View tracker

Pasta med julskinka och brysselkål



  • 500 g  tagliatelle
  • 400 g  skinka (använd gärna överbliven julskinka)
  • 1  citron
  • 1  vitlöksklyfta
  • 2 dl  crème fraiche
  • 200 g  brysselkål
  •  En kruka färsk timjan






  1. Koka pastan i saltat vatten.

  2. Hacka vitlöken och fräs i en stekpanna tills den fått fin färg.

  3. Tärna skinka och skär brysselkålen i bitar.
  4. Fräs brysselkålen tillsammans med vitlöken.

  5. Tillsätt skinkan och fräs i några minuter

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Ugnsbakade fikon med saffranszabaglione



  • 12 st  färska fikon
  • 50 g  smör, mjukt
  •  lite florsocker

Saffranszabaglione

  • 8 st  ekologiska ägg
  • 2 dl  strösocker
  • 1 g  saffran (2 påsar)
  • 2,5 dl  vitt vin
  • 0,5 dl  marsalavin




  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta och snitta ett kryss i alla fikonen, från stjälken och halvvägs ner i frukten så att den fortfarande håller samman.
  3. Smörj en ugnsform eller stekpanna med eldfast handtag med smör och lägg i fikonen.
  4. Pudra fikonen med florsocker och lägg en klick smör på toppen av varje fikon.
  5. Baka fikonen i cirka 10-15 minuter. Under tiden gör du:

Likes

Comments

View tracker

S'mores fudge


  • 100 g  minimarshmallows
  • 5  digestivekex
  • 200 g  mörk choklad
  • 200 g  mjölkchoklad
  • 25 g  smör
  • 397 g  sötad kondenserad mjölk (1 burk)





  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. »Grilla« hälften av marshmallowsen på en plåt med bakplåtspapper i 4–5 minuter, tills de är gyllenbruna och har en krispig yta.
  3. Värm mjölken på låg värme i en kastrull.
  4. Hacka chokladen och tärna smöret. Krossa digestivekexen grovt.
  5. Tillsätt chokladen och smöret till den kondenserade mjölken och blanda snabbt ihop massan med en värmetålig slickepott. Låt chokladen och smöret smälta helt till en jämn massa.                     

Likes

Comments

´hej jag tänkte tipx om min körtfärs röra till pannkaka

ni behöver

nötförs 500 kg

lök skör i små bitar

vitlök 1 vitlök

körtfärskrydda 2 tsk

sen sweet chili 2 tsk 

o paprika

gör så här kär pakrikan o lök i små bitar

lägg de i pannan med smör o lite vitlöks flingor

sen balnda ner nötfärsen o de tills de e brun

ha på köttförskrydda sen kan man om man vill lägga i en buljong med köttsmak

sen ha på köttfärskrdda sen sweetchili sen gör om de sen klart

Likes

Comments

hej

Jag är en tjej på 26 år bor i dalarna i en 2 tillsammans med mina katter jag är en kort tjej på 155 vikt 67 mullig snäll o omtänksam tjej men har otroligt dårligt självförtoende

Likes

Comments