View tracker

I julklapp fick jag denna mönsterkavel och var tvungen att testa den direkt och som tur var hade jag en tårta i kylen som var redo för att täckas med sugarpaste.

Bottnarna är bakade med "tre lika delar" och det funkade utmärkt med glutenfritt mjöl och potatismjöl, men tycker nog att vanliga bottnar blir lite mer saftiga.

Den är fylld med hallonmousse,glasskräm och lemoncurdgrädde.

Texten på skylten är stämplad med ätbar färg på¨gumpaste. Nu är nästa projekt en nyårstårta men jag har inte bestämt vad jag ska som fyllning, kanske päron och mandelgrädde...??? Utseendet har jag planerat men hur det går med det får vi se....för ibland jävlas det och då får man helt enkelt ändra på utseendet och dekorationerna:)  Kram jessie

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Bottnar


180 g vetemjöl (3 dl)

300 g strösocker (3,3 dl)

90 g kakao (drygt 2 dl kakao)

6 g bikarbonat (1 tsk)

4 g bakpulver (1 tsk)

60 g neutral olja (ex matolja) (60 ml)

180 g mjölk + 10 g vitvins vinäger (1,8 dl + nästan 1 msk)

190 g kaffe (eller vatten) (1,9 dl)

2 stora ägg


Fyllning


300 g philadelphiaost

200 g grädde (2 dl)

1 knivsudd bakpulver

80 g florsocker (1,3 dl)

1 tsk vaniljextrakt

1 hackad snickers

ca 1 msk nutella

ca 6 msk dulce de leche

Frosting

300 g kall philadelphiaost

150 g rumsvarm nutella

150 g rumsvarmt smör

60 g florsocker (1 dl)


Bottnar


Sätt ugnen på 180 grader (ej varmluft). Smöra och mjöla fyra formar som är ca 15 cm i diameter Lägg en rundel av bakplåtspapper i botten av varje form.

Blanda samman samtliga torra ingredienser i en stor skål eller skål till en assistent. Blanda samman dem ordentligt, för säkerhets skull kan man sikta ner kakao samt mjöl för att

undvika att det blir klumpar.Tillsätt samtliga resterande ingredienser och vispa samman på medelhastighet någon minut. Var försiktigt för det kan skvätta rejält om man har för liten skål.

Fördela smeten i formarna, väg för att få så jämna bottnar som möjligt. Grädda mitt i ugnen ca 20-30 minuter. Försök att inte överbaka bottnarna. De kommer att kännas lätt kladdiga men ändå ska en sticka komma ur torr. Så håll koll på dem mot slutet. (Det går jättebra att grädda dessa bottnar i omgångar om inte formarna ryms samtidigt i ugnen).

Ta ut ur ugnen när de är klara och låt dem svalna på bakgaller ca 20 minuter innan kakorna tas ur formarna för att svalna helt.


Fyllning


Rör osten slät tillsammans med florsocker och vanilj. Jag brukar göra detta med flatblandaren i kitchen aiden på 2-4 en kort stund.

Vispa grädden hårt tillsammans med bakpulvret i en bunke. Tillsätt den vispade grädden i ostmassan och vispa snabbt samman. Det skall bli en lätt men stabil frosting. Försök att inte överarbeta för då blir frostingen för lös.

Vänd ner den hackade snickersen.


Frosting


Vispa smöret, nutella och florsocker smidigt och lätt poröst med maskin, ca 5-10 min. Tillsätt philadelphiaosten och vispa snabbt samman till en fluffig frosting kräm. Vispa så kort tid du kan när philadelphian tillsatts!



Jämna till bottnarna med en sågtandad kniv om det behövs för att få raka toppar.

Lägg en botten på serveringsfat. Bred på ett tunt lager nutella och därefter en rejäl klick av fyllningen.

Gör några hål i nästa botten med en äppelurkärnare, se till att hålen inte går helt igenom. Lägg på bottnen på tårtan. Fyll sedan hålen med dulce de leche. Fördela över en rejäl klick av fyllningen. Upprepa med den tredje bottnen. Avsluta med den sista bottnen. Ställ gärna tårtan i kylen ca 20 minuter eller under tiden du förbereder frostingen.


Täck tårtan med frosting (receptet på frostingen är ganska generöst så det kan bli frosting över). Häll ganachen över tårtan och låt tårtan gärna stå i kylen lite innan den serveras så den hinner sätta sig lite. Serveras tårtan efter att ha stått i kylskåp så är det bra om den får stå ute ca 20 minuter innan servering så den inte är helt kylskåpskall..




Likes

Comments

View tracker

Sugen på en mössa?  Tårta fylld med hallonmousse, glasscreme, och lemoncurdgrädde och täckt med sockerpasta som ska likna stickat garn.:)Det tog 3 timmar att göra det mönstret, phu:) Och denna tårta fick mina arbetskamrater till eftermiddags kaffet.

Likes

Comments

Denna tårta och 2 till tog jag med till jobbet och bjöd på eftersom jag snart slutar och börjar min konditoriutbildning i januari:) Den är fylld med hallonnmousse, glasscreme och lemoncurdgrädde och täckt med sockerpasta och dekorerad med vita chokladbollar och en söt ren.

Likes

Comments

BOTTNAR

300 gr mandelmassa

1 äggvita

MINTCHOKLADKRÄM

50 gr vit choklad

125 gr rumsvarmt smör

1 1/2 dl florsocker

1 äggula

pepparmintessens

TOPPING

100 gr vit choklad

Krossade polkagriskarameller

Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt och lägg i en skål. Vispa i aggvitan och rör till en tjock och slät smet. Spritsa ut runda bottnar eller klicka ut på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 min så de blir gyllenbruna. .Låt svalna på plåten en stund . lossa sedan bottnarna och lägg dem på ett fat med den släta sidan upp.

MINTCHOKLADKRÄM

Smäl chokladen i ett vattenbad och låt den svalna något. Vispa smör, florsocker och ägg vitt och fluffigt med elvisp. Vänd ner chokladen och droppa i mintessens efter eget tycke och smak.

Bred krämen på de avsvalnade bottnarna så att det blir en liten topp.. Ställ i kylen eller frysen i 30 min.

Hacka chokladen och smält den. Doppa biskvierna hastigt i chokladen och strö över hackad polkagriskaramell.

Till hälften av mina biskvier

 målade jag med ätbar röd metallicfärg över den stelnade chokladen.

Finns att köpa hos bla strössel och annat.:)

God Jul till er alla:)

Likes

Comments


Hej!

Denna tårta ska med till tjejerna på jobbet imorgon.

Det är morotskaka som botten och fylld med Creme cheese frosting och täckt med Wilton sockerpasta som jag färgat.

Recept

Till en hög 15 cm form.

3 ägg

3 dl socker

2 tsk bakpulver

3 dl mjöl

1 msk kanel

 1 msk vanilsocker

4 dl rivna morötter

1 1/2 dl neutral olja

Vispa ägg och socker så det går ihop

Blanda alla torra ingredienser i en skål

Tillsätt sedan resten i äggsmeten och rör om

Grädda i 50-60 min i 160 grader.

CREME CHEESE FROSTING

300 gr Philadelphiaost

100 gr osaltat smör

ca 3 - 4 dl florsocker

Vispa smöret mjukt tillsätt sedan osten och florsockret och vispa så det blir fluffigt.

Dela tårtbottnen i 4 delar och fördela frostingen jämnt mellan lagren.

Dekorera efter eget tycke och smak.

Kram Jessie

Likes

Comments


En tårta som ska representera och uppmärksamma bröstcancer.

Jag tog med tårtan till jobbet och alla som ville ha en bit fick betala 20 kr var som jag sedan satte in på bröstcancerfonden.

Detta var första gången jag testade att göra en sk rufflecake, det var roligt men pilligt. Jag skar ut ca 2 cm långa remsor av sockerpasta (Wilton använder jag) sen veckar jag dem och klistrade fast med vatten runt hela tårtan.

Fyllning är mango och hallonmousse samt vaniljkräm.

Kram Jessie

Likes

Comments

Min första julstjärna gjord av gumpaste. Jag köpte utstickare och veiner hos Strössel och annat.Det var inte så svårt som jag trodde, och tycker den blev ganska fin:)







 

Likes

Comments

Hej!

Jag älskar choklad ,choklad och choklad och detta är min första chokladtårta jag gjort.

Den är mastig och fylld med kolakräm , chokladkräm , björnbärskompott och spacklad med Lindts 70% chokladganache.

Det roligaste är ju sedan att garnera tårtan och jag ville att den skulle se lite höstig så det blev gröna blommor och bär gjorda av gumpaste som jag färgat med pastafärg "Goosberry"

Skylten är också gjord i gumpaste och stämplad med ätbar färg.

Kan säga att den blev jättegod och man får inte glömma att den ska ätas rumstempererad ,så att den blir mjuk,och saftig + att smakerna mer kommer till sin rätt. Vem vill äta en kylskåpskall tårta med hård choklad? inte jag i alla fall:)

Recept under bilden















Recept till en 15 cm tårta.

TÅRTBOTTEN 15x10 cm form

1 dl kakao

2 dl socker

2 ägg

2 dl mjölk

150 gr rumstempererat smör

3 dl vetemjöl

1 msk vaniljpulver

1/2 tsk bakpulver

Koka upp kakao och mjölk med hälften av sockret ( 1 dl ) ,låt svalna

Vispa smöret och resten av sockret tills det blir vitt och fluffigt.

Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, vaniljpulver, och bakpulver och varva ner det och mjölkblandningen i smörvispet.

Grädda i 175 grader i ca 40 min.

CHOKLADKRÄM

133 gr choklad

116 gr osaltat och rumstempererat smör

33 gr florsocker

9 gr kakaopulver

1/4 dl varmt vatten

80 gr Philadelphiaost med chokladsmak, rumstempererad

Värm chokladen i ett vattenbad och låt svalna. Vispa smör och florsocker fluffigt. Blanda kakaopulver med det varma vattnet.

Tillsätt den avsvalnade chokladen kakaoblandningen och philadelphiaosten i smör och florsockersmeten. Vispa hastigt till fluffig konsistens.

BJÖRNBÄRSKOMPOTT

Här använde jag inget speciellt recept utan tog ca 1 dl björnbär och kokade ihop med lite vatten och socker.

KOLAKRÄM ( Färdigkokt karamelliserad mjölk)  Jag tog en halv burk men om man vill använda allt går ju det bra.:)

Dela bottnen i 3 delar och lägg björnbärskompott och kolakräm på första bottnen, björnbärskompott och chokladkräm på andra bottnen och sen den tredje bottnen. Spackla med chokladganache.  




Likes

Comments