Hallå allesammans!

Just nu sitter jag och researchar en massa kring Working Holiday-visum i Australien. (De flesta av er har säkert sett videon där jag berättar om mina resplaner dit. Om inte, kika här). Jag blir så otroligt taggad och det pirrar för fullt i magen av bara tanken. Samtidigt är det helt sjukt hur mycket regler och restriktioner det finns gällande arbete i landet och inte mindre kring Second Working Holiday-visumet.

Jag är som sådan att jag gärna tar det säkra före det osäkra. Med det sagt har jag som plan när det väl är dags att för säkerhetens skull jobba 88 dagar inom någon slags farm work. På så vis har jag möjlighet att kunna åka tillbaka ytterligare ett år för jobb om jag skulle vilja. Spontant känner jag att det hade varit oerhört segt om jag bränt mina broar pga 88 O-arbetade dagar, trots att jag inte har en aning om jag ens VILL dit en andra gång för jobb i framtiden. Men man ska aldrig säga aldrig, därav det säkra före det osäkra. Tänk vad mysigt det hade varit att plocka frukt på en farm och ta hand om frodiga grödor liksom?


Nu till någonting helt annat - idag har jag klippt mig!!

På sista tiden har jag blivit väldigt trött på mitt långa, halvslitna hår. Är trött på färgen och det ser knappt aldrig bra ut utsläppt, jag sätter ändå alltid bara upp det i en tofs eller bulle. Så idag hade jag tid hos min superduktiga frisör Evelina på Studio Zara och som vanligt överträffar hon mina förväntningar! Hon tog bort nästan 1 dm och gjorde en ljusblond balayage, så nöjd!! Nu har jag istället svårt att få ihop tillräckligt med hår till en bulle på huvudet, vilket jag såklart blir småirriterad över.. ;) Att man aldrig kan vara nöjd!!


Innan jag avslutar detta inlägg måste jag bara tillägga att jag imorgon ska heja på min superduktiga kusin Andreas som ska genomföra sin första Ironman!! Jag är redan hur stolt som helst och kommer stå vid sidan av tävlingsbanan från början till slut, LYCKA TILL!!

Puss, Sabina

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hallå allesammans,

Som jag tidigare konstaterat är jag så jäkla lyckligt lottad.

Att kunna sitta och tala med sina vänner om allt mellan himmel och jord - vad som är nästa resmål, vad som är nästa steg i pluggandet, vem som är senaste flingen, vad som betyder allra mest här i livet, vilken serie som har BLOWN our minds lately och allt som är relevant och irrelevant - DET ÄR GULD VÄRT!

Tack, för att ni är ni och för att ni har gjort mina lediga dagar till de bästa.

Puss, Sabina

Likes

Comments

Hallå allesammans,
Nu är denna jobbvecka snart slut. Just nu sitter jag i glasbaren på jobbet med en kopp kaffe i handen inväntandes på kvällens pass. Har precis ätit min så kallade "frukost" vilken ni ser på bilden, hehe. Mina nätter i Kosta har jag spenderat hos Oscar som varit snäll nog att dela med sig av sin lägenhet, men ikväll väntar sängen hemma i Kalmar samt två dagars ledighet.

Vet ni vad jag ska hitta på för roligt under min "helg"?? Imorgon kväll har jag, Julia och Marie bestämt dejt för middag hemma hos mig!! Detta är en försenad födelsedagspresent för Julia som jag gav till henne på vår gemensamma brunch för ett tag sedan och jag ser så otroligt mycket fram emot detta!!
Jag står för både mat och dryck så får de stå för det snygga sällskapet, de många skratten och de glada humöret! Jag tänker inte avslöja för mycket, men det planeras på att lagas oerhört god mat (jag är ju som ni vet en trogen följare av Masterchef Australia;)).

Sedan har vi måndagen, och tro inte att roligheterna slutar där! På förmiddagen ska vi äta lunch i sommarstugan tillsammans med våra gamla grannar som vi inte träffat på ett tag och på kvällen har jag middagsplaner med ingen mindre än min äldsta vän någonsin, Moa!! Älskar verkligen när man får ett spontant sms med frågan om att träffas, alla bitar bara faller på plats och "plans are made". Det var ett tag sedan Moa flyttade till sin nya lägenhet nu, men nu är det äntligen dags för mig att få se den och det ska vi fira med vin!!

Vi hörs snart med uppdateringar om mina kommande middagar.

Puss, Sabina

Likes

Comments

Hallå allesammans,

Hoppas att solen skiner lika starkt på er som den gör på mig just nu!! Jag befinner mig hemma i Kalmar och har precis redigerat färdigt en kort Vlog om mina framtida reseplaner. Jag tänkte att det kunde vara en rolig grej att tala om då jag läänge varit sugen på att resa och att jag vet att det är ett intresse som många delar!

Jag tänker inte säga så mycket mer än så här, utan kommer låta Vloggen tala för sig själv. Hoppas ni gillar den!

Puss Sabina

Likes

Comments

Hallå allesammans,

It's appreciation time!!

"The best things in life are the people we love, the places we've been and the memories we've made along the way"

Tavlan ovan som familjen och jag hittade i en liten hamnstad i Storbritannien hänger precis bredvid min säng, precis så att den varje kväll är det sista jag läser innan jag går och lägger mig. Den påminner mig verkligen om vad som är viktigt här i livet. Jag har verkligen lärt mig det senaste året att sortera bort allt det negativa och att enbart försöka fokusera på det som gör mig lycklig (trots att det kan vara en utmaning ibland).

Och tavlan representerar verkligen det som gör mig lycklig,

Nr 1: Människorna i min omgivning. Jag är verkligen omringad utav fantastiska människor. Både min familj som betyder allt för mig och mina fina vänner som knappt förstår hur värdefulla de är. Jag älskar dem verkligen av hela mitt hjärta.

Nr 2: Platserna jag besökt. Jag har verkligen varit lyckligt lottad och fått resa väldigt mycket. Jag är innerligt tacksam för alla upplevelser jag varit med om, för man lär sig verkligen så otroligt mycket och det bidrar till att man växer som person. Bli dock inte lurade att tro att jag på något vis är färdig med mitt resande, jag kommer nog aldrig att bli mätt på nya upplevelser!!

Nr 3: Alla minnen jag har. Jag har verkligen bara människorna i min omgivning och alla upplevelser tillsammans med dem att tacka för alla goda minnen jag har.

Så TACK! Detta inlägg är helt till er. Jag är ta mig fan lyckligt lottad och det är helt och hållet tack vare er.

Puss, Sabina

Likes

Comments

Hallå allesammans,

Det var ju några veckor sedan som mamma och jag var iväg i Italien på semester och tekniskt sett så har videon faktiskt varit färdigredigerad sedan dagen efter vi kom hem. Det var bara det att när jag väl redigerat i flera timmar, lagt till den musiken jag ville ha och lagt ut den på youtube så insåg jag att jag fått lite copyright issues, hehe. Så jag har helt enkelt inte haft tid att redigera om förrän ikväll. Här är iallafall videon från vår vinresa i Italien, med laglig musik och allt ;) Hopppas ni gillar den!!

Puss, Sabina

Likes

Comments

Hallå allesammans,

Idag är det söndag och jag har precis gått på två dagars ledighet efter en vecka full med jobb. Dagen har jag spenderat hemma i Kalmar och egentligen bara uträttat en massa hemmasysslor så som att städa, tvätta, diska, dammsuga osv. Men kvällen bjuder på lite mer trevligheter, i väntan på middag med min syster så sitter jag just nu utomhus i solen och drar igång min helt egna blogg!! Har länge varit sugen på att pröva på bloggandet och på sista tiden har det helt enkelt känts rätt, så nu kör vi igång!!

I denna blogg kommer ni få följa min vardag, mina resor och mina tankar kring saker och ting. Jag har en känsla av att jag kommer dela med mig av rätt mycket, kanske till och med för mycket, så stay tuned som man säger, för det här är bara början.

Puss, Sabina

Likes

Comments