Godmorgon! Här går det bra. Kom till våra lägenheter på söndagkväll, så just nu har jag en lägenhet för mig själv före de nya flyttar in. Igår packade jag och en till "gammal" kollega upp miniklubben och så var vi också och fixa vårt turkiska bankkonto. Blev överraskad då jag redan nu fick mitt bankkort i handen då det ifjol kanske tog nästan 2 månader innan vi fick dom, så det var najs. På kvällen åkte jag med några andra till Alanya och åt där middag och pratade om allt möjligt. Idag blir det att hålla lite aktiviteter för de nya. Ska hålla program i de olika klubbarna så det blir lite lättare för dem att greppa vad vi egentligen kommer göra om dagarna. Det ska bli roligt så får man träffa dom lite mer än vad vi hunnit hittills.
Det känns helt super konstigt att vara tillbaka. Man har känslan av att man varit i Finland så länge men nu när man är här känns det som om man bara varit hemma på en kort semester. Man förstår inte riktigt att man är tillbaka och kommer göra samma saker som förra säsongen. Hur roligt som helst är det också då man plötsligt stöter på någon man känner som jobbar på hotellet. Dom känner igen en själv och hälsar så glatt. Men nu skall jag packa med allt jag behöver för en dag på hotellet och dra ditåt. Vi hörs!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Som sagt börjar det närma sig så småningom igen, säsong 2017! Tänkte bara slänga in ett inlägg här nu emellan säsongerna, bara för att. haha! Här hemma under vintern har jag väl hunnit med en del. Har varit med i en revy, jobbat och besökt både Norge och Tjeckien. Massor med små grejer också, känns som om min kalender varit ganska full under vintern här hemma. I motsats till Turkiet där man inte ens vet hur nästa kväll eller nästa dag kommer se ut. En helt annan livsstil, men på samma gång skönt. Du jobbar och så ser du vad du gör efter jobb, du behöver inte planera utan hittar du på nåt gör du det. Blir ju lättare att hitta på nåt då du bor ihop med dom du umgås med, och alla på så sätt är på ett ställe, då man här hemma är på olika orter och har massa olika scheman att försöka pussla ihop för att kunna träffas.

Ser verkligen fram emot kommande säsong, skall bli riktigt intressant. I fjol var vi ju alla nya i vårt team, förutom teamleadern. Och nu kommer vi vara 3 gamla och 4 nya, kommer bli en helt annorlunda säsong än 2016. Nu vet man ju vad allt handlar om, och vet hur det funkar så det kommer säkert kännas konstigt på ett sätt. Jobbar dessutom på samma hotell igen så miljön är också den samma. Nu är det bara att njuta den sista tiden här hemma och vänta till slutet av april då det bär av. Säsong 2017, I´m waiting for you!

Likes

Comments

Har idag jobbat min sista dag. Vi hade inga klubbar öppna eftersom nästan alla har åkt hem och för att vi skulle packa allt. Blev en lång och tung dag men nu är allt klart! Nu återstår två lediga dagar förän hemfärd på tisdag morgon.

Hmm... Vad har jag gjort sedan jag senast bloggade? Annars inte så mycket speciellt men vi hade den avslutande galan där hela personalen samlades! Det var riktigt roligt, mycket mat och roligt program hela kvällen!

Igår dansade vi vårt sista minidisco! Förstås skulle det vara lite speciellt så vi var fulla av glitter och energi. Inte så mycket barn, men vad gör det då det var ett super avslut! Tror det får bli ett kort inlägg dethär efterom man är ganska lut i huvudet efter allt packande och fixande. Ska snart dra ut och äta middag och sedan bara chilla på vår lokala bar!


1: Har verkligen börja tycka om sushi här

2: Dream team redo för gala

3: Jag och min finska kollega

4: Packat och klart

Likes

Comments

Här börjar äventyret ta slut så småningom och försöker njuta så mycket man kan. Därför har det inte blivit något bloggas på senaste tiden! Faktiskt endast 14 dagar kvar tills jag landar på finsk mark igen. Skall bli riktigt roligt att komma hem igen, men oj vad man kommer sakna allt här, det har ju framförallt varit mitt hem de senaste 6 månaderna.

Avslutnings¨festen på vår lokala bar var också början för en lång sömnlös period för mig, haha! Hade några vänner här på besök som tidigare jobbade på hotellet, så vi satt alla kvällar någonstans med dem då som var här, och då dom åkt hem var det något annat som dök upp! En kväll for vi också några stycken till Alanya för att äta sushi och sedan gå på Escape room! Gott med sushi och roligt i E scape room var det. Det var med skräck tema så nu och då släcktes lamporna och man kunde öra någon komma in, och då lamporna blinkade till hade man någon precis framför sig. Vi klarade det också faktiskt, så det var ju roligt också. Får se om det blir Prison Break också som lär finnas i Alanya.

Annars har vi jobbat som normalt, härliga barn har vi haft igen. Vi har firat lite födelsedagar, några riktiga och igår hade vi en fake födelsedagsfest för mig och en annan, eftersom vi är dom enda som inte fyller år här. Det var riktigt roligt och chill! Igår fick vi också plötsligt en super ide för vår klubb, att vi målar golvet vitt för att sedan kunna måla nåt najs på det. Ideén utvecklades och tillslut blev det ett stort brädspel av det hela, som vi sedan skulle använda på vår familjedag! Verkligen lyckat experiment, eller vad man nu skall kalla det. Familjerna verkade relativt imponerade och blev själv lite överraskad av hur bra det egentligen blev.

Dagen idag har bestått av städning, städning och ennu mer städning. Vi har slutgranskning för lägenheterna imorgon så därför skulle vi städa och möblera om allt så att det ser ut som det gjorde då vi flyttade in. Så imorgon får vi hoppas att allt ser rent och helt ut, så vi inte plötsligt hamnar betala nåt. Tack och hej nu skall jag till Alanya på middag!

​1: Kapten Nemos dröm stad som vi byggde en morgon

2-4: sushi och Alanya escape

5: Vårt mega stora brädspel

6: Min goda middagskreation

7: Djurtema

8: Vädret vi vaknade till idag. Regn, åska och sådär lagom stora hagel

Likes

Comments

En tid sen jag skrev igen... Har jobbat på, och haft glädjen att ha härliga finska barn! Har faktiskt haft turen att jag gfått vara med alla åldersgrupper den här veckan. Även dansskolan har jag hållit i trådarna för. För vår del i klubben börjar vi ställa in oss på att det snart börjar ta slut och packar ihop sådant som vi inte kommer behöva mer. Annars har vi firat Jul på familjedagen och också Halloween igår faktiskt.

På söndag kväll tog jag och en till bilen till Expo 2016 för att gå på konsert! Nu var det själva Demi Lovato som stog på scenen. Oj oj, vi tänkte först vi skulle försöka komma långt fram, men fansen såg rätt så bra till att det inte gick. Men helt ok platser fick vi ändå.. Kan inte påstå att man kunde alla låtar men kanske bra det så kunde man njuta till 100% av hennes fantastiska sångröst, helt magiskt! Hemma var vi redan 1 så det var relativt tidigt.

Idag har jag haft ledig dag! Har solat lite och sedan gått in till Avsallar för att äta. Ikväll blir det även avslutnings fest på vår lokala bar, så det skall bli riktigt najs. Alla samlas en sista gång!


​1: Jul tema 

2-4: Demi konsert

5: Fint Halloween gäng

Likes

Comments

Måndagen som jag var ledig tog vi bilen till ALanya för att bara chilla på Havana beach club. Riktigt najs att ligga där hela dagen, sola och äta gott! Tisdagen var det tidig väckning som gällde eftersom vi var två som hade planerat att åka på båtutflykt i Alanya. Vädret var molni´gt men vi hoppades på det bästa! Det bästa blev det verkligen inte, då vi kom till Alanya och gick runt lite på de tysta gatorna, började det regna. MAn hörde åskan en bit bort, vi gick på Starbucks och funderade vad vi skulle göra. Tänkte att om vi har tur kanske det går nån engelsk film såhär 10 på morgonen, så vi gick nn kilometer dit, men nej. Så gick tillbaka till hamnen eftersom vädret igen blev lite bättre, men det blev nog ingen båttur ändå,, kan ju inte påstå att vädret ennu heller var det bästa. Så vi tog bussen hem igen. Dagen kändes åtminstone lång efter att man vaknat så tidigt!

Det blev en riktigt chill dag med flera filmer haha! Könt att kunna göra det ibland också.. På fredagen hade vi sportdag med de flesta av Nazars team. Det betydde att vi endast hade klubben öppen på morgonen för att sen ge oss iväg på "olympiad". Vi hade alla fått informationen att det kan vara bra med en lag klädsel och för det var temat olika nationaliteter. Eftersom vi alltid försöker hitta på nåt unikt som ingen annan tänkt på blev vi motsatsen till Syd-Korea. Efter många olika tävlingar som minsann väckte vinnarskallen inom mig utsågs vi till vinnare!

Som rubriken säger är det bara ungefär en månad kvar! Konstigt att det här snart är över, känns overkligt att det redan har gått över 5 månader. Får se vad man hittar på dom man kommer hem, just nu är jag öppen för allt. Något jobb måste man väl försöka hitta åt sig åtminstone.

Nu sitter jag bara här på min lediga kväll och får se vad jag hittar på, tror att min roomies föräldrar kommer och hälsar på åtminstone. Hoppas ni har en trevlig kväll eller dag eller vad det nu sen är när ni läser detta. Jag ska i alla fall njuta va min kväll!

​1: Vy från hotellet

2: Alanya på tisdagen 

3: Vinnande laget (landet)

Likes

Comments

Vad har gjort sen senast då? Har sagt hejdå till några vänner som nu slutade jobba på hotellet... Tomt att inte ha dom där mer då man går förbi, eller att inte kunna använda dom som häxor eller tjuvar i våra aktiviteter. Men vi satt den sista kvällen och bara chillade, och sedan dagen efter kom dom och sa hejdå till hotellet! Så dit for dom. Hoppas man håller kontakten, vem vet kanske man syns igen.

Nu har jag långledigt också, haha! söndag kväll - onsdagen kl 12. Började den ledigheten på bästa sätt, en till konsert. huups! Nu var det dags för One Republic. Super bra platser precis vid scenen fick vi och ojj hur bra dom var! Alla låtarna var sådana man kände igen och kunde sjunga med till. Kvällen slutade på ett toppen sätt med, inte alla dagar man får en high five med nån känd sångare! Hemma igen var vi runt kl 1, så inte så himla sent faktiskt. Verkligen tacksam för att jag haft chansen att gå på den här och dom andra konserterna. Pengarna flyger iväg men det är det väl värt. Man måste ju unna sig något "ibland". Kan tillägga att jag som hatar att köra då det är massor med folk, faktiskt körde i kaoset inför konserten.

Idag har vi planen att ta bilen till Alanya för att chilla på Havana beach club för att sola lite. Man måste väl försöka få lite till färg så man inte kommer hem som ett spöke efter ett halvt år i solen. Men så brun kommer man nog inte vara eftersom solen så småningom blir svagare och för oss blir det för kallt för att ligga vid poolen. MEn nu skall jag njuta av mina lediga dagar!

1: Hejdå kvällen

2-4: One Republic

5: Feelisen efter konserten och high fiven

Likes

Comments

Livet rullar på med några intressantare vändningar i mellan. Hade möjligheten att gå och lyssna på Elton John som kom till Expo i Antalya. Super najjs faktiskt! Inte den vanliga sortens konsert man är på nu för tiden, så det var en upplevelse. Kan gott påstå att vi drog ner på medelåldern, haha!

På söndagen var det dags för vår teamdag. Vi jobbade på morgonen och sedan kom vi hem till våra lägenheter för att äta, ha olika lekar och gruppövningar. Alltid roligt med det här gänget. Mot kvällen hade vi bokat bord på en restaurang i Alanya där vi skulle äta förän det bar av ut på gatorna för att göra olika uppgifter. Överraskningen vi fick innan vi skulle åka var att vi skulle ha lag klädsel på oss. Kan säga att vi skrattade i massor då vi öppnade påsen och ¨åg vad vi skulle gå klädda i, haha!

Var en riktigt rolig kväll med en massa uppgifter från det ena till andra, det kasnke ni kan få höra om nångång där hemma! Var inte precis som att vi vandrade runt helt obemärkta heller. Men det var en rolig tävling som slutade i oavgjort... Tror faktiskt mitt lag vann, njaa kan nog ha varit ganska jömt faktiskt!

Det var allt för denhär gången, hoppeligen har jag något intressant att berätta nästa gång!

1-2: Elton John

3: Gänget vi var på konsert

4: En skylt som hjälpte oss med en uppgift i Alanya

5-7: Fint folk som ska ut i stan


Likes

Comments

Katten jag tidigare skrev om, kom efter många om och men till sin rätta ägare. Tur det! Dagarna går så himlan snabbt då man har roligt alltså. En arbetsdag är förbi på noll tid! Var ledig på måndag, tisdag och onsdag morgon, nästan semester ju. På måndagen chillade jag bara här hemma vid poolen och på kvällen blev det lite utgång, kul kväll, haha! Tisdag morgon åkte jag iväg till Dimcay med tre turkiska kollegor. Största delen av tiden förstog jag inta vad de sade, men det var en kul och chill dag med mycket simmande. Både i pool och sedan kanske 10 gradigt vatten. Spenderade faktiskt hela dagen i turkiskt sällskap.

På onsdagar har vi en marknad här jag bor. Det är stånd av olika slag, kläder, väskor, accesoarer,frukt, grönsaker, ja allt man kan tänka sig nästan. Så vi spenderade vår lediga morgon på marknaden, och kom verkligen inte tomhänt hem. Tror det nästan är omöjligt att inte köpa nåt alls då man går där. Men det var trevligt att äntligen ha tid för att gå på den eftersom vi i vanligt fall jobbar på onsdag morgon!

Denhär veckan har vi även börjat med ett nytt schema igen, vilket betyder lite ovana igen, men hittills har det gått bra. Vi har även mera barn i klubbarna vilket är roligt så kan man ha ordentliga lekar. Den här veckan har jag de äldre barnen mellan 7-11 så det är riktigt kul. Vanligtvis brukar man vara nästan hela tiden i poolen för att det är så varmt, men nu börjar det bli kyligare. Eller för oss aktivitetguider känns det som det åtminstone. På kvällarna kan vi lätt gå omkring med byxor och nån tröja även om det är sådär 30 grader varmt. Intressant hur kroppen vant sig med värmen.

​1: Mysiga Dimcay

2: Marknaden som täckte hela vägen med sina tält

3: Allt jag köpte

4: Dagens vitaminer

Likes

Comments

Oj hur tiden går! Nu har vi redan September vilket betyder att det bara är två månader kvar... va!? I och med det betydde det även att vi måste säga hejdå till vår isländska kollega och min kämppis. Synd att vi nu skall vara utan henne till säsongens slut. Vi firade lite och hann även ha en liten sista photoshoot med hela gänget på plats!

Nu då säsongen börjar lida mot slut börjar den finska "högsäsongen" igen vilket innebär en märkbar ökning av dem på hotellet. Roligt att ha lite finnar igen efter en lugnare period av dem.

Just nu håller vi på att baka bullar. oj oj! Länge sedan man har fått ordentliga kanelbullar. Provsmakade de första och dom var riktigt dugliga, med tanke på var vi är och bakar dom haha! Hoppas dom får godkänt av kollegorna också som kommer hem efter minidiscot!

Fick bli ett kort inlägg eftersom det annars skulle vara det samma som jag skriver igen. Även om det redan känns som jag upprepar mig varje gång jag skriver nåt!

1: En av de två sopsäckarna med ballongsvärd som vi delade ut på vår poolround

2: En liten söt kattunge som man hoppeligen får gulla med en längre tid

2-3: Bästa teamet på photoshoot

4: Kanelbullar


Likes

Comments