Natten till igår drabbades vi av en tvättäkta jordbävning. Vi vaknade mitt i natten av att hela världen skakade (kändes det som i alla fall) och vi flög upp ur sängen. Någon sa att det var jordbävning och vi alla flög ut på gatan. Det visade sig snabbt att jordbävningen vi varit med om mätte 6,7 på Richterskalan och hade sitt epicentrum på Kos, vilket är en 25 minuters båttur bort. Det var fruktansvärt obehagligt och sedan dess har vi drabbats av 11 efterskalv.

Idag promenerade vi upp på marknaden. Det känna så bra att ha varit här i en vecka nu. Jag har avverkat 4 böcker redan. Dock har jag fått världens huvudvärk och måste nog ladda ner lite ljudböcker om jag ska klara hålla tempot uppe. NU ska jag pysa till stranden igen. Idag blir det inte att läsa bok på beachklubbens brygga utan vi pyser ner på stranden här nedanför några timmar. Hur har ni det? KRAM

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det går nästan inte att beskriva hur underbart avkopplande vardagen under semestern är. Vi börjar varje morgon med minst en timmes pw, därefter väntar turkisk frukost och sedan stranden. Mitt löfte till mig själv är att när jag väl kommer hem och får hämtat min bil (just ja - har köpt bil, mer om det i ett annat inlägg) ska byta gym och börja träna på morgnarna och dessutom börja simma.

Det finns dessutom en sak som gnager i mig. Ska se om jag kan formulera ihop det i ett inlägg under kvällen. PUSS

Likes

Comments

Efter nästan en veckas tystnad har jag hämtat mig tillräckligt för att vara tillbaka här. Jag märker tydligt hur solen får mig att koppla av och koppla bort, något som varit nödvändigt både på det personliga och det yrkesmässiga planet.

Jag har det hur bra som helst! Dagarna går i slow motion, och tur är väl det för jag vill aldrig åka hem. Iallafall inte nu. Hur har ni det?

Likes

Comments

Det har varit knäpptyst här i några dagar. Det är för att livet varit hektiskt och tungt. Lovar bättring från och med imorgon när jag äntligen har semester.

Likes

Comments

Sitter i skrivande stund på Kastrup i Köpenhamn med en kall lemonad och datorn framme. Jag har fått agera chaufför idag och lämnat mina föräldrar här som ska flyga till Turkiet ikväll och hämta bekanta som kommer hem från Turkiet med samma flyg som mamma, pappa och Bellis åker iväg med.

Det är alltid så himla mysigt att vara på flygplatser tycker jag. Det känns liksom i luften hur förväntansfulla människorna på flygplatsen är. Hälften är på väg ut på äventyr, hälften får snart träffa sina nära och kära igen. Härlig känsla tycker jag. Jag brukar drömma mig bort när jag tittar på tavlorna med både avgående och ankommande flyg och fundera på vilken destination som kommer bli nästa nya plats jag ska besöka. Högst upp på listan över ställen jag vill besöka just nu finns Bali, Marocko och Frankrike. ✈️ vilka är era drömdestinationer?

Nu ska jag lyssna klart på podcasten jag började lyssna på i bilen på väg hit, nämligen Rättegångspoddens avsnitt om mordet på Lisa Holm. Strax ska jag dessutom åka hem igen, de landar kl 18:01. KRAM

Likes

Comments

Motivation - bild från pinterest

Den senaste tiden har jag haft så fruktansvärt dålig motivation. Träningen har försvunnit och mitt humör har gått ner. Det är verkligen en utmaning att få ihop träning och vardag när det pendlar upp och ner i arbetsbelastning men jag har bestämt mig för att sätta upp träningsmål under veckan och byta gym när jag väl kommer tillbaka från semestern för att lyckas göra det. Men samtidigt är det så svårt. För ett år sedan hade jag en bra rutin igång och jag mådde bra. Nu är allt det där borta och jag har tappat gnistan kring både löpningen och övrig träning. Har ni några tips på hur jag hittar tillbaka till det? Just nu försöker jag söka på pinterest för att hitta motivation. Går väl helt ok.

Likes

Comments

Idag har varit en energilös dag. Jag har verkligen bara velat lägga mig platt på marken och sova i flera år. När jag gick från kontoret gick jag inom akademibokhandeln och köpte på mig ännu mer semesterläsning. Så härligt att få lov att gå och välja böcker läääänge länge. Wow, nu har jag verkligen bunkrat upp mer flera bra böcker, uppdaterar imorgon med vilka jag tänker avverka under semestern.

Eftersom det i övrigt varit trött på livsfronten bjuder jag på två härliga bilder från en konsert vi var på i torsdags, jag och gänget ovan. KRAM

Likes

Comments

True story, levererad rakt från en av mina absolut favoritpoeter/författare - Nikita Gill.

Nu ska jag hoppa in i duschen efter en dag fylld av matkoma och mys hemma hos mamma och pappa. Solen sken (precis som förväntat) och jag känner mig redo för sista veckan på kontoret innan semestern drar igång. PUSS

Likes

Comments

Precis min typ av frukost

Det är helt ofattbart (och fantastiskt) att jag om en vecka sitter på vår balkong på sommarstället i Turkiet med en frukost i stil med ovan. Jag får fyra veckors ledighet i sommar och jag spenderar nästan hela tiden i Turkiet. Det ska bli så skönt, jag riktigt känner hur jag behöver komma bort från Helsingborg en sväng. Ni vet när man liksom börjar bli lite trött på vardagen och staden man bor i? Det är där jag är just nu. Det händer mycket hela tiden och jag vill bara få tid att andas och läsa en bok som klassas som skönlitterär och slappna av. Bara fem dagar kvar nu Sabina..


Idag säger väderappen på Iphone att skåne ska bjuda på strålande sol så jag ska svira om till något solvänligt och åka hem till mamma och pappa. Ryktet säger att mormor ska komma på besök och det tycker jag ska bli mysigt. PUSS

Likes

Comments

WOW vilken vecka det har varit. Tiden går så fort när man har roligt och det har definitivt hänt så mycket. Vi tar det i tur och ordning och ni får därför onsdagens händelser först.

I onsdags var vi ett gäng på Eatery Social, en restaurang i Malmö där de utan att överdriva har den godaste sangrian jag någonsin druckit. Som ni kanske ser är det en taqueria och jag och Hanna beställde in 6-7 rätter som vi delade på. Det var så gott!!!! Som ni ser på bilden var det bland annat en del mindre tacos med bland annat högrevs- kronärtskocks-, lax- och jalapenofyllning.

En styck matkoma och en kanna sangria senare rullade vi vidare till lilla torg en liten sväng för att sedan komma hem till Helsingborg lite för sent för vårt eget bästa. Vi var dock på kontoret och krigade kl 09 dagen efter och allt var frid och fröjd.

Likes

Comments