När vi var i Göteborg för att se Coldplay hade vi turen att få bord på en restaurang som hette Caleo. En vän till oss hade rekommenderat restaurangen och ja där var verkligen jättegott. Jag åt en skaldjursrisotto som var helt magisk. Så ett hett tips är att besöka restaurang Caleo om ni besöker Göteborg :)

Krämig skaldjursrisotto med parmesan, färsk tomat, fänkål och saffransmarinerad kronärtskocka

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Förra helgen var vi uppe i Göteborg och såg Coldplay och jösses vilken show de bjöd på, helt fantastiskt Ett fullsatt Ullevi gungade i takt med musiken trots ösregnet innan konserten startade. Verkligen en kväll jag kommer komma ihåg föralltid.

Likes

Comments

Att vara gravid är helt klart något av det absolut häftigaste jag varit med om, trots alla sparkar kan man inte riktigt förstå att det är en liten människa som ligger där inne. Såhär mot slutet är jag dock vääääldigt trött på det. Mina händer och fötter är sprängfyllda med vätska och de senaste dagarna har jag blivit så otroligt trött. Känns som att det enda jag gör är att ligga i sängen och kolla serier/filmer, men det är väl det man ska unna sig nu såhär mot slutet? För vem vet när man har tid till det nästa gång ;)

Likes

Comments

För någon vecka sedan var jag och sambon sugna på att prova något nytt i matväg. Vi båda tycker om att såväl laga som äta mat. Hittade ett vietnamesiskt recept med fläskfärs som vi tyckte lät spännande och jösses vad gott det blev. Superenkelt att laga och helt fantastisk smak. Helt klart en ny favorit hos oss!

VIETNAMESISK FLÄSKFÄRS I SALLADSBLAD

500 g fläskfärs
1 klyfta vitlök
3 msk fisksås
2 msk japansk soja
Saft av 1 limefrukt
1 mild röd chilifrukt
2 salladslökar
1 huvud hjärtbladssallad
1 kruka mynta
1 kruka koriander
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn
Kokt jasminris, sweet chilisås och limefrukt till servering

Gör såhär:

  1. Bryn färsen med hackad vitlök i olivolja.
  2. Tillsätt fisksås, soja och limesaft, låt puttra i cirka 5 minuter.
  3. Blanda färsen med finhackad chili och fint skivad salladslök. Smaksätt med flingsalt och svartpeppar.
  4. Fyll lite färs i varje salladsblad och toppa med mynta- och korianderblad. Servera med kokt jasminris, sweet chilisås och lime.

Likes

Comments

FFöFF

Jag tycker väldigt mycket om inredning och det är ett intresse som har vuxit sig starkare de senaste åren. Tyvärr är det ett dyrt intresse haha. Något som jag tycker är väldigt fint är Skultunas små ljuskoppar och de är ju självklart finast om man håller efter och putsar det, vilket jag inte har varit så duktig på. Jag tog mig i kragen och gick och köpte en putsmedel som heter Glanol och WOW vilken skillnad. Bästa medlet!

Kommer aldrig slarva med putsning av mina mässing och silver produkter igen.

Likes

Comments

Lax

I mitt förra inlägg lovade jag att visa hur laxtårtan blev. Det slutade med att jag gjorde en laxtårta och en räktårta och jösses vad goda de blev. Alla gästerna på midsommar uppskattade de jättemycket, alltid roligt när man provar något nytt och det blir så uppskattat. Hade en helt underbar midsommar hos goda vänner med härliga lekar som ledde till många skratt. Hoppas ni alla hade en skön midsommar :)

Laxtårtan

Räktårta

Likes

Comments

Imorgon när det är midsommar ska vi hem till goda vänner till oss. Vi bestämde oss för att köra knytkalas och jag blev tilldelad att göra en laxtårta. Den blir godast om man gör den dagen innan så nu under förmiddagen har jag gjort den så får den stå och gotta till sig till imorgon. Lägger upp bilder imorgon så ni får se hur tjusig den blev.

Likes

Comments

I måndags var det ett fantastiskt väder och jag och min kära mamma bestämde oss för att åka ner till stranden i Skanör. Hade med oss lunch och självklart även lite kaffe och kaka haha. Blev en superhärlig dag på stranden, fler sådana dagar vill vi ha!

Likes

Comments

Igår var jag och sambon ute och plockade fläder, plockade maaaassooor. Idag när jag kom hem från stranden ställde jag mig och gjorde saft. Tycker det är så roligt att göra hemmagjorda saker, man känner sig så duktig haha. Nu står det en stor kastrull i kylen och om tre dagar är den klar så efter det lär det bli en he del fläderblomssaft :)

Likes

Comments

Woow, vilket fantastiskt väder vi har i Malmö just nu. Riktig sommarvärme och jag älskar det! Igår var vi iväg med jobb på ett ställe i Malmö som jag varken hade hört talas om och än mindre besökt, Husie Mosse. Men jösses vilken vacker plats! Har ni inte varit där är det helt klart värt ett besök.

Bild från Husie Mosse

Likes

Comments