Header

Elisabeth blev grymt besviken när hon upptäckte att frukterna i fruktskålen inte var ätbara :P Men det har varit ett riktigt roligt projekt. Snabbt och enkelt så fler frukter lär det bli, speciellt till barnen som de kan leka med!! :D

 

Och måste tillägga att det är skönt att veta att alla kan läsa bloggen igen. Tusen tack till även er som gillar min nya bloggdesign :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Min mamma fyllde år igår och vi var självklart där och firade trots att min mage strulade en del. Vi hade det jätte trevligt och jag tänkte nu avslöja vad jag gav till henne.

 

 

Korgen fick mamma utav oss, Elisabeths kisse var snäll nog och vaktade så att inga skulle stjäla det goda som ligger i korgen.

 

 

Lite frukt och bär är alltid gott att äta? Mja kanske inte just virkade. Ser att jag glömde att få med lime frukten. Utöver detta fick mamma en del smink, som var välbehövligt :)

 

Evelina snart 4månader gammal...

Elisabeth snart 16 månader gammal...

Likes

Comments

Igår blev jag äntligen färdig med min Hjärtekatt.

Hon heter Isabella och åkte med posten till Göteborg.

Såhär ser hon ut :)

 

 

Om det finns tid över bland jobb, barnen, beställningar så ska jag bidra med 1 till.

Men först ska Evelina få en kisse :)

Likes

Comments

Nu är båda katterna hos oss :) Men vi väntar ytterligare en till. Jag vill också ha en liten katt. Fast egentligen en riktigt, men Johan vill inte ha någon. Saknar min Busen något fruktansvärt mycket, även fast jag vet att han har det bättre hos grannen och jag får hälsa på honom hur ofta jag vill.

 

Elisabeths katt är den rosa och Evelinas är den lila!

Likes

Comments

 

"Hjärtekatten - Kanske den finaste virkningen du kan tänka dig" är en ideell organisation som vill försöka göra livet gladare och lättare för hjärtebarn på Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus i Göteborg genom att skänka 100 hjärtekatter, men för det behöver de DIN hjälp.

 

Ibland tar livet oväntade vändningar. Som när ett litet barn föds med hjärtfel och måste tillbringa sin första tid i livet på barnhjärtavdelningen på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. När sådant händer är det lätt att känna sig osäker och rädd – och då behöver man trygghet. Någonting att hålla sig fast vid. Någonting som påminner om att det lilla barnet är unikt och speciellt. Inte bara sjukt. Någonting konkret och pedagogiskt men samtidigt mjukt och tröstande. Någonting som en Hjärtekatt.

 

Hjärtekatten är en handvirkad katt som på ett pedagogiskt sätt kan påminna om tiden på sjukhuset. Vi vill egentligen alla helst att varje nytt litet hjärtebarn ska få med sig en egen Hjärtekatt när de åker hem från avdelning 323 på Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus i Göteborg, men det föds omkring 1000 hjärtebarn i Sverige varje år och vi inser att det är för många maskor för oss att virka. Vi har därför satt upp målet att försöka få ihop 100 handvirkade Hjärtekatter att skänka till avdelningen. Men vi behöver hjälp.

 

Virka din egen Hjärtekatt och skicka till oss.

 

100 Hjärtekatter är rätt ambitiöst men hjälps vi åt är det inte omöjligt. Du hjälper oss genom att virka din egna Hjärtekatt som du skickar till oss, och vi märker den med ditt namn och adressen till din blogg om du har en, innan vi skänker katten vidare till barnhjärtavdelningen.


Här hittar du virkmönstret till hjärtekatten:

--> http://hjartekatten.blogspot.com/p/sa-har-virkar-du-din-hjartekatt.html

 

Kan eller vill du inte virka? Ingen fara, du kan fortfarande bidra till att en hjärtebarnsfamilj får en lite ljusare tillvaro. Allt du behöver göra är att välja färg på din katt, ge den ett fint namn och betala 75:- (materialkostnaden för en katt). Så virkar vi en Hjärtekatt åt dig! Läs hur du går tillväga Bidra till en Hjärtekatt.

 

För att få ihop så många katter som möjligt erbjuder ett gäng garnbutiker med hjärtat på rätt ställe dessutom rabatterade priser på det garn som behövs för att virka Hjärtekatten. Hitta din närmaste butik i listan till höger eller beställ från en av nätbutikerna.

 

När din Hjärtekatt är färdig kontaktar du oss på hjartekatten@gmail.com så får du leveransadressen av oss.

 

Och vips så har du gjort en hjärtebarnsfamilj lite gladare!


Läs mer om Hjärtekatten på deras blogg, där du även kan följa de katter som strömmar in från Sveriges alla hörn. -->http://hjartekatten.blogspot.com/

Likes

Comments

 

En liten undersökning till mitt Zoo projekt: Vilket djur är det första du tänker på?

Går givetvis bra att ange fler än 1

 

Ett roligare och mer pedagogiskt lärosätt:

Jag vill gärna göra massor med djur till båda barnen som de kan leka med,

men även kunna lära sig vad djuren heter genom att känna och klämma.

Istället för att sitta med en bok framför sig :)

 

  • Giraff
  • Lejon
  • Tiger
  • Krokodil
  • Apa
  • Elefant
  • Björn
  • Flodhäst
  • Flamingo

Likes

Comments

Här hinns det dessvärre knappt med något virkande överhuvudtaget längre. Tycker vädret har varit så kanon fint att det har fått bli liggandes åt sidan. Tanken var att jag skulle ta upp drakprojektet till makens 25års dag, men det får nog vänta ett tag till. Just nu håller jag mest på med "småprojekt". Snabbt och enkelt :P Nedan hittar du lite saker som har hunnit bli färdiga.

 

 

Håller på att virka lite frukter till vår fruktskål.
Tror ni kan se vilka jag har virkat här ;)

 

Ett mobilfodral gjordes till min lillasyster.

 

 

Dessutom fick hon den här väskan.
Dekorband pryd med söta kaniner på!
I övrigt så fick hon även scrapbook kit! :)

Denna väskan har jag gjort på beställning :)

Likes

Comments