Jag har färgat fransarna på min modell! Jag använde Depends. Den funkar både för fransar & ögonbryn. Paketet innehåller en aktivator, färg gele, bomullspinne, kräm och skydd. Först gjorde jag rent området med rengöring och vatten. Sen la jag skyddet under ögat och fäste det på huden. Sen hällde jag upp aktivatorn på en bomullspinne och strök över på fransarna. Sedan väntade jag i 3 minuter och sen klämde sen ut färg gelen på borsten och gnuggade in den. Sen borstade jag på fransarna. / Amanda

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Jag gjorde en håruppsättning på min modell. Först  började jag med att borsta ut håret, Sen gjorde jag en snebena och började med en "sne" fläta på sidan som skulle gå mot mitten. Resan av håret lockade jag. Sedan satte jag fast flätan mot mitten och satte upp allting tillsammans med hårnålar. En enkel men snygg uppsättning. / Amanda

Likes

Comments

Här har jag lockat min modells hår med en plattång. Gjorde stora lockar för att verkligen få fram "Hollywoodlooken"

Tog även en före och efter bild! 

/Sabina 

Likes

Comments

Igår hade jag en modell som jag gjorde en hel styling på. Stylingen skulle inspireras och efterlikna Sofia Loren. Jag fokuserade på att göra rätt så mycket eyeliner för att få det "kattiga" ögat. Fokuserade mycket på highlight också. Sedan gjorde jag frisyren som  var mycket snebena och en bulle på sidan.

Likes

Comments

Idag fick vi som uppgift i skolan att sminka en känd person från 40-60 talet och det skulle vara en svartvit bild. Så det gällde att ha en väldigt ljus foundation och ett ljust puder, och väldigt starka kindben som jag la med ett mörkt puder för att verkligen framhäva de. Min modell skulle efterlikna Katherine Hepburn, så jag gjorde så gott jag kunde.


Här kommer lite bilder


​ /Sabina

Likes

Comments

Idag har jag visat hur man sätter på lösögonfransar och hur stor skillnad det blir på ögat. Det man ska tänka på när man sätter fast lösögonfransar på någon annan är att personen man sätter fransarna på måste blunda hela tiden och känna sig avslappnad. Det jag brukar börja med innan jag sätter fast fransarna är att lägga en tunn eyeliner så att man inte ska se själva lösögonfransarna fransraden. Sedan mäter jag ut fransen genom att lägga den vid ögat för att se om den passar eller om man behöver klippa av dom lite. Sedan tar jag limmet och lägger på fransarna men man får vara nog med att man inte tar för mycket och inte heller för lite. Efter det brukar jag vänta lite så limmat hinner torka så att de blir lite "kladdigt" sen använde jag en pincett för att ta upp fransen och sen tryckte jag den försiktigt vid ögat, så nära frans raden som möjligt, och efter de kan man vänta ännu lite till så att limmet verkligen fastnar. Tillslut ber man kunden öppna ögonen så kan man lägga lite mascara på så att man inte ser dom riktiga fransarna under utan att dom går ihop och ser naturliga ut. 

/Sabina

Likes

Comments

Har målat läppar på en modell idag. Jag började med att först lägga läppenna på kanterna av läpparna för en mer volym/skarphet på läpparna. Sedan tog jag ett läppstift som matcha läppennan. Efter det la jag transparant puder över så det håller längre och slutligen ett till lager med läppstift! /Amanda

Likes

Comments

​Då har jag alltså gjort en liten manikyr hemma och såhär gör man.

Steg 1. Börja med att ta bort gammalt nagellack om du har det.

Steg 2. Fila och forma dina naglar och tryck även ner dina nagelband försiktigt.

Steg 3. Välj ut en fin färg. Men börja med ett baslack så att du skyddar dina naglar. Sedan tar du då ett nagellack med färg och låter det torka. Så avslutar du med ett överlack. 

Steg 4. Det sista du gör är att ta nagelbandsolja och smörjer in det på alla naglar så att dom inte torkar ut. Sedan smörjer du in händerna med någon återfuktande handkräm.

Såhär gör du alltså en liten mini manikyr hemma.

/Sabina

Likes

Comments

Nu har jag gjort manikyr på mig själv. Jag böjade med att ta bort mitt gamla nagellack med remover. Efter det klippte jag naglarna lite. Har ingen fil just nu så kunde inte fila dom. Och Efter det målade jag om på nytt med nytt nagellack. Sedan smörjde jag in händerna med handkräm för en skönare känsla.

/Amanda

Likes

Comments