Idag har vi gått igenom hur man ritar ett ansikte och en kropp - vad man ska tänka på. Det var mycket svårare än jag trodde. Det blev mycket suddat - framförallt på mitt ansikte. Fick aldrig till ögonfransarna så det måste jag öva mer på. Annars blev jag ganska nöjd för att vara första gången på åratal jag tecknar ett ansikte.

Bild nr 2 visar vilka proportioner en vuxen människas kropp har & detta sätt att teckna en kropp är ett bra sätt om man tycker det är svårt. Då kan man använda sig av denna modell/docka. Jag ska arbeta vidare med den teckningen, slutresultatet kommer när det är färdigt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag har vi haft praktiskt arbete & uppgiften vi fick var att skapa en skulptur med återvinningsmaterial. Som det tydligt framkommer på bilden gjorde vi i studiegruppen en flöjt med noter som kommer ut från flöjten.

Ibland är det inte lätt att arbeta i grupp då jag hellre hade skapat en luftballong som en av studiekompisarna kom med som förslag. Kanske får möjlighet att skapa en luftballong vid ett annat tillfälle - vem vet!

Likes

Comments

Första bilden
Jag fastnade för denna bild för att den är målad på 30 – talet men ändå känns så nutida. Då jag bor nära Göteborg kan jag känna igen mig i bilden. Konstnärenheter Ragnar Sandberg och är en av Göteborgskoloristerna. Kolorism handlar om att färgen är det väsentliga istället för formen. Ragnar Sandberg föddes 16 februari 1902i Sanne församling – Göteborg och Bohus län – och målade sina verk i olja. Han blev 70 år gammal. Tavlan är placerad centralt bland andra målningar av samma konstnär. Jag tror att denna konststil är Realism eftersom det är den typen av konst som gör en avbild av verkligheten. Det är inget i konsten som ska vara förvrängt utan det är så här det ser ut.

Andra bilden
Jag valde denna skulptur för att jag alltid har gillat hästar men också för att jag tycker det är så vackert med häst och vagn,skulpturen är så fantasifull och verkar komma direkt ur en sagovärld. Den här skulpturen var verkligen något extra med dess former och färg. När jag tittar på skulpturen ser jag en häst och vagn på ett annorlunda sätt. Efter att jag studerat bilden ett tag till ser jag olika geometriska former. Det jag vet om konstnären är att han heter Xavier Veilhan och är född år 1963 i Lyon, Frankrike och bor och verkar numera i Paris. Hans verk kretsar tematiskt kring vårt minne och vår perception. Skulpturen Hästen och vagnen, vibration, framstår närmast som en hägring i blått. Tidsperioden är nutida.

Att besöka museum och gå på stadsvandringar med skolklasser är att föredra. Som pedagog kan man använda sig utav museum och stadsvandringar i undervisningen. Arbetar du exempelvis med historia kan du gå ut med eleverna i området där du arbetar och se om det finns några historiska platser eller skulpturer som har med historia att göra. Arbetar du med däggdjur kan du använda dig av museum där barnen får se djuren i verkligheten och inte bara se de i skolböckerna. På så vis blir undervisningen mer konkret för eleverna. Jag tror att om du arbetar med museer och/eller stadsvandringar i skolan så väcker du barnets intresse och skapar nyfikenhet hos dem.Likes

Comments

Det är dags att skapa en film. Vi arbetar i våra studiegrupper och får själva välja genre på filmen, vi får även välja hur vi vill skapa filmen. I vår studiegrupp valde vi att spela in filmen med oss som skådespelare. Uppdatering pågår

Likes

Comments

Första bilen visar olika färgblandningar. Våra grundfärger är blå, röd & gul och genom att blanda dessa på olika sätt få fram de andra färgerna i vår färgskala. Det finns också varma och kalla färger. Arbetar man med färg är det väldigt viktigt att man lär sig färglära.

Idag lärde vi oss hur man använder sig av olika material och färger. Det finns oerhört många olika typer av material att använda sig av, exempelvis oljepastell, akvarell, tusch, kritor, färgpennor och akryl. Till vissa material så måste man använda sig av penslar - där det också finns en hel uppsjö av alternativ.  

På bild 2 och 3 ser vi hur jag har målat Skriet med hjälp av olika material och vilka skillnader det blir.

Likes

Comments

Idag har vi gått en stadsvandring i Borås stad. Så mycket konstverk jag aldrig har upptäckt innan!? Blev väldigt överraskad. Det konstverket jag fastnade mest för var detta på bilden. Blev riktigt nöjd med mitt foto.

Likes

Comments

Idag gick vi igenom färglära. Detta känner jag mig väldigt hemma på men lite nya saker lärde jag mig också. Bland annat att det är skillnad på en varm blå färg och en kall blå färg och hur resultatet blir när man blandar olika varma och kalla färger. På första bilderna ser ni när jag leker med fingerfärg, och de andra bilderna föreställer färgblandningar.

Likes

Comments

Föreläsning om Bild & Digitala medier. Vi lärde oss hur man studerar reklamfilmer. Detta var väldigt intressant. En av reklamfilmerna jag granskade var bland annat Iprenmannen.

Likes

Comments

Idag gick vi igenom blyerts och kol. Vi provade vi på att rita skuggor - vilket var svårare än jag trodde. Det blir mer övning på hemmaplan innan jag är nöjd med mitt resultat.  

Likes

Comments