Header

Vihdoin sain nämäkin kaikki kuvat ladattua ja itseni tähän kirjoittamaan! Viimeisten viikkojen aikana Belgiassa meidän vanhemmat tulivat mun luo viideksi päiväksi ja sain näyttää heille samoja paikkoja, joissa itse olen jo vuoden ajan pyörinyt. Se fiilis, kun äiti laittoi mulle viestin että he ovat 20 minuutin päästä Namurissa! Oli sanoinkuvaamattoman epätodellinen (ja ehkä hieman haikeakin) tunne. Muutaman minuutin oleskelun jälkeen kyllä huomasi, ettei mikään ole sen suuremmin muuttunut. Ihan ekana päivänä esittelin mulle kaikista tutuimman kaupungin, Namurin. Käytiin kovasta tuulesta huolimatta katsomassa citadelle ja kuvissa näkyvä iiiiiso kilpikonna, jonka jälkeen suunnattiin keskustaan haukkaamaan jotain pientä ja jäätelötkin ehdittiin hakea.

Kaupunkireissun jälkeen käytiin kaupassa illan ateriaa varten. Järkättiin mun hostperheelle, sekä naapurille kunnon suomalainen ateria. Alkupaloina meillä oli poroa ihan normaalien keksien päällä. Aterian kohokohta oli tuttu ja turvallinen lohikeitto. Kovasti he ihmettelivät, miten perunat, vihannekset ja se kala jätettiin palasiksi. Belgiassa oikeastaan kaikki keitot ovat siis täysin soseutettuja. Jälkiruuaksi tarjoiltiin erimakuisia marjapiiraita. Meillä kaikilla oli hauskaa ja oli mahtavaa, että päästiin kaikki saman pöydän ääreen! Kieli siinä oikeastaan vaihtui kokoajan, oli englantia, ranskaa ja suomeakin. Meidän järkyttävän pitkät käännökset saivat paljon naurua aikaan.

Toisena päivänä vuorossa Bryssel. Lähdettiin aamulla aika rennolla aikataululla, Brysseliin kun ajaa vain sen tunnin. Varoitan nyt jo, että tässä postauksessa tulee olemaan aivan järkyttävästi ruokakuvia. Ihan aluksi syötiin pieni lounas (ranskiksia ahah) ja lähdettiin Grand Placen reunalle kahville. Kyllä siinä hieman nauratti, kun yksikään nimi ei ollut lähelläkään oikeaa. Ei siinä sentään ollut maisemista valittamista. Tottakai piti käydä katsomassa Manneken Pis ja maistaa niitä kuuluisia vohveleita ;) Halusin näiden viiden päivän aikana käydä ainoastaan yhdessä museossa, jossa oltiin jo koulun kanssa käyty. Tämän museon (nimeltään Belvue) aiheena on vain ja ainoastaan Belgia. Visiitin jälkeen tietää jo paljon enemmän ja osaa ymmärtää tätä maata.

Päivän viimeinen must do -juttu oli Atomium. Osuttiin juuri ruuhkaiseen aikaan paikalle ja matkaan meni paaaaljon enemmän aikaa kuin piti. Tästä tuloksena olikin se, että viimeinen ryhmä ylös lähti 5 minuuttia ennen kuin me päästiin perille. Kyllä oli silti ihan menemisen arvoinen paikka, paljon suuremman näköinen kuin mitä kuvista ajattelisi. Ajettiin illaksi takaisin mun hostperheen luo ja vuorossa oli belgialainen illallinen. Kyseisellä viikolla tuli varmaankin tehtyä jälleen uusi ennätys viikossa syötyjen ranskisten määrästä :D Jälkkäriksi syötiin jättimäisiä Wépionin mansikoita, en ikinä ole syönyt noin hirveän kokoisia mansikoita.

Kolmannen päivän aamuna herättiin hieman aikaisemmin ja aamupalan jälkeen lähdettiin kohti Bryggeä, jossa myös yövyimme. Itse olen jo käynyt täällä lukemattomia kertoja, mutta näihin maisemiin en kyllästy koskaan. Tunnelma on aivan omanlaisensa, tuntuu kuin olisi hypännyt ajassa taaksepäin. Käveltiin ympäriinsä ja pysähdyttiin sandwicheille kivan rauhalliseen paikkaan. Tällä kertaa keskustassa oli huomattavasti enemmän turisteja ja yritettiinkin kiertää hieman erilaisesti. Vielä yhdet vohvelit, tällä kertaa eri muodossa nimittäin tikun päässä!

Aivan kaupungin toriaukion lähellä sijaitsee melko tunnettu olutseinä ja siinä yhteydessä kauppa. Näistä löytyikin ihan vaan "muutama" merkki. Onneksi löytyi myös Tintti ja Smurffit! Illalla lähdettiin taas hieman kävelemään, se iltavalaistus oli yllättävän kiva.

Aamulla jatkettiin samaan malliin. Lähdettiin katsomaan kauppakatua ihan rauhassa. Tällä kertaa meillä oli aikaa pysähdellä ajan kanssa ja ehdittiin räpsiä muutamat kuvat, jotka löytyvätkin tästä alta! Oli hauskaa huomata, että ne asiat joista meidän vanhemmat huomauttelivat tuntuivat mulle jo täysin normaaleilta eikä sitä eroa esimerkiksi ihmisten käytöksessä tai tavoissa itse välttämättä enää huomaa.

Meidän suunnitelmat täksi kyseiseksi päiväksi muuttuivat hieman ajan kuluessa. Brysselistä jäi torstaina niin hyvä fiilis, että päätettiin lähteä vielä yhdeksi iltapäiväksi ja seuraavaksi aamuksi Brysseliin. Aivan ekaksi käveltiin Jardin botanique -puiston läpi. Jännittävää nähdä palanen "luontoa" noin ison ja modernin kaupungin keskellä. Puistosta päästiin melkein suoraan Rue Neuve:lle shoppailemaan! Kova nälkähän siitä kehittyi ja sen mukaisesti syötiinkin. Yksi erikoisuus juuri Brysselissä ja Wallonian alueella on mitraillette-niminen leipä, (nimi tarkoittaa siis suomeksi konepistoolia :D) jonka sisältä löytyy ranskikset, liha, sekä kastike. Se on jo suuri saavutus, että saa tämän kokonaan syötyä.

Illalla käytiin ostamassa tuliaisia koti-Suomeen ja fiilisteltiin ihan muuten vaan. Tosiaan äiti ja isi veivät multa muutenkin jo kaksi matkalaukullista tavaraa, joita en vain itse saanut millään mahtumaan. Tuleville vaihtareille voin sanoa, että vuoden lopussa pakkaaminen tulee olemaan yhtä vaikeaa kuin alussakin!

Tässä alla näette kuvan tyypillisestä aamupalasta. Tämä on hotellilta otettu, mutta oikeastaan aina kotonakin aamupala näyttää miltei tältä (pain au chocolat on aina sunnuntaiaamun pieni luksus). Oon todella todella tyytyväinen siihen, ettätuli tehtyä ne lähes jokapäiväiset lenkit sun muut urheilemiset kun mistään terveellisimmästä päästä mun ruokavalio ei todellakaan ollut. Kaikkea piti silti maistaa, joten tämä yhdistelmä oli oikein hyvä ratkaisu.

​Aamulla istahdettiin vielä kerran Grand Placen viereen, sääkin oli aivan loistava. Viimeisten ostosten jälkeen oli aika lähteä kotiinpäin, jonne mut ehdittiin vielä heittää autolla. Jälleen kerran oli melko haikeat fiilikset, mutta sitä helpotti kun tiesi ettei kotiinpaluuseen ole enää paljon aikaa. Näin jälkeenpäin ajateltuna mua helpotti myös paljon Suomeen tullessa, että sain niin sanotusti pienen palan Suomi-elämästä hetkeksi mun luo. Omasta olosta tuli entistä varmempi ja vietin viimeiset hetket ilman huolia!

Pientä infoa vielä: voin varmasti sanoa, etteivät mun Belgia-aiheiset postaukset tule loppumaan hetkeen kun kerrottavaa on vielä niin paljon. Siis seuraavaan kertaan <3

​Saara


Bloggaa matkapuhelimesta - Nouw:lla on ehkä Suomen paras blogi-sovellus - Napsauta tästä

Likes

Comments