget tillhör Disney och Blu-ray.com.

Källor : Dokumentären : Så gjordes Ringaren i Notre Dame, 1996, tillgänglig på Blu-ray utgåvan av Ringaren i Notre Dame från 2013.

Dokumentären : Berättelsen om produktionen av Ringaren i Notre Dame, 1996, tillgänglig på DVD utgåvan av Ringaren i Notre Dame från 2002.

Hemsidan: Disney Wikia, Ringaren i Notre Dame, ( 2016-09-24 )


1. ALLT BÖRJAR MED EN IDÉ

Idén till att anpassa Victor Hugos orginalroman till en tecknad långfilm kom från utvecklingsansvarige David Stanton år 1993, han blev inspirerad till idén efter att ha läst en serieversion av boken. David föreslog senare idén till studions dåvarande ordförande Jeffrey Katzenberg, som tyckte väldigt mycket om idén.

Efter att produktionen av Skönheten och Odjuret hade avslutats, bestämde sig filmens regissörer Gary Trousdale och Kirk Wise att ta en paus ifrån att regissera ett tag och spenderade istället flera månader på att hjälpa till med manuset för Lejonkungen. Efter den tiden fick de båda ett telefonsamtal från Jeffrey Katzenberg, som berättade "Grabbar, släpp allting ni gör - för ni ska jobba med Ringaren i Notre Dame nu!". De tackade båda ja till erbjudandet eftersom de kunde se många möjligheter till en fantastisk film med en komplex berättelse och starka karaktärer fyllda med känslor.

Bildresultat för hunchback concept art


Produktionen på Ringaren i Notre Dame började under sommaren 1993. I oktober 1993 tog regissörerna Gary Trousdale och Kirk Wise, konstansvarige David Goetz, Roy Condi, Ed Ghertner, Will Finn, Alan Menken och Stephen Schwatz en resa till Paris i tio dagar. Hela tre dagar där gick åt till att endast utforska och studera katedralen Notre Dame, de fick också en privat guidad tur av alla dess klocktorn, trappor, salar och hemliga gömmor. Under resans gång besökte de även andra platser i Paris som fanns med i boken t. ex Justitiepalatset och platsen där Mirakelgården en gång fanns.2. ANPASSA BERÄTTELSEN

En kärleksromans mellan Quasimodo och Esmeralda var från början tänk till filmen men enligt manusförfattaren Tab Murphy ändrade dem det till en kärlekstriangel mellan Quasimodo, Phoebus och Esmeralda för att de ville att Phoebus skulle ha en större roll i filmen än vad som var från början tänkt.

Några av bokens karaktärer fick strykas medan andra helt nya karaktärer skapades som Quasimodos vänner stenfigurerna, de skapades för att kunna hjälpa filmen att få mer ljus, kärlek och skratt i den annars dystra och tragiska berättelsen.

För att undvika några som helst religiösa problem eller anklagelser, ändrade de tidigt Claude Frollos yrke från präst som i boken till domare. Producenten Don Hahn berättade att en inspiration för Frollo fanns i Ralph Fiermes skådespelarroll Amon Goeth i filmen Schindler´s List, en rollfigur som mördade många judar men samtidigt inte kunde sluta älska sin judiska hushållerska.

Den sista ändringen de fick göra var att ge filmen ett lyckligare slut till Quasimodo och Esmeralda, istället för som i boken där de båda dör. Men den här ändringen grundade sig faktiskt på ett beslut som författaren Victor Hugo själv gjorde när Ringaren i Notre Dame skulle bli operaföreställning på teatern för första gången.


SLUT PÅ DEL 1

FORTSÄTTNING FÖLJER I DEL 2...

Likes

Comments


Här är creditslistan till den svenska dubbningen av Disney-Pixars 16:e animerade klassiker Den gode dinosaurien (2015).

MVH Alexander ( SacredGold )

Källa: Blu-ray utgåvan av Den gode dinosaurien från 2016.

The Good Dinosaur 3D (Includes 2D Version): Image 11


SVENSKA RÖSTER

Arlo: Zeth Nätterqvist

Lille Arlo: Zeth Nätterqvist

Pappa Henry: Magnus Roosmann

Mamma Ida: Livia Millhagen

Bert: Vilmer Olin

Lille Bert: Vilmer Olin

Lilla Lilli: Laura Jonstoij Berg

Pricken: Jack Bright (engelsk orginalröst)

Skoge Lövgren: Andreas Rothlin Svensson

Tugg: Anders Ahlbom Rosendahl

Måns: Björn Bengtsson

Mia: Nour El- Refai

Åskvigg: Peter Engman

Störtskur: Louise Hoffsten

Kallfront: Göran Gillinger

Bullen: Gerhard Hoberstorfer

Pekka: Pierre Tafvelin

Ulf: Magnus Samuelsson

Liselott: Rebecka Hemse

DIALOGREGISSÖR

Daniel Sjöberg

DIALOGÖVERSÄTTARE

Anoo Bhagavan

INSPELNINGSTEKNIKER

Nils Manzuoli

PROJEKTLEDARE

Maria Hellström

INSPELNINGSSTUDIO

SDI Media, Stockholm

SVENSK MIX

Shepperton International

KREATIV LEDNING

Michael Rudolph

ANSVARIG UTGIVARE

Eric Broberg

SVENSK VERSION PRODUCERAD AV

Disney Character Voices International, Inc.


Likes

Comments


Nästa år kommer Disney släppa en ny film av Skönheten och odjuret, nu med riktiga skådespelare. Disney har även berättat att huvudrollen som Belle kommer spelas av Emma Watson (mest känd som Hermoine från Harry Potter filmerna).

Filmen har biopremiär i USA den 17 mars 2017. Hittills har inget svenskt datum angivits men ni kan räkna med att den kommer hit ungefär samtidigt eller bara några månader efter.

Här kan ni se den första trailern för filmen och för er som inte är så bra på engelska, så har jag gjort en svensk översättning av det dem säger i trailern som ni kan hitta här nedanför.

MVH AlexanderLumiere: Titta, en flicka!

Clocksworth: Ja, jag kan se att det är en flicka, dummer!

Lumiere: Tänk om hon är den rätta?

Belle: Hallå?

Bli vår gäst. 2017.


Alla rättigheter till videon tillhör Disney.​

Likes

Comments


Hej alla läsare! Vi har nu fått vår första officiella poster av Disneys nästa stora klassiker Vaiana!

Filmen utspelar sig på en exotisk plats i Stilla havet och handlar om Vaiana, en modig och äventyrlig tjej som drömmer om att få ge sig ut på havet och upptäcka världen.

I USA kommer filmen heta Moana men har i Europa fått byta namn till Vaiana eftersom ett parfymföretag här i Europa redan äger rättigheterna till namnet Moana, vilket gör att Disney inte kan använda det namnet här i Europa. 

Vaiana kommer ha biopremiär i början av 2017 här i Sverige, så var beredda och jag kommer självklart lägga upp fler kommande nyheter om filmen tills dess! 

MVH Alexander


Bildresultat för moana new poster


Rättigheterna till bilden tillhör Disney

Likes

Comments


Filmrecension: Den gode dinosaurien (2015)

Orginaltitel: The good dinosaur

Varning: Recensionen innehåller spoilers av filmens handling! Läs på egen risk om du inte har sett filmen.

Handling

Den gode dinosaurien utspelar sig i ett alternativt universum av vår jord, i en värld där meteoren som utrotade alla dinosaurierna missade jorden och gör att de nu lever tillsammans med oss människor. 

En dag föds en liten Apatosaurus vid namn Arlo som är vår huvudperson. Arlo och hans familj är bönder och livnär sig av allt som deras gård kan erbjuda, men det gäller att alla gör sin del i det dagliga arbetet. Arlos pappa berättar att om de sköter sina sysslor riktigt bra så får de sätta dit sitt fotmärke uppe på familjens gamla sillo som ett bevis på att de bidrar och skänker heder och stolthet till familjen, något som Arlo drömmer om att få göra!

Men att kunna göra det är svårt för Arlo, eftersom att han är väldigt skygg och rädd för allt i världen runt omkring honom. För att hjälpa honom på traven ger hans pappa Henry honom i uppdrag att döda den fångade inkräktaren som har ätit av deras mat. Inräktaren är en människopojke som heter Pricken. Men tyvärr klarar Arlo inte av det, vilket gör Henry arg och besviken på sin son och tar med honom upp bland bergen för att göra slut på inkräktaren som lyckades rymma. Följderna av det som händer uppe i bergen resulterar i att Arlo och hans syskon förlorar sin pappa. Arlo i sin ilska skyller det på människopojken Pricken och blir fast besluten av att fånga honom, han lyckas men saker går inte som planerat och Arlo tillsammans med Pricken ramlar i floden som för dem långt bort hemifrån. Nu måste Arlo samarbeta med Pricken för att de ska kunna hitta vägen tillbaka hem igen.


Mitt omdöme av filmen

Den gode dinosaurien är definitivt inte den sämsta filmen Disney-Pixar har att erbjuda ( Den platsen går till Bilar 2 ) men den är inte heller den bästa, utan hamnar i mitten av alla deras filmer . Äventyret är väldigt episodisk, men lyckas ändå knyta ihop varandra på ett mycket fint sätt utan att det känns som att man bara går från en karaktär vidare till nästa.

Karaktärerna i Den gode dinosaurien är där filmen skiner som mest och erbjuder ett stort och rikt persongalleri, hoppas verkligen på en uppföljare så vi får lära känna dem bättre. Min favorit i filmen är Arlo själv. Man kan verkligen se att Arlo ser upp till sin pappa och vill bli precis som honom, något många andra söner också drömmer om att bli. Arlos svårigheter kan man relatera till och man hoppas under hela filmen att han ska överkomma sina rädslor, ett stort plus är att han är rolig under resans gång också när han ska övervinna dem. Hans kompis Pricken är full med personlighet, även om han inte pratar alls, ett stort tack till filmens fantastiska animatörer som bidrog till all känsla och värme som gav liv åt Pricken. Arlo och Prickens otroliga vänskap växer sig allt starkare under deras resa och representerar verkligen filmens fina budskap och kärna.Animationen är bland det bästa Disney-Pixar någonsin har gjort. Om man jämför med deras första långfilm Toy Story från 1995 så ser man tydligt hur dem har utvecklat och förfinat sin animationsstil. Bakgrunderna ser riktigt verkliga ut och ibland börjar man tvivla om filmen är tecknad eller live-action. Så otroligt bra datoranimerad är filmen!!!

Mina favoritscener i Den gode dinosaurien ( i ingen bestämd ordning ) är:

1. När Henry visar Arlo eldflugorna för första gången. ( Hela scenen är så vacker och man ser verkligen hur mycket Henry älskar och bryr sig om Arlo )

2. Arlo och Pricken pratar om hur deras familjerelationer ser ut. ( En scen som får en att fälla en tår )

3. Berusningen som Arlo och Pricken får uppleva efter att de har ätit några ruttna frukter. ( Jag älskar personligen såna här galna scener, påminner om de rosa elefanterna på parad från Dumbo )

4. Arlo och Pricken tar farväl. ( Den ultimata gråtfesten )

För att sammanfatta är Den gode dinosaurien en mysig familjefilm med starka karaktärer och vacker datoranimation. Riktigt små barn kan uppleva filmen som läskig vid vissa tillfällen, så om ni är föräldrar och ert barn vill se den, skulle jag rekommendera att vänta lite tills barnet är åtminstonde ca 4-6 år gammal. 

Dinosaurieälskare ( som jag ) och alla andra som älskar äventyr, animation eller bara en toppen film av kvalité kommer att älska Disney-Pixars 16:e animerade klassiker Den gode dinosaurien! 

​Betyg

​Jag ger filmen betyget 4 av 5! 

Värd att lägga till i sin Disney samling!

MVH Alexander


Alla rättigheter till bilderna i den här recensionen tillhör Disney. 

Likes

Comments

Hej och välkommen till min blogg Sacred Gold (heligt guld)! Jag heter Alexander och kommer underhålla er läsare med intressanta inlägg, nyheter och recensioner på allt inom Disney. Mycket nöje!

MVH Alexander

​Rättigheterna till bilden i det här inlägget tillhör Disney. 

Likes

Comments