hejsan, då är den berömda tråkiga måndagen här igen men som tur är så är det ju "bara" cirka 2 timmar kvar tills man får komma hem så får hoppas på att tiden går fort. men tänkte sammanfatta allt kring skolan, och en del utav mitt privat liv i detta inlägg så vill ni läsa om det kan ni fortsätta läsa annars kan ni sluta läsa nu.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------som ni vet går jag i andra ring inom linjen fordons och transport. där den gruppen jag är i just nu håller på och kör personbil men man får ju inte ut sin behörighet fören man fyllt 18 och det gör jag inte fören den 10 mars så är ju cirka 5 månader kvar. men om cirka 2,3 veckor så lär vi börja med olika sorters truckar men truck kortet kan man får direkt när man klarat det. sen har ju lastbil och lastbil plus släp och hjullastare som man ska hinna få innan man går ut om 1 och ett halvt år kvar. så är ju mycket man ska hinna med när man har alla vanliga ämnen sidan om där vi har massa nationella prov just nu. sen har jag ju även dyslexi som gör det ännu svårare så när andra lägger ner 100 procent måste jag lägga ner minst 150 procent. så har ju väldigt mycket att göra och därför har jag valt att inte skaffa något sidan om skolan ännu. men funderar såklart väldigt mycket på ridsporten eftersom jag höll ju på med det i flera år och har nu inte hållit på med ridsporten på cirka 3 månader men känns verkligen som mycket längre tid. så efter mycket fundering fram och tillbaka över hur jag ska göra så jag inte ännu kommit fram till ett hundra procentigt svar men tänkte skriva ett eget inlägg om just ridsporten om ett par månader när jag och alla runtom har tagit ett säkert beslut så kommer ni få veta ifall ni kommer få följa en/flera ny(a) häst(ar) eller inte. men eftersom tiden går åt till skolan så mycket som det gör just nu så hamnar allt annat under mattan. för är även inne i en period just nu där jag kämpar med att inte gå till botten för allt känns mycket jobbigare och ställer mig själv dagligen frågan om jag verkligen kommer klara det. så måste kämpa med att hålla humöret uppe, och då klarar jag inte av att behöva känna pressen kring allt annat och jag har flera gånger sagt att jag inte kan låta bloggen vara nummer 1 men aldrig gett en ordentligt förklaring därför gör jag det nu. sen vet jag att det går rykten om att ett lastbils gymnasium skulle vara enkelt men det är verkligen inte sant för det är minst lika svårt som andra gymnasium som och till och med svårare en vissa sen så ska vi inte bara ha godkänt utan vi ska ha godkänt i allt plus fixa alla körkorten och den linjerna jag jämför med är blandat barn & fritis, hästlinje och äldreomsorg. sen alla andra linjer har jag ju ingen aning om hur det är på eran skola.

men som sagt så kommer det ett eget inlägg om ridsporten

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments


idag känns det verkligen inte som en lördag efter att spenderat förmiddagen i skolan och sedan dess har det blivit att hitta på massa olika saker med My och nu ska vi hålla kväll. men öppethus var faktiskt väldigt trevligt tycker tiden går riktigt fort iväg och tycker faktiskt skolan har gjort ett bra jobb med att få det till att bli så bra som möjligt. det ända negativa jag kan tycka är att dom hade vanlig korv och hade även fixat kyckling korv men dom hade ingen vego korv. men det går jag inte in på mer just nu för det orkar jag inte. men här kommer lite bilder från dagen men var mycket jag inte fota men ni får i alla fall se lite olika saker. men hörs imorgon då jag förmodligen är piggare så jag kan komma med ett bättre inlägg.

Likes

Comments

då är redan denna måndag över och det har varigt som måndagar brukar vara som menas med trött som bara den men på det köpet fick även kropp för sig att inte må bra så dagen har flugit iväg med att vila upp sig. men annars denna veckan så blir det att överleva skoldagarna sen på fredag blir det att göra riskettan (Riskettan ger dig kunskap om och insikt i hur alkohol, andra droger och trötthet samt andra beteenden och faktorer kan påverka körförmågan.) sen på lördag blir det både att medverka på öppethus på skolan och att vara barnvakt plus att umgås med My. sen dom andra dagarna är just nu oplanerade. så lär bli att se vad som bjuds på men är ju massa nationella prov som startar nu plus att jag har påbörjat lastbils teori så är fullt upp hela tiden. men bloggar ju när jag har tid och har inga speciella tider/dagar och det kommer det inte kunna vara på ett tag eftersom jag just ha massa annat att hinna med och då blir jag stressad av att ha bestämda planer kring bloggen men hoppas inte det är allt för störigt att jag bloggar på det sätt jag gör nu och inte lägger ner samma tid på bloggen som jag gjorde förut.

Likes

Comments

hejsan, vaknade för flera timmar sedan men haft massa annat att göra därför har det varit tomt. men nu har jag äntligen tid till att blogga. men natten kan jag verkligen säga var känslosam för drömde om stolle och kalle där jag drömde att jag tävlade med kalle då i 120-135 och sen så hade jag även tagit med stolle för att bara se hur han skulle bete sig hoppade med honom en runda där höjden inte var en cirka 50cm men han förvånade mig totalt för trodde han skulle vara hej vild men istället så hoppade han som en dröm. och varför jag ens berättar detta kanske är konstigt men ni har ju trotts allts följt min resa med både kalle och stolle, så tror ni förstår känslan av denna drömmen plus att jag fler gånger har drömt om stolle i andra drömmar. så hjärnan påminner mig hela tiden. men har börjat fundera på att skaffa en häst igen som jag vill hopptävla med däremot så vill jag hitta en häst som kan gå på lösdrift.

Likes

Comments

hejsan. var länge sedan sist men tänker inte dra en förklaring för ni vet redan varför. men nu så kändes det verkligen som det var dags att skriva något här igen men sedan sist vi hördes så har livet bara pågått helt vanligt med skola, vänner, djuren, familjen och handlat in massa nya saker. men idag så blir det strax ut på en lång PW sen lär det bli lördags mys med film, gottis och trevligt sällskap. men är verkligen extremt trött för somnade igår/ idag klockan 5 i morse och vakna först vid 8 sen somna om vid halv 9/9 till 10 sen blev det att gå upp så har inte blivit så mycket sömn. men förhoppningsvis får promenaden en att vakna till liv. sen imorgon lär jag få se vad det blir att göra för har just nu lite olika planer så får se vad som bestäms för, för är lite sugen på att åka till Flyinge men vet inte om jag orkar så får se sen hur det blir. men dagarna just nu är verkligen inte den andra lik överhuvudtaget känslomässigt men praktiskt set så är det väldigt tråkig extra mycket i skolan där man gör samma sak hela tiden. så känns verkligen som att jag skulle behövt bryta loss från vardagen ett tag så har börjat tänka i lite andra planer en dom jag hade från början men kommer låta framtiden få avgöra hur det blir och ni får såklart veta längre fram. men nu blir det att se till att gå ut så vi hörs senare.

Likes

Comments

jag har som sagt just nu ingen motivation och det har ju visat sig även på bloggen därför har den varigt riktigt dålig men jag tänker verkligen på bloggen 24/7 och vill få den att bli bra igen men vill bara få fixat alla läxor i första hand för när väl alla läxor är borta så kommer förhoppningsvis allt bli som förut och planen är att allt ska bli fixat senast denna veckan som kommer. sen har jag andra saker i mitt privat liv som håller på att diskuteras just nu som ni såklart får reda på när allt är fixat. men känner mig verkligen extremt stressad för tycker tiden går så jäkla fort för idag är det ju exakt ett halv år tills jag blir 18 och är exakt 3 månader till julafton och det påverkar mig negativt för jag blir så stressad kring körkortet och planeringen inför mitt kalas och att jag måste se till att börja handla julklappar. sen är det ju snart nationella prov och det är något som jag verkligen är nervös över för mina betyg är verkligen något enormt viktiga eftersom jag inte får ut behörigheterna om jag inte får bra betyg och hela min framtid ligger ju på behörigheterna (körkorten).

så just nu är min plan att se till att skaffa ett bra livs schema där jag lägger ner tid på att även slappna av mellan all stress jag känner och se till att hitta en bra balans i blogg, skola och privat livet.Likes

Comments

just nu så är jag i en period där jag inte har någon motivation, så slutar med att man sitter i sista sekund och har massvis av saker att göra så istället för att ha en rolig helg sitter jag nu och måste göra allt som ni ser på bilden nedan plus även en samhällskunskaps läxa som jag inväntar att få info om. sen imorgon ska jag göra körkorts teori och ut och övningsköra. men som man bäddar får man ligga så nästa helg lär det verkligen inte bli att plugga.


Likes

Comments

(20 igår) idag så blev det att övningsköra med pappa och att jobba med körkortsteori sen blev det iväg en runda till niklas och jenny arvidsson för vi skulle hälsa på Click and Cash som är en häst för er som inte vet och det var faktiskt första gången jag har varigt närma hästar sedan stolle gick bort för har valt att hålla mig borta från ridsporten ett tag men igår så kändes det som rätt tillfälle att börja vistas i stall/häst miljö igen. men det var väldigt trevligt för var en fin gård och dom är trevliga personer och hästen vi hälsa på var verkligen riktigt snygg och trevlig.

(21 idag) dagen har bestått av att tränat körkort teori i flera timmar så därför har det ekat tomt.


Likes

Comments

idag är en sådan dag då jag inte mår bra för har extremt ont i huvudet och känner mig allmänt inte på topp så efter att kört 1 timme med körläraren och sedan kört cirka 2 timmar med en i klassen och där i mellan hållit på med teori och har gått en lång dag idag så blev det hem och äta sen har jag sovit typ hela dagen och mår fortfarande inte bra men ska försöka tvinga mig själv till att gå till skolan imorgon om jag inte mår allt för dåligt. sen är planen att jag ska hålla på med körkorts teori plus övningskörning hemma imorgon så får ju hoppas det bara var idag jag inte är på topp och att det inte är att jag blivit smittad för varigt väldigt många som varigt sjuka så skulle inte förvåna mig.


Likes

Comments


lovade ju att skriva ett inlägg om bilarna/bilen så här kommer det.

vi har ju en jeep som då är en automatare som för er som inte kan något om bilar menas med att den växlar själv så det ända man behöver göra är att gasa, bromsa och styra.

men när man ska göra uppkörning för att få lov att göra alla bilar måste man köra en manuell bil som då är en bil man själv måste växla upp och ner plus det man gör när man kör automatare.

men eftersom vi ändå skulle köpa en bil till bestämde vi oss för att vi skulle köpa en manuell så jag kan övningsköra även hemma och inte bara i skolan så jag kommer ifatt dom som kört mycket privat. men då var först planen att vi skulle köpt en BMW för planen var att jag skulle få bilen när jag fått mitt körkort men sen bestämde vi oss för att köpa en golf combi typ eftersom vi då ska använda den som övningskörnings bil och sen när det börja närma sig min 18års dag så köper vi då en BMW för när man övningskör tar det väldigt mycket på kopplingen och då är det bättre att ha en bil som är billigare att renovera till såna saker och en bil man inte är rädd om ifall det skulle hända något för både jeepen och en BMW är dyra att laga. sen hade vi ju även bil sedan innan som var en ford focus men den är såld.

så det är så det ligger till kring bilarna. så det kommer dröja ett tag till innan ni kan få se bilen som vi bestämmer oss för att köpa till min 18års dag.

Likes

Comments