2016.10.23
Dagen då jag spelade min sista hockeymatch och dagen då jag slet av mitt främre korsband + skadade ena menisken.
357 dagar av en enda längtan, att kunna spela match igen.
Och vet ni vad, igår gjorde jag min första match sedan skadan och det var precis som jag aldrig varit borta. Det är rätt sjukt hur ”normalt” det kändes och hur bra det kändes.
Jag spelade med Troja vilket är laget vi har ett samarbete med och tanken var att jag skulle matchas in sakta men säkert men pga massa sjukdomar slutade de med att jag spelade hela matchen, utan att vila ett enda extra byte.
Hade inte kunnat tänka mig spela en hel match sådär första matchen men ingen smärta, inget obehag, ingenting kändes så en hel match var absolut inga problem.
Jag är rätt stolt över mig själv att återigen klarat av en 10 månaders lång rehab period och att kunnat spela match efter bara 10 månader då de flesta rekommenderas spela efter 12 månader. Det är tur man är lite sjuk i huvudet och har en sån jäkla drivkraft när det kommer till träning, för utan den viljan hade jag inte varit där jag är idag.
Jag har fortfarande en liten väg kvar tills jag får göra comeback i HV tröjan, men skam den som ger sig och inom kort ska #91 va på isen igen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Då var helgen förbi och det har varit en helg helt i hockeyns tecken. Det har nämligen varit "prova-på-hockey" enbart för tjejer runt om i världen. Jag och Selma var i Nässjö i lördags och då stod 14 tappra tjejer på isen och vi hade fantastiskt roligt. Vi busade, skojade och visade den roligaste sidan med hockey och alla tjejer verkade va supernöjda och de såg ut att trivas på isen.

Igår så intog vi Kinnarps och då var vi många fler från laget och tur det då 45(!) härliga tjejer kom och visade att intresset verkligen finns för att spela hockey. Det var väldigt roligt igår med och upplägget var som i lördag, visa den roligaste sidan av hockeyn och bara få vara en förebild för någon timme. Det är extremt kul att få visa upp den sporten man själv älskar till så unga tjejer som förhoppningsvis kommer stå där vi står idag om bara några år.

Likes

Comments

Imorse så "sprang" några av oss från Hv71 det så kallade "morgonloppet" som gick runt Munksjön i förmån för Världens barn. Det var en väldigt fin morgonrunda då solen sken och det var en perfekt höstmorgon helt enkelt. 
För min del så va detta min första löprunda ute på 1år och jag ska inte ljuga om att det känns i kroppen. 1år av enbart cykling sätter sina spår men det var riktigt kul att kunna vara med och bidra även fast löpsteget inte var det bästa. 

Imorgon ska jag och en i laget till Nässjö för att åka lite skridskor med tjejerna där och på söndag så är det Girls hockey Day så då finns vi på isen i Kinnarps. 
Helgen är alltså uppbokad och jag ser fram emot att se alla tjejer va på isen och få prata lite med framtidens stjärnor. 

Likes

Comments

Under oktober månad snörar svensk damhockey ROSA för att stötta kampen mot bröstcancer.

Likes

Comments

Va ett tag sedan jag gjorde "framsteg" i min rehab som verkligen är tydlig från före/efter operationen.
Men idag tog jag ett rejält kliv framåt. 

Spinga har inte varit något jag lagt fokus på att "komma tillbaka" till men igår fick jag ett litet sug att testa på löpbandet.
​Och det kändes bra, jag sprang inte länge för jag ville inte dra igång något i knät så vart några minuter bara. 

Men idag ville jag se ifall samma känsla var kvar och vet ni vad, jag sprang mina första 2km! 
11 månader sedan jag sprang senast så ni kan ju tänka er att jag är på braaaaa humör nu denna Goa fredag. 
Jag kände ingen smärta eller någonting när jag sprang och inte heller nu så förhoppningsvis är löpningen inga problem längre heller nu. 

Så, hoppas ni andra haft en bra start på denna fredag precis som jag. 

Likes

Comments

22.12.2016
Några dagar sedan men ja 9 månader har gått sedan min knäoperation.
9 månader av smärta, blod, svett, tårar, rehab och en lång väntan efter isen.
Tiden har gått enormt fort men det har även min rehab gjort så jag kan absolut inte klaga på mina månader "post surgery" om man säger så.
Läget just nu är iallafall bra, givetvis hade jag hoppats på att jag redan gjort min comeback men den är inte långt borta nu så jag hänger i och hoppas göra den innan min 1 årsdag sedan skadan.


Likes

Comments

Har egentligen ingenting roligt att berätta om, ingenting just nu makes me happy så det är moodet just nu. 
Tänkte bara berätta att inom några dagar blir det ett inlägg om Werlabs och mina provresultat som har kommit. Idag fick jag dock ta fler prover för min sköldkörtel då vissa värden enligt läkaren på Werlabs var förhöjda så får vänta några dagar till innan de proverna är tillbaka också. 
Har jag tur i oturen är det just det som spökar då min kropp inte direkt är sig lik just nu, varken psykiskt eller fysiskt.

 

Likes

Comments

I lördags drog serien igång och på andra sidan stod Luleå som motstånd.
Och på andra sidan planen satt jag, på läktarn.
I mina drömmar hade jag hoppats på att vara spelklar tills första seriematchen men alla drömmar slår inte alltid in så nu hoppas jag uppnå mitt riktiga mål istället.
Matchen i sig, jo den var som förväntat fartfylld, några misstag här och där som alltid i första matcherna och jämn.
Matchen slutade 4-2 till Luleå efter 2 felaktiga mål, om man nu får säga det men jag säger det ändå.
Väldigt surt men så var det och tjejerna tog nya tag till gårdagens match mot Modo som vi vann med 5-3.

Nu är det en ny vecka och jag hoppas på en vecka med bra träningar, några steg framåt på isen och ja mera träningar. 


Likes

Comments