Header

För ett år sedan hade vi kommit igång med inskolningen av vårt lilla hjärta. Tror vi var inne på fjärde dagen eller nått sånt. Kommer ihåg att det kändes såååå konstigt att man skulle lämna henne med massa okända människor, vårt lilla barn?!
Men vi hade en så bra inskolning, allt gick smidigt och hon trivdes väldigt snabbt. Vi är väldigt nöjda med valet av förskola och hur pedagogerna har varit mot Molly men även mig och Olle.
Att ha en fungerande dialog med pedagogerna är så viktigt, det känns tillräckligt skrämmande att lämna bort sin ögonsten utan extra problem som skulle kunna tillkomma om man inte kunde prata och komma överens med personalen. Men å andra sidan, om vi inte varit nöjda med förskolan och personalen hade vi bytt. Finns ingen anledning att ha sitt barn någonstans där man inte känner sig trygg med att lämna sitt barn.

Det är så lustigt att se Molly på förskolan idag och se henne tillsammans med nyinskolade små barn, dom är ju såååå små. Var hon så liten också?! Helt galet att de från ett år ska vara hemifrån tycker jag och jag håller fast vid att om jag hade kunnat vänta med att gå tillbaka till jobbet så hade jag varit hemma med Molly ett tag till innan vi började på förskolan. Även om jag vet att hon har och har haft det väldigt bra.

Likes

Comments

I torsdags var jag inne på efterkontrollen. De frågade lite hur jag mådde både fysiskt och psykiskt, väldigt förstående och bra läkare träffade jag.

Allt såg bra ut, helt läkt och precis som det ska vara. Känns ju skönt på ett sätt såklart att veta att allt "fungerar" igen och att man läkt som man ska. Men lite lustig känsla är det ju också att göra ultraljud och verkligen inte se något alls, alldeles bebistomt.

Det känns som att man kan blicka framåt, kommer aldrig glömma eller helt komma över det som hänt men känner att man börjat kunna hantera det på ett bättre sätt. Vi har bearbetat och pratat mycket jag och Olle och jag tror det har hjälpt oss väldigt mycket. Det känns nästan som att vi två kommit varandra ännu lite närmare efter det här, att det gjort oss lite starkare.

Likes

Comments

Igår var det sådär härligt vårväder igen, det är ju underbart. Var riktigt varmt i luften så vi passade på att hänga ute lite, kan vara lite dåliga på att komma ut och bara leka, blir mycket promenader när vi går ut annars. Men roligt iaf att bara gå till närmsta lekpark och leka av sig. Molly tröttade ut sig ordentligt vid rutschkanan, upp och ner om och om igen.
Så sen när vi kom in så åt vi lite frukt och sen somnade hon skönt i mitt knä, så trött.

  • 65 readers

Likes

Comments

Något jag aldrig varit bra på och säkert aldrig kommer bli så värst bra på är att röra mig, träna och aktivera kroppen i mer än vardagliga aktiviteter. Träning har jag aldrig lyckats hålla igång med. Kan tycka att det är riktigt roligt och uppfriskande men tappar fokuset såå snabbt så har aldrig lyckats få det till en regelbunden del i vardagen. Det är dock något jag absolut skulle vilja klara av. Kanske bara inte hittat rätt träningsform?
Jag började ju med yoga och det gillade jag verkligen, hittade en superbra sida på youtube med massor med bra pass, kunde längta till kvällen då jag oftast tränade. Men även där bara rann det ut i sanden och jag vet inte varför egentligen... Kanske borde försöka komma igång med det igen, vore bra både för kroppen och knoppen tror jag...

Likes

Comments

Igår firade jag och Olle vår 10-års dag, så snabbt tiden går! Inte klokt att det är hela 10 år sedan jag sov över hos honom första gången.
Olle är verkligen min klippa, en karl som kan driva mig halvt till vansinne men som alltid står vid min sida och stöttar när det verkligen behövs. Han är en person som hjälpt och stöttat mig i tuffa perioder och lärt mig att prata om obekväma ämnen, tuffa saker och jobbiga känslor, en person med knasig humor och massvis med tålamod. Jag ser fram emot många fler långa och fina år tillsammans med min älskling.

Likes

Comments

Inatt vart det inte mycket sömn, vaknade till vid halv 2 och var sedan vaken fram till 5 kanske. Kunde verkligen inte somna om, så irriterande. Gick ner och la mig på soffan en stund och kikade lite på tv och efter det kunde jag somna men då kom Molly kl 6 så det var bara vakna. Molly ville såklart börja dagen med favoriten Pippi Långstrump och jag passade faktiskt på att skriva lite inför tentan som är nästa fredag. Så tidigt har jag nog aldrig pluggat, men nu har jag hunnit få lite mer ordning på det jag behöver lära mig vilket känns skönt!

Likes

Comments

Jag har haft ett par månaders uppehåll när det kommer till att sy. Har inte känt mig motiverad eller haft orken. Men för ett par dagar sen så fick jag ihop fyra par byxor till Molly iaf. Även om jag inte gör så avancerade saker så känns det bra att kunna använda sig lite av de små kunskaper jag skaffat mig och se till att Molly har byxor när hon växer så det knakar.

Jag vill fortsätta lära mig mer och det kommer jag göra, men så länge som jag endast orkar sy saker som ska gå relativt snabbt så får jag finslipa mina kunskaper i lite mer enkel sömnad. Jag är ju faktiskt fortfarande nybörjare och har så mycket att lära. Men det kommer, ett steg i taget.

Likes

Comments

Varit och lämnat Molly på förskolan, läst lite och ska snart gå till bussen. Det är så fint väder idag, soligt och inte ett moln på himlen. Friskt och lite kyligt men inte allt för kallt. Man får lite vårkänslor när solen börja kika fram såhär fint!

Idag har vi ett seminarie i skolan, min basgrupp ska ses en kortis innan vi börjar för att diskutera lite frågor. Och sen efter jag slutat så ska jag gå på stan tillsammans med syster Lova. Olle hämtar på föris så då behöver jag inte stressa med bussen hem utan jag och Lova kan få lite systertid en stund innan vi åker hem.
Veckorna bara springer iväg känns det som, snart helg igen och nästa fredag har vi tenta i skolan. Det får gå som det går men känns väl inte helt hundra inför den än, men har ju faktiskt ett par dagar att plugga på så det ska nog gå vägen.


Likes

Comments

Om man släpper all hysteri och stress som brukar komma runt alla hjärtans dag så är det faktiskt ett fint tillfälle att visa lite extra kärlek och omtanke för alla som betyder lite extra.
Det behöver inte visas genom att pengar ska spenderas eller att något stort planeras in. Självklart är det alltid trevligt att få en liten överraskning eller liknande men det är ju minst lika roligt och uppskattat vilken dag det än är.
Men att ge en extra kram, ett telefonsamtal till någon som betyder men man inte pratat med på länge eller en extra puss till kärleken betyder så himla mycket. Det finns så många olika sätt att visa att man uppskattar någon.

Sen tycker jag att det kan vara bra att ha en speciell dag också, för vissa kanske inte alls tänker på att visa lite extra uppskattning och kanske då behöver en liten spark i ändan av almanackan som säger att idag är det dags ! Ta tillfället i akt.
Så med andra ord, hur ni än spenderat dagen, ensamma i soffan framför någon bra film, ett härligt träningspass på gymmet, bio och utekäk eller romantiska planer så hoppas jag att ni har haft en riktigt bra dag.


Likes

Comments

Jag har aldrig, verkligen aldrig varken före eller efter jag väntade Molly varit så stolt som jag var under graviditeten. Stolt över kroppen, magen, självförtroendet ökar verkligen för mig när jag blir gravid. Älskar det! Olle kan också se en sån skillnad när jag är gravid, jag blir mer självsäker.
Så även den här gången, i nästan 20 veckor var jag så stolt och glad. Har i stort sett aldrig tighta kläder annars men när jag blir med barn så älskar jag att framhäva den fina magen. Känner mig så stolt att jag nog nästan blir lite längre också.
Även efter förlossningen med Molly så var jag nöjd med min kropp, även om man var lite pluffsig och hängig så kände jag mig så fin, var så stolt över vad min kropp hade klarat av. Jag har efter den graviditeten haft bättre självkänsla och gillar min kropp mer även om den förändrades en hel del efter graviditeten. Man fick ju även världens finaste barn och det gjorde ju inte det hela sämre!

Men den här gången då? Hann ju inte gå en hel graviditet så kroppen påverkas ju inte alls på samma sätt, men magen hann ändå växa en del så här sitter jag nu med en "mammamage" lite hängig men utan ny bebis. Jag fick inte "belöningen", jag fick inte det man väntar sig att man ska få när man är gravid utan jag fick endast en sladdrig mage.
Till skillnad från förra gången så känner jag mig inte det minsta stolt, jag skäms nästan för magen istället. Kanske för att jag blir påmind av vad jag förlorade? Att jag varje gång när jag ska klä på mig blir påmind om att den lilla bebisen inte fick växa klart?

Likes

Comments