Header
View tracker

Här står det väldigt stilla. Beror nog mest på att jag inte har ork, det är plugg & lite jobb däremellan ja och sen ska man ju hinna med barn, sambo och hund också. Vardagen rullar på med andra ord.

Vår lilla älskling har hunnit fylla två år, helt galet. Hon har firats ordentligt och fått så mycket fina presenter.
Även Olle har fyllt år så vi har haft en del firande här hemma.

Jag har pluggat inför den första salstentan, utveckling och lärande. Tufft, jag har aldrig varit speciellt bra på att plugga inför prov och nu var det ju inte direkt lättare. Så bara vänta och se om de blir omtenta i januari eller inte, men jag är rätt säker på att de blir så även om de kändes rätt bra under själva provet.
På måndag är de nya tag och ny kurs.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Såhär kan det ju se ut ibland, trött och rufsig mamma och skeptiskt och snorigt barn. Men det hör ju småbarnslivet till och jag trivs så otroligt bra, även om Molly allt oftare verkligen testar mitt tålamod. Hon är ändå oftast glad, lite knasig och så kärleksfull! Delar ut pussar och kramar till mamma, pappa och även Tindra. Det är inte alltid så härligt när hon får för sig att det är dags att gå upp och klockan endast är 5 på morgonen, men lika jobbigt som det kan vara lika underbart är det när man kommer ner till soffan, slår på "Fåret Shaun" och vi myser ner oss bredvid varandra under en filt. Det är så värt det!

Likes

Comments

View tracker

Ja som sagt så ska vi ta nya tag med lilla Tindra och en sak som vi börjat lite med är att bygga upp en liten bana i vardagsrummet. Hon får både hoppa över och krypa under ett hinder och sen springa genom en tunnel. Vi tränar mycket med "stanna" att hon ska vänta på ett godkännande för att få börja/komma. Det kanske inte ser så mycket ut för världen men det är något i alla fall och man märker att hon tycker det är roligt så vi har tanken om att göra fler hinder också. Ett plus är ju också att Molly tycker det är minst lika roligt som Tindra gör så de springer ju där båda två, så vi aktiverar alltså både barn och hund på samma gång... hehe....

Likes

Comments

Ett ord som dunkat i mitt huvud en tid nu. Har vi tid? Orkar vi planera om tiden och prioritera?
Jag har fått mycket av ansvaret med Tindra helt själv vilket känts rätt tufft. Vi har mycket arbeta som skulle behöva läggas på Tindra men jag klarar det inte själv, därför har jag brottats med tankar om omplacering då det tyvärr känts som det bästa alternativet.
Vi försökte hitta fodervärd men utan att lyckas, tanken var att på så sätt få lite avlastning.
Men varje gång vi kommit allt för nära en "lösning" så har jag mått så dåligt, själviskt kanske, jag vet.
Men nu när omplacering var så nära så fick jag äntligen det stöd jag önskar utav Olle, han valde att han inte ville att vi skulle göra oss av med henne utan att han skulle ta större ansvar och vi skulle göra det här tillsammans istället.
Jag förklarade flera gånger att om vi väljer att ha kvar henne så är det på riktigt, då kommer inte omplacering på tal nånsin igen! Och det var vi helt överens med.

Så hur ska vi kunna göra vår situation till den bästa ?
Dela på träningen med Tindra. Den som har tid tränar, om så bara för en kort stund så är det bra.
Att i ökar våra kunskaper om hundar och då mestadels Jack Russell då de är det man ser mest utav i Tindra.
Mer motion, där kommer Olle kunna ta en stor del då han själv har ett mål att promenera mer vilket passar perfekt då.
Vi ska även ta med Tindra mer i vardagen, när man är ute och leker med Molly så tar man med Tindra lite mer för att få träna under tiden.
Vi ska introducera Nosework, ett träningssätt för hundar då de får använda nosen ordentligt vilket tröttar ut dom ordentligt. Det är något man kan göra inne eller ute så det ökar ju möjligheterna.
Nu ska vi verkligen bättra oss och bli de bästa hundägare vi kan för det har vi inte varit hittills och eftersom vi märkt hur stark vår kärlek är till Tindra så känner vi helt plötsligt att omplacering inte är att alternativ, det enda alternativet är ju såklart att skärpa oss, bättra oss och ge både Tindra och oss de bästa förutsättningarna för att må bra tillsammans. !

Likes

Comments

​Det är ju bara för typiskt, att man inte kan sova när ens barn sover. Molly sussar sött bredvid pappa i sängen men jag har legat vaken sen 5 och kände nu att jag var alldeles för pigg för att fortsätta sova iaf. Så jag gick och satte mig vid datorn och tänker fortsätta lite med skrivarbetet som ska göras klart denna vecka. 
Känns som det är lika bra att göra något nödvändigt när man ändå är vaken.... 

Likes

Comments

Sådär första veckan på praktiken är klar, började lite knaggligt men vart snabbt bättre. Jag hade lite svårt i början, var mestadels på avdelningen för 3-5 åringar och kände att jag inte hade så mycket koll där. Jag har ju inte så mycket erfarenhet utav den åldersgruppen, men det släppte lite vart efter ju mer man lärde känna dem.
Det känns väldigt roligt och lärorikt att ha fått sin första inblick i verksamheten eftersom jag som sagt inte har så mycket tidigare erfarenheter utav förskolans verksamhet. 

Under nästa vecka är det dags för skrivvecka då kursens sista uppgift ska skrivas klart och lämnas in på fredag, dock är det mesta faktiskt klart så det känns skönt. En del småsaker, så ett par timmar kan jag nog vänta mig att behöva lägga innan det är klart iaf. 

Likes

Comments

God morgon, klockan är lite efter 6 och dagen har alltså börjat här hemma hos Lindkvist-Krook. Idag ska pappa Olle jobba så jag, Molly och Tindra får hitta på bus själva. Eller ja vi ska tvätta och städa men tror allt vi hinner med lite kul också!

(Bilderna är från en promenad förra veckan då dockan absolut skulle följa med)

Likes

Comments

Så mysigt med hösten. Det börjar bli rätt kyligt men att sitta inne och krypa ihop under en mysig filt, tända lite ljus och bara njuta det är finfint det.
Alla vackra färger på träden är inte heller så illa.

Likes

Comments

Dagen har bestått utav plugg och sen besök utav finaste Agnes. Hon kom till mig och så hade vi sällskap ner för att hämta Molly på förskolan.
Så nu har även Agnes fått en rundgång i vår lägenhet och hon var så glad för vår skull att vi fått en så bra lägenhet och vi är verkligen nöjda och trivs så bra.

Molly vart jätteledsen när det var dags för Agnes att gå till bussen och åka hem. Dom hade busat och haft det så roligt tillsammans.

Likes

Comments

Talesättet "det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder" har säkert de flesta hört någon gång. Och nu kan jag verkligen förstå det, det gör sååå stor skillnad på hur man ser vädret när man har rätt kläder. Det betyder ju självklart inte att man behöver tycka det är roligt när det regnar för det men det underlättar verkligen att ha bra regnkläder tex.
Idag gick jag och Molly ut med Tindra, på med munderingen och sen bara ut. Man har så mycket roligare när man håller sig torr och slipper frysa! Vi hoppade i vattenpölar och man slapp att tänka på att bli blöt utan kunde fokusera på bara ha roligt istället.

Likes

Comments