View tracker

Hola monday! En riktigt trött måndag måste jag säga, lite piggare nu dock efter en powernap på tåget. Sitter på tåget till Stockholm, imorgon ska jag nämligen till Amerikanska ambassaden för att fixa mitt visum, ska också till Cultural Care för att hämta ett papper som jag behöver för att få mitt visum. När detta är klart ska jag bara skicka in en ansökan om internationellt körkort, så jäkla skönt att äntligen vara klar med alla papper! Inatt ska jag sova hos en kompis jag inte har träffat på 1 år, ska bli mys! Jag tänkte jag skriva lite om familjen och hur mina dagar kommer se ut på ett ungefär, familjens schema ändras väldigt ofta.

Så, familjen består av 6 personer som ni ser på bilderna ovan. Mamma Lillian, pappa Bradon, Cameron (5), Bennett (3), Maxwell (R2-D2) & Hendrix (Yoda) (4 och en halv månader). Hur fin är inte familjen?! Jag älskar dom redan! När jag först fick matchningen var min första tanke "nej, 4 barn kommer jag inte klara", men jag bestämde mig ändå för att skypa med mamman. Efter vårt samtal kändes det så bra, jag kände att vi klickade direkt och min magkänsla sa att jag skulle dit. Trodde aldrig att det skulle gå så snabbt, det tog bara 8 timmar från att min ansökan var klar tills jag fick denna matchningen. När Lillian berättade hur dagarna kommer se ut blev jag lite mer lättad, jag kommer inte ha hand om alla 4 barnen själv, kanske någon enstaka gång men inte varje dag. Cameron och Bennett går i skolan så jag kommer att vara hemma tvillingarna Maxwell och Hendrix på dagarna, Maxwell är en tjej och Hendrix är en kille. När killarna ska hämtas från skolan är det antingen jag som hämtar, men då kommer Lillians föräldrar och tar hand om tvillingarna, eller så hämtar dom och jag är hemma med tvillingarna. Så jag kommer i princip aldrig vara själv med alla barnen, det kommer vara tufft nog ändå tänker jag 😄

Igår skypade jag med barnen för första gången, hela familjen var med, var lite nervös men det gick jättebra. Alfons & Agust var också med vilket gjorde det lite lättare, Cameron pratade non stop och han hade tusen frågor och saker att berätta, han va så gullig! Nu längtar jag verkligen till att åka dit, det verkar vara en grym familj, ett stort plus att alla var utklädd till någon i Star Wars på Halloween 👌.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Au pair, Resa

Redan 2 december och imorgon är det endast en månad kvar tills jag åker, herregud. Nu är jag i alla fall nästan klar med allting, det enda jag har kvar att göra nu är att ansöka om internationellt körkort och åka till Stockholm på måndag för att fixa visum. S å j ä k l a g ö t t!

Idag har jag varit och tagit foto till mitt visum och internationella körkort, lättare sagt än gjort. Tre gånger fick de ta kort på mig innan det blev rätt, det ska tydligen vara vissa mått hit och dit. Först var min hårbulle för högt upp så ansiktet blev för litet, så då fick jag sätta om mitt hår och ta ett nytt, men då var det något annat mått som inte stämde så tredje gången fick experten på stället ta fotot och då blev det rätt. Det som ser lite roligt ut är att min skjorta är uppknäppt, jag har ett linne under men det syns ju inte på bilden så det ser ut som jag bara har uppknäppt skjorta 😂. Man blir alltid så stel på såna bilder, men strunt samma det är ändå ingen som ska titta på den bilden.

Jag har också köpt lite nytt julpynt, det blev en adventsljusstake från Lagerhaus och en fin gran från iems. Änglaspelet har jag alltid framme för jag tycker om älgar väldigt mycket.

Imorgon ska jag tvätta min bil och ta bilder på den så jag kan lägga ut en annons. Jag ska också försöka hinna skriva ett inlägg om min värdfamilj i USA.


Likes

Comments

View tracker

Måndagar är inte min favoritdag, jag ogillar den verkligen . Men en sak som gjorde min måndag bättre var att jag fick träffa mina bästa småbröder Alfons & Agust. Att åka ifrån dem är det jobbigaste med hela flytten, jag försöker att inte tänka på det så mycket. Men när jag pratar med min äldsta lillebror Alfons om det försöker han se till det positivt, det finns ju tydligen bra pokémons i USA som han ska fånga när han hälsar på, haha.

Igår fick jag för mig att jag ska gå all in med bloggandet och fotandet i USA, så jag köpte en systemkamera, en
Sony A500 och jag ÄLSKAR den redan. Nu blir det mycket roligare att ta fina kort och lägga upp här!

Godnatt!
/SLikes

Comments

Au pair, Resa

Mitt första blogginlägg någonsin. Här kommer jag att skriva om allt möjligt egentligen, men främst kommer jag skriva om min vardag och mitt liv som au pair i San Francisco. Den 3 januari är väskan packad och jag beger till USA, jag har inte riktigt förstått det själv ännu. Jag som alltid varit så bekväm med mitt liv här hemma i Sverige, med en fin lägenhet, fin bil och ett bra jobb lämnar plötsligt allt och flyttar ett helt år för att jobba som au pair i San Francisco. Jag är så otroligt stolt över mig själv som tagit detta steget, jag vet att jag inte kommer att ångra mig. Jag kommer att berätta lite mer om matchningsprocessen men idag ville jag bara göra ett första testinlägg. Ha en fin första advent!

Ps. Jag åt egentligen vörtbröd med ost och varm choklad till frulle, men denna frukosten jag åt för ett tag sedan gjorde sig bättre på bild. Ds.

/S

Likes

Comments