Header

Idag hämtade jag Molly från förskolan kl 15 och kände att det var en sån där härligt avslappnad dag då det får ta hur lång tid som helst att gå hem. Jag njöt av varje sekund på vägen. Vi busade i snön, hade lite snöbollskrig och pratade på vägen hem. Efter en stund kom Olle från bussen och mötte oss också. Så mysigt. Det är så härligt att se sitt barn alldeles lycklig över att få leka i snön.

När vi kom hem så stannade jag och Molly ute en liten stund extra och gjorde en snögubbe, den första vi gjort tillsammans tror jag faktiskt. Olle hämtade mössa och halsduk till den lilla gubben och även ett par små guldiga julgranskulor som fick bli ögon. Riktigt nöjd med vår lilla kompis som står här utanför nu.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Molly är lämnad på förskolan och jag sitter och läser om matematik tillsammans med en varm kopp choklad. Ute ligger det lite snö på backen och jag hoppas det kommer mer under dagen. Det var så mysigt att få väcka Molly och berätta att det kommit snö under natten, hon kikade ut genom fönstret och vart så glad. Både jag och Molly tycker nog lika mycket om snön! Och jag måste ju säga att julkänslan ökade sisådär 80% också. Så mysigt !

Likes

Comments

Oj vad länge sen det var sen jag var här inne. Skolan kom igång och efter det har det liksom inte funnits så mycket tid eller ork till att skriva här. Skolan rullar på i hög fart, det är så mycket som ska klämmas in under en kurs och den kursen vi har nu om matematik känns extra stressig, men det är väl bara att bita ihop och kämpa vidare.
Det senaste som hänt är väl att vi varit ute på VFU, jag var på samma förskola som förra perioden och den är såå härlig! Jag älskar stämningen mellan pedagogerna, grymma chefer och såklart härliga barn! Den här gången var vi ute i fyra veckor vilket först kändes som en evighet men sen har det verkligen bara sprungit iväg och vips så var det slut. Det var faktiskt tråkigt att gå hem i fredags för att det var sista dagen tills i vår. Jag har fått lära mig massor, fått massor bra tips (som alltid). Älskar hur dem delar med sig av material, tips och trix hela tiden. Det känns verkligen som jag kom in bra i verksamheten den här gången och jag ser fram emot våren.

Jusste, sista dagen fick jag en liten julklapp också. En sångpåse, min allra första sångpåse. Tyckte det var väldigt gulligt och omtänksamt av dem.

Men nu är VFUn som sagt slut och imorgon så väntar skolan igen, eller på tisdag för imorgon har vi hemstudier så då blir det läsa och skriva för hela slanten. Känner att jag behöver jobba ikapp lite, eller iaf försöka hålla mig i fas så man slipper hamna efter.

Likes

Comments

För ett tag sen var lilla familjen på Kolmården. Det var uppskattat som tusan utav oss alla. Riktigt bra investering att välja att sova kvar på hotellet en natt också då man får två hela dagar i parken, tillgång till bad på hotellet och frukost ingår. Man orkar liksom inte stressa igenom hela parken på en dag tycker jag. Vi såg massor med djur och alla var lika spännande tyckte Molly. Vare sig det var grisar, björnar eller tigrar så tittade hon på dem med stora ögon. Vi hade bra väder första dagen men tyvärr lite kallt och regnigt andra dagen vilket gjorde att vi tog en kortare tur i parken då men istället lyxade till det med att även gå till Tropicarium. En riktigt lyckad helg!

Likes

Comments

Lite söndagslyx i form av ansiktsmask och hemmagjord skrubb till ansikte och händer men hade den även på läpparna.
Skrubben gjorde jag av endast socker och kokosolja och det känns så mjukt och rent efteråt.

Likes

Comments

Igår hade vi hemstudier så jag passade på att jobba men nu är det helg! Woho, första lediga helgen på en månad. Ska bli skönt, det är Söderköpings Gästabud under helgen också så vi ska nog ner på stan och se vad som erbjuds.
Olle jobbar dessvärre men nästa helg är vi alla lediga tillsammans och har bokat in en helg på Kolmården så det ska bli skönt.

Trevlig helg...

Likes

Comments

Då var man igång igen, sommar och sommarjobb är över och det är studierna som gäller nu. Känns så roligt, igår var första dagen och jag känner mig redan en aning förvirrad i huvudet men på ett bra sätt. Jag är peppad att försöka reda ut alla frågetecken och hoppas på att det ska klarna upp allt mer ju mer man läser.
Just nu läser vi om barns språkliga utveckling och kommunikation och det är faktiskt rätt spännande, känner att det för min del är en stor fördel att ha barn i åldern där språket allt mer utvecklas och jag kan känna igen en hel del från böckerna när jag tänker på Mollys språkutveckling.

Likes

Comments

Regnet öser ner och det är snart dags att stoppa ner Molly i vagnen och gå mot förskolan. Nu går jag på min tredje jobbhelg på raken men också sista helgen innan skolan drar igång vilket känns väldigt roligt ! Men först, ut i ruskvädret....

Likes

Comments

Helt otroligt men jag längtar faktiskt tills skolan börjar igen, tycker det har varit så spännande det första året och det ska bli intressant att se hur den tredje terminen kommer att se ut. Kommer väl säkerligen längta tillbaka till sommaren när hösten och studierna är igång och det är mycket att hinna med men just nu är jag bara väldigt peppad!

Likes

Comments

Idag har jag och Molly varit lediga. Vi passade på att besöka den nya lekparken nere i stan. Där lekte vi av oss en stund innan vi vart så varma att vi ringde hem och bad pappa packa ner badsaker så vi kunde gå och svalka oss på badet. Vi gick bort till badet och Olle åkte in till stan för att jobba natt.
Det var så härligt att bada i det sköna vattnet och jag vart så överraskad över hur modig Molly blivit. Hon vågade hoppa från kanten ner i vattnet när jag stod och tog emot och hon vågade doppa huvudet. Inte illa alls! Jag har ju för rätt många år sedan jobbat på simskola och har ju då sett hur värdefullt det är med vattenvana för barnen som kommer till simskolan. Har de redan en vattenvana så vågar de lära sig simma lättare än de barn som kanske inte badat så mycket och på så vis kan vara lite rädda för att ens gå i vattnet.

En härlig dag med min lilla älskling med andra ord. Fast kan det vara något annat med den ungen? Nej tror inte det. Nu sover hon gott i sängen medens jag och Tindra chillar i soffan.

Likes

Comments