Andra varvet är spacklat och jag var in idag och hämtade kulörprover på mitt gamla jobb Happy Homes. Det här med kulörer är något jag är väldigt noga med, måste vara yrkesskada. Jag går inte ofta efter en jag tycker är snygg utan efter vad NCS-koden är. Den visar åt vilket håll färgen drar. Neutralt, gult, rött, blått, grönt.

Nedan har jag egentligen bara 2 kulörer som är aktuella för väggarna. Antikgrå och Washed Linen. Båda är varmgrå toner och har lite gult i sig. Kallas även nu för Greige -gråbeige. Den kalla rosa tonen är bara en potentiell accentfärg.

Jag är väldigt kluven och lär inte bestämma mig i första tåget, tur att det ska slipas, målas fönster och karmar i vitt innan jag sätter igång. Kommer köra på samma princip som i vårat sovrum. Samma kulör på listerna (förutom golvlisterna) som på väggen. Sen blir det en till special som ni får vänta med att se tills det är färdigt! Ha en trevlig söndag.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tyvärr har vi på något konstigt sätt fått bladlöss på våra plantor. Trots att vi inte haft plantorna utomhus. Men bara att ta tag i problemet hur som helst. Så ikväll satte vi igång. Kom ihåg att vi är helt nya på detta. Så vi googlade och följde tips där.

Så här gjorde vi:
Syna plantan efter löss. Mosa de lösa man ser med händerna. (Ja, det var lite äckligt i början men sen tänkte man inte på det.) Skaka sedan av plantan i en påse.

Sedan ställde jag mig under en lampa och synade plantan en extra gång. Tog bort de löss jag hittade och sprayade sedan med såpablandning. (8 dl vatten, 2 dl såpa, 1 msk t-sprit.)

Vi hann tyvärr bara med hälften idag. Så det blir även morgondagens syssla tyvärr. Men sen hoppas vi att dom inte överlever detta. Vi ska fortsätta spraya dom i 2-3 veckor till. Trevlig kväll!

Likes

Comments

Igår fick jag hem ett brev om cellförändringarna. Det stod att provet dom tog vid koniseringen visade att cellförändringarna verkar vara borttaget i sin helhet nu. Woho! Äntligen en bra nyhet.

Test ska dock ändå göras om 6 månader och 12 månader. Absolut ingenting jag längtar efter. Får panik över att tänka på den där jäkla saxen dom knippsar provbitar med.. Ser ut som något som är taget från ett psyksjukhus i en skräckfilm. Håll nu iallafall tummarna att i Februari visas det att inget är kvar!

Likes

Comments

Då var det dags för de tristaste här i höst att göra. Nämligen att plocka upp all potatis. I år har vi mycket större potatisland och mycket ogräs.. Plantorna växte så sakta i år att ogräset hann före så det var så svårt att rensa utan att inte råka rycka med plantorna.

Nästa år blir det mindre potatisland. Det blir att göra halva av vad vi har nu och låta andra halvan vila. Sen ska jordgubbsplantorna grävas upp och flyttas på så det bara blir potatis där nere.

Står dock att det ska regna i veckan så de blir nog inte att plocka upp så mycket potatis då man inte vill ha med sig all jord på potatisarna. Så håll tummarna att det inte blir regn ändå!

Likes

Comments

Steg 1. Riva tapeter.

Du behöver en kutterkniv med vasst blad och flera nya blad. Riv allt som är de minsta lilla löst. Även om de går hela vägen ner till skivan. Allting som sitter hårt lämnar man kvar.

Steg 2. Grundning av tapet.

Detta är en sak jag alltid gör då det är mycket lösa tapeter och då det suttit flera lager som sitter kvar delvis. Jag använder mig av Föüggers wallfixer för den vet jag funkar och jag vill inte göra om efter jag spacklat.

Då tar man fram pensel och en stor roller. sen målar man väggytan, det ska inte täcka och gör ingenting om de inte blir jämt. Den är rinnig men väldigt lätt att måla med.

När man målat klart blir de bubblor här och där, låt dom vara. Men du ska syna väggen efter ställen där kanter släppt. Man ser set väldigt tydligt då de lyser svårt där mor de vita målade. Bild 1 nedan. Riv då bort de lösa lite försiktigt tills de inte syns en svart kant att det är löst. Bild 2 nedan. Grunda sen på det rivna så är det klart. Bild 3.

Varför gör jag då detta? Jo, för fet limmar de lösa underlaget och minskar risken otroligt mycket för att få bubblor då man spacklar. Vilket är enligt mig det värsta när man får börja riva bort lös tapet efter man spacklat.

Så detta är ett tips till alla som har mycket lösa tapeter. Det är så värt!

Likes

Comments

30,50,70,90 och 00-talet på denna vägg. 5 lager tapet. Som sitter väldigt dåligt till och från. Som tur är har resten av övervåningen bara 1 lager tapet som suttit sen den byggdes på 80-talet.

I barnens lekrum som jag nu håller på i har varit inbonat sen början av 1900-talet. Min morfars far ägde huset och min morfars farfar bodde i detta rum när han blev gammal. Detta rum är 1/3 av husets storlek. Resterande var bara kallvind.

När min morfar och mormor tog över huset 1974 så byggde dom efter några år resten av övervåningen. 1/3 är allrum direkt man kommer upp från trappen och resterande är delat på hälften till 2 sovrum som ska bli vårat framtida sovrum och Tennessee's rum.

Snart har jag iallafall rivit ner all lös tapet och om någon dag blir det nästa steg innan spackling. Håll utkik!

Likes

Comments

Då jag inte kan göra klart mitt bord just nu och dampen kickar igång så började vi med ett inne projekt.

Sambon är hela tiden i skogen och min tid jag har över kan jag då använda till väggbeklädnaden då det ändå är mitt område. Så jag började att riva tapeter i lekrummet. Texas fick hjälpa till att riva. Tog väl ca 10 minuter sen var han less. Så jag fick fortsätta igår kväll då barnen lagt sig.

De tråkiga är att de 5 lager tapet som är sitter en del löst ner till masoniten och resten lossnar bara i små bitar så det tar en hel del tid. Men jag har tänkt vara riktigt noga med underarbetet då jag helt av allt vill bo här hela livet och slippa göra om det nästa gång. Tapeterna som sitter där nu är uppsatta då jag som 12 åring flyttade in i rummet, dom är bara 13 år gamla! 🌸

Ni som är nyfikna eller vill lära er (enligt mig) bästa sättet att få snygga väggar får följa mig här på bloggen.

Likes

Comments

Så var helgen slut och vi har blivit lite bättre gör hemma från förkylningarna.

Idag har sambon som vanligt hållit till ute i skogen där vi bereder marken. Vi har nog dock kommit fram till att den måste dräneras och att vi får börja på vår öppna åkermark för att hinna få den där så bra som möjlig.

Jag fick besök av Dani, Kaspars och Luīze. Vi promenerade till kyrkstallet och så fick barnen rida på hästarna sen promenerade vi förbi affären och köpte en glass.

Har hunnit med att städa ur hela barnens lekrum, så alla saker står nu i vårt allrum där uppe och jag har tänkt riva tapeter och börja spackla upp där. Blir spännande!

Likes

Comments

Tänkte uppdatera er som är nyfikna på hur de går för mig med min infektion som jag har in på akuten om i lördags. Fick piller som jag skulle ta 1 vecka vilket är nu på lördag.

I tisdags var jag på sjukhuset för undersökning och dom såg att infektionen börjat avta och skulle förhoppningsvis ge sig snart vilket det verkar göra.

Kan ni tänka er att orden läkaren sa efter operationen var att jag var väldigt lättblödande och skör trots så här länge efter operationen, 14 veckor efter förlossningen. Kan ni då också tänka er att samma läkare insisterade först på att jag skulle genomgå operationen 6 veckor efter förlossningen, vilket jag sa absolut nej till om inte proverna visade sig att det skulle kunna sprida sig innan 12 veckor.

Jag hoppas verkligen att jag slipper detta mer, att jag får tillbaka ett brev med "vi hittade inga cellförändringar på provet" istället för ett "cellförändringar hittades på provet vi tog.."

Jag är fruktansvärt glad att jag slipper cancer men fruktansvärt less oron finns där hela tiden.

Godnatt från mig!

Likes

Comments

Detta är ett av mina offentliga favorit ställen. Som tur har jag bästa svägerskan som jobbar där så man kan sitta och ta en kopp kaffe trots att det är stängt.

Idag har jag fått träffa Tage. 85 åring som gör knopar av alla de slag. Han lära Jenny (svägerskan) att knopa så idag fick jag mig en lektion också. Kul var det! Tänk om man hade tiden att sitta och pyssla på hela dagarna och bara må som vi gjort idag.

Men vi fick avsluta så jag kunde hämta Texas på förskolan.

Västra Kajen är iallafall ett måste att besöka under sommaren om ni som inte är från Piteå har vägarna förbi! Stora räkmackor, gott fika och god glass!

Likes

Comments