Header

Har fått en del förfrågningar om vart jag köper garn bland annat och om det finns några bra sidor att rekommenderar er som vill testa på att virka, böcker och dylik. Sen även hur jag egentligen blev intresserad av virkning från första början.
Så vi tar det från början;
Jag har aldrig gillat syslöjd överhuvudtaget under högstadietiden och trodde aldrig heller att jag skulle börja att sticka/virka något. Försökte mig på att göra en duk för något år sedan men det blev liggandes.

I somras upptäckte jag Amigurumi världen och blev helt förälskad i dessa figurer (ja vem har inte kunnat låta bli att tycka om dem?). Jag hittade otroligt många mönster på svenska runt om på nätet när jag sökte. Skrev ut och satte i en pärm som jag sedan fick kategorisera upp för att lättare hitta bland (här finner ni en del gratis mönster att ta ner). Jag började så smått att inhandla garn i en trevlig affär där jag bor. Akryl är det billigaste garnet du kan hitta och det finns mängder med olika färger att använda. Vissa tycker att akryl är bättre för amigurumi figurer medan andra hellre väljer bomull/ull. Det är upp till var och en vad man själv känner är det rätta att virka med.

Mitt lager med garn växte och i oktober hade jag många olika färger (mest svart och vitt för det går som sagt åt mest), och ja det var mitt i allt elände som jag började mig på att gå igenom mormors virkböcker jag hade fått och lärde mig därigenom fastmaska, smygmaska och luftmaska. Jag testade även på ett sköldpaddmönster (se resultatet här) och jag förstod helt plötsligt hur man skulle göra. Med lite hjälp av fina vänner över bloggen kunde jag på egen hand virka efter mönster.

Sedan oktober har jag knappt köpt in några garnnystan tack vare en snäll mormor och farmor som gav mig påsar med garnnystan i. Är också tacksam för min mamma som har köpt när det har varit på Rea. Jag såg ingen anledning för mig att handla garn något mer utan använda det jag har hemma (det som jag har idag i byrån). En sida jag faktiskt har handlat ifrån i höstas var på nystat.se, kanonbra sida med låga priser och frakten var inte alls farligt. Jag virkar med Tanja akrylgarn och Svarta Fåret- Freja akrylgarn (mjukare).
Säkerhetsögon köpte jag innan vi flyttade till huset, både på Tradera (har gjort massor av fynd på virknålar, markörer och dylik), sen har jag även handlat på ikkas webbshop 1gång och spoonshop 1gång. Älskar verkligen deras säkerhetsögon men som det ser ut i dagsläget behövs inte mycket ögon för min del, eftersom jag broderar/virkar för att det ska vara barnvänligt för barn under 3år. Annars finns det även att köpa hem från USA på etsy.com om man skulle vilja testa på det. Vad jag har hört så är den här säljaren kanonbra, men jag själv är inte så förtjust att handla utrikes så jag har därför valt att inte prova ännu.

Jag använder mig dessutom av fibervadd när jag fyller mina amigurumisar. Det håller bättre form och är lätt att tvätta.

Tankarna är längre fram kanske till höst att verkligen få igång min webbshop på allvar och sälja saker som behövs inom virkning och stickning. Jag håller redan nu på att skissa och struktuera upp hur jag vill ha det. Har även kollat upp det praktiska så den biten är färdig. Det enda som krävs är tid, och tid är inget jag har nu och inte än på ett tag. Så vi får helt enkelt se hur denna ide kommer att utvecklas. Hade varit roligt att ha som en hobby vid sidan om. Jag älskar det jag gör.

Anledningen också till att jag har en bra förvaring på garn är mer att jag ska kunna hålla mig sysselsatt som gravid och ändå ta hand om allt det praktiska i hemmet. Detta är min sorts terapi/avkoppling från allt annat. Sen om någon stör sig på mina garnnystor bryr jag mig verkligen inte om. Ni behöver faktiskt inte glo i lådan eller ens kommenterar något. Ha det för er själva istället. Man borde faktiskt glädjas åt andras intresse istället för att se ner. Inte är jag den personen som säger vad jag hade tyckt om andras intresse. Jag vill inte vara elak eller såra någon, jag håller det helt enkelt för mig själv. För visst finns det även en del intresse som jag kan störa mig på som andra har, men vad får jag ut av att säga vad jag tycker och tänker? Ingenting.

Så jag kommer att fortsätta med virkningen precis som förr och hur mycket jag sen väljer att lägga ner (kostnader) på virkning med garnnystan och tillbehör är ändå upp till mig. Nu har jag trots allt haft en sån tur som fått väldigt mycket och köpt en del själv så jag har en förvaring som kommer att räcka ett BRA tag till. Kan också tillägga att jag är inte den typen som unnar mig något särskillt. Jag minns helt ärligt inte sist det var jag köpte något till enbart mig. Allt har gått till hushållet men aldrig har jag unnat mig själv något..Är det inte på tiden att jag kan få göra det? Unna mig något jag verkligen älskar att göra?

Är det inte meningen med att man ska göra saker som man trivs med? Alla är vi olika och alla har vi olika intresse. Det är faktiskt det som gör oss unika och man ska faktiskt kunna låta andra vara lyckliga lika mycket som man själv vill vara lycklig. Man tjänar inget på att vara dumma mot varandra, man stjälpar bara sig själv...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Denna fantastiska bok fick jag i julas av mina föräldrar. Det är väldigt många fina beskrivningar och det finns verkligen hur mycket som helst att göra till sitt barn.

Det jag fastnade mest för i den här boken var just att virka en babymobil och kunna ha över spjälsängen och skötbordet. Och virkningen i sig själv är inte svårt alls att göra (får prova på mina färdigheter genom att tolka engelska mönster).

Nej det som tar upp mina tankar är hur jag ska kunna sätta fast babymobilen i  både sängkanten och skötbordskanten. Vet ni hur jag ska kunna göra? Tips och hjälp är något som jag verkligen behöver.

Känns inte så roligt att göra en babymobil (se bild nedan) som jag sedan inte kan sätta upp. Vad tror ni om iden annars?

Likes

Comments