Contains affiliate links

Denna lista är högst personlig egentligen då vi alla har olika behov och tycker olika om vad som är nödvändigt osv men efter två barn så är jag väldigt medveten om vad jag vill ha och vad jag tycker är viktigt.


BARNVAGN -

Välj noga och tänkt efter hur dina behov ser ut. Är du mycket ute i skogen och i terräng eller rör du dig mest i stadsmiljö? Små swiveljhul är ingen höjdare bland sten och rötter tex- däremot finns många modeller där det lätt går att byta ut eller låsa hjulen. Vill du ha möjlighet att kunna fästa ett babyskydd på chassit? Ja det finns många frågor man måste ställa sig och det bästa är att läsa på mycket och ge sig ut i butiker och provköra! För oss föll valet på en Bugaboo Buffalo

- Barnvagn med liggdel

- Madrass, täcke, kudde, lakan

- Åkpåse

- Skötväska

- Regnskydd

- Insektsnät/solskydd

- Bilstolsadapter


BABYSKYDD-

För oss kommer säkerheten såklart först, men vi vill också ha ett lätt och smidigt babyskydd med bas, som lätt kn flyttas mellan bilen och vagnschassit om man tex snabbt ska in o handla och bebis har somnat. Då vi ej har Isofix i vår bil kommer vi att köpa ett Maxi Cosi Cabriofix med bältad bas, som lätt fäst på vårt vagnschassi med en adpater.

- Babyskydd

- Bas

- Adapter till vagen


SPJÄLSÄNG-

Vi har valt att använda en ärvd spjälsäng då jag vet att risken att bebis sover mer hos oss är ganska så stor. Däremot är det skönt att ha en egen säng till bebis för kortare sovstunder på dagen då man vill passa på att göra annat. Finns otroligt många fina varianter som växer tillsammans med barnet och jag har spanat lite på dessa men det får bli senare i sådant fall, då bebis flyttar ut från vårt rum.

-Säng

- Madrass, täcke, kudde

- Spjälskydd

- Madrasskydd (bra att ha även i mammas och pappas säng om liten sover där, speciellt om mamman ammar också ;))

- Lakan

- Bäddset


SKÖTBORD-

Vi har köpt ett skötbord från Troll med två hyllor och en låda undertill. Bra med förvaring och bra höjd var viktigt för oss, man spederar trots allt rätt så mycket tid vid skötbordet, haha!

- Skötbord

- Skötbädd

- Förvaringskorgar

- Och såklart allt man behöver så som blöjor, tvättservetter osv. Mer om det i ett annat inlägg


Andra för oss viktiga grejer vi kommer att köpa/har köpt är babysitter, bärsjal, babynest och bärsele!


Här kommer lite inspo......

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Självklart firar vi kanelbullens dag ,som så många andra, med lite extra god kvällsfika! Har inte funnits ork till att baka själva så fick bli köpebullar denna gång. Men ack så goda ändå!

Tänkte försöka få ihop en liten checklista sedan. Mest för att själv kunna bocka av vad som är inköpt och lätt se vad som behövs men också för att dela med mig lite av förberedelserna inför bebisens ankomst. Tänkte dela upp i olika listor, och just nu blir det nog en lista på alla de största inköpen som behövs göras. Sedan blir det en för BB-väskan och kanske en hygien/bra att ha saker-lista, ja vi får se helt enkelt.

Likes

Comments

Igår gick vi in i vecka 24. Är inne i en liten svacka nu och har börjat känna av lite mer i fogarna och ryggen har inte riktigt varit min kompis. Har varit igång mycket de senaste dagarna med jobb och sen mässan vi var iväg på i lördags då vi gick i flera timmar. Försökte vila kroppen hela dagen igår och gjorde minsta möjliga men märkte tyvärr ingen skillnad idag. Känns dock som att det är en förkylning som ligger och gror för är allmänt slö i övrigt också så det är bara att ta nya tag imorgon!

Men i övrigt så är allting bra, tiden går fortsatt snabbt framåt och vi börjar lite smått få iordning på saker och ting här hemma. Skötbord är fixat och imorgon ska vi hämta spjälsängen! Känns så tidigt på ett sätt men blir stressar när jag ser andra som är gravida i ungefär samma vecka som har barnrummet färdigt med säng och allt sedan flera veckor tillbaka. Har som mål att vara klar i slutet på november i alla fall. Sedan kommer annat att fokusera på. Sambons 30-årsdag, advent, julklappashandling, jul, nyår, Charlies födelsedag o sen helt plötsligt är vi framme vid BF!

Likes

Comments

Igår spenderades dagen i Göteborg med min mamma. Vi var iväg på Choklad, Lakrits & delikatessfestivalen. Väldigt kul att komma iväg och bara göra något, och få spendera lite tid med bara mamma! Lika ppskattat nu som när man var liten!

Vi provsmakade allt från lakrits till majonnäs, oliver, ostar och fudge och med oss hem fick vi också lite allt möjligt. Thé, ost, lakritsremmar, tryffelmajo och otroligt goda cocosbollar tex.

Likes

Comments

Imorse hade vi en liten kille här hemma som frågade när han skulle få vara hos gammelmormor nästa gång. Såklart var jag ju tvungen att ringa och fråga om han fick vara där en stund idag. Blev tillslut en övernattning så Meya fick lite egentid med mig och sin pappa! Välbehövligt för båda barnen skulle jag tro. 

Tog tag i ett stor röj i vår klädkammare idag också. Plockat bort lite sommar kläder och sorterat alla kassar med babykläder och annat urvuxet. Tur att jag tog tag i det nu, för fy tusan vad lång tid det faktiskt tar och vad trött man blir både i huvud och kropp! Men bra blir det i alla fall. Inte helt klart ännu, har lite kaos kvar att vika i ordning men det tar vi imorgon. Och den stora frågan är bara hur tusan vid ska få plats med bebisens kläder!!

Känns skönt att fått rensa bort lite trots att det känns lite jobbigt att sommaren verkligen är över nu. Mår så himla bra av sol och värme! Men visst, hösten har sin charm också med mörka kvällar, tända ljus och en kopp thé. Köpte hem ett nytt thé häromdagen, speciellt för gravida. Supergott med lite honung i! Blir lätt att skippa kvälls koppen med kaffe till förmån för detta.

Likes

Comments

Meya är precis som jag väldigt känslig mot myggbett och andra insektsbett och i juli fick hon ett, vad vi trodde då, myggbett på ryggen som blev väldigt stort och kliade extremt mycket. Nu för några dagar sedan upptäckte vi en röd liten prick med ett mörkare område runt om precis där på ryggen där myggbettet var. Inget jämnt område men kanske tio cm långt och två cm brett så vi ringde vårdcentralen för att boka tid för en koll på detta. Och tur var väl det, myggbettet var ett fästingbett och Meya har fått borrelia. Så nu blir det penicillin i tio dagar och vi hoppas att det räcker så. Detta kom alltså två månader efter och Meya har inte haft några andra symtom förutom märket på ryggen som kom för några dagar sedan. Vet inte hur många fästingar vi hittat på barnen som både krupit och satt sig denna sommaren men just på detta stället har den antagligen släppt innan vi upptäckt den. Lär i fortsättningen kolla barnen mer än två ggr/ dag på sommaren. Som om jag inte hatade dessa äckliga små kryp redan innan!

Likes

Comments

Efter jobb igår och jobb nu ikväll så kan jag knappt stå på benen. Skulle aldrig skrivit något här om dagen om huggen i ryggen osv. Det blir till att vila mycket imorgon då jag är ledig.


Jag är ju tyvärr lite sån att jag bara kör på, tills det tar helt stopp istället. Frågor någon hur jag mår så svarat jag oftast bra, även om det kanske inte stämmer. Har liksom lite svårt för att be om hjälp eller att helt enkelt säga nej. Visst har jag mina stunder då jag kan klaga lite grann och uttrycka att saker är lite "jobbiga" men innerst inne vill jag kanske just i den stunden lägga mig ner på golvet och grina för att det är värre än värst!

Ny dag imorgon och vi hoppas på lite mer ork och lite mindre ont då! Nu ska jag försöka få i mig lite kvällsmat och kolla en stund på tvn innan det är dags att sova.

Likes

Comments

Igår gick vi in i vecka 22. Vi längtar som tusan just nu! Mest längtar barnen till att få känna första sparken på utsidan. På nått konstigt sett så blir det blixtstilla inne i magen så fort någon av dom lägger handen på magen.

Har haft halsbränna från hell i flera dagar nu, huvudvärk till och från, och känner av fogarna lite smått när jag stått eller gått mycket. Men i övrigt mår jag bra. Inte lika trött och har inte känt av huggen i rygg och skinkor som jag gjorde för några veckor sedan.

När det gäller förberedelser så har vi väl fortfarande de största grejerna kvar, säng, skötbord, babyskydd osv. Vagn har vi dock fixat och lilla S garderob börjar vara välfylld i de minsta storlekarna. Har mest köpt begagnat faktiskt. Det har blivit en himla massa gamla favoriter från Mini Rodini!

Likes

Comments

Vi avslutade denna fredagen på bästa sätt med en liten kräftskiva ute hos min mamma. Alltså havskräftor, finns inte mycket som slår det! Det enda som saknades var ett glas vin, men jag får nöja med lite bubbelvatten några månader till!

Likes

Comments