Han kom oinbjuden till festen som min kompis hade i hennes systers lägenhet där vi drack 4,5-procentig cider och billig polsk vodka som vi blandade ut med Sprite. Det var några år sen, tiden när man hade dåligt applicerade lösögonfransar och kakig foundation som inte var i samma nyans som ens hals. Han kom sist men blev ändå snabbt fullast av alla. Den fräna lukten från hans andedräkt träffade mig när jag på huk försökte hjälpa honom att sätta på sina skor. Cigg, alkohol och spya. Antagligen den värsta kombinationen som finns. Han var kompis med min pojkvän. Eller ja, pojkvännen som några veckor tidigare hade gjut slut med mig. Jag och Lucas hade varit tillsammans i åtta månader när det stod i vår sms-konversation att det inte funkade längre. Åtta månader, en evighet när man är 15.

Hans händer bränner mot min hud när han dragit upp min klänning så långt att de kan röra min bara rygg. Jag pressar in mig mot väggen så långt jag kan, kan inte ta mig längre bort från honom men ändå kommer han bara närmre.

- Lucas vill det här. Jag har pratat med honom, viskar han i mitt öra och kysser min hals. Har tappat räkningen på hur många gånger jag sagt att jag inte vill, fortsätter putta bort honom och tvingar fram ett skratt medan jag vänder huvudet ifrån hans.

- Han bad mig göra det här, han tycker det är kul. Kom igen nu.

Jag mår illa av hans väsande. Mina ögon svider på grund av tårarna jag måste hålla tillbaka. Skam är inte ens tillräckligt för att beskriva hålet som bildas i mig. Varför har min före detta pojkvän bett sin kompis att ligga med mig, varför står hans ord över mina? Varför slutar han inte när jag säger nej?

Det är hål i mina strumpbyxor, går lika lätt hål på nylon som på mig. Jag vill hem. Hem till en säng där jag ligger ensam, nånstans där mitt hjärta inte slår så hårt och snabbt att det gör ont. Händerna letar sig ned längs med min rumpa och in mellan mina ben. Försöker skaka bort honom, vill inte ha honom där. Inte på mig, inte bredvid mig, inte i mig. Han blir arg på mig. Irriterad. Förklarar för mig hur tråkigt det är när tjejer spela svåra. Han vänder sig om och mumlar något om att det inte är värt att vara vaken om det ändå inte blir något. Det går inte längre att hålla tillbaka mina tårar, jag gråter tyst när jag går ut genom hans dörr och mår illa när jag ser hans lillasystrars rum nere i slutet av hallen. "Stopp!" står det skrivet i rosa. Jag undrar om deras vilja respekteras mer än min.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Han kommer snabbt in genom dörren, släpper sin väska hårt på hallgolvet och kramar om mig. Hans tröja blir blöt av mina tårar och när jag snörvlar in luft genom näsan känner jag den stickande lukten. Cigaretter. Han luktar starkt av sprit och tobak. Jag hatar det, mår illa av att andas in det.

- Du är så jävla vacker.
Jag blir obekväm när han tittar på mig väntandes efter en reaktion. Jag fnittrar till och skämtar bort det. Han märker att jag är annorlunda mot honom, att han inte är den jag vill ha där. När han närmar sitt huvud mot mitt bredvid mig i sängen vill kroppen flytta därifrån som en reflex.

Jag känner mig så otacksam. Han har åkt i två timmar för att komma hem till mig klockan 3 på natten för att jag är ledsen och så uppskattar jag det inte. Istället ljuger jag om när jag ska till jobbet för att han ska åka så tidigt som möjligt. Vill hellre vara ensam än med honom. Jag skäms.

Men jag gillar inte honom som han gillar mig. Jag kan inte besvara hans känslor som han vill att jag ska göra. För jag älskar någon annan. 

Likes

Comments