Header

Viime aikoina on ollut todella paljon kaikenlaista. Tuntuu, että aika alkaa pikkuhiljaa loppua kesken eikä todellakaan kaikkeen valitettavasti riitä aika mitenkään. Oon viettänyt paljon paljon aikaa kavereiden kanssa. Täällä mulla koulua on myös kesäkuussa, jolloin mulla on loppukokeet. Tällä hetkellä kaikki opiskelevat, itse haluan vielä matkustella ja tehdä kaikenlaista. Kreikan jälkeen täällä oli pelkästään sadetta sellaiset pari viikkoa ja olin jo ehtinyt tottua lämpimään.

Näiden parin viikon jälkeen alkoikin ihan päinvastaiset säät. Helposti on mennyt 20 asteen raja rikki ja ihmiset liikkuvat mekoissa ja shortseissa. On ollut synttäreitä ja tapahtumia, en oikeastaan enää edes muista koska mulla olisi ollut vapaa viikonloppu. Tänä viikonloppuna meillä on viimeinen "leiri" järjestön kanssa. Katsoin tänään aamulla, että jäljellä on 43 päivää. Fiilikset alkavat olla samat kuin vuosi sitten Suomessa, oon niin tottunut joihinkin tapoihin etten enää muista miten kyseinen asia hoidetaan Suomessa. Toisaalta oon täällä äärettömän onnellinen ja elämä lähti rullaamaan paremmin kuin olisi osannut kuvitella. Toisaalta oon nyt elänyt 9 kuukautta mun perheestä ja kavereista kaukana.

Oon saanut taas nauttia auringonlaskuista ja nyt ollaan syöty illallisetkin terassilla. Mansikoita meillä on lähes joka päivä, mikä mulle tuntuu tosi kummalliselta. Ylipäätään näiden säittenkin ansiosta tuntuu kyllä ihan kesäiselle, ollaan päästy ihan altaalle saakka!

Viikko Kreikasta saapumisen jälkeen meillä oli tanssiaiset. Huomasin, että täällä se ei todellakaan ole läheskään niin iso juttu kuin Suomessa. Ei ole myöskään tansseja, joita pitäisi harjoitella. Siellä meillä oli valokuvaaja, musiikkia ja ihmisiä, siinä se. Mun mekko saapui päivä ennen postin kautta, pikkasen siinä jännitti että miten tässä nyt käy.

Mulla oli kyllä todella kiva ilta. Lähdettiin koululle päin noin yhdeksältä illalla, joten myöhään kyllä alkoi kun taas Suomessa meillä ainakin tanssitaan kahtena päivänä ja koko päivä on pyhitetty vanhoille. Oon tosi kiitollinen, että pääsin juuri viimeiselle luokalle, näin mulla oli mahdollisuus osallistua matkoille ja tanssiaisiin.

Paljon on ehtinyt tapahtua Kreikan jälkeen nimenomaan. Meitä oli talossa kolme vaihto-oppilasta (itseasiassa on vieläkin), mutta kolmas joka saapui siis tammikuussa lähti nyt kolmanteen perheeseen. Meillä oli todella hauskaa yhdessä ja vietettiin hyvät kolme kuukautta. Olil hieman haikeakin fiilis, kun tiesi ettei tällaista tapahdu toista kertaa.

Kreikan jälkeen oli myös järkyttävän kipeä, yritin kävelemällä saada hieman paremman olon. Oli muuten eka kerta kun näin varoitusmerkin sammakoista, haha. Mulle selitettiin että tuossa kohtaa on yleensä jonkinlainen kanava, josta sammakot pääsevät yli tien. Viimeisten viikkojen aikana oon myös käynyt teatterissa ja tajusin juuri, että koko tänä aikana oon käyttänyt 6 go pass lippua. Tämä siis tarkoittaa sitä, että oon matkustanut junalla ainakin 60 matkaa + kaikki yksittäiset liput (joita myöskin on runsaasti).

Liègessä järjestettiin lauantaina united holi colorz -festivaali, jonne lähdin aika ex tempore (ostin mun lipun alle päivä ennen). Oli se ihan siistiä päästä sotkemaan niillä väreillä niin kuin halusi, vaatteet olivat tän jälkeen kamalassa kunnossa. Jälleen kävi tuuri, päivällä oli 24 astetta ja illalla tarkeni tosi hyvin pelkällä t-paidalla, kiva päivä!

Kävin moikkaamassa naapureita tässä just yks päivä :D

Viime viikon keskiviikkona oli kauan odotettu rétho trophée, joka koostui kolmesta osuudesta. Oltiin koko ajan neljän henkilön joukkueissa, mä suoritin kaksi osuutta kolmesta, voin sanoa etten ikinä ole urheillut noin rajusti. Tein niin täysillä kun pystyin ja yksi haaste oli myös se, että joukkueessa sai yhden tytön lisäksi olla vain poikia. Toinen osuus oli kaikista rankin ja olin ihan loppu sen jälkeen. 20 minuutin tauko ja sitten jatkettiin. Tää tapahtuma keski suunnilleen kokonaisen päivän. Meillä oli muun muassa suunnistusta, melontaa, bmx, run & bike ja jousiammuntaa. Seuraava aamu oli vielä rankempi, eikä tullut kyllä juostua hetkeen :D

Pitäisi alkaa keskittyä nyt käymään sitä to do -listaa läpi viimeistä kuukautta varten. Ei sitä tajua kuin vasta sitten kun pitää taas lähteä, aivan sama juttu kuin kotona aikaisemmin. Pitää ottaa arkisistakin hetkistä kaikki mahdollinen irti.

Ei enää kauaa siihen että Suomi kutsuu!

Saara

Suunnittele blogisi - valitse Nouwin monista malleista tai tee omasi, "osoita ja napsauta" - napsauta tästä!

Likes

Comments

Vielä viimeinen osa! Yhdeksäntenä iltana saavuttiin siis meidän hotelliin, joka sijaitsi Delfoissa. Kaupunki ei ollut kauhean suuri, siellä viihdyin kyllä hyvin. Ympäriltä löytyi paljon vuoria ja meillä oli oma pieni parveke jolta pystyi näkemään kaiken.

Jour 10

Ilmat alkoivat olla tässä kohtaa todella hyvät ja oli ihana herätä auringonvaloon. Hotellilla syötiin nopsaan aamupala ja lähdettiin matkaan.

Me käytiin jälleen kerran yksi museo läpi ja siihen vielä rauniot. Normaalisti meillä oli tosi paljon vapaa-aikaa aina raunioilla, siinä ehti hengähtää hetkeksi.

Istahdettiin juomaan jäähilejuomat, kyllä ansaittiin ne kaiken tämän kävelyn jälkeen. Ei se helppoa ollut kävellä ihan ylös saakka näillä ilmoilla varsinkaan.

Seuraavaksi Galaxidin rannalle. Saatiin eväät mukaan ja lähdettiin syömään niitä tälle rannalle. Olin kyllä yllättynyt siitä, kuinka hieno paikka se oli. Vielä syvälläkin pystyi näkemään jalat siellä vedessä ja ympärillä pelkkää turkoosia. Vesi ei todellakaan ollut lämmintä, sain mun kavereilta kuittailua mun suomalaisesta luonteesta hah.

Meille annettiin kaksi vaihtoehtoa iltapäiväksi. Joko jäädä hotellille tai lähteä kiipeämään se koko vuori ihan ylös saakka. Aattelin että kerran kun sitä täällä ollaan niin miksei. Se oli super rankkaa lähteä kiipeämään vuorta ylös eikä reitti ollut mikään helppo. Koko reissuun meni ehkä 2 tuntia. Tämän jälkeen lähdin muiden kanssa kaupunkiin illaksi.

Jour 11

Lähtö jälleen aikaisin, edessä monta tuntia istumista ja illalla meidän viimeiseen hotelliin. Pysähdyttiin melkein heti räpsimään muutamat yhteiskuvat näköalapaikalta.

Pysähdyttiin jonkin sortin kirkolla ja käytiin katselemassa sisällä. Täältä ostin pieniä kotiinviemisiä ja itselleni maapähkinöitä hunajalla, nam.

Seuraava etappi oli tällä kertaa hieman suurempi kaupunki, jonne pysähdyttiin syömään ja meillä oli hieman vapaa-aikaa. Ostettiin mansikoita ja istahdettiin puistoon <3

Meidän matkan viimeinen kaupunki, Ateena, jossa siis oltiin ensimmäisenä päivänä. Me löydettiin jäätelöt ja voin sanoa että söin mun elämän parhaimman jäätelön.

Jour 12

Meille tuli näiden viimeisten päivien aikana pieniä ongelmia, kaikki museot olivat siis suljettu koska kyseessä oli viikko ennen pääsiäistä. Muutettiin meidän aikatauluja ja saatiin edes yhden kerran nukkua pidempään. Lähdettiin kiipeämään kukkulaa ylös, myös myöhemmin iltapäivällä tehtiin samaa. Tosin iltapäivällä piti kävellä paljon enemmän, sieltä näki koko Ateenan.

Viimeinen ilta, nyyh. Niin paljon hyviä hetkiä, joita voi muistella myöhemmin. Ilmapiiri oli hieman erilainen kuin aikaisemmin, vietettiin kaikki hyvä hetki yhdessä rannalla katsellen auringonlaskua. Kaiken tämän jälkeen meillä oli kreikkalainen illallinen kreikkalaisen perheen luona. Ihmiset alkoivat pitää puheita ja siinä kohtaa tuli sellainen fiilis että kohta tämä kaikki on jo ohi.

Jour 13

Viimeiset tunnit, aamulla lähdettiin katsomaan Akropolia. Meillä oli muutama tunti aikaa ostaa Ateenasta tuliaisia ja käydä syömässä. Käytiin vielä kerran meidän lempparipaikassa syömässä jäätelöt<3

Bussilla lentokentälle, meidän bussissa ei ollut tunnelmasta pulaa. Ostettiin meidän bussikuskille paita muutamilla teksteillä ja pieni lahja meidän valvojalle.

Takana huikea matka, ehkä yksi mun elämän parhaimmista! En myöskään ole ikinä ollut yhtä väsynyt, yritin pärjätä kaksi viikkoa aivan minimaalisilla unimäärällä. Luulen, että se oli meille kaikille sama juttu.

​Paljonpaljon terkkuja Suomeen,

​Saara

​Ps. Tänään mun vaihtovuodesta jäljellä 55 päivää!!

Likes

Comments

Jour 5

Viidennen päivän aamuna herätys oli jälleen aikaisin, sillä piti pakata kamat jo seuraavaan paikkaan. Aamu meillä oli vielä samassa kaupungissa, käytiin katsomassa Herakleonin arkeologista museota. Mua kiinnosti aihe paljon ja kyllä oli mielenkiintoista nähdä asiat omin silmin. Käytiin Knossoksen raunioilla.

Tämän jälkeen oli todella mukava stoppi Fodelen rannalla. Meidän bussikuskit olivat hommanneet evästä ja syötiin kaikki tuolla yhdessä. Tuuli oli kova ja aallot hurjat, ne aallot näytti vielä hurjemmilta lähempänä ollessa. Vain kourallinen ihmisiä uskalsi mennä aaltoihin. En ole ikinä tehnyt tällaistakaan, ei pystynyt yhtään hallitsemaan suuntaa ja aallot paiskoivat rantaan.

Seuraava pysäkki oli pieni kylä, josta löytyi appelsiinifarmi. Oli se aika hauska tilanne, kun voi huutaa sinne puiden väliin että saiskos yhden appelsiinin ja sieltä joku heittää sulle yhden suoraan puusta :D Oli älyttömän hyvää ja tuoreen makuista, Suomessa kun asun niin kaikki hedelmät tuodaan aina muualta. Istahdettiin varjoon ja juotiin tuoreet appelsiinimehut <3

Vielä kerran palattiin Herakleoniin, jossa meillä oli aikaa syömiselle ja pienille ostoksille. Seitsemän aikaan illalla lähdettiin kävelemään kohti satamaa, josta lähti meidän lautta Ateenaa kohti. Nukuttiin lyhyet yöunet lautalla.

Jour 6


Saavuttiin aamulla seitsemän aikaan Ateenaan, takana hieno Kreetan kierros. Väsytti ihan kamalasti, onneksi oli hieman pidempi pätkä bussissa. Jälleen sama efekti, kooooko bussi unessa. Käytiin katsomassa Korintin kanaalia, siinä lähellä myös syötiin. Jos saisin laskettua jokaisen jäätelön, jonka oon syönyt tällä reissulla niin siitä tulisi joku ihan järkyttävä määrä.

Seuraava paikka jäi mulle hyvin mieleen: Akrokorintti. Se on siis linnavuori, jonne me kiivettiin kaikki. Ylhäältä näkyi kaikki, meri, vuoret.. Siellä oikestaan joka puolella oli kukkasia. Ne värit olivat super hienot, löytyi punaisia ja keltaisia. Muistan, että oli rankkaa kiivetä sinne ylös ja kivet olivat liukkaita mutta se oli todellakin kaiken arvoista. Käveltiin oikeastaan koko vuori läpi.

Seuraavat kuvat on otettu niin ylhäällä kuin mahdollista. Ilma oli kuuma ja ampiaisia pörräsi jaloissa. Tän jälkeen istahdettiin nurmikolle hetkeksi, mulle tämä oli hieman oudompi tilanne nimittäin siellä oli mahdollisuus ehtoolliseen. Lähdettiin kohti meidän seuraavaa kaupunkia, jossa tullaan viettämään kaksi seuraavaa yötä.

Saavuttiin hotellille, meillä oli hullun kokoinen huone - ei valittamista! Lähdettiin tutustumaan kaupunkiin, huomattiin pieni tivoli. Käytiin törmäilyautoissa, lapsetti hieman. Keskusta oli tosi siistin oloinen ja löydettiin söpö jäätelöpaikka.

Jour 7

Aamulla meillä oli jälleen raunioita vuorossa. Vähitellen nää kaikki alkoi näyttää samalta, mun mielestä ehkä hieman liikaa oli noita käyntejä. Kaiken lisäksi herättiin aina pelkästään sitä varten aikaisin aamulla.

Käytiin pienessä kylässä syömässä 12 aikaan ja lähdettiin seuraaville raunioille. Näillä raunioilla parannettiin aikoinaan ihmisiä, sieltä löytyi myös teatteri. Kreikassa koiria löytyi kaikkialta, tuolta löytyi aivan pikkuisia.

Sääolosuhteet olivat erinomaiset ja lähdettiin Náfpliota kohti. Meitä oltiin koko päivä peloteltu 900 portaalla ja nyt oli sen vuoro. Kaikista urheilullisimmat lähtivät matkaan juosten, oli kuuma. Kyllähän se alkoi jaloissa tuntua, varsinkin kun viisaana tätä varten laitoin pikkuiset läpsyttimet jalkaan. Maisemat olivat hienot, Kreikka on täynnä näitä paikkoja.

Jour 8

Kahdeksas päivä oli käytännössä pelkästään ajamista, harmitti istua paikallaan bussissa kun ulkona oli niin hieno ilma. Meillä oli pieniä pysähdyksiä mutta siinä se. Pysähdyttiin kiipeämään kukkulan ylös ja jäätiin syömään pieneen kylään, jossa kaikki tehdään itse. Bussissa alkoi onneksi olla tunnelmaa, laulettiin ihan hirveesti tällä matkalla. Alkoi tulla niitä juttuja, jotka kesti matkan loppuun saakka (laulettiin vielä lentokoneessakin). Illalla saavuttiin Olympian kaupunkiin, jonne jäätiin vain yhdeksi yöksi.

Jour 9

Aamulla pakattiin miljoonannen kerran laukut ja lähdettiin matkaan. Lähdettiin kävelemään Olympian museota ja raunioita kohti. Paikka oli täynnä vaaleanpunaisia puita, oli kaunista.

Ajettiin jälleen suhteellisen paljon, tän viimeisimmän käynnin jälkeen ajettiin kohti Delfoita (246 km). Pysähdyttiin yhdellä vaikuttavan näköisellä sillalla ja matka jatkuu.

Meillä oli kahden tunnin pysähdys vielä tässä vaiheessa. Saatiin käydä syömässä ja lähteä vaikka rannalle. Vielä tuoltakin nähtiin se silta, jolla aikaisemmin käytiin.

Kyllä siinä rannalla maatessa tuli ihana olo. Kahden viikon loma teki ihan hyvää juuri tuohon kohtaan talven ja kaiken työn jälkeen. Lopulta illalla saavuttiin Delfoihin, oltiin aikataulusta reilusti myöhässä. Delfoissa vietettiin kaksi yötä.

Tälle matkalle lähtö oli mahtava idea. Puhuin jatkuvasti ranskaa ja ajattelin täysin ranskaksi. Englanniksi tilaamisesta ei tullut oikein mitään tuossa vaiheessa. On niin hassua osata puhua ja ymmärtää useampia kieliä, välillä on helppoa vaihtaa kieltä tuosta vaan ja joskus ei onnistu millään.

Hyvää vappua kaikille!

Saara

Likes

Comments

Täällä kirjoittelee onnellinen tyttö jälleen yhtä reissua rikkaampana! 3. päivä huhtikuuta alkoi meidän matka Zaventemin lentokentältä kohti Kreikkaa. Kyseessä oli siis kaikkien viimeisten luokkien yhteinen reissu. Olin itse odottanut tätä matkaa todella pitkään, saatiin myös tietää tästä matkasta melko aikaisin. Tunnelmat olivat melkoisen väsyneet, tapaaminen lentokentällä oli neljältä aamulla. Tämä tiesi sitä, että herätä piti vielä puolitoista tuntia aikaisemmin. Yritin kirjoittaa tästä kahdessa osassa, mutta kolmeen se meni väkisin.

Jour 1

Perinteisen aamukahvin jälkeen aloin heräillä ja suunnattiin lähtöporttia kohti. Tykkään kyllä lentää, siinä ei ole ikinä ollut mitään ongelmaa. Ensimmäinen lento kesti noin tunnin, välilasku meillä oli Zürichissä. Tämän jälkeen toinen lento, joka kesti kaksi tuntia.

Ekat fiilikset oli ettei kyllä ollut lämmin, kun saavuttiin Ateenaan. Aurinkoista oli ja jokapuolella kukki. Me mentiin käymään läpi pientä katua, joka oli aivan Akropolin vierellä. Saatiin syödä jotain pientä ja hetken päästä jatkettiin taas.

Seuraava kohde oli vanha olympiastadium. Pojat otti hiukan kilpaa ja me lähdettiin ylöspäin katsomaan maisemia. Fiilis oli hieman epätodellinen, uskon että lähes kaikilla oli sama juttu. Tän reissun aikana oli ihmeellistä huomata, miten niin kauan aikaa sitten rakennetuista kokonaisuuksista voi olla vieläkin jäljellä noin paljon.

Käytiin myös parlamenttirakennuksen edessä nopeasti. Nähtiin samalla ilmeisesti jonkunlainen sotilaiden perinteinen marssi, nähtiin samanlainen juttu monta kertaa matkan aikana.

Käveltiin kohti keskustaa. Kyllä huomasi selkeän eron esimerkiksi muiden maiden pääkaupunkeihin, liikenne oli melko hurjaa ja rakennuksia jotka eivät olleet kauhean hyvässä kunnossa. Käytiin katsomassa kirkkoa, juuri tuolloin oli pääsiäistä edeltävä viikko ja seuraava viikko oli pyhä viikko. Meille näytettiin tapaamispaikka ja saatiin itse lähteä tutustumaan enemmän. Päädyttiin sellaiselle pienelle kadulle, joka oli täynnä turisteille tarkoitettuja kauppoja. Löydettiin myös pääkatu kaikkine kauppoineen.

Lähdettiin busseilla kohti port du Pirée:tä (en tiedä näitä nimiä suomeksi hah), josta meidän oli tarkoitus ottaa lautta. Väsymys alkoi painaa ja piti järjestellä tavaroita uudestaan tuota lauttaa varten. Meidän lautta oli todella samantyylinen kuin Suomessa ruotsinlaivat. Ehkä vähän pienempi ja tekemisestä oli puutetta. Hyteissä meidän piti olla 23:00, uni tuli hyvin varsinkin kun tiesi että aamulla herätys on hieman ennen kuutta.

Jour 2

Seuraava aamu alkoi aikaisin. Kello 7:15 saavuttiin kaupunkiin nimeltä Canée. Sieltä löytyi satama ja vanhat korttelit. Tämä ei ehkä ollut maailman parhaimmin suunniteltu juttu, sillä jokaikinen paikka oli vielä tuohon aikaan aamulla kiinni. Aamulla oli vielä hieman viileää ja piti odotella tekemättä mitään. Lopulta kahdeksan aikaan paikat alkoivat aueta ja päästiin aamupalalle pitkältä tuntuneen aamun jälkeen. Löydettiin todella kiva laiturinpätkä, jossa istuskeltiin hetken ajan. Mentiin kiertelemään kauppoja ja sen jälkeen suunnattiin meidän tapaamispaikalle.

Suunnaksi Rethymnon! Matkusteltiin tällä matkalla ihan hirveästi noilla meidän kolmella bussilla, myös ryhmät menivät bussien mukaisesti. Niin hauskaa tajuta että on yksi ainoista hereilläolijoista, kirjaimellisesti koko bussi nukkui. Taisi omatkin silmät hieman painua kiinni. Saavuttiin Rethymnoniin, jossa ensimmäiseksi meillä oli käynti linnoituksella. Tuossa kohtaa alkoi oikeasti tulla kuuma! Ihmiset vaihtoivat shortseihin ja kyllä se lämpö mulle ainakin kelpasi.

Käynnin jälkeen saatiin lähteä itse minne haluttiin. Käytiin hakemassa pientä naposteltavaa kaupasta ja lähdettiin muiden kanssa rannalle. Uskaltauduin uimaan, vaikka vesi ei todellakaan ollut lämmintä. Oli se ihana tunne, kun ei tarvitse huolehtia mistään ja saa vain maata rannalla.

Ajettiin melko kauan meidän seuraavaan kohteeseen, joka oli Herakleon. Täällä tullaan viettämään seuraavat kolme iltaa. Tämä kaupunki oli mun lemppari näin tunnelman kannalta. Päästiin meidän ensimmäiseen hotelliin. Olin tyytyväinen siitä, että vihdoin sai purkaa matkalaukkua ja asettautua. Noin kahdeksan aikaan lähdettiin keskustaan, ihmisiä oli jokapuolella. Monta pientä ravintolaa ja kauppaa ja kaiken lisäksi keskusta oli aivan meidän hotellin vieressä. Kuten kuvasta huomaa, kauhean terveellisesti ei tullut syötyä :D

Jour 3

Hieman parempien yöunien jälkeen oli hyvä lähteä matkaan. Joka päivä kylläkin herätys vaihteli siinä aamukuuden ja seitsemän välillä. Lähdettiin Gorthyneen raunioille hyvän aamupalan jälkeen. Aamulla meillä oli myös toiset rauniot sen jälkeen vuorossa, pieni kulttuuriannos. Nyt alettiin olla lämpötiloihin tyytyväisiä.

Seuraavasta stopista kaikki tykkäsivät. Lähdettiin Matalan kaupunkiin, jossa meillä oli ohjelmassa ranta! Harmiteltiin vähän niitä pilviä, mutta ei se paljoa haitannut. Söin järkyttävän kokoisen salaatin aivan rannan vieressä.

Tykkäsin itse tooooodella paljon, horisontissa näkyi vuoret ja oikea reuna oli kiveä täynnä reikiä. Asettauduttiin sinne, kyllä me aurinkoakin vähän saatiin. Saatiin mahdollisuus hypätä sieltä kielekkeeltä, katoin että hyi liian korkea mulle. Aloin kuitenkin ajatella, että tällaista tapahtuu vaan kerran elämässä ja hetken päästä olin uimassa kohti sitä kielekettä.

Mulle jo se sinne saakka pääseminen oli haaste. Se vesi tuntui jotenkin niin järkyttävän kylmältä. Siellä ylhäällä alkoi epäilyttää, varsinkin kun se oli niin ylhäällä että sieltä saatiin haavojakin. Se fiilis oli hullu kun jalkojen alla ei ole muuta kuin ilmaa. Jälkeenpäin ei kyllä yhtään harmittanut, se oli ehkä mun elämän tähän asti hulluin juttu.

Lähdettiin takaisin hotellille ja taas samaan kaavaan kuin edellisenä päivänä lähdettiin syömään.

Jour 4

Neljännen päivän aamuna lähdettiin Kreetan itäpuolelle, aluksi pieneen kylään. Nähtiin iloisia ihmisiä ja maisemat olivat hienoja. Oltiin kävelty tosi paljon ja tää tie nousi ajoittain jyrkästi, kävi ihan urheilusta :D

Käytiin vielä pienellä kirkolla ja siitä raunioille. Sieltä myös löytyi näköalapaikka, jossa me kaikki oteltiin kuvia. Oli myös tosi kiva, että oli mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin ja puhuinkin tosi monille joille en ole ikinä sanonut sanaakaan.

Lähdettiin Eloundaan, jossa meillä oli vapaa-aikaa ja saatiin käydä ostamassa syötävää. Meillä oli pieni piknik ja käytiin uimassa myös. Kyllä se vesi hetken totuttelun jälkeen meni.

Otettiin pieni paatti meidän seuraavaan kohteeseen Spinalongan saarelle. Vesi oli sinistä ja läpikuultavaa, jotkut siellä lauloikin. Saarella meillä oli tunti aikaa. Täältä löytyivät mun lempimaisemat. Tolle saarelle lähetettiin aikoinaan vakavasti sairastuneet ihmiset ja sieltä löytyi pieniä mökkejä. Saari oli myös täynnä kukkia ja minä kuten muutamat muutkin kiivettiin aivan ylös. Se yhdistelmä, turkoosi ja keltainen.

Nää hetket tulee jäämään mun mieleen kauaksi.

Viimeisenä iltana Herakleonissa meni oli kaikista paras, meillä oli superkiva ilta. Pakattiin jälleen laukut ja seuraavana aamuna otetaan taas sama lautta kuin tullessa. Kreikka on täynnä hienoja paikkoja ja meillä on vielä paljon edessä!

Terkkuja Suomeen <3

Saara

Likes

Comments

Meillä oli maanantaina 100 jours ja tämän jälkeen kolme päivää vapautettuina. Päätettiin siis lähteä yhden toisen vaihtarin, hänen hostsiskonsa ja hostäitinsä kanssa Saksaan! Matka alkoi tiistaina, lähdettiin ajamaan autolla kohti ensimmäistä kaupunkia. Saksaan ei aja kuin 4-5 tuntia (sinne mihin me oltiin menossa), keski-Euroopassa on ihan hurjan helppoa matkustella. Eka päivä oli kaikista lämpimin, sanoisin että oli ehkä 25 astetta lämmintä. Oli niin ihana fiilis, kun koulusta ei tarvitse huolehtia ja oli jo ihan lomafiilis <3

Näissä kuvissa näkyy rantaa. Käveltiin todella paljon, päätettiin vielä kävellä hieman ylöspäin näköalapaikalle. Siellä oikein korostui se kuumuus ja toivoin, että olisin ollut tarpeeksi fiksu ja laittanut shortsit jalkaan. Näköala oli kyllä sen arvoinen. Haettiin vuoden ensimmäiset jäätelöt, oli aivan pakko!

Rakastan kyllä tuota säätä, niin outoa näin suomalaisena. Tän Saksan reissun aikana mun kaverit laittoivat kuvia juuri sataneesta lumesta!

Illalla käytiin vähän hienommin syömässä. Ajettiin tuolta ensimmäisestä kaupungista Rothenburgiin noin tunnin ajan. Aluksi heitettiin kamat hotellille, jonka jälkeen lähdettiin etsimään ruokapaikkaa. En ole ikinä odottanut noin kauan ruokaa missään, kannatti kylläkin odottaa! Ekan päivän jälkeen väsymys alkoi painaa ja uni tuli samantien. Olin todella yllättynyt, kuinka isot meidän huoneet olikaan ja vielä ihan siistitkin.

Illalla kun saavuttiin, oli jo täysin pimeää. Aamulla oli aika suuri ihmetys, toi paikka oli todella täynnä värejä. Hotellin aamupalan jälkeen lähdettiin katsastamaan paikkoja.

Näitä palluroita löytyi jokaikisestä paikasta eri kokoisia ja näköisiä. Otin tavoitteeksi, että olisin maistanut edes kerran. Kuitenkaan ei jäänyt aikaa sille :(

Käytiin visiitillä joulukaupassa. Tähän aikaan vuodesta oli hieman outoa, mutta kyllä se siitä. Kaikki oli todella kallista ja joka huone oli täynnä hämmästyttävän pientä sälää.

Tää näkymä oli sama kuin se, mikä meitä odotti kun mentiin aamupalalle. Tuossa kohtaa tuli ihan sellainen olo kuin olisi ollut keskiajalla. Ihmisiä ei hirveästi näkynyt ja taisi siellä hevosvaunuja olla myös.

Seuraavaksi meillä oli ohjelmassa kiivetä kaupungin muurille. Tää muuri oli tosi pitkä, käveltiin sitä oikein jonkun aikaa.

Käytiin kidutusmuseon pihalla, sitä kauemmas ei uskallettu mennä ahah :D

Vihdoin nyt kun mun vaihdosta on jäljellä vajaat kolme kuukautta, löysin Suomen lipun <3 Mun on pitänyt ostaa toi jo niin kauan, en saanut mitään vain aikaiseksi.

Kello oli ehkä yksi, kun lähdettiin katsastamaan seuraavaa suht lähellä olevaa kaupunkia. Ajettiin jälleen se tunti about. Oli myös ihan turistifiilis, saksaa en ymmärrä sanaakaan ja hassun kuuloistahan se kieltämättä on. Jälleen kerran oli melko koomista, joka ikinen kerta kun lähdettiin auton kanssa liikkeelle ja siitä muutama minuutti niin koko auto nukkuu.

Syötiin kunnon makkaraleivät ja tän jälkeen otettiin pienet juotavat joen rannalla. Ihana kun ulkona oli niin paljon ihmisiä liikkeellä ja varsinkin ekana päivänä koko ranta oli täynnä ihmisiä, siellä pelattiin rantalentistä ja kaikilla oli hauskaa!

Tässä vielä meidän näköalasta kuvaa. Kyllä kelpasi syödä ja varsinkin tuollaisella aamupalalla aamu lähtee hyvin käyntiin. Melkein joka aamu sai herätä siihen, että aurinko paistoi.

Lähdettiin meidän viimeiseen kohteeseen Wurzburgiin! Siellä käytiin katsomassa aluksi jonkinnäköinen palatsi, mä itse tykkäsin tosi paljon. Paljon yksityiskohtia ja hienoja maalauksia, harmi ettei kuvia saanut ottaa. Siirryttiin sisältä ulos puutarhaan. Siinä oli kiva hieman kävellä pelkissä t-paidoissa ja katsella näkymiä.

Vielä pari kuvaa. Näistä voi nähdä tuota säätä! Perjantaiksi luvattiin 23 astetta, kyllä se 20 kelpas mulle jo hyvin. Tuntu niin kesäiseltä! Jäätiin terassille syömään pastat ja seuraavana kohteena oli Belgia jälleen. Hui kauhistus kun autossa oli kuuma. Tultiin rajan yli ja oli ihana kuulla taas ranskaa radiosta <3

Lähden tästä pakkailemaan laukkuja seuraavaa matkaa varten :D Takana jälleen yksi hyvä reissu lisää, en ikinä ollut käynyt Saksassa lukuunottamatta yfun yhden päivän mittaista joulumarkkinakäyntiä. Kaikenlaista saakin kokea ja nähdä!

​Paljon haleja Suomeen, 2 viikon päästä seuraavat kuulumiset <3

​Saara 

Likes

Comments