Jag är i liv, vi har kommit hem från USA och provveckan är äntligen över! Livet är helt bra nu alltså. Ny period inleds imorgon. Det blir den sista innan vi tar jullov! Jag är så extremt taggad för julen, så sjukt mysigt ju! Den första snön föll också för några dagar sedan, vilket höjer mysfaktorn ännu lite ytterligare,

Ni kanske funderar hur vår USA resa var. Den var magisk. Längtar redan tillbaka och hoppas att jag en dag får åka tillbaka. Även fast Trump nu gått och blivit president, men det ändrar inte min åsikt om att USA och Seattle är så sjukt häftigt, mind blown helt enkelt. Vår grupp var så härlig som vi reste med, vi var en familj. Mat har vi minsann ätit i massaór. Inte den hälsosammaste kanske, men vi var faktiskt på semester! Godiset var de dock inte alls bra på. Den ända favoriten jag egentligen fick och som jag kommer sakna att vi inte har i Finland är Sour Patch Kids. De är sjukt goda, cravings!

Annars så rullar livet på. Träningsmässigt siktar jag för tillfället på de finska mästerskapen som äger rum den 3:dje december. Ser mycket framemot den tävlingen, den kan om det går vägen, öppna nya, större dörrar inom tävlingsvärlden! Hoppas på att jag har en bra dag och får upp alla mina lyft. Nu känner jag mig ändå rätt säker inför tävlingen. Det ända som kanske oroar mig är vilka ingångsvikter jag ska börja med. Det kan antingen gå vägen eller så går det inte alls. Men vi hoppas på att det går som en dans och att det känns lätt.

En annan sak jag har börjat med är körkortet. Jag har varit på 3 körlektioner och har snart teoridelen klar, förutom provet förstås. Känner mig dock inte så väldans säker bakom ratten. Men det går bara bättre och bättre ju fler lektioner man har bakom sig, och det är ju det som är poängen. Jag är en sådan person som helst vill vara bäst i något, inte nöja mig med helt okej. Därför känner jag ibland lite hopplöshet just i bilkörningen, men jag ska se till att inte trycka ner mig själv eller ha för höga förväntningar på mig själv.

Grattis alla pappor på er dag! ni är guldvärda. Vi älskar er! <3


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag tänkte jag lista upp några saker som jag är tacksam över och såna saker som gör mig lycklig. Främst människor men kanske också några upplevelser eller prylar/känslor. Detta vill jag främst göra för att påminna mig själv och er andra om att ta vara på det ni har, för en dag kan det vara försent. Uppskatta varandra och njut av det ni har istället för att gå runt och fundera på allt ni inte har! Dagens visdomsord check! :)

Den första saken jag är extremt tacksam över är mina underbara älskade vänner. Det är tackvare er jag är den jag är idag. Ni har hjälpt mig, stöttat och tröstat. Jag önskar ni visste hur viktiga ni är för mig. Ta aldrig skit av någon för ni är så fruktansvärt bra! Jag älskar er av hela mitt hjärta! Ni är min familj! ❤️
Den andra saken jag är tacksam för är min familj. Jag har turen att få ha alla mina familjemedlemmar i liv, friska och krya. Något man aldrig ska ta förgivet. Till min familj hör min syster, min mamma, min pappa och vår hund. Jag önskar ni visste hur mycket jag bryr mig om er! Jag skulle vilja ge er allt för ni har gett mig den bästa uppväxten man kan önskas ha. Tack, är ett litet ord. Men det betyder så mycket. Jag är tacksam över att jag får ha er i mitt liv. Ni är viktiga!
Den tredje saken jag är lycklig över att jag hittat är träningen. Den ger mig den flykt från verkligheten man behöver få nu som då. Den ger mig självförtroende och självkänsla. Den hjälper mig att kunna slappna av och att kunna uppskatta det jag har! Jag är så glad över att jag hittat de sporter som jag tycker är roliga och som jag älskar att utöva.
Den fjärde saken jag tänkte nämna att jag är tacksam över är mig själv! Nu tänker jag skrota jantelagen en gång för alla och faktiskt vara stolt över mig själv! Jag är stolt över mig själv. Jag är stolt över att jag, för varje dag som går, fortsätter att vara mig själv och inte ändrar min personlighet. Jag är stolt över allt jag uppnått. Jag är stolt över allt jag kan. Jag är stolt över allt jag har. Jag är stolt över min kropp som låter mig göra allt jag älskar. Ja, jag är så fruktansvärt stolt! Och jag tänker inte låta det sjunka i gömundan. Alla ska vi vara stolta och alla ska vi kunna vara nöjda och stolta över oss själva. För det är vi värda!

Här var en liten samling på ett par, ganska självklara saker egentligen, som jag är tacksam och stolt över. Men det är ämnen som man aldrig kan prata om för mycket. Vi måste minnas att uppskatta varandra och oss själva. Det är viktigt!

Bamsekramar till alla er där ute! 💜

  • 743 Readers

Likes

Comments

Just nu sitter jag i bilen påväg mot Haparanda och IKEA. Är ganska taggad, rätt längesen jag var där senast. Mest taggad är jag dock på Stadium och CandyWorld... ;)
Denhär veckan har levererat supertråkigt väder. Nämligen regn och rusk. Så de senaste dagarna har jag mest spenderat på gymmet och i sängen framför en film.
Har inga som helst planer inför helgen, tror jag, så om någon är intresserad av att hitta på något är det bara att höra av sig!
Nu hoppas jag på att solen kommer fram när vi kommer hem och att vädret blir varmt igen.

Ta hand om er så hörs vi snart igen! ❤️

  • 744 Readers

Likes

Comments

Man kan knappt tro att vi redan har kommit till midsommaren. Det var ju just maj tycker jag. Jag spenderade min midsommarafton med fina vänner, ett mycket härligt väder och i början av kvällen med en kurrande mage. Vi hade nämligen lite småproblem med grillen. Tog oss runt 3h för att få den att börja glöda. Men den som väntar på något gott så...

Vi hade mat i mängder och gemenskapen var toppen. Vi spelade lite kubb, jag och min vapendragare förlorade dock mot turrturrduvorna, samma sak hände i pidron, men vi e inte bittra, inte alls. ;)  Jag njöt till tusen av kvällen i allafall. Skrattanfall e ju vanliga när vi umgås så de fick vi minsann den kvällen också. Hela kvällen avslutades dessutom på ett underbart sätt när jag gick hem och hade en fantastisk solnedgång framför mig. Det var minsann magiskt. Midsommardagen spenderade jag med familjen och släktet på villan. Vi grillade och badade bastu fastän det var supertråkigt väder hela dagen. En mysig dag då man fick tid att koppla av och ladda sina batterier. En välbehövlig dag helt enkelt!

Hoppas att ni har haft det fint och njutit av vädret när det visat sig från sin bästa sida. Jag önskar att vädret fortsätter att vara varmt och soligt så man får brännan i skick.

Hoppas ni hade en fin midsommar och fortsätter att njuta av sommaren, för det ska jag!

Hade bra, kram!

Likes

Comments

Ja det har gått och blivit sommar. Nu i skrivande stund känns det inte så, eftersom det regnar och är oväder ute. Men ett par dagar fint och varmt väder har vi fått ha, då har det tyvärr prickat sig så att jag varit i jobb på de flesta. Men man klagar inte. Jag måste även ursäkta mig för den urusla bloggare jag är, det har gått 4 månader sedan senaste inlägg. Sånt ska inte få hända, oacceptabelt. Nåväl, vad gör jag annars om dagarna nudå när jag inte går i skola? De dagar jag inte är i jobb försöker jag hinna vara med mina vänner, umgås med familjen och få lite färg av solen. Det sist nämnda har dock inte lyckats så bra eftersom det oftast regnar...

Mina planer inför denhär sommaren är rätt öppna. Ska försöka få samlat ihop så mycket pengar som möjligt eftersom vi, jag och 19 andra ungdomar åker iväg till USA i höst. I oktober åker vi iväg! HEEELT CRAAZY! Kan fortfarande inte förstå att jag ska åka iväg till USA och bo i en värdfamilj... Det ska bli så sjukt roligt!

Sen ska jag också träna i sommar, främst inför den kommande bänktävlingen senare i sommar! Men även fotboll ch löpning. Sen ska jag njuta, äta gott, sova länge och leva life!


Tack alla fina människor i KG för ett fantastiskt år! Vi ses i höst! Jag gillar er.

Kramar! <3

Likes

Comments

För mig, i mitt liv, är det viktigt att ha en stabil grund. Med det menar jag att alltid när jag gör någonting vill jag ha något att jämföra med eller något som jag vet att jag kan tyda mig till. Jag är vill helt enkelt ha någon typ av säkerhet. Om det då är ett papper när jag ska ha en presentation, motivationsbilder från instagram, en person, eller Gud.

För mig är säkerhet och trygghet väldigt viktigt. Jag har svårt att vara med människor som jag vet att inte riktigt känner mig, eller som jag vet att har en förutfattad mening om mig. Jag vet inte riktigt hur jag ska vara runt omkring dem, jag kan helt enkelt inte vara mig själv. Men med de människor som jag har lärt känna i flera år och som jag vet att kan mig innan och utantill, kan jag vara precis den jag är och framförallt, den jag vill vara. Jag vill vara en öppen, glad, motiverad tjej som alla blir motiverade på när dom ser. Jag vill vara positiv. Jag vill att det ska lysa positivitet runt omkring mig när jag stiger in i ett rum. För vem kan inte hålla med om att positivitet faktiskt smittar av sig, likasom glädje. Jag vill också bli snällare. Främst mot mig själv, vem kan inte säga att man tänker så fula saker om sig själv ibland. Jag vill ta bort de tankarna och sätta in självkänslan där istället. Den vill jag bygga på.

Jag tror att det är ett av mina mål. Att vara en positivare och gladare människa. Och snällare mot mig själv, men självklart också mot andra!

Kram på er! ​

Likes

Comments

Idag har jag skrivit mitt andra av fyra prov den här perioden. Har ännu ett prov den här veckan innan jag tar en välförtjänt helg. Har skrivit engelskan och matten och har fysik och biologi to go. Idag valde vi även kurser som vi vill ha på 2:an! Det känns som om det nyss var augusti och vi kom in dallrande genom dörrarna, och nu ska vi redan börja fundera på på nästa år och vad vi ska skriva i studenten. Sick! I helgen ska jag även och se på bänktävlingar. Det ser jag väldigt mycket framemot. Efter det ska jag börja sikta in mig på maj och på mina egna tävlingar. Är redan nervös!

Ett tillbakakast till juni när vi fick sommarlov. Älskar mina 2 systrar oändligt! <3

​En liten påminnelse att komma ihåg att vara tacksam! 

Kram på er! <3

Likes

Comments

Idag tänkte jag berätta fem saker som jag stör mig på. Vissa saker kanske inte är så stora, men det får mig att börja rynka mig i pannan för jag blir så irriterad. Så om ni gör detta i min närhet någon gång, sluta genast, Tack! 😉
1. Gymmet. När människor som har varit i gymmet före en och har lämnat vikter kvar på stången eller allmänt bara stökat runt. Snälla, ni som orkar träna orkar även städa. Det tar inte lång tid att ta av vikterna och sätta dem i ställningen. Det är onödigt att lämna det åt någon annan.
2. Oartighet. När man hälsar åt en person och den bara vänder bort med blicken! Ursäkta mig men vad är ditt problem? Säger någon Hej, hälsar man tillbaka. Har din mamma inte lärt dig någonting?!
3. Oärlighet. Att gå bakom ryggen. Att prata skit. Att viska. Att tissla och tassla. Ja, kärt barn har många namn. Snälla ni vad än ni gör, lova att alltid vara ärliga. Gå aldrig bakom någon annans rygg, det gör så ont. Säg istället som det är, ansikte mot ansikte. Det skadar också, men inte lika mycket som att höra det från någon annan!
4. Iskallt väder. När det är så kallt att näshåret fryser när man kommer ut. Det är något jag stör mig på. När det dessutom inte bara är svinkallt utan också blåser som om det skulle vara höststorm! Nej vädret, vad är ditt problem?! Skärp dig!
5. Fiskarna. De som bara flyter med strömmen. De människor som saknar egna åsikter och inte vågar säga som de tycker. Snälla sig din åsikt, ingen orkar med någon som låtsas vara någon annan än sig själv!

Detta var några saker jag stör mig på. Finns dock mycket flera så troligen kommer det en uppföljare någon gång. Hoppas ni har det bra i den isande vinterkylan. Ge någon en värmande kram. Sprid lite värme. Sprid lite kärlek. Kram! 💕💋

Likes

Comments

Jag har länge velat göra ett inlägg om mitt största intresse. Som kanske många vet spenderar jag och två andra tjejer en stor del av vår vakna tid i gymmet. Enda sedan i fjol har vi varit aktiva användare av gymmets bänkpress, squatställning och marklyftsstänger. Vi tränar ca. 4 ggr/vecka i gymmet med olika dagar för olika delmoment. Som t.ex. på måndag är det kyykkypäivä (legday), onsdag bänkdag, fredag marklyftsdag och söndag kör vi hjälpövningar. Det här är ärligt talat det roligaste fritidsintresset som jag har. Inom lagsporterna kommer alltid fotbollen komma först, men när det gäller enskilda prestationer diggar jag styrkelyftningen maximalt! Det har en stor del att göra med att man ser så snabbt hur man går framåt, när man kan öka på kilona på stången är en adrenalinkick för oss gymbjörnar! Sen kommer förståss också de dagar när ingenting går som det ska. Antingen är man för trött, musklerna behöver vila eller så har man helt enkelt en dålig lyftdag! Men de bra dagarna när kilona bara ökar och det känns som om man skulle vara ostoppbar. Den känslan är otrolig. Och det är den känslan som jag tror jag har blivit besatt av!
Min stora förebild inom denhär grenen är förstås allas vår Fredrik Smulter! Han är goals. Han är så sjukt duktig utan att bli högfärdig. Han är sjukt stark och jag hoppas att han ska få vinna flera guld framöver, för det är han värld. Det som är så synd med denhär grenen är att den har ett så dåligt rykte om doping! Det har blivit bättre med åren men som Freddi skrev i en intervju att en styrkelyftare kommer aldrig att bli känd som en idrottare lika som t.ex. en skidåkare just pågrund av det dåliga ryktet. Det suger. Det suger svinmycket. För det första är det väldigt få som på de senaste åren dopar sig inom grenen och jag tycker att man borde bli sedd som en lika stor idrottare i alla grenar. Hatar rykten!
Jag har bestämt mig att jag vill satsa på det här! Jag vill se mig själv en dag på VM pallen och ha tagit hem ett guld till finland. Jag vill vara en stark tjej. Jag vill bli bäst.

Tro på er själva! You can do it!

Likes

Comments

Äntligen var det min tur att fylla 17 år. Endast ett år återstår tills jag får kalla mig själv myndig och får köra lagligt med bil och bli självständig! Jag längtar något fruktansvärt till den dagen när jag får ta min egen bil till träningarna, eller hoppa in i en uppvärmd bil istället för att hoppa upp på en cykel i -20°C på morgonen. Jag ska minsann bara ragga runt i min bil och åka iväg på en massa roadtrips med de bästa människorna i mitt liv! Men jag ska minsann njuta dethär sista året som underårig. Sista året utan egentliga räkningar att betala, ett sista år att njuta av att inte ha så stort ansvar, ett sista år som liten kid.
Tack allihop för uppvaktningarna och gratulationer. Det värmer ett fruset hjärta! 😉

Ha en fortsatt underbar vecka! 💕
Kramar 💋

Likes

Comments